Strana 27 od 45 PrvaPrva ... 17252627282937 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 261 do 270 od 442

Tema: Tignes

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Definitivno važi za Tignes i Paradiski, da je najbolje snabdeti se svime pre penjanja na planinu u Burgu ili Abervilu.

Da nisam pomenula i mi smo tabanali sa stvarima do zgrada, ali nešto manje, međutim nigde nije ni moglo da se prođe od nanosa, a bus se zaglavio i tamo dokle nas je dovezo.

Ma ja sam oduševljena Tinjem, nisam bila na puno skijališta, ali mnogo i se sviđa Tinj kao skijalište. Nadam se da ću ukačiti neke slobodne dane za Uskrs da opet odem tamo.
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Member
    Datum registracije
    08.10.2011
    Skije / Bord
    Head iSupershape Magnum 2012
    Godina
    51

Podrazumevano

Malo mi je nejasna informacija da su sve agencije imale mini buseve koje razvoze do apartmana. Kada sam ja bio tamo (7-14. januar ove godine), nisam video ni jedan mini buis koji je imao agencijsku funkciju razvoženja putnika do apartmana. Naprotiv, na glavnom parkingu koji je u VC, parkirani su svi autobusi i odatle su svi putnici, bili oni Englezi (bilo ih je ubedljivo najviše, najveseliji i najopušteniji su), Hrvati, Rusi ili Srbi, sami nosili svoje stvari do apartmana, ma gde oni bili. Daleko od toga da je to prijatno i lako, naročito posle više od 24h puta pri čemu nas je Tinj dočekao zatrpan snegom koji je još uvek padao, ali je to neminovnost sa kojom se moramo pomiriti i to prihvatiti kao realnost. Neki manji autobusi koji dođu u Tignes, pod uslovom da nije ogromna gužva i da nema previše snega, uspeju svoje putnike da približe što više apartmanima ( mislim na one koji su u gornjem delu VC), ali ne uspevaju to uvek. Jedini autobusi koji non-stop prolaze kroz Tinj su njihovi lokalni autobusi koji opet ne idu kroz celo mesto (ne idu u više delove VC) nego samo utvrđenom putanjom koja je na najnižem delu VC i povezuju ga sa Le Lackom). Što se kretanja autobusa agencija koje dovode putnike tiče, lokalna policija je jako rigorozna prema njima i odmah se hvataju za papirić da naplate kaznu. Mi smo pokušali u Le Laku da izvršimo prebacivanje stvari iz autobusa većeg u manji, kako bismo pokušali da razvezemo putnike koji su u višem delu, ali nam to nisu dozvolili i onda je dobronameran pokušaj bio iskomplikovan. Znači, nije do agencija koje dolaze i dovode putnike, nego do njihovih rigoroznih (za nas često nerazumnih) zakona i do rigorozne primene istih ( što je opet za nas naviknute sve zakone da kršimo, nerazumno). Zašto ne bi neko razvezao putnike do apartmana ako je to moguće i na taj način prikupio pozitivne bodove?
    Što se broja prodavnica i van skijaških aktivnosti tiče, Tignes je fenomenalan ski centar i za zabavu i za uživanje, ali je tačno da su prodavnice nešto skuplje. Ali to nešto skuplje nije ništa alarmantno ako se porede cene po drugim turističkim mestima( pa i našim). Ono što je čudno je da je u istim prodavnicama ( mislim na isti lanac prodavnica) cenovnik drugačiji, tako da se u Šerpa prodavnicama koje su u različitim delovima VC različite i cene, kao i u Šerpa prodavnicama koje su u Le Lacu. Tačno je da su usputni mega marketi isplativiji, što je i kod nas slučaj, jer nije ista cena robe u megamarketu i u maloj prodavnici. Što se samih staza tiče, meni su se više svidele staze u Val d Isereu, nego one u Tignesu, nekako su bolje sređene i više mi odgovaraju. Naravno, sve je stvar ukusa, stila skijanja i onoga što očekujemo i želimo od jednog skijališta i staza na njemu. Takođe mi se više sviđa ovo skijalište (računam espace killy regiju) nego Val Thorans, ali se nisu baš svi složili sa tim mojim mišljenjem. Nepobitna činjenica je da je, ma za koji da se opredelite, vrhunsko skijanje zagarantovano. Naravno, ako budete imali sreće sa vremenoim, kao što smo mi imali 6 sunčanih dana. I ako ste krenuli da skijate, a ne da lovite greške i nelogičnosti, što jako može da pokvari uživanje, jer će toga (grešaka i nelogičnosti) uvek biti.
    Najupečatljiviji utisak mi je ostavila grupa Engleza koja je prvog dana stigla zajedno sa nama. Parkirali smo autobuse jedan do drugog i krenuli natovareni torbama kroz smetove snega prema apartmanima. Dok smo mi Srbi psovali sve živo (najviše agenciju naravno, koja uz to nije kriva što je Tinj zatrpan snegom i što je bilo nemoguće proći autobusom bilo gde osim utvrđene putanje) i pominjali da za te pare treba da imamo i nosače (a zaboravljamo da samo ski pas za tu oblast košta 228e), Eglezi su pevali, smejali se i uz sve stvari koje su imali, SVAKO od njih je vukao i po pakovanje piva u kartonskoj ambalaži. Došli ljudi da se opuste, skijaju, uživaju i ništa im to ne može pokvariti, pa ni prvi i poslednji dan koji su uvek najstresniji i najgori deo putovanja. Ali sa tim treba da se pomirimo i to da ukalkulišemo pre polaska.
    Izvinite na malo dužem opisu nekih stvari, ali se nadam da će nekome to pomoći

Super Member SnowBeliever avatar
    Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    43

Podrazumevano

Evo i ja sam konacno sredio utiske, i naravno, red je i da ja napisem koju...posto sam pre puta svasta pitao ovde...
    Naime, isli smo preko SkiBus-a u terminu od 14-21.januara, sto se tice same organizacije puta, kao i najjacih ski vodica, tu nemam ni jedne zamerke.I generalno za SkiBus imam samo reci hvale... Putovali smo tacno 23h i u to vreme uracunate su sve pauze, kao i ona duza od prvobitno obecanih 2h30min u Albertvillu, no pauza se produzila na 3h zbog nekih drugara koji su kasnili kao i moje malenkosti, jel na kasi opusteno nemaju kese, a mi napunili kolica, pa je tu nastao totalni haos, trazeci kese i raspravljajuci se sa francuzima koji ne govore engleski.... oko 14h stizemo u Tignes, mis smo bili smesteni u prvom delu Tignesa La Lavachet, autobus nam je stao na bukvalno 30m od apartmana tako da nosenje stvari nije predstavljalo nikakav problem. Znam da ekipa koja je bila smestena u Val Claretu se malo cimala(kao sto smo i 7 dan videli strance koji se cimaju i staju u red za onaj veliki lift koji izvlaci do gradica(red je biuo kao 90ih za hleb :op) Apartmani su se zvali Home Club, i sta reci...francuski standard, s obzirom da mi je ovo prvo skijanje u Francuskoj, zadnjih par godina sam bio u Austriji, sa austrijskim apartmanima znaci ni pod razno ne mogu da se uporede, naravno u korist austrijskog smestaja.... ono sto je suncica napisala oko grejanja i ja bi se slozio, cak sta vise ja uospte nisam zimogrozljiv, ali jednostavno u 3 ili 4h ujutro sam se malo budio i primetio kako je sveze.... sad o samom skijalistu ne bih preterano smarao, dovoljno je vec receno....meni samom, se skijlaiste jako dopalo, ima staza za svakoga, i mogu da se spajaju neke jako duge varijante. Imali smo srecu da je prvih 5 dana bilo suncano bez i jednog oblacka, 6 dan je bio katastofa, ja sam pokusao jednom samo da se spustim i to je bilo to, rikverc u apartman, pa po kafanama sa ekipom, bila magla, vetar ti nosi skije na sedeznici...ma grozno...7 i zadnji dan skijanja je bio malo bolji kako kazu oni koji su skijali, medjutim od nase velike ekipe negde polovinma se odlucila opet za kafane... Ono sto me je najvise negativno iznenadilo u francuskoj su cene i po prodavnicama i naravno po kaficima....znatno znatno vislje nego u austriji...ali smo nekako i to izgurali...3-4 puta smo svratili na kraju ski dana i do La Folie Douce, tamo je tvarno dobro zeanje, i onda jurnjava na zadnju zicu u 16:30 prema tignesu... sve u svemu, upoznala se jako jako dobra ekipa skijasa, a to je mozda i najbitnije pored samog skijanja, i naravno Francusku cemo opet ponoviti....sad bi mozda gurao na 3 Doline....ili paradi ski.... Veliki pozdrav svim Ski Dragudavcima :oppp evo i par slikica
    Priložene slike Priložene slike      

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Glavno je da ste imali super vreme i odlično skijanje a za ostalo ćemo lako

Citirati Originalno postavljeno od SnowBeliever
    Ono sto me je najvise negativno iznenadilo u francuskoj su cene i po prodavnicama i naravno po kaficima....znatno znatno vislje nego u austriji...

Znači nisi uspeo da nađeš ono pivo od 3 i po eura

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od SnowBeliever Pogledati poruku
    Evo i ja sam konacno sredio utiske, i naravno, red je i da ja napisem koju...posto sam pre puta svasta pitao ovde...
    Najzad neko shvata poentu foruma Nije jedini i hvala svima koji nisu lenji da napišu, gde su bili, kako je bilo i utiske sa skijanja, savete o izboru opreme itd.

1)... ono sto je suncica napisala oko grejanja i ja bi se slozio, cak sta vise ja uospte nisam zimogrozljiv, ali jednostavno u 3 ili 4h ujutro sam se malo budio i primetio kako je sveze....

2)sad o samom skijalistu ne bih preterano smarao, dovoljno je vec receno....meni samom, se skijlaiste jako dopalo, ima staza za svakoga, i mogu da se spajaju neke jako duge varijante.
    Nema laži nema prevare:
    1)Sobe su vrlo male, opremljene dobro, ali ipak premale. Nešto su omanuli sa grejanjem ove zime.
    2)U Tinju je skijanje zaista tako dobro i staze su takve da ima za svakoga. Žice su brze, staze pripremljene.

... sve u svemu, upoznala se jako jako dobra ekipa skijasa, a to je mozda i najbitnije pored samog skijanja, i naravno Francusku cemo opet ponoviti....sad bi mozda gurao na 3 Doline....ili paradi ski.... Veliki pozdrav svim Ski Dragudavcima :oppp

Member
    Datum registracije
    08.10.2011
    Skije / Bord
    Head iSupershape Magnum 2012
    Godina
    51

Podrazumevano

Da, znao sam da sam nešto preskočio (a onoliki tekst napisao): grejanje!
    Sunčice i SnowB... i upravu ste i niste upravu. Imao sam prilike da obiđem 15ak apartmana i u VC i u LL, od trokrevetnih do šestokrevetnih. Bilo je onih gde su sami skijaši isključivali radijatore jer je bilo previše vruće, a bilo je i onih koji su ipak bili nezadovoljni temperaturom, pa čak i onih koji su tražili (i dobijali) dodatne radijatore. Što se opet veličine apartmana tiče i tu su utisci različiti. Moj apartman je bio premali (trokrevetan), gde sam kroz hodnik prolazio češući se o krevete, dok je bilo i onih ogromnih gde je samo dnevna soba imala veličinu celog mog apartmana. Bilo je i prelepih, ukrašenih apartmana, punih detalja, dok je bilo i običnih, sa osnovnim elementima... Takođe je bilo apartmana koji su na 50m od žičar(e)a, a bilo je i onih koji su na 200-300m od njih. Znači, kako vam se zalomi, jer je previše apartmanskih zgrada u kojima se smeštaju putnici, a sam Tinj, u celosti posmatran, je veliki. Ali, ipak je sve čisto i opremljeno svim stvarima koje nam trebaju, a mi smo, ruku na srce, tamo zbog skijanja i vremena provedenog napolju, unutrašnjost nam je bitna da prespavamo i da spremimo hranu. Bar meni.

Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    43

Podrazumevano

nego, ja opet da se vratim na grejanje...nesto razmiljam, i vracam film unazad, iz iskustva sto mojih sto tudjih sa raznih putovanja po evropi, mislim da smo se mi malo razmazili na nas sistem grejanja, da bude25 ili ca negde i po 28 stepeni po stanovim, mislim da u evropi generalno malo stede energiju i greju do nekih 20č-21 stepen...tajko da grejanje mozda i nije bilo slabo, jbg pokrijmo se i sa cebetom i sa jorganom..heheh

i da dodadm jos jednu stavku, mozda i to nekoga bude zanimalo, ko ne zeli da se cima autobusom(mada je meni bukvalno proletelo vreme) 2 drugarice su isle kombinacijom avionom, znaci povratna karta BG-Wien-Geneve-Wien-BG plus povratna karta busem Geneve-Tignes-Geneve, zajedno sve staje oko 300 i nesto jura....

p.s. hvala suncice na podrsci... naravno da razumem poentu foruma :op

Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sasakv Pogledati poruku
    ... ruku na srce ...
    Zato smo i rekli da bi ponovo otišli tamo, jer kad se premeri sve opet bi!

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord
    Snowboard, komada nekoliko

Podrazumevano

U Isoli su iskljucivali grejanje, uz povremeno ukljucivanje preko noci taman da dogreju minimalno, sto se mene tice nedovoljno, ne zato sto sam zimogrozljiv, nego naprotiv, legnem u toplom i izguram pokrivac tako da pokrijem samo donju polovinu tela, a onda kad zaspim rashladi se pristojno i ja se probudim hladan i izgubio gomilu energije od hladnoce umesto da sam se naspavao. Onda bolje da drze na 15 stepeni sve vreme, akimatizovacu se za pola sata, ionako sam u zatvorenom prostoru uglavnom samo u majici kada je temperatura +, ali nece biti takvih problema. I imali smo tiganj u apartmanu. Imali smo 2 tiganja!

Datum registracije
    07.12.2009
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 9+
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Znači nisi uspeo da nađeš ono pivo od 3 i po eura

naravno da nisam...u to nisam ni sumnjao, najjeftinije pivo koje smo poili po kafnama, je bilo odmah u komsiluku u Lavachetu, u pubu Brasero, i to u vremem trajanja happy hour-a od 16-18h tada dobijes litar piva u bokalu za nekih 10-11 jura, zavisno koje....Hoegaarden moj favorit...

a sto se tice opremljenosti kuhinja, to nije lose, ali opet kazem da ne moze da se uporedi sa opremljonosti istih po apartmanima u Austriji, makar je moje takvo iskustvo....

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •