Strana 18 od 108 PrvaPrva ... 816171819202868 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 171 do 180 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    ahhh to je jedna od klasicnih skija
    sve mi voda na usta ide
    atomic powder pluse meraku nigdje kraja
    i uz nju naravno rossi axiom i volkl explosiv
    klasicna postava za sva vremena

Hehehe, kako sam i ocekivao javijo se Flexon.
    Da gore spomenutim legendama dodamo i AK Rocket i AK Enemy. I naravno skiju koja je izazvala revoluciju u freeride-skijanju 2001ve godine: Salomon Pocket Rocket 122-90-115 max duzina 185; 'blue noodle'. Prvi pravi, za.ebani twintip sa progresivnim flexom, koji je backcountry skijanje omogucijo i obicnim smrtnicima i direktno uticao na pojavu newschool-skijanja.

Ali ipak to sve nije tako cool kao ovaj Atomic Powder Plus.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

da čestitam Sapa Sirotanoviću 1000ti post, udarnički nema šta

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Thnx mate!!! Nema odmora dok traje obnova!

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano "svjetski kup" za freeridere

Neko lomi noge vozeci spust u Kitzbuhelu, a neko skijajuci izmedju i preko stijena na anonimnom terenu u Mammouth Mountain :

Za ove sto voze izmedju stijena je ove godine, po prvi put u istoriji, organizovan "svjetski kup"

www.freerideworldtour.com

Poslje godina nezvanicnih prvenstava pod nazivom: 'Verbier Xtreme Freeride competition' evo ga jedno ozbiljno takmicenje za profesionalne freeridere, organizovano na medjunarodnom nivou.

Lokacije na kojima se ovo 'medjunarodno prvenstvo' odrzava su izmedju ostalih: Mammoth Mountain, CA; Sochi, Ru; Tignes', Fr a veliko finale je u Verbieru, CH.

Mislim da je uzbudljivo makar koliko i u Kitzbilu (ili barem 2x vise). A nadam se da ce i Eurosport poceti da prenosi ovo takmicnenje.
    Izmenio/la Sapa; 19.01.2008 u 21:12.

Ski legenda
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    51

Podrazumevano

Par spotova od prošlog Freeride World Tour-2007:
    http://blip.tv/file/get/SKIVIBESN5-W...reeride487.wmv

...
    i još mnogo toga za download na http://www.skivibes.fr/dl.php , džabe francuski "video magazin" .
    Izmenio/la barrcode; 20.01.2008 u 09:47.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Super filmic, bas da se nalozis. Hvala za onaj linak tu mora da se kriju odlicni filmovi!

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od barrcode Pogledati poruku
    Par spotova od prošlog Freeride World Tour-2007:
    .
    Ja sam u svom postu upotrebijo nes(p)retan izraz 'svijetski kup', poksuvajuci da to takmicenje uporedim sa 'svjetskim kupom' u alpskim disciplinama.

A upravo tvoj snimak je snimak jendog freeride 'svjetskog kupa', koji osim u imenu: 'coupe du monde' nema nikakve veze sa Fis-ovim nacinom organizovanja takmicenja. Tako je barem bilo do sad.
    Freeride World Tour se organizuje prvi put ove sezone. Tj prvi put je udruzen mocan svjetski kapital (ujedinjena grupa gadno velikih sponzora) da bi se napravila turneja na pet razlicitih destinacija, uz, za freeride-pojmove, nevjerovatno visok nagradni fond;
    Ovo ce vjerovatno postati takmicenje slicnog nivoa kao spomenuta Fis-takmicenja, nadam se da nece postati i isti cirkus. Jer gdje se namirisu velike pare, tu sponzori vode glavnu rijec (freeride is hot u zadnje vrijeme); a kolko god da mi je drago da ce se ova grana sporta, na ovaj nacin emancipovati, toliko mi je i zao sto ce se dolaskom 'krupnog kapitala' i reklame izgubiti onaj provobitni sharm ovih takmicenja.

Licno mi se vise svidjalo sto je freeride potputno u sjeni drugih Fis-disciplina; bar na prvi pogled; na freestyle i freeride takmcienjima vlada neka sasvim druga atmosfera; ljudi se raduju dobrim prestacijama protivnika; piju zajedno kolu i pivo prije a i poslje takmicenja. Skromnost je, kod profi freeridera cini se 'lifestyle'.
    Oko njih nema novinarskog cirkusa, a u poredjenju sa Fis takmicenjima broj posjetilaca je zanemarljiv. Mada njihove prestacije nisu nista manje nego prestacije njihovih kolega iz 'alpskih disciplina Fis-kupa' ipak skoro niko od njih nema status velike zvijezde na nekom sirem planu. Vecina takmicara 'profesionalaca' skija za novu opremu i kartu do sljedece destinacije. Sretni su kad dobiju djeparac od sponzora ili ulogu u nekom filmu. Vecina poslje zavrsene "profesionalne karijere" postaje ski-vodic ili skiinstruktor, vracaju se totalno anonimnim zivotima. Uglavnom ostanu kokuzi, hocu reci od freeride ne zarade nista.

Evo samo jedan primejer iz ski-centra u kome sam skijao prije par sedmica:
    Fotografije nekog tamo Joela Chenala, krase prospekte i broshure njegovog rodnog mjesta. Godinu poslje Olimpijade jos uvjek mozes da procitas 'Jo Merci'!! Covjek je valjda osvojio srebro u vele-slalomu u Torinu, tako nesto ; U svakom slucaju Joel je postao klasicni zastitni znak svog rodnog sela. Svaka firma, kafana, skiskola u koju sam usao ima uokvirene njegove fotografije. Tu na sve strane mirise big money.
    Iz istog sela dolazi i Manu Gaidet; trostruki pobjednik onog gore spomenutog 'svjetskog kupa u freeride-u'(u sezonama 04/05/06):Ime koje se u tom istom selu nigdje zvanicno ne spominje, nigjde traga neke njegove fotografije sa potpisom ili slicno. Stroga anonima.
    Sa dolaskom ovog 'World Toura' bi stvari mogle drasticno da se promjene.....
    Izmenio/la Sapa; 20.01.2008 u 21:58.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano "jastucici"

Tanner i kompanija razvaljuju puder po Americi:

http://www.redbullskiing.com/videos/

Ski legenda
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    51

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    Super filmic, bas da se nalozis. Hvala za onaj linak tu mora da se kriju odlicni filmovi!
    ima simpatičnih free ride filmića, shvatićeš koji i ukoliko ne znaš francuski. (Argentina, novi zeland...)

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od barrcode Pogledati poruku
    ...., shvatićeš koji i ukoliko ne znaš francuski.
    Ko? el ja? Govorim francuski ko da sam tamo rodjen (ali rodjen sa teskom govornom manom)

Cu sigurno potrazim i pregledam te Argentine i Zeelande, nisam jos.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •