Prijavite se

Pogledati punu verziju : Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

akole
30.03.2011, 20:06
Ja sam prvi put na kopu video da kontrolišu ski pas.
Klinca su kada je prošao kapiju zaustavili i zamolili da pokaže pass. Situacija mi uopšte nije jasna jer smo mu kupili skipass za odrasle bez slike na 6 dana?? Kao da je lik letimično pitao ljude da pokažu pass. Žičničar je stajao u prostoru između skidata kapije i kapije za ulaz na sam lift.

Bio sam iznenađen ali ne i uvređen....
Rade svoj posao...

zloglasni
30.03.2011, 23:30
@pailhead: ista stvar važi i na Kopaoniku, samo se prvi put slikaš, znam pošto dečiji ski pass zahteva sliku, i nisu mi ni tražili da se slikaju samo su našli sliku u računaru. A ne moraš ni da vodiš decu sa sobom ako prvi put kupuješ pass za njih pošto možeš da im daš sliku sa mobilnog (to su mi oni ponudili).

Za onaj 10/sezona su "plašili" ljude iz prostog razloga da se isti ne bi zloupotrebljavao (a jeste, pošto se može videti i na oglasima na ovom forumu barem 2 takva u prodaji - a ski pass nije prenosiv po pravilima svih skijališta na svetu)..

Ljudi zloupotrebljavaju ski passove, kradu skije sa ski testova, pa nije ni čudo što se kontroliše više.

Lično ne vidim nikakav problem da mi neko ponekad proveri ski pass (a nikada mi niko u životu [do sada] nije proveravao ski pass, ni na domaćim ni na stranim skijalištima), nemam šta da krijem, ne petljam, pa nemam ni čega da se "bojim".

Gresis sinko,silno gresis.Passovi tipa 10 po sezoni su u nekim centrima u americi u potpunosti prenosivi.Konkretno za Mt.high postoji six pack ili ti 6 dana koje moze da iskoristi ko hoce i kad hoce i mozes da ih kupis koliko hoces.Slicna je situacija i u par centara u juti.Naravno ovo ne vazi za sezonski pass.

wlad
31.03.2011, 10:35
U pravu si, ne važi za sve tipove passa za ceo svet.. Ali za centre na Balkanu, Austriji, Italiji i Francuskoj je to slučaj (barem koliko ja znam)..

Inače, video sam u decembru u Tinju kako jednom tipu proveravaju ski pass (priđe mu devojka sa nekim uređajem, odvoji ga u stranu i onda "preslišava" pola sata - pošto sam pri sledećem spustu video da su završili posao i da mu je rekla da može da prođe samo još jednom - da se izvuče).

Interesantno je i da različita prodajna mesta za isti ski pass imaju različita pravila, npr. u Val Gardeni i Alta Badia kada kupuješ ski pass (za Dolomiti SuperSki) samo ti traže pol skijaša (verovatno zbog nekih statistika - i na ski passu piše pol) i ništa više, dok u Arrabi (za isti ski pass) ti traže i ime i prezime (ali ne i fotografiju) - za 6dnevni. Za sva ova prodajna mesta važi da ski pasovi nisu transferabilni.

Ivan Bgd
31.03.2011, 11:17
U pravu si, ne važi za sve tipove passa za ceo svet.. Ali za centre na Balkanu, Austriji, Italiji i Francuskoj je to slučaj (barem koliko ja znam)..

Inače, video sam u decembru u Tinju kako jednom tipu proveravaju ski pass (priđe mu devojka sa nekim uređajem, odvoji ga u stranu i onda "preslišava" pola sata - pošto sam pri sledećem spustu video da su završili posao i da mu je rekla da može da prođe samo još jednom - da se izvuče).

Interesantno je i da različita prodajna mesta za isti ski pass imaju različita pravila, npr. u Val Gardeni i Alta Badia kada kupuješ ski pass (za Dolomiti SuperSki) samo ti traže pol skijaša (verovatno zbog nekih statistika - i na ski passu piše pol) i ništa više, dok u Arrabi (za isti ski pass) ti traže i ime i prezime (ali ne i fotografiju) - za 6dnevni. Za sva ova prodajna mesta važi da ski pasovi nisu transferabilni.

U Tinju su se pojavili fals ski pasovi pa moras uz ski pass da nosis i racun koji si dobio prilikom kupovine.
Na racunu ti stoji i serijski broj ski pass-a.
To su nam naglasili i jos da ti sluzi i ako izgubis pass da dobijes drugi.
:sm018:

macak011
31.03.2011, 12:19
isto su meni naglasili na Kopu bez ovog da ih ima falsh, samo za zamenu ako izgubim.. :)

skiman
01.04.2011, 13:20
Čujem, da su bili SLO (barem dva) demonstratori u martu na kopaoniku...:sm021:

CrazyKong
02.04.2011, 15:16
Na kopu nema zamene ako izgubis skipass...jedino povrat para ako prekines skijanje usled definisane vise sile.
U FRA je uobicajeno da se uz racun (u 3d neka vrsta potvrde) moze ponistiti stari izgubljeni i dobiti zamena.
Nisam cuo da racun mora da se nosi sa sobom....to po meni nema smisla. Ako mi je validan skipas onda je validan, ako je falsh i provale, neka ga uzmu. Ali ne dolazi u obzir da ako je validan uzmu zato sto nemam racun.

stekan
02.04.2011, 15:30
Ako već neko pravi falš passove, zar mu je problem falsifikovati i račun?

Flexon
02.04.2011, 22:01
nikada mi nece biti jasno kako ne mogu da stave povoljnu cijenu sezonskog ski pasa pa da napune skijaliste umijesto da skijase tjeraju sirom evrope kud koi,prava lova dolazi kad svijet dodje na skijaliste kroz usluzne djelatnsti
jebes budale:sm022:

macak011
03.04.2011, 09:12
Nisam siguran da na Kopu nema zamene ski passa: lepo mi devojka na onom salteru rekla: "cuvaj i racun, jer ako izgubis ski pass, da mozemo da ti napravimo novi!" Ne verujem da je nesto na svoju ruku rekla, a ja ga nisam izgubio, pa ne znam :dontknow: ... U jakni u rukavu mi jos stoji i ski pass i racun.. :sm022:

chaghaboo
03.04.2011, 12:04
Meni su na Kopaoniku zamenili skipas, ali nisam ga izgubio već je valjda od savijanja u džepu ili interakcije sa mobilnim prestao da radi (nije mi se otvarala kapija). Priložio sam stari pas i račun na prodajnom mestu i dobio novi.

pailhead
03.04.2011, 19:57
Ne znam da li skijalistu srbije, ili skijalustu kopaonik trebaju sredstva pre sezone. U svetu je valjda normalno da postoje takve promicije, da bi se nabavio neki novac u mrtvilu izmedju dve sezone. Kontam da je u pitanju neka privatna svojina mozda opterecena i nekim kreditima, da bi definitivno bilo i sezonskih ski paseva po mnogo povoljnijoj ceni.

plageton
06.04.2011, 01:05
Na kopu nema zamene ako izgubis skipass...jedino povrat para ako prekines skijanje usled definisane vise sile.
U FRA je uobicajeno da se uz racun (u 3d neka vrsta potvrde) moze ponistiti stari izgubljeni i dobiti zamena.
Nisam cuo da racun mora da se nosi sa sobom....to po meni nema smisla. Ako mi je validan skipas onda je validan, ako je falsh i provale, neka ga uzmu. Ali ne dolazi u obzir da ako je validan uzmu zato sto nemam racun.

Zapanjen sam ako je tako. Pa elektronski ski pas pored ostalog i služi da se zameni u slučaju nekog defekta. Ne mora da se izgubi, može da se desi da se kartica razmagnetiše i u FR je najnormalnija stvar da se, uz račun, na licu mesta dobije novi elektronski ski pas. Zato se račun nosi sa sobom, mudro je da bude odvojen od ski pasa zato što ako se izgubi ski pas ostaje ti račun pomoću kojeg ćeš na samoj stazi dobiti novu ski pas.

Šta je ustvari ski pas? Magnetna kartica u koju su uneti podaci o identitetu i važenju ski pasa. U slučaju gubitka, prost je postupak da se određena kartica blokira i da se izda druga, važeća, uz skromne troškove nadoknade za novu magnetnu karticu. Ako na Kopaoniku to ne primenjuju, onda je to varvarstvo koje me zapanjuje čak i od njih i potpuno opravdava moju odluku da nemam nikakva posla sa tim divljacima.

Inače, ta viša sila kod koje na Kopaoniku prihvataju povraćaj novca je sramno definissana. Na primer, teška povreda na stazi, ali samo uz potvrdu nadležne ambulante, s tim da se uvažava povraaćaj i za člana porodice, ali samo jednog, zatim smrtni slučaj u porodici, ali uz potvrdu nadležne matične službe itd. Muka mi je i da nabrajam. To su prostaci i banditi.

Cobra
06.04.2011, 08:16
Што се тиче замене скипаса ако се он изломи или размагнетише ту нема проблема. Ја сам имао 10/сезона, и после шест дана је почео да ме зеза. Отишао сам на благајну и за пет минута сам добио замену. Да нисам имао рачун било би чупаво. Међутим, кад сам куповао скипас службеник је све обавештавао да чувају рачун уз скипас. Иначе, скипас 10/сезона је ове године био пун погодак, дневно по 830 динара кад год пожелиш.

wlad
06.04.2011, 10:14
Nisam probao da ga izgubim ;), ali je dete oštetilo ski pass i zamenili smo ga na blagajni bez ikakvog problema (naravno uz račun).. Valjda zato i naglašavaju na blagajni da se čuva račun :dontknow:

macak011
06.04.2011, 13:44
Pa naravno. DakleM, zakljucak je da na Kopu ipak menjaju skipass (ostecen, izgubljen) za novi, AKO imate racun... :dziveli:

Ali ne znam da li znate da ce od danas skipass na Kopu biti 40% jeftiniji? Mozda ce u junu biti bar 50% ili u avgustu citavih 60% ako od ovih 40cm utabanih ostane bar 15-20, hehe? :bootyshak :glavaozid

akole
06.04.2011, 15:19
Z
Šta je ustvari ski pas? Magnetna kartica u koju su uneti podaci o identitetu i važenju ski pasa. U slučaju gubitka, prost je postupak da se određena kartica blokira i da se izda druga, važeća, uz skromne troškove nadoknade za novu magnetnu karticu. Ako na Kopaoniku to ne primenjuju, onda je to varvarstvo koje me zapanjuje čak i od njih i potpuno opravdava moju odluku da nemam nikakva posla sa tim divljacima.

Mala ispravka, radi se ustvari o RFID (Radio Frequency Identification) a to je parče kartona koji u sebi ima čip i antenu koja na pobudu kapije dobija napon i odašilje svoj broj. E po tom broju sistem u realnom vremenu zna šta je vezano za njega i šta dalje da radi, u bazi pod tim brojem može biti smešteno sve što im ikada može zatrebati.
Tako da, pošto smo utvrdili, da čuvaju te podatke znaju koje si staze prolazio za svo vreme od kada si u bazi naravno ako kupuješ pass sa slikom.

P
Ali ne znam da li znate da ce od danas skipass na Kopu biti 40% jeftiniji? Mozda ce u junu biti bar 50% ili u avgustu citavih 60% ako od ovih 40cm utabanih ostane bar 15-20, hehe? :bootyshak :glavaozid

Baš su se setili na vreme ali ima još vremena do Juna da spuste cene...

admin
09.04.2011, 15:56
Od 06. aprila 40% pousta na ski pas

Izvor: Skijališta Srbije

05.04.2011. - U ski centru Kopaonik će od sutra, 6. aprila 2011, važiti popust od 40 posto na cene ski karata. Skijašima su na raspolaganju žičare Karaman greben, Pančićev vrh i Duboka 2. Visina utabanog snega na stazama je do 40 centimetara.

Nove cene: 1/2 dnevni-750; 1dnevni-1150: 2dnevni 2000; 3dnevno-2900; ...
Cenovnik... (http://www.skijalistasrbije.rs/slicice/slike/CeneSKIpasa05042011.jpg)

Iskoriste popuste na cene ski karata i uživajte na u prolećnom skijanju na dobro pripremljenim stazama.

milos_pg_91
09.04.2011, 16:11
Svaka cast, i dalje rade.. Kod nas Kolasin1450 zatvorio 4. aprila. Ako se ne varam, ovo je jedino skijaliste u regionu na kojem i dalje ima skijanja(kakvog-takvog).

CrazyKong
09.04.2011, 22:04
Svaka cast, i dalje rade.. Kod nas Kolasin1450 zatvorio 4. aprila. Ako se ne varam, ovo je jedino skijaliste u regionu na kojem i dalje ima skijanja(kakvog-takvog).

Ako izdrze jos malo bice i svezeg snega....a oko uskrsa mozda i zatrpa, mada je jos daleko za tacniju prognozu...

ftj
11.04.2011, 09:15
Od srede -6' i sneg.

milos_pg_91
12.04.2011, 16:04
http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-kopaonik/eta/11/3166753/0/meteogram Produzice se sezona izgleda ;)

pailhead
12.04.2011, 20:34
Gledam snimke, ne deluje mi kao da ima uopste staza po kojima moze da se skija. Ali posto mi je jako krivo sto nisam otisao nijedan dan ove godine na kopaonik, mozda bih svratio bar na jedan ako padne jos malo snega ili nesto.

Marteen
13.04.2011, 20:20
da li neko ima informaciju, hoce li paliti topove??? S obzirom da je temp. pala ispod -5 stepeni.. red bi bio...

pailhead
13.04.2011, 22:56
Ne verujem da se ikome isplati da pali topove za kraj sezone i za potencijalno jako malo skijasa.

Ja bih mozda otisao, tipujem da bi ponedeljak bio dobar dan.

Bax
13.04.2011, 23:01
JA bi otisao sigurno, jos malo da peglam :)

Tadija_91
14.04.2011, 01:38
ajmo, zurka :)
http://oi51.tinypic.com/25ewrhl.jpg

ftj
14.04.2011, 02:22
Samo da upale ratrake i eto skijanja.

Panzer
14.04.2011, 19:42
Slijedeći vikend bi se moglo skijati na Kopu, ali ako se SS malo potrude. Trenutno radi jedna staza (Karaman greben) i ima 17cm prirodnog snijega. Ne vidim da topovi rade - ako bi sutra upalili na barem 2-3 staze isplatilo bi se doći.
Sutra popodne bi se moglo krenuti, ali kada bi bila barem neka informacija. Da li ih zvati telefonom ili nešto? :dontknow:

Flexon
14.04.2011, 20:11
nema sanse da upale topove na kraju sezone, da im je stalo do produzetka sezone udarali bi topove u januaru i februaru dan i noc pa bi sada bilo na stazi metar utabanog snijega

Panzer
14.04.2011, 20:49
Koristilo bi im još par dana (došlo bi nešto više skijaša), ali prvenstveno marektinški, da upale topove.
Kao što skiman jutros napisa:
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?p=57017#post57017
Nije baš da se ne pale topovi krajem sezone...
Uostalom - skijalište još radi, je li tako? Kada zatvaraju?

wlad
14.04.2011, 22:00
Trenutno ima 30cm utabanog snega što je za Kopaonik dovoljno, vidim iz današnjeg ski infoa da je radio samo KGB. Pretpostavljam da će za vikend da radi trojka KGB/Pančić/Duboka2 (žice) kao proteklih dana / pri kraju sezone. U svakom slučaju je pohvalno da sezona na Kopaoniku nije zatvorena do sada a mogli su to komotno da urade..

Što se tiče kraja, ako bude snega mislim da će ga držati otvorenog do kraja prolećnih odmora (uskrs/prvi maj) - upravo iz marketingških razloga ;).

Istini za volju, ne vidim razloga da pale topove i troše novac kada je skijalište pusto, nema 10 skijaša dnevno a snega ima dovoljno i bez veštačkog. Žalimo se što ne rade centri u okruženju a na njima je prava pustinja, odgovor je prost: skijanje kod nas nije popularan sport, tj. nismo "skijaške nacije", i ovo malo centara što imamo rade punom parom samo u januaru kada su raspusti...

Panzer
14.04.2011, 22:38
Po web kamerama prije ovih poslednjih padavina na stazama baš i nije bilo snijega, a palo je 17 cm. Ali, izgleda da nema druge nego da se provjeri...
Mislim, fino bi bilo prije samog vikedna objaviti neku informaciju, tipa koliko žica će raditi u subotu i nedelju.
To što još uvijek rade jeste za svaku pohvalu. Šteta za Bjelasicu, palo je pola metra, a oni ništa.
Ne znam još, sutra ću odlučiti.

Cobra
14.04.2011, 22:56
imaju negde telefoni skijalista, najbolje je tako proveriti ili sutra na sajtu skijalista srbije. malo je ljudi na skijanju pa radi samo kgreben, ako bude vise ljudi za vikend verovatno ce pustiti jos koju zicu. sto se tice staza, bilo je starog snijega plus novi tu nece biti problema

pailhead
15.04.2011, 01:08
SS ima telefon, samo ja danas nisam stigao da zovem. Mada polako dizem ruke od odlaska.

Panzer
15.04.2011, 09:20
Evo jedne dobre vijesti:

http://www.infokop.net/infokop-sajt/prolecno-skijanje-u-zimskim-uslovima.html

:sm011:

Cobra
15.04.2011, 09:41
Не добра него одлична. Треба искористити наредне дане да се затвори сезона, иако сам ја мислио да сам је већ затворио:ski:.

Nikolino
15.04.2011, 10:02
Sad mi je dodatno zao sto iscasih rame. Najvise vojim da skijam u Aprilu, ne zbog samog skijanja, nego zbog opsteg uzivanja na planini, a i tako se smanji period bez skijanja do sledece sezone.

legga
15.04.2011, 10:27
Valjda bi bilo logicno da eSeSovci najave sta ce raditi za vikend, eventualno spuste jos malo cenu skipasa i na taj nacin privuku ljubitelje zimskih sportova. A ne da u zavisnosti od broja skijasa vide da li ce pustiti jos neku zicu. To je po mom misljenju budalastina. Koliko god da su ovih godina napredovali u sredjivanju staza i modernizaciji infrastrukture, mnogo vise su, sto je po mom misljenju vaznije, gresili u marketinskom delu. Ne da su gresili, nego su toliko radili lose da su ostali bez dobrog dela stalnih gostiju.

wlad
15.04.2011, 11:34
Radiće ove 3 žice, siguran sam da neće biti gužve pa nemaju ni razloga da "pale" još*neku. Sada važe smanjene cene ski passa (prolećni + 40% popust), taj popust kao i na početku sezone važi valjda samo kada radi 3 žice, ako bi upalili još neku nestao bi i taj popust od 40%.

U svakom slučaju kome se zatvara sezona i skija, postoje uslovi, i sneži i organizacioni (rade žice). Naravno, postoje negde tamo (zapadnije) i mnogo bolji uslovi za skijanje nego na Kopaoniku pa može (srećom) da se bira :ok:

Panzer
15.04.2011, 11:52
Stanje sa smještajem - katastrofa. Club A i Putnik ne rade, Grand i Anđela puni. Samo Konaci i Jat, što mi je bezveze....

pailhead
15.04.2011, 12:53
rtanj :)

.

wlad
15.04.2011, 17:47
Jat radi cele godine i ne zatvara na kraju sezone, nije skup a OK je smeštaj. Rtanj sada nije najzgodniji pošto moraš da se voziš do centra (rade samo 3 žice).

Kopaonik spreman za predstojeći ski vikend Izvor: Skijališta Srbije

15.04.2011. - U ski centru Kopaonik za sve skijaše pripremljeno je šest staza na kojima ima do 40 cm utabanog snega. Posetiocima su na raspolaganju tri žičare: Karaman greben, Pančićev vrh i Duboka 2. Od 6. aprila u ski centru cene ski karata su niže za 40 posto.

Pozivamo sve ljubitelje zimskih sportova da iskoriste povoljne vremenske uslove i niže cene ski karata u našem najvećem ski centru i da uživaju u skijanju

Panzer
15.04.2011, 21:03
Ja krećem ujutro, tako da će biti jedno popodnevno (od 12h) i jedno prijepodnevno (do 13h)...

Bax
15.04.2011, 21:32
Dolazim i ja sutra ujutro, valjda ce moci sa letnjim gumam, kud ih skinoh...
Aj vidjamo se :)

ski&sun
16.04.2011, 08:23
Dolazim i ja sutra ujutro, valjda ce moci sa letnjim gumam, kud ih skinoh...
Aj vidjamo se :)
Sa letnjim gumama si mogao i u sredi januara i februara :-)))
Jel se zna do kog datuma ce raditi zice na Kopu?!

milos_pg_91
16.04.2011, 11:45
Sa letnjim gumama si mogao i u sredi januara i februara :-)))
Jel se zna do kog datuma ce raditi zice na Kopu?!

Vjerovatno dok god bude uslova za ikakvo skijanje ;)

Panzer
16.04.2011, 19:52
Dodjoh danas oko 12, dok se smjestih u Jat apartman (18 € noćenje), tamo - vamo, u jedan na stazu. Poludnevni skipas 7,5 €, ručak 5,5 € (sa pićem itd). Jeftinoća. Mislim da im nije baš pametno držati ovakav raspon cijena u sezoni i mimo sezone, ali oni valjda bolje znaju (ne mislim da je loše što je jeftino, već je bezveze što je oko Nove i za vrijeme raspusta preskupo, pa tako daju osnova raznim pričama).
Rade već pomenute 3 žice. Na vrhu ostaci blata i malo kamenja, valjalo bi da su malo upalili one topove, ali ajde. Takođe, lošija situacija je na dnu Duboke. Ipak može se skijati, staze su meke, ali za april dovoljno dobro. Žice rade do 16h, skijaša nema nešto puno, ne čeka se na prilazu žicama nimalo. Radnici kažu da bi upalili još žica, snijega ima, ali skijaša nema.

Panzer
17.04.2011, 19:54
Danas dobar dan za skijanje, ujutro minus, staze tvrde, iza 11 malo pustile. Skijaša i dalje malo, radile 3 žice.

7206

7207

7208
Pančić
7209
Duboka
7210
Kroz šumicu prema Krstu

pailhead
17.04.2011, 19:59
U bre ovo je lepo. Sad mi je malo krivo sto nisam isao, ali iskrslo je posla, a sad je onaj period kad znam da necu stati na snowboard bar 7 meseci, pa kompulsivno kupujem opremu. Usteda za vikend moze biti vec pola dobre daske.

bozza
17.04.2011, 20:04
bio i ja danas, nigde guzva a staze ok, izvozio sam se za sve pare

ExBaker
17.04.2011, 21:45
Nevjerovatno koliko malo ljudi.Pa nidje covjeka na ovim slikama a moglo se solidno skijati koliko vidim.Jos dzabaka bilo.

Bax
17.04.2011, 23:24
Ja sam se bas lepo iskijao, super vikend, neocekivano...

admin
19.04.2011, 03:21
Vozio bord ovog vikenda na Kopaoniku.

Petak:
Cuo se sa drugarom oko 18, i vec oko 20,30 h smo krenuli kolima ka Kopaoniku.
Dogovorili smestaj - 2 nocenja (10e za noc) u vili Runolist u vikend naselju Treska. Ljubazni domacin nas je cekao - smestili se oko 00,30h.

Subota:
Dobra voznja ceo dan jer je max temperatura bila 2-3 stepena iznad 0, tako da su staze uglavnom dobro drzale. Radile vec pomenute 3 zicare i 5 staza uz njih... Preko predhodnog sloja vestackog snega utaban je novonapadali tako da su ovo bili jedni od malobrojnih dana ove sezone kada se na Kopaoniku moglo voziti po prirodnom snegu. Vreme vedro, uglavnom suncamo.
Koristili i ostale dostupne staze - po neutabanam snegu kroz sumicu do staze 4c (bivsa staza 5), do leve staze Krst, do desne staze Krst i do Malog Jezera - na jednu stranu. Da pomenem tu i Masinac. Naravno, vozili i sa vrha Suvog Rudista ka stazi Krcmar - na drugu stranu. Relativno lako se strandardnom kosom voznjom stizalo do Krcmara, a onda pocinje pravo uzivanje u slalom voznji po neutabanom snegu obilazeci pojedine ogolele delove staze. U finisu, na onom najstrmijem delu staze je bilo najbolje.
Nije bilo guzve, po slobodnoj proceni oko 200-tinak skijasa. Uglavnom su se naizmenicno vozile staze Duboka crvena i Pancic koje su na samom vrhu bile zaledjene. Ali kada se predje taj prvi deo dalja voznja je (obzirom na datum) bila savrsena. Skijaliste je bilo otvoreno do 16h.

Nedelja
Losije vreme, veci deo dana pod oblacima, duvao je i vetar pa se cinilo da je hladnije nego sto stvarno jeste. Za razliku od subote, kada sam vozio bez kape i naocara, ovog dana ih nisam skidao. A staze, kako je dan odmicao bile su seve mekse.

Nedelja je ipak skijaski ostala u senci subote...

Bice i slika uskoro...

ski&sun
20.04.2011, 16:29
Uh kada sam video da je zadnja poruka od ADMINA, pomislio sam da je usledio izvestaj o zatvaranju sezone :-))))
Sutra idem put Kopa zbog nekih obaveza, da li neko zna rade li zice i kakva li ce biti situaciju za skijanje u petak recimo?

Poz

admin
22.04.2011, 14:48
Slike od subote, 16. aprila 2011.
Upravo stigli, kupili ski pass (2000 din dvodnevni). Evo kako je izgladala "Dolina sportova".

admin
22.04.2011, 14:56
Krenuli smo zicarom Pancic, i sam pogled na stazu ispod je obecavao. Na vrhu ipak nismo odoleli da prvi spust bude niz Crvenu Duboku...

Staza je bila dobro priprmljena. Spust je bio izvanredan. Iznenadjenje je bilo i beo sneg na samom dnu staze Duboka2, Krcmar...

admin
22.04.2011, 14:59
Karaman greben je oba dana, kao i uvek, najbolje izdrzao....

admin
22.04.2011, 15:06
A sada malo po neutabanom snegu po stazama Pancic, Krst, Malo jezero...
Nazalost staze su blage, a sneg "spor"...

admin
22.04.2011, 15:11
Evo i staze Krcmar... Strmija pa je i voznja bila mnogo bolja...
- Na prvoj slici je prelaz sa Suvog rudista ka Krcmaru
- Na drugoj je pogled na nedostizni deo ka vrhu Krcmara
- A onda krecemo dole...

admin
22.04.2011, 15:20
Za kraj jos nekoliko detalja sa Kopaonika...

- Prva slika - Polazna stanica nove zicare Suncana dolina. Na putu iz naselja Treska, zastao sam da je snimim...
- Druga, izlazna stanica nove zicare Suncana dolina. Ove sezone ovqa zicara nije radila, ali cinjenica je da je instalacija montirana i bila spremna da je bilo dovoljno snega...
- Treca slika - Polazna stanica starog dvoseda 5-Centar. Nije demontirana, kao ni sama izlazna stanica ni svi stubovi. Ova zicara treba da bude preseljena na Crni vrh kod Bora.
- Cetvrta slika, put na prilazu Jarmu...
- Peta slika, pogled sa jarma ka vrhu staze 10-Karaman... malo vise zaklonjen novoizgradjenim objektima....

admin
25.04.2011, 00:03
Kopaonik - Posle više od 4 meseca, ski sezona završena

24.04.2011. - U nedelju 24. aprila 2011. zvanično je završena ski sezona u najvećem ski centru u Srbiji. Skijanje u ski centru Kopaonik, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, trajalo je gotovo pet meseci.

Sve čestitke Javnom preduzeću "Skijališta Srbije" koje je uspelo da ovoliko dugo održi skijalište u radu, obzirom da je u ostalim ski centrima sezona zavrsena jos krajem marta.

Ski sezona je zvanično počela 20.12.2010. Nova šestoseda žičara 7-Karaman Greben je jedina radila u sve dane sezone (osim tri dana u Februaru kada, uz predhodnu najavu, nija bila u funkciji iz tehničkih razloga).

Tadija_91
09.05.2011, 23:56
Na planini danas 13 cm snega.

Bojan87
08.06.2011, 19:21
Imali najava sta bi ove sezone mogli da rade na kopu, izuzev postavljanja sistema za osnezavanje na svim stazama ?

Planiraju li da odrade neku novu zicu ili stazu ?

pailhead
08.06.2011, 22:12
Jao gledam ovu sliku gore, zbog ovg sv. Simeona mi se vise uopste ne ide na kopaonik :(

Beli
20.06.2011, 14:51
Ja se nadam onom snowparku sto ga obecavaju bog te pita koliko dugo vec,... a o urbanistickom resenju da ne pricamo, pogotovo sa ti naseljem sv. Simeon... nemam reci,ruglo

zex
19.07.2011, 09:50
Jel se radi nesto gore?

sunCica
21.07.2011, 15:50
Jao gledam ovu sliku gore, zbog ovg sv. Simeona mi se vise uopste ne ide na kopaonik :(
Šta više reći ... :sm022:

macak011
21.07.2011, 15:57
e vala bas, ovaj sv.Simeon je stvarno bzvz. :sm008:

Srusite to, pa iz pocetka... :glavaozid

sunCica
24.07.2011, 07:53
Nadam se da će biti opet onog ski psa 10 po sezoni. Februar je ipak mesec koji se ne sme propustiti što se skijanja tiče, a gde bi drugde nego na Kopaonik. Baš smo juče sedeli na Adi, brčkali i sastavljali ekipu koja bi išla da to kupi (sa ili bez skijanja).

chaghaboo
29.07.2011, 17:35
Skijališta Srbije izbacila cenovnik za predstojeću sezonu (http://www.skijalistasrbije.rs/strana/vesti-view/vest_id/175/Cena-ski-karata-za-sezonu-2011-12.).

Pogledajte cenu skipasa 10/sezoni, ista je tokom cele sezone. Prošle godine je taj isti skipas bio izuzetno povoljan u predsezoni, ali izgleda da ove godine neće napraviti istu "grešku".

admin
29.07.2011, 21:30
Objevljene cene ski pasa u Srbiji za 2012 Izvor: Skijališta Srbije
29.07.2011. - Danas su na sajtu Javnog preduzeća Skijališta Srbije objavljene cene ski-passa za ski centre Kopaonik, Stara Planina i Zlatibor - Tornik za 2012. godinu.

Vlada Republike Srbije usvojila je cenovnik ski karata JP „Skijališta Srbije“ za zimsku sezonu 2011/12. godine. Cene ski karata su određene u zavisnosti od perioda skijaške sezone i kategorije skijaša.

Tako šestodnevni ski pas u špicu sezone na Kopaoniku košta 9.800 dinara, a u ski centru Tornik na Zlatiboru 5.900 dinara. Šestodnevni ski pas u istom periodu u ski centru na Staroj planini iznosi 3.950 dinara.

Značajna novina je što je cena ski-passa tipa 10/sezoni na Kopaoniku jedinstvena za sve tarifne periode skijaške sezone i košta 16.600 din.
Od ove godine je uvedena i cenovna kategorija Seniori za lica rođena 1947. i ranije.
Generalno cene su nešto malo veće u odnosu na prošlu sezonu (6-dnevni na Kopaoniku skuplji za 400 din).

Preuzmite cenovnik:
http://www.skijanje.rs/Ski_Cen​tri/srbija/skipass2012_kopaoni​k.jpg (http://www.skijanje.rs/forum/../Ski_Centri/srbija/skipass2012_kopaonik.jpg)
http://www.skijanje.rs/Ski_Cen​tri/srbija/skipass2012_starapl​anina.jpg (http://www.skijanje.rs/forum/../Ski_Centri/srbija/skipass2012_staraplanina.jpg)
http://www.skijanje.rs/Ski_Cen​tri/srbija/skipass2012_tornik.​jpg (http://www.skijanje.rs/forum/../Ski_Centri/srbija/skipass2012_tornik.jpg)

Max
31.07.2011, 22:13
Očigledno da im je najviše smetala prošlogodišnja decembarska prodaja 10 dana u sezoni po povlašćenoj ceni od 8300din. Sada neće biti gužve na otvaranju sezone sigurno. Procentualno najviše je poskupeo jednodnevni ski pass. Videćemo da li će ovim potezima razjuriti i najveći broj skijaša koji dolaze na jednodnevno skijanje bez noćenja. Možda i nije to tako loše, odeš u bilo koja doba sezone (sem u toku raspusta) i skijaš kao da je mart :jester:

sunCica
01.08.2011, 11:46
Mislim da se prošle godine uopšte isu prešli nego su nas navukli :sm008: . Prošle godine sam uzela 10/s, verijem da ću i ove ipak mi se isplati, ako se nagužva nas 5 u kola, ili još bolje ako već tada može da se skija. Troškovi su za nas vikendaše vrlo veliki pa se isplati da makar deo prebaciš na decembar. Nego od kad do kad je prodaja 10/s? :sm006:

chaghaboo
01.08.2011, 12:04
10/s možeš da kupiš tokom cele sezone, samo ove sezone je ista cena od otvaranja do zatvaranja tako da ti je sve jedno kada ćeš ga kupiti.

ftj
01.08.2011, 12:18
10 dana u sezoni na kopaoniku je previše :)

average
02.08.2011, 02:34
10 dana u sezoni na kopaoniku je previše :)

+1

Definitivno...

admin
02.08.2011, 13:29
Verovatno ce se, kao i svake godine, na sajmu Expo-Zim prodavati ski pass sa 10% popusta. Verujem da ce to biti najpovoljnija ponuda, pa skupite pare za pocetak decemra...

sunCica
03.08.2011, 11:00
Da da i onda nam oni na sajmu kažu da se ski pass može povoljnije još jedino sutra kupiti na Kopaoniku lično ... i onda već viđeni scenario: Gomila skijaša spremnih da rastrgne dok ne dobije svoj extra promo ski pass. :)

rcub
04.08.2011, 23:40
U toku jula, proveo sam nedelju dana na Kopaoniku. Obisao sam malo staze i primetio radove na stazi Suncana dolina - nekolicina radnika je uredjivala trasu staze, sekla kleku isl. Sa Vucaka sam primetio sa su na stazi Gvozdac i Ledenice postavljeni topovi za vestacki sneg. Napravio sam par slika: prva je pogled sa Vucaka na Gvozdac i greben Ledenice, druga pogled niz Gvozdac a treca je slikana sa staze Ledenice. Na Rtnju sam u dnu staze Mali karaman video radnike koji su postavljali cevi, verovatno za onu "desnu" stazu koja ide uz ski lift. Eto malo informacija 'iz prve ruke'

ftj
05.08.2011, 00:19
Radi li se šta na gobelji? Prošlu sezonu sunčana dolina nije radila jer nije bilo dovoljno vode za napajanje topova valjda će to sada srediti. Ako srede akumulaciju za sunčanu dolinu, gvozdac i ledenice pa još instaliraju topove i na gobelji, sledeća sezona će biti znatno kvalitetnija. Naravno i da se malo više povede računa o peglanju staza i možemo da pevamo.

admin
05.08.2011, 02:59
Postovani ftj,

Dobro dosao na Forum i hvala na vaznim informacijama i odlicnim slikama sa Kopaonika.

Evo nekih dodatnih informacija...

- Gobelja se nece raditi ove godine, odnosno zasnezavanje na njoj.

- Zasnezavanje Gvozdaca je uradjeno jos prosle godine... ali su valjda ostale 1-2 sahte ne zavrsene... Tako da se to sada kompletira i zasnezavanje Gvozdaca ce biti spremno.

- Tacno je da se govorilo da Suncana prosle godine nije zasnezavana zbog nedovoljno vode, a sa druge strane je rubna staza skijalista. Ali nije se znalo da deo sistema zasnezavanja nije do kraja bio ispravan... Ovog leta se otklanjaju ti nedostatci. Izvode se zemljani radovi na ciscenju i zatravljivanju staze, radi se oblaganje drvetom kucice uz pogonsku stanicu.

- Radi se finalizacija zatravljivanja oko izlazne stanice cetvoroseda Krst

- Radice se i uredjenje donjeg platoa oko polazne stanice Karaman Grabena.

ftj
05.08.2011, 14:02
Nisam ja postavio slike nego gosn. rcub. Elem, izvršni direktor reče da će ove godine biti zasnežena i gobelja.
http://www.infokop.net/intervju/intervju-izvrsni-direktor-jp-skijalista-srbije-dejan-ljevnaic.html

Sa koliko topova i popularnih "žirafa" raspolaže Kopaonik i da li je u planu za sledeću sezonu osnežavanje ostatka skijališta uključujući Gobelju, Gvozdac, Ledenice i Bele Reke?

Sistem za veštačko osnežavanje na Kopaoniku čini 215 lansera, 46 fiksnih i 10 mobilnih topova. U planu za sledeću sezonu je da sistemom za veštačko osnežavanje pokrijemo Gvozdac, Ledenicu i Gobelju.

Dobro nisam toliko mali da verujem političarima ali ajde da ove godine rade gvozdac, ledenica i sunčana dolina i biću zadovoljan.

akole
05.08.2011, 18:50
Šta se dešava sa novom akumulacijom i sa gradnjom vodovoda iz te akumulacije?
Bivši ministar sKijaš je to pred smenu podvukao kako prioritetan projekat, postoji snimak na TVKop-u.

Koliko se ja sećam od zimus Gvozdac je imao samo 2 - 3 snežna topa na vrhu a ispod nije bilo ništa urađeno. Mene je mrzelo da se spuštam niže jer zica nije radila, pa sam uslikao samo gornju poziciju.

Gvozdac sa zasnežavanjem i ispravnom žicom će biti pogodak za sledeću sezonu a tek postavka četvoroseda na gvozdcu i ledenicama će od ovog dela skijališta napraviti pravu stvar.

rcub
08.08.2011, 10:17
Sto se tice Gobelja, neke zvanicne podatke ne znam. Razgovarao sam doduse, sa par radnika Skijalista koji su se zatekli na polazistu jedne od staza. Gobelje bi navodno, trebalo da se rade, ali mi ni oni nisu bili nesto ubedjeni da ce to stvarno i da se desi. Tu bi trebalo da se radi akumulacija koja bi bila i za vodosnabdevanje sto podrazumeva vecu investiciju.
Niam siguran da li je prosle godine to postavljano, ali na stazi koja polazi od Malog Karamana ka Ledenicama su postavljeni prikljuci za mobilne topove, tako da verovatno racunaju da ce skijasi koristiti lift (ili u najavi zicaru) Gvozdac da bi dosli do Ledenica

admin
08.08.2011, 20:16
Nezvanicno, dvosed Suncana dolina se demontira i prenosi na skijaliste Iver na Mokroj gori.
Da li neko zna nesto konkretnije o ovome?

Bax
08.08.2011, 20:22
To bi bilo zanimljivo, jel bi se napravila dva micro skijalista u Uzickoj regiji, pa bi ski vikend bio kvalitetniji...

Milanpop
01.09.2011, 13:41
Imam pitanje u vezi duzina trenutnih staza na Kopaoniku ili nekih novi. Da li, pored Belih reka, moze da se produzi jos koja staza na duzinu od 3.5 km ili neka nova da se probije a da bude te duzine (mada ni Bele reke skoro nikad ne rade). U napred zahvalan :sm021:

Bojan87
02.09.2011, 10:05
Jel ima sanse da se onaj tender za zasnezavanje zavrsi na vreme tako da se radovi zavrse pre pocetka zimske skijaske sezone ?

bozza
12.09.2011, 09:29
bio juce do planine, proso belom rekom, skinuli su korpe sa zice, jel ovo neka priprema za zamenu

kop
12.09.2011, 17:46
Ne, to je redovan remont.

wlad
28.09.2011, 22:20
Ako sam dobro shvatio, ovog leta se na Kopaoniku radilo na završavanju prošlogodišnjih radova (sređivanje instalacija za veštačko osnežavanje Sunčane doline i Gvozdca, zatravnjivanje oko novih žica od prošle godine)?

Prošla sezona je zaista bila blagorodna što se tiče radova (u krizi), ove godine završavaju te radove a plan za sledeću sezonu je osnežavanje Gobelja.

Mislim da bi za sledeću sezonu trebalo da postave neki montažni most / prelaz preko puta za Gobelju i bebi lift - da taj prelaz bude sigurniji. Jeste da taj deo neće uopšte postojati (po master planu se taj deo zaobilazi) ali dok se to ne ostvari sigurno će proći nekoliko godina (za taj poduhvat moraju napraviti pored žica i novi [zimski] put koji će zaobići taj kraj).

