Rezultati 1 do 10 od 442

Tema: Tignes

Tematski pogled

Super Member SnowBeliever avatar
    Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    43

Podrazumevano

Evo i ja sam konacno sredio utiske, i naravno, red je i da ja napisem koju...posto sam pre puta svasta pitao ovde...
    Naime, isli smo preko SkiBus-a u terminu od 14-21.januara, sto se tice same organizacije puta, kao i najjacih ski vodica, tu nemam ni jedne zamerke.I generalno za SkiBus imam samo reci hvale... Putovali smo tacno 23h i u to vreme uracunate su sve pauze, kao i ona duza od prvobitno obecanih 2h30min u Albertvillu, no pauza se produzila na 3h zbog nekih drugara koji su kasnili kao i moje malenkosti, jel na kasi opusteno nemaju kese, a mi napunili kolica, pa je tu nastao totalni haos, trazeci kese i raspravljajuci se sa francuzima koji ne govore engleski.... oko 14h stizemo u Tignes, mis smo bili smesteni u prvom delu Tignesa La Lavachet, autobus nam je stao na bukvalno 30m od apartmana tako da nosenje stvari nije predstavljalo nikakav problem. Znam da ekipa koja je bila smestena u Val Claretu se malo cimala(kao sto smo i 7 dan videli strance koji se cimaju i staju u red za onaj veliki lift koji izvlaci do gradica(red je biuo kao 90ih za hleb :op) Apartmani su se zvali Home Club, i sta reci...francuski standard, s obzirom da mi je ovo prvo skijanje u Francuskoj, zadnjih par godina sam bio u Austriji, sa austrijskim apartmanima znaci ni pod razno ne mogu da se uporede, naravno u korist austrijskog smestaja.... ono sto je suncica napisala oko grejanja i ja bi se slozio, cak sta vise ja uospte nisam zimogrozljiv, ali jednostavno u 3 ili 4h ujutro sam se malo budio i primetio kako je sveze.... sad o samom skijalistu ne bih preterano smarao, dovoljno je vec receno....meni samom, se skijlaiste jako dopalo, ima staza za svakoga, i mogu da se spajaju neke jako duge varijante. Imali smo srecu da je prvih 5 dana bilo suncano bez i jednog oblacka, 6 dan je bio katastofa, ja sam pokusao jednom samo da se spustim i to je bilo to, rikverc u apartman, pa po kafanama sa ekipom, bila magla, vetar ti nosi skije na sedeznici...ma grozno...7 i zadnji dan skijanja je bio malo bolji kako kazu oni koji su skijali, medjutim od nase velike ekipe negde polovinma se odlucila opet za kafane... Ono sto me je najvise negativno iznenadilo u francuskoj su cene i po prodavnicama i naravno po kaficima....znatno znatno vislje nego u austriji...ali smo nekako i to izgurali...3-4 puta smo svratili na kraju ski dana i do La Folie Douce, tamo je tvarno dobro zeanje, i onda jurnjava na zadnju zicu u 16:30 prema tignesu... sve u svemu, upoznala se jako jako dobra ekipa skijasa, a to je mozda i najbitnije pored samog skijanja, i naravno Francusku cemo opet ponoviti....sad bi mozda gurao na 3 Doline....ili paradi ski.... Veliki pozdrav svim Ski Dragudavcima :oppp evo i par slikica
    Priložene slike Priložene slike      

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •