Šta, kao neće da se uvuče sneg tu između?Koliko sam ja shvatio, ako te u'fati lavina, i ne zatvoriš dobro usta, napuniće ti se skroz snegom i nećeš disati...
Još da naprave "pipu" pa da je strpaš u usta (slično kao tvoj avalung) pa da dišeš taj vazduh iz vreće ako te zatrpa.
Za ABS su statistike fantastične, na kraju onog PDF-a (čiji sam link ostavio) stoje sumarne statistike - ako ne lažu. I cena kreće ispod 400EUR za ABS (oni modeli sa jednom vrećom).
Sve mi to lepo zvuči, ako jednog dana budem išao u ture što da ne...
[QUOTE=wlad;25966]Paaa, nisam jos probo, nadam se da ce tako i da ostane. Zvuci logicno da treba da drzis 'jezik za zubima' u takvim "nezgdonim situacijama", ali onaj 'jastuk' pravi prostor oko glave/lica i trebalo bi da ostavi vise prostora da mozes da dises (tako sam bar negdje procitao).Šta, kao neće da se uvuče sneg tu između? Koliko sam ja shvatio, ako te u'fati lavina, i ne zatvoriš dobro usta, napuniće ti se skroz snegom i nećeš disati...
Ako sam dobro shvatijo snowpulse moze da se ugradi na skoro svaki ruksak, a ABS ne moze. Ali nisam siguran. AKo ABS vec im da se kupi za €400 to vec postaje opcija za "shire narodne mase". Vidijo sam nedavno ABS Escape 30 (ruksak od 30 litara) i kostao je 730 evra. Vjerovatn oni od 5 i 15 litara kostaju manje.
djaba mi pipa zvana avalung, kad je nosim zakopcanu u uprtacu;Još da naprave "pipu" pa da je strpaš u usta (slično kao tvoj avalung) pa da dišeš taj vazduh iz vreće ako te zatrpa.
![]()
snowpulse ipak izgleda sofisticiranije po pitanju zastite, ali nebiK se nist zalijo da imam jedan ABS.Za ABS su statistike fantastične, na kraju onog PDF-a (čiji sam link ostavio) stoje sumarne statistike - ako ne lažu. I cena kreće ispod 400EUR za ABS (oni modeli sa jednom vrećom).
Ja, cito sam onaj pdf. , zvuci kao odan prijatelj u gadnim momentima.Sve mi to lepo zvuči, ako jednog dana budem išao u ture što da ne...[/
Ipak svi ti jastuci, disaljke islicno su nepotpuna zastita bez jednog ukljucenog primo/predajnika, da bi te neko nekad nasao.
PS
MOram da se vratim na moje iskustvo sa vodicem; Dobijo sam taj transceiver i kontra mog ocekivanja da moram da ga nosim okacenog pod jaknom,receno mi je da ga strpam u djep, ali da dzep dobro zatvorim. Objasnjenje kako radi je trajalo cirka 25 sekundi i to djelimicno na francuskom......postavljo sam par pitanja: tipa sta/kako i.........................odusto.
Pitao sam za lopatu i sondu, a onda mi je vodic sto verbalno a sto ne verbalno dao do znanja da ako me 'poklopi'..........gotov sam.
Napravijo je onu tugaljivu facu i objasnijo da on ima voki/toki za brz kontakt sa gss, ali da njima treba naj manje 20-25 minuta da stignu i da me otkopaju tako da...........![]()
On je jedini u grupi imao lopatu (otprilike iste dimenzije kao lopatica koju moja kcerka koristi u parku i na plazi), veli: ma to je 'onako', kaze nema tu otkopavanja ispod metar i po dva snjegaSklon sam da mu vjerujem, jer s onakvom lopatom me ne bi iskopali ni za 2 sata.
Izmenio/la Sapa; 12.01.2008 u 22:42.
Ovi su ti iz Ljubljane(trgovina Parmova 14, 1000 Ljubljana), ghetto je verovatno Šiška ili Bežigrad u LJ, snimano u Austriji i SLO (verovatno Kanin, Vogel, Vršič, Kaprun, Moeltall i slične destinacije). Postoji trgovina sa istim imenom, a što več ti znaš. Članovi su sami vrhunski skijaši i demonstratori skijanja. Više ovdje http://www.actionmama.com/ski_blog/?id_stran=domovSkiman
Izmenio/la skiman; 13.01.2008 u 09:12.
A ko da smo juce gledali one naj novije "lopate alije sirotanovica" za sezonu 07/08 (to ja aprops one Gotame kojoj smo se divili, ali i jos uvjek divimo);
eto to je vec zastarilo evo ih najt-novije; jos deblje, vislje, rumenije u obrazima...... :
http://www.freeride.se/content/1810/
![]()
![]()
![]()
![]()
Izmenio/la Sapa; 14.01.2008 u 22:25.
Odlican film, skijanje super a i fore su im skoro kao Millerove![]()
Mozda nije spektakularniji ali je definitivno smijesniji od bilo kog Milerovog filma, ha?
Negooo, naidjoh na netu na ovu skiju i .................eto naidjoh i ja na jednog Atomica na kojeg se nevidjeno lozim cak i na prvi pogled; kako bi ja ovaj retro posedovao 135-115-125 duzina 1.80 Radijus ni manje ni vise nego 42.
a jooooj skija koja je izmislila freeride skijanje, a retro naj jaci na svijet. (Znam jednog posjetioca ovog foruma koji ce da se nalozi barem kolko ja ako ne i vise)
![]()
![]()
![]()
Izmenio/la Sapa; 17.01.2008 u 22:04.
ahhh to je jedna od klasicnih skija
sve mi voda na usta ide
atomic powder pluse meraku nigdje kraja
i uz nju naravno rossi axiom i volkl explosiv
klasicna postava za sva vremena
pogledaj samo dimenzije to je sikja za powder
Trenutno je 3 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 3)