Odlicna skijica, ja je cak voziko (moj ski-saborac je posjeduje). Nisam mogao da je dobro ocjenim iz vise razloga (skijo u koleginim povelikim cipelama jer nismo mogli/umjeli da nastimamo vezove :( ). Okolnosti na stazi i van nje bijahu takve da nisam mogo dobiti dobru sliku. Ali PE definitvno bolji od FOila na stazi, osjecaj ko da vozis solidnu skiju za pistu, inace pre tvrda za moj ukus te kategorije.
Van staze skijo malo zbog uslova, ali moj Foil meni izgledo ljepsi, laksi van staze, ali moro bi je voziti jos nekad da dobijem jasnu sliku. Ako si testove cito onda znas, allaround freestyle skija, koju kao i Foila vozi puno ljudi bez da se bave parkovima i trikovima. Kazu da performanse puno odredjuje montiranje vezova (sto je sto posto tacno) kolegine su inace bile vise montirane za ride nazad, zato bijahu stabilne, ali meni teze za upravljanje. Naucno potvrdjeno, a i moje skromno iskustvo je da ta skija koja voli jaceg, agresivnijeg smuKaca. Mislim da je skija odlican izbor da je koristis u svim uslovima, a van staze ce da bude 3x bolja od bilo koje piste-skije koju si do sada vozijo. to je garant. Obavezno je uzeti u max duzini koja je nazalost samo 179cm.
Vist vezovi. nemam pojma. Ja bi licno uzo svasta nesto drugo, a vjerovatno i puno jeftinije od Vista: Neznam cak ni da je Vist provjereni freeride vez. Nisam ga puno vidjao na stazama.
ako imas koga u Americi. Npr. legendarni Look Px12 kosta 70tak dolara nov.