[QUOTE=Ice;26507]
Ova fora da se proba samo skoljka je super, ali ja se nikada nisam usudio da na licu mjesta "iscupam" unutrasnju cipelu
.

Ne kontam Zasto se nisi usudijo??? Foru sam inace skino (a i primjenio) upravo sa onog sajta www.bootfitters.com. Pri probavanju, kad god mi je bilo sumnjivo da nije pretjesno; izvucem liner: nogu (bosu) uvucem dok prsti ne dotaknu vrh cipele, checkiram dal' ima jos prst i po lufta izmedju pete i cipele, stanem (normalno ) da vidim dali stopalo negdje dodiruje plastiku......

Za modifikovanje skoljke sam se raspitivao i sada sam skoro sasvim siguran da u Srbiji i Bosni za sada ne postoji prodavnica ili servis koji ima potrebnu opremu i kadar. Sudeci po iskustvima ljudi koji su mogli sebi priustiti tako nesto, jeste skupo ali se svaki dinar isplati
Cini mi se da je tataratira prije neku godinu, slao pancerice na prosirivanje u Pancevo ako nisam pogrijesio.

Drugi dan skijanja na mojim ganc iliti frango-novim cipelama "osjetim" da ce stopala da se deformisu, a palcevi iskrive toliko ih je pancerica pritiskala; Poslje prvog bootfittinga je bilo bolje, ali jos uvjek bolno, drugi put su prosirili tako, da sad mislim da optimalnije za moj desni taban ne postoji, e lijeva je ostala problem, ali sljedeca 'kura' ce nadam se, da obraduje i my left foot. U svakom slucaju bootfitting je spas.