[quote=TADIJA_91;29326]ne slazem se sa tobom...mislim da je daleko najbolja reklama preporuka. mi na primer na ovom forumu imamo marketinsku agenciju "Sapa & Flexon enterprises"
Vec sam upoznao agenciju i dobio kvalitetan savet, mada jos uvek stoim na moj stav da biznis ulazi tamo gde slobodnjaci prvo naprave put, a sa biznisom dolaze marketing agencije (sa parama podrazumeva se) i zadovoljavaju siroku masu potrosaca.
Nadam se da cu izaci iz te mase i postati stalni musterija gore spomenute "Sapa & Flexon enterprises"![]()
Ma pusti Tadiju on je mlad ali ima izuzetan smisao za humor, Kad poraste: pravi ce dokumentarne filmove ili imati svoj kabare, neki reklamni biro, benzinsku pumpu........; elem bi ce od njega nesto. Nabavijo je i ozbiljne skije pa je sad primjetno veseo.
Sapa&Flexon su ti samo dobrovoljni pjevacki duo koji amaterski ali sa puno entuzijzma radi na propagiranju freestyle/ride opreme i popularizaciji 'freeskijanja' u opste, ostalo nit se interesujemo, nit pratimo nit se nesto specijalno razumijemo (ovo govorim u moje, a ne u ime kompanjona).
Nego Ovaj forum ima jednog kompetentnog allround savjetnika za sva moguca tehnicka pitanja sto se naj veceg djela ski opreme tice, na ovom forumu ima one-man company, sto bi kod nas rekli samostalnu agencije sa neogranicenom odgovornoscu (Ski Advising&Consulting bureau: MwSt), istovremeno i drug i gospodin Stekan. Od veza na dasci pa do rukavice, od kopce na pancerici pa do brila na nosu........samo pitaj i informisa' ce te; iscrpno, koncizno, kriticki i prijateljski. Cojek liberalnih pogleda na svjet, u svojoj petoj deceniji zivota nabavijo twintip skije i to ozbiljnih dimenzija; hocu reci otvoren za nove trendove i experimente. Za ovu akciju od mene ima totalni respect![]()
PS
nadam se naj iskrenije da nece staviti plocu na pomenutu twintip skiju (ozbiljnih dimenzija) jer ce da mu kod mene opane kreditibilitet, prilicno.
Izmenio/la Sapa; 07.05.2008 u 22:29.
@Sapo
Jedno ozbiljno pitanje ... zasto ne staviti plocu malih dimenzija na twintip skiju , pa zar ta ploca ne pomaze na stazi ...
P.S. ja razmisljam da pazarim jednu takvu skiju pa me interesuje vez i "ploca"
E Veliki, ovu temu sam nasiroko bistrijo prije neku godinu sa Stekanom. Diskutovali smo, a on je zagovornik a ja protivnik. Prije svega neznam kakvu skiju hoces? Puder, Park, twintip? Pa mozda ploca pomaze na stazi, ali ako vec nabavljas skiju za 'neko drugo skijanje' onda su mane vece od prednosti.
Tu skiju ces prevashodno da koristis za neke druge aktivnosti nego za pistu. Mane ploce su prije svega da negativno utice na flex skije, a onda i na stabilnost u dubokom i razrovanom snjega. Ploca sluzi za to da lakse i brze izvrsis pritisak na kantne. U dubokom, a pogotovo razrovanom terenu je to samo mana, jer u takvom terenu ne skijas na kantnama nego cjelom povrsinom skije. Ima jos momenata ali ova dva su naj znacajniji:
1Ploca steti Flexu (a taj veci flex je naj bitniji da bi fino plovijo kroz neuredjene terene)
2Stabilnost (cak stojis i 1cm vise na ploci, ali hajde to mozda i nije tako strasno), ali taj extra pritisak na kantne samo nevolja u razrovanom terenu, ali i u cjelcu.
a ako ces nabavljati skiju za freestyle, onda je ploca svakako not done;
Opustite se ljudi, batali te ploce ako ce skiju da koristi te za skijanje van staze. Ploca sucks
Na taj Gunj nikako ali nikako ne bi trebala ploca. Unsrecila bi performanse jedne takve puder ljepotice. Ja jos nikad ni kod koga sa BC skijama nisam vidijo plocu, ali za sve postoji prvi put. Mozda stevo probije led :-)
Izmenio/la Sapa; 08.05.2008 u 10:09.
Pazi ja vozim jednu skijicu koja je oficijelno freestyle, ali je testovima dokazana allmountain skija, vrlo allround, a pomalo naginje na freeride skiju. Elem sve pomalo ali nista izuzetno (super skijica al cu je mjenjam za nesto konkretno). Twintip je i naravno nemam plocu. Na stazi je sigurno nesto tromija nego da imam plocu, ali ta skija svakako nema flex koji bi proizveo neki solidan output, ali u dugim i poludigim zavojima sasvim solidna na stazi (sem nekoj pretvrdoj). Odlicno izdrzava velike brzine....Ali meni je ona draga zbog onih drugih karakteristika u dubokom, u vazduhu......ja to volim da skijam i odricem se bilo kakvih extra prednosti na pisti. Foil se nemoze porediti sa ozbiljnom freeride skijom poput Setha ili Rydera ili Gotame, ali kakva je to drasticna razlika u osjecaju skijanja kad tu moju skiju u dobokom snjegu uporedis sa klasicnim cackalicama, meni drasticno ide bolje nego njima. E pa nema sanse da bi te performanse kvarijo nekom plocom. A ebiga i sam znas da freestyle/ride skije ni sa 3 ploce ne mogu da imaju performanse jedne solidne piste-skije, a da ne govorimo o tvojim slalomkama.
Na Gun-a ide ovo:
Ali bez selotejpa.
Bravo Stevo. Mudro. ( Ovim potezom je drug Stekan spasijo svoj kredibilitet :-) )
Eto Veliki cak ni Stevi exeprimentatoru ovog foruma ne pada na um da stavlja plocu.
Ne bitno za diskusiju, ali mislim da je daska ispod veza twintip Salomon SPK, jesam pogodijo ooo Stevo?????
Izmenio/la Sapa; 08.05.2008 u 10:45.
K2 Public enemy ... i VIst vezove naravno ...ovo cisto da Stekana ne uvredim![]()
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)