Gdje nabavljaš i koliko plaćaš? Ima li kod nas?
Pogled za štampanje
Gdje nabavljaš i koliko plaćaš? Ima li kod nas?
Tako je .......u Steiermarktu je to "Kuerbiss kern ol"......Ja mislim, da bi ga trebali nači u Tušu ili Merkatoru......Od ovih što se prodaju najbolji je od Gee Slovenska Bistrica (ali nigjde u trgovinama nećete naći 100 %, jer se prodaje samo salatno ulje u razmeru 60/40 % mešano sa bijelim uljem) .....mi uzimamo
100 % kod seljaka....:ok:
To je kod njih nacjonalni dodatak salatama, bez toga nema salate a i ja sam se s godinama navukao
Kao što ja od kad sam jednom probao "aceto balsamico" da stavim u salatu. Od tad ako stavim bilo koje obično sirće, kao da sam stavio razređivač. ;)
Što se ovog bučnog ulja tiče, Slovenci su ga, koliko vidim, i registrovali kao slo proizvod u eu pa sad postoji Slo ulje i At ulje.
Pogledaću ovih dan kod nas u mercatoru/rodi da li ga ima. Kolika cena može da se očekuje? Ako nema, moraću na neki vikend na Krvavec na skijanje i šoping ulja. Što se mora, nije teško. ;)
Za skiman-a
Pazite samo koga ćete da namestite umesto ovih sad. Da se ne zaj***** kao mi pa da posle nekoliko godina opet vam se vrate ovi isti kao bumerang, samo presvučeni.
Još nešto, od kad u Slo jeziku imate slovo ü?
Tog slova mi nemamo....zato ga i ne pišem....Cena pola litre tog ulja je kod nas u Hoferu 6 e.....nije baš jeftino.....Tako je , austrijanci su pi...deli, kada smo ga mi registrirali, jer smo uspeli dokazati da je izvorno Štajersko ulje naše...oni mugu imati svoje Steiermarkishe kurbiss kern oel...(što je u stvari isto)...Čisto sumnjam, da češ ga dobiti na Krvavcu, jer Ljubljančani i okolina, ga ne upotrebljavaju u salati, mada se u večim trgovinama i kod njih dobije...
:sm023:http://www.youtube.com/watch?v=B_3QFUGQ31I Što se tiče ovih demonstracija.....ovu gamad treba sve promjeniti, svi su imali ruke u pekmezu, klasična klientelističko-nepotistička hobotnica, koja je ugrabila jedan tako lijepi grad što je Maribor....ali največi problem je baš u tome, da ako svu ovu političku gamad kod nas promjenimo nemamo ama baš ni jednog političara, za kojeg bi mogli reći, da je pošten...nadam se da če sutra sve proteči bez nekih velikih izgreda-mada čisto sumnjam:sm023: Ovo je totalni off, i jaz se zbog toga iskreno izvinjavam...
Ako budem dolazio, biće to autom pa mogu i do Maribora posle skijanja. :) Samo da me 22.12. ne dohvati neka revolucija ili šta slično. Prošli put kad sam bio u Slo počeo je rat posle 5 dana.
:-D
Što se tiče tog slova, video sam da ga delo koristi. Zato mi je bilo čudno.