Originalno postavljeno od
forum1nick
@grazer nešto si ti ili zaboravio kako je na Jahorini bilo prije tih 4-5 godina ili pao pod uticaj nekog nezadovoljnog gazde hotela ili ski servisa, ili nekog od ovih što su ranije skijali za Dž, a sada se karta platiti mora
Prije 5 godina staze su u 11 sati bile gore nego danas u 3 popodne. Svaka prevojnica je bila potpuno gola. Skije nakon 2 dana su bile potpuno upropaštene. Pa sam silazak sa šestosjeda Ogorjelica do prve zaravni je značio grebanje skija.
Naplata parkinga je ono što najviše boli naše poštene vlasnike ugostiteljskih objekata na Jahorini. Sada su ostali bez 90% gostiju koji se za vikend provozaju na Jahorinu da popiju kafu.
Treba li pominjati da nijedan od tih vlasnika objekata nikada ni marku nije uložio za rješavanje problema parkinga? Da najveći broj njih nema i nikada neće ni imati dozvolu (osim privremene)...
Na Jahorini je u odnosu na prije 5 godina skoro potpuno ugašena disciplina "spust" jer danas uduzimanje (isključivanje) karte znači baš oduzimanje. Prije 5 godina to je značilo da morate zvati i moljakati upravnika ili lokalnog političara da vam istu ponovo aktiviraju.
Prije 4-5 godina bukvalno nikakvi znakovi upozorenja na stazama nisu stajali. Nisam siguran ni da je bila obilježena kategorizacija staza.
Šestosjed do ove godine ja nikada nisam vidio da radi u punom kapacitetu. I gužve u redovima su bukvalno namjerno generisane. Valjda da se ode na "po jednu" dok se gužva ne razbije.
Ski škole nisu imale nikakvu obavezu markacije djece. Danas je to moranje!
Djeca svih osnovnih škola I. Sarajeva imaju besplatan ski pas.
Na Jahorini prije 4-5 godina nije postojao sistem osnježavanja (žirfe to nikada nisu bile) danas je instaliran.
Kalo funkcioniše nadam se da nikada nećemo imati potrebu da vidimo.
Ja nemam insajderske informacije, ali priča se da je dobijanje statusa "ski instruktor" pooštreno. Ima upućenijih da ovo komentarišu.
Ja sam uvijek poznat kao skeptik, kontraš, ali kada se nešto uradi kako treba onda to treba i reći.
Jahorina sigurno nije najbolje skijalište na svijetu, ali je sigurno neuporedivo bolje nego što je bila prije 4-5 godina.