Da se razumemo super ste odabrali i prvi put, nema greške gde god da ste ali samo komentar da bi sledeći put bilo bolje da odete u drugu dolinu kako bi detaljnije istražili ostatak..
A retko ko ode na DolomitiSuperSki a da se ne vrati još neki put
Iako je možda malo veća gužva kada ste vi išli, to je mnogo bolji termin od recimo početka decembra (kad se često ide zbog povoljnijih cena), kada se ode na sam početak sezone onda ne rade neke veze i nema dovoljno snega pa onda to nije to ...
Naj je važniji osećaj za feeling
Ove godine nova kabinska gondola umesto stare žičare "Piz Seteur" ...
http://www.skijanje.rs/vesti/dolomit...-nova-gondola/
Zoran, www.skijanje.rs
Thanks to the decreasing temperatures, our machines are doing some warmup
44696827_1966292297004042_1634795510705422336_o.jpg
Obzirom da mi je izuzetno bitan ski in-ski out, a budžet za smještaj mi je ograničen, gdje je najbolje smjestiti se u Val Gardeni? Pročitao sam da je Colfosco upravo ski in/out ili ako ima neko druge preporuke. Interesuje me kakva je povezanost od Colfosca pa do Selva di Val Gardena? Koliko je žica potrebno promijeniti i koliko je vremena potrebno ostaviti? Je li suština popeti se do Dantercepies?
Koliko se ja secam, jedan, dva lifta i super lepa crna staza i stigao si. Ali, isto tako, kada se spustis ka Selvi mislim da je potrebno skidanje skija i malo pesacenja.
Iz Colfosca, zavisno gde si smesten, potrebno ti je 2 ili 3 krace gondole i stizes na vrh Dantecepies, cija te staza spusta direktno u "centar" Val Gardene. Odatle dalje biras da li ces da obilazis Sella Rondu i krenes ja Passo Pordoi i Arrabi ili ces da se uputis ka Saslong stazi i St Christini.
Ako iz Colfosca krenes na drugu stranu, slicna ti je situacija. Ako me secanje dobro sluzi, jedna sedesnica te prebacuje u Corvaru a odatle biras da li ces da skijas Alta Badiu ili da se uputis ka Arrabi i Marmoladi.
Vec sam napominjao, moja preporuka je da se na vija Sella Ronda u jednom danu nego da se za svako skijaliste odvoji dan, dva i da se izvoza kako treba. Colfosco ti daje dobru poziciju da to izvedes bez koriscenja prevoza. Npr, samo Val Gardena region bih mogao da skijam 6 dana bez problema, pa je steta samo ga "okrznuti" vijanjem sella ronda rute.
image1 (1).jpeg
image1 (2).jpeg
image2 (1).jpeg
U sklopu posjete dolomitima i skijanja, bilo smo u prilici skijati val gardenu i gledati trku svetskog kupa. Trka je vozena na saslong stazi, gledali smo SG i downhill. Iznenadjujuce malen broj posjetitelja. dnevna karta 15eur. Mozete gde je to moguce biti uz stazu ili u cilju. Pristup trci nije moguc iz naranđastog smjera sellaronda vec samo iz zelenog pa kad se spustite u val gardenu, idete gondolom Ciampinoi na vrh Ciampinoi. Tu je start i tu ulazite na stazu. Trka se vozi niz saslong koji inace zavrsava u St. Christina. Crna saslong je zatvorena za trku a vi se spustate crvenom do gondole saslong i tu je cilj. Tom istom gondolom se vracate na vrh.
U svakom slucaju interesantno za pogledati.
History is made by those who dare to break the rules.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)