Ono na čemu ozbiljno trebaju da porade je i ozbiljna akomulacija vode za veštačko osnežavanje, mislim da je to važnije od novih žičara. Sa dobrom akomulacijom bi mogli (kao u ozbiljnim centrima) na početku sezone da naprave osnovu od pola metra "betona" koja bi (sa dodatkom prirodnog snega) trajala sve do aprila bez bojazni od toplih talasa.

Mojih 5 para na ovu temu :D.

admin
30.09.2011, 00:50
Neke infornacije vezane za Kopaonik:

- Rok za predaju prijava za ucesce na tenderu za osnezavanje Gobelje je produzen na zahtev ucesnika, pa ce njegovo otvaranje biti sredinom oktobra meseca... Ocekuje se da svoje ponude podnesu svi vodeci evropski proizvodjaci opreme za zasnezavanje... Cak i da ne bude zalbi pa samim tim i produzetka procedure za izbor najboljeg ponudjaca, ne moze se ocekivati da sistem bude postavljen za ovu zimu.

- Nova akumulacija, koja je sastavni deo projekt zasnezavanja Gobelje ce se graditi negde na podrucju izmedju Crvenih bara i Gobelje, znaci nize ispod puta... Bice cevovodom i pumpama povezan sa postojecom akumulacijim u dnu Malog Karamana, tako da ce biti moguca "pozajmica" vode izmedju ove dve akumulacije.

- Prosle godine je raspisan tender za Snowpark na Kopaoniku, izabran ponudjac koji se kasnije povukao. Ove godine JP Skijalista Srbije sama pripremaju i grade na istoj lokaciji snowpark i oni ce i uptravljati njime.

- Sa skijalistem Iver - Mokra Gora ( Emir Kusturica ) potpisan je ugovor o ustupanju dvosed zicare Suncana dolina, koja je demontirana i verovatno vec prebacena na Iver.

- Od ranije se zna da je dvosed zicara Centar prebacena u Bor i treba da se postavi na Crni Vrh.

- Tokom leta je radjeno i na uredjenu centralnog Kopaonickog platoa "Dolona sportova".

Tadija_91
30.09.2011, 02:43
- Prosle godine je raspisan tender za Snowpark na Kopaoniku, izabran ponudjac koji se kasnije povukao. Ove godine JP Skijalista Srbije sama pripremaju i grade na istoj lokaciji snowpark i oni ce i uptravljati njime.

Da li se zna lokacija i hoce li isti biti spreman za predstojecu sezonu?

wlad
30.09.2011, 10:27
De li će biti spreman ne znam, ali znamo poziciju, ona je određena prošle godine (kada je trebao neko drugi da ga organizuje/vodi), u blizini Pančića, tačnije:

http://www.urbanbug.net/upload/image/01%202011/free-mapa.jpg

Pa ako "zaživi" park, možda postave kasnije i neki tanjir samo za njega ;).

admin
30.09.2011, 12:59
Kao sto je Wlad naveo, to je pozicija koja je jos prosle sezone odredjena za snowpark.
Prema recima ljudi sa standa JP Skijalista Srbije u Novom Sadu, park ce bitu uredjen i spreman za ovu zimsku sezonu.
Svakako, uz par bi dobrodosao i ski lift... ali njega za sada ne pominju.

ftj
30.09.2011, 17:42
Neke infornacije vezane za Kopaonik:

- Sa skijalistem Iver - Mokra Gora ( Emir Kusturica ) potpisan je ugovor o ustupanju dvosed zicare Suncana dolina, koja je demontirana i verovatno vec prebacena na Iver.

Da li ovo znaci da suncana dolina definitivno prestaje sa radom ili ce se staviti neka nova zicara s obzirom da postoji vestacko osnezavanje(koje nije radilo proslu sezonu zbog akumulacije)?

Tadija_91
30.09.2011, 18:59
Da li ovo znaci da suncana dolina definitivno prestaje sa radom ili ce se staviti neka nova zicara s obzirom da postoji vestacko osnezavanje(koje nije radilo proslu sezonu zbog akumulacije)?
Postoji cetvorosed koji je bio gotov jos prosle godine, ali nije radio zbog nedostatka snega ;)

akole
02.10.2011, 18:17
Ako se pogleda neka od novijih slika sa kamera uočava se stub na centralnom platou.

Ima li šanse da je još neka staza osvetlena ili je to osvetljenje samo za ovaj deo?

andrijapajic
05.10.2011, 14:34
lici na osvetljenje

chaghaboo
05.10.2011, 19:38
Zna li ko kada zvanično startuje ski sezona na Kopaoniku?

trendo
05.10.2011, 19:59
kada padne prvi sneg
bar mislim da tako bese jedan stih od jedne pesme

marsi
06.10.2011, 03:49
meni koliko je u secanju 15tog decembra krece sezona...

donthinktwice
06.10.2011, 10:47
13. decembra, ako ima snega. Tada tradicionalno pocinje onaj pravnicki seminar

dvukovic
06.10.2011, 11:11
U Crvenim Barama (800m od konaka) gradi se prilično veliko akumulaciono jezero za veštački sneg:

http://i.imgur.com/obyjz.jpg

http://i.imgur.com/ueDsM.jpg

akole
06.10.2011, 15:23
Kakvi su carevi uvek počinju pred sezonu. Nisu imali celo leto ...

Sada je i predizborna kampanja u igri...

wlad
06.10.2011, 16:44
Gde ga nađoste 13 i 15 decembar? :) Najbliži je bio Trendo, kada padne sneg je pravi odgovor...

Ako pogledate zvanične podatke (npr. cenovnik ski passa) sezona počinje 1 novembra 2011 a završava se 10 maja 2012. Naravno, nije realno očekivati da sezona počne 1 novembra zbog snega, ali dešavalo se da počne 20 novembra, 1 decembra i sl. Sve zavisi od bogova snega ;).

donthinktwice
07.10.2011, 07:24
Uf... da se ne lazemo - zavisi od nekih drugih "bogova" :glavaozid Pogotovo sad kad imaju sistem za vestak. U svakom slucaju bice valjda bolje nego lane (kad je pocela 11.12, proveravao sam :dziveli:)

adwarf
07.10.2011, 11:10
Pa Ski opening je 8. i 9. decembra ako se ne varam

wlad
08.10.2011, 15:55
Ski opening za taj datum je kampanja MK "Mountain Resort", a ne Skijališta Srbije. Skijali smo pre neku sezonu 1 decembra (i to odlično), a neki te iste sezone i nedelju dana ranije, to nije sporno. Kada padne dovoljno snega biće vikend skijanje na 3-4 žice sigurno..

sasacg
08.10.2011, 21:18
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=10&dd=08&nav_category=12&nav_id=548036

Tadija_91
09.10.2011, 15:40
Pre 4 (cini mi se) godine je sezona pocela krajem oktobra :)

Max
09.10.2011, 18:36
Ipak je bila polovina novembra :sm018:

Tadija_91
09.10.2011, 19:38
gotovo sam siguran da su se oktobra 2007 vrtele zice, al ok, moguce da gresim :)

Max
09.10.2011, 20:04
gotovo sam siguran da su se oktobra 2007 vrtele zice, al ok :)

sneg je bio i oktobra ali su zice krenule sa radom od 15. novembra. Najbitnije je da bude sto kraca pauza izmedju skijanja :sm011:
http://www.infokop.net/256.html

Nikolino
09.10.2011, 23:30
Ja sam bio 26. i 27. Novembra 2006. na skijanju i bilo je odlicno, kao u sred zime. Prvi dan je bilo nas 20ak na stazama, a drugi nas 5-6. Radili su Pancic, KG i Mali karaman. Skipass je bio 800 din dnevno, a 400 poludnevno i jutarnji i popodnevni. Smestaj u trokrevetnom apartmanu u Konacima je bio 1050 din. po noci, odnosno 350 po osobi i 100 za osiguranje.

wlad
21.10.2011, 19:06
http://www.skijanje.rs/vesti/ski-centar-kopaonik-spreman-za-pocetak-nove-skijaske-sezone/

Ski centar Kopaonik će i ove sezone u punom sjaju dočekati sve ljubitelje skijanja i drugih zimskih sportova. Tokom leta obavljeni su radovi na redovnom održavanju i pripremama postojećih staza za nastupajuću sezonu, što obuhvata antierozivne radove, kao i zatravnjivanje staza. Takođe, urađen je remont žičara, ispitivanje užadi, kao i zamena tamo gde je to bilo potrebno, pa su kompletne instalacije spremne za početak sezone.
Od novina, osim snežnog zabavnog parka, posetiocima Kopaonika od ove sezone na raspolaganju je i klizalište koje će se nalaziti u centralnoj zoni, u "Dolini sportova" i snow board park. Takođe, postavljen je i stub rasvete, kojim je osvetljena "Dolina sportova" tako da će posetioci moći da uživaju i u noćnim satima. Čim vremenski uslovi budu dozvolili, počeće se sa proizvodnjom veštačkog snega kako bi skijalište na Kopaoniku, bilo spremano za otvaranje ski sezone.

Bezbednost skijaša je na prvom mestu, tako da se i ove godine o sigurnosti i poštovanju pravila na stazama brinu pripadnici Skijališta Srbije, Gorske službe spasavanja, pripadnici MUP-a, a o zdravstvenoj zaštiti lekari Trauma centra, odnosno Vojnomedicinske akademije.

Cene ski karata, kod najvećeg broja kategorija karata, nisu menjane u odnosu na prošlu godinu, a aktuelni cenovnici dostupni su na sajtu Skijališta Srbije (www.skijalistasrbije.rs). Već tradicionalno, u toku trajanja EXPO-ZIM-a, koji se održava na Beogradskom sajmu od 8. do 11. decembra, na štandu Skijališta Srbije, svi zainteresovani će biti u prilici da kupe ski karte sa popustom od deset odsto.

ski&sun
21.10.2011, 21:59
Ove godine bi trebalo da se organizuje i Exit festival na Kopu koliko sam cuo. Trebalo bi da se to desi krajem marta, sa ciljem da se malo produzi sezona. Da li neko zna nesto o ovome?

legga
22.10.2011, 09:36
[quote=wlad;58483]http://www.skijanje.rs/vesti/ski-centar-kopaonik-spreman-za-pocetak-nove-skijaske-sezone/

Cene ski karata, kod najvećeg broja kategorija karata, nisu menjane u odnosu na prošlu godinu, a aktuelni cenovnici dostupni su na sajtu Skijališta Srbije (www.skijalistasrbije.rs (http://www.skijalistasrbije.rs)).

Neverovatno!

Gazza
26.10.2011, 21:49
Tek sada videh cene ski pasa za ovu sezonu pa mi nesto upade u oci. Ne znam da li je to bila tema ovde na forumu, mrzelo me da gledam unazad. To je cena ski pasa u periodu od 15.3 do kraja sezone. Do ove sezone ona je bila neznatno niza u odnosu na cenu u spicu. Sada vidim 3900 din naspram 9800 u spicu sto se nije desavalo prethodnih godina. Buduci da je to najcesce moj termin na Kopaoniku znam da je cena u tom terminu bila oko 8900 (okvirno). To je vreme kada je gore do sada bilo ponajbolje skijanje u odnosu na celu sezonu pa mi nije jasno sta je u pitanju. Ili neka greska ili se iza ovakve cene krije nesto sto mi ne znamo (plan da se polako gase zice, odrzavanje nekih takmicenja...)? A mozda su samo resili da snize cenu pa kad svi pohrle u tom terminu sledece sezone ce vratiti cenu na staro kao i onaj desetodnevni sezonski od prosle godine.

akole
27.10.2011, 09:20
Promena cene se do ovih godina dešala krajem februara a sada je ta smena u drugoj polovini marta, a baš tada prestaje puna pounjenost smeštaja. Dakle dobili smo da nam je "Top" sezota rastegnuta od 23.12.2011.-15.03.2012. a to je gotovo cela sezona.
Nekako imam utisak da je možda ovaj put neko analizirao podatke iz ski data sistema pa pošto nije veliko poskupljenje da se uštrbne na trajanju.

Samo mi nije jasno zašto je ukinut 10/s sa popustom.

ftj
27.10.2011, 09:22
Možda su hteli da popularizuju skijanje jer u tom periodu ionako ima manje skijaša i vrlo je teško da posle 15.3. bude snega? Malo je verovatno ali možda je stvarno neko mućnuo glavom i zaključio da bi tako bilo bolje.

andrijapajic
29.10.2011, 13:31
Mislim da se krije da je neko resio da malo razvije kop do kraja sezone, tj dok ima snega. Sestra i ja smo se vec dogovorili za jedan session u kombinaciji JAt apartmani + jeftin skipass, u svakom slucaju ce raditi 3-4 staze, kao sto je vec godinama unazad, za te pare bi bilo sramota ne otici :)

sunCica
01.11.2011, 06:59
Ja uzimam moj 10/s na Expozimu. Mislim da će to biti najpovoljnija varijanta.

akole
02.11.2011, 13:32
Pročitao sam komentar da se ograđuje parking ispod Jat-Apartmana i Konaka a to danas pokazuju slike sa info kopa zakačene u prilogu. To je inače onaj blatnjavi prostor koji je do sada korišćen kao parking. Doduše ponekad je bio i snežni lavirint.

Ima li neko invormaciju da li će taj prostor ostati-postati zelena površina ili će postati parking sa naplatom ali bez blata ;) ?

Da li to rešenje problema sa parkiranjem i 'lopatarima' ili je momenat koji će izazvati još veće probleme jer neće biti gde da se parkira?

Naravno i ako bude rešenje naplate parkinga koja će cena biti?

pozdrav

ski&sun
03.11.2011, 17:58
Za sve ljubitelje Rtnja,
http://www.dodaj.rs/t/2Y/ee/4KsIy9Lt/imag0107.jpg (http://www.dodaj.rs/?2Y/ee/4KsIy9Lt/imag0107.jpg)
Renoviranje je u toku, cene za sezonu 2011/2012 ce najverovatnije biti iste kao i prosle godine, ali ce smestaj biti dosta bolji.
Hotel Angella, koji je deo Konaka, ce od ove sezone dobiti wellness i spa centar.
Pozdrav.

sasacg
03.11.2011, 20:31
lepe vesti :)

YIBLEX
07.11.2011, 11:58
Za sve ljubitelje Rtnja,
http://www.dodaj.rs/t/2Y/ee/4KsIy9Lt/imag0107.jpg (http://www.dodaj.rs/?2Y/ee/4KsIy9Lt/imag0107.jpg)
Renoviranje je u toku, cene za sezonu 2011/2012 ce najverovatnije biti iste kao i prosle godine, ali ce smestaj biti dosta bolji.
Hotel Angella, koji je deo Konaka, ce od ove sezone dobiti wellness i spa centar.
Pozdrav.

Jel znas mozda sta je tacno predmet renoviranja?

Sto se tice cene pass.a od 16.03., konacno jedan logican potez. U tom periodu, sve i da ima 2m snega, broj skijasa je jako mali i to posluzi kao izgovor/razlog da se ukljuce samo 3-4 zice. Ovo bi moglo da da rezultat na duze staze sto bi i trebalo da bude cilj planskog razvijanja ski centara.

ski&sun
07.11.2011, 16:49
Kamin sala i taj prizemni deo se valjda nece renovirati, prvi, drugi i treci sprat bi trebal da dobiju kompletno nove sobe (svaka ce imati svoje kupatilo), a za 4. sprat nisam siguran. Sve u svemu, izgleda da ce to biti fenomenalno!

akole
07.11.2011, 19:25
Imate li iskustva kada se rasproda Rtanj?
Nekako imam utisak da se brzo razgrabi,
posebno termini za raspust do 15.01 zar ne?

ogi86
07.11.2011, 20:45
Termin za NG se rasproda vec tokom oktobra, tako je bilo prethodnih godina, predpostavljam da je veliko interesovanje i za period zimskog raspusta tako da bi trebali vec da pozovete. Imate br i aktuelni cenovnik na sajtu rtanj.rs pa se raspitajte! ;-)

ski&sun
07.11.2011, 21:30
I ja sam takodje cuo da se veoma brzo rasprodaju. Treba pozvati sto pre, a NG i raspust su do sada sigurno vec bookirani. Obzirom da ce imati nove sobe, sa zasebnim kupatilima, po starim cenama......pa to ce se rasprodati expresno :-)

YIBLEX
08.11.2011, 09:03
U tim terminima imaju prednost oni sa vise(7)dnevnim aranzmanima i potrebno je rezervisati dosta unapred.

Vest o renoviranju me jako raduje. Nadam se da se to u buducnosti nece previse odraziti na imidz mesta i cenu.

sonesone
09.11.2011, 02:47
jel moguce da 10-to dnevni ski pas kosta 16600din? zar on ne bi trebao da bude povoljniji? isplatljiviji? svake godine kao da nas teraju sa kopa umesto da nas privlace...

wlad
09.11.2011, 11:24
Desetodnevni košta 13300din ako ćemo precizno ;), što mu dođe oko 13eura/dan a to deluje kao OK cena.

Cena od 16600 je za 10/sezona, a taj tip ski passa po danu mora da košta nešto više od 10dnevnog "običnog".

sunCica
15.11.2011, 00:15
Desetodnevni košta 13300din ako ćemo precizno ;), što mu dođe oko 13eura/dan a to deluje kao OK cena.

Cena od 16600 je za 10/sezona, a taj tip ski passa po danu mora da košta nešto više od 10dnevnog "običnog".

Ok naravno da košta više, samo mislim da će ove zime biti mnogo mnogo bolje nego prošle ako osneže gvozdac. Smanjiće se pritisak na Duboke i Krčmar, a Gobelje ako rade onda će biti odlično .... :ski::ski::ski:

ftj
15.11.2011, 00:35
I kad bi se napravio put od Pancica do Krcmara? To bar nije neka investicija a mnogo bi znacilo.

wlad
15.11.2011, 00:56
Ne odnosi se na nikoga konkretno, ali jako često čujem priču o Gvozdcu kako je super staza, a ja kada skijam na toj stazi uglavnom viđam jako mali broj ljudi, žica je uvek skoro prazna, reda praktično nema. Isto se odnosi i na Crnu Duboku, ima više ljudi samo kada je staza kao pista, čim se malo razdrnda staza nema nikoga. Krčmar onaj strmiji (donji deo) skoro svi obilaze onom okolnom stazicom.

A sa druge strane svi "kukaju" kako su staze na Kopaoniku blage, a ovo malo crnih što ima skoro uvek prazne :dontknow:

ibane
15.11.2011, 01:24
Pa ne mozes da skijas ceo dan npr. Gvozdac ili neku drugu crnu stazu. Bar ja nemam obicno toliko kondicije a i zasitim se. Pustim se par puta i toliko. Idem dalje. Ja mislim da zbog toga nema guzve na tim stazama. A pogotovo ako su razrovane. Onda su pa ekstra naporne.

ftj
15.11.2011, 01:36
Problem sa gvoz(d?)com nije sto je staza strma vec sto je cela u hupserima, kao da je namerno tako pravljena? Znam u inostranstvu imas te staze koje su namerno napravljene da skakuces po njima ali verujem da gvozdac nije sa namerom takav. Pretpostavljam da se teren mora pripremiti mnogo bolje da se to ne bi desavalo.

sunCica
15.11.2011, 08:30
Ne odnosi se na nikoga konkretno, ali jako često čujem priču o Gvozdcu kako je super staza, a ja kada skijam na toj stazi uglavnom viđam jako mali broj ljudi, žica je uvek skoro prazna, reda praktično nema. Isto se odnosi i na Crnu Duboku, ima više ljudi samo kada je staza kao pista, čim se malo razdrnda staza nema nikoga. Krčmar onaj strmiji (donji deo) skoro svi obilaze onom okolnom stazicom.

A sa druge strane svi "kukaju" kako su staze na Kopaoniku blage, a ovo malo crnih što ima skoro uvek prazne :dontknow:

Vaistinu! Međutim, na Crnoj Dubokoj (kod ulivanja u crvenu) i na Krčmaru (baš na najlepšem, najužem i najstrmijem delu) ima kamenja. Ja sam na popriličan broj naišla prošle godine. Gužva, nagib i kamenje i onda je ne tako dobrim skijašima (npr. ja) jako teško da izmanevrišu. Krčmar je jako uzak u najstrmijem delu i kad je gužva baš je frka. Sa još jednom crnom stazom u ponudi značajno će se smanjiti gužva i onda će na crnim moći da se vozi mnogo lakše.

ski&sun
15.11.2011, 12:13
Suncice kad vec spomenu nove staze, da situacija nije takva kava jeste, iza pancica (na strani koja pripada KiM) ima fenomenalnih strmina, tu bi se mogle napraviti i veoma siroke staze jer nema sume, ali na zalost, to verovatno nije moguce.
Evo jedne fotke:

http://www.dodaj.rs/t/3I/tG/1YsLyYsk/dscf3486.jpg (http://www.dodaj.rs/?3I/tG/1YsLyYsk/dscf3486.jpg)

Tadija_91
15.11.2011, 12:22

A sa druge strane svi "kukaju" kako su staze na Kopaoniku blage, a ovo malo crnih što ima skoro uvek prazne :dontknow: Ja ne volim da skijam na gvozdcu jer je strm, pa taman kad se zaletim moram da kocim, nema puno mesta. A i mnogo se umorim na zici, posebno sto sam visok 2m pa nikad ne mogu lepo da se namestim na sidro. Za mene su na kopu crvena duboka i krcmar idealne staze, uz crnu duboku ako nije guzva na istoj. Spustis se u 5-6 zavoja, odmor na zicari pa ponovo :)

sasacg
15.11.2011, 12:52
Suncice kad vec spomenu nove staze, da situacija nije takva kava jeste, iza pancica (na strani koja pripada KiM) ima fenomenalnih strmina, tu bi se mogle napraviti i veoma siroke staze jer nema sume, ali na zalost, to verovatno nije moguce.
Evo jedne fotke:

http://www.dodaj.rs/t/3I/tG/1YsLyYsk/dscf3486.jpg (http://www.dodaj.rs/?3I/tG/1YsLyYsk/dscf3486.jpg)

A i juzna strana je...

Ivan Bgd
15.11.2011, 14:11
A i juzna strana je...

i to je najveci problem po meni.
Inace sa te strane od Pancica pa preko tj. pored Nebeskih stolica se produzi jos dole prema KIM i to je bas lepo,dugacko i siroko bez kamenja sve je trava i pristojan nagib. Milina je bilo za setnju i moglo bi da se prodje skijama zimi, ali posle sledi pesacenje za medalju.
Takodje moze i od bombardovanog radara pa paralelno sa Krcmar stazom da se spusti skroz do podnozja i to je bas pristojna duzina staze sa promenjivim nagibima preseca se zemljani put do Nebeskih stolica i sve je pod travom i borovnicom.
Ma samo da grune sneg i mozes da biras gde ces.
:sm018:

akole
15.11.2011, 21:32
Da se drže onog master plana bilo bi dosta.

Koliko se sećam master-plana gvodac će dobiti četvorosed a staza će se produžiti i nastavljati do kraja ledenice koje će tokođe dobiti modernu žicu.
Sve zajedno će to biti popriličan broj staza ako mali centar. Valjalo bi samo ovo da završe u nekoj bliskoj budućnosti pa će biti veselje :ski:

Samo je pitanje koji će ritam realizacije plana biti i dali će upošte nadalje biti poštovan.

donthinktwice
16.11.2011, 09:12
A i juzna strana je...

A i taj deo je pod posebnom zastitom kao rezervat borovnice, valjda.

A Gvozdac je sjajna staza ali je iz nekog razloga ne odrzavaju kako treba. Led i hupseri. Da je odrzavaju kako valja bila bi sigurno vise koriscena. Inace cini mi se da se ona moze produziti mnogo vise, nize u sumu.

sunCica
16.11.2011, 09:21
I meni se tako čini, a i ono sidro je baš naporno. Skroz mi ze zgrče noge kad se penjem uz Gvozdac i onda ne mogu da skijam dva za redom, nego jednom tamo, posle mali odmor.

To sidro do ove god nije išlo do vrha nego te spusti jedno 30m pre vrha, što je bio smor penjati se (verujem da su zato ljudi izbegavali tu stazu). A staza je sama po sebi koliko se ja sećam bila pravi slatkiš za znalce (ograđujem se od istih naravno), gore led, dole hupseri.

Milos011
16.11.2011, 09:44
Sidro na toj stazi je prestrmo i mnogima predstavlja problem.

Od kraja žice je napravljena nova vučnica kako bi se izbeglo tabananje uzbrdo.

Inače staza će sigurno sa veštačkim snegom da bude bolje održavana i tvrđa pa će duže moći da se skija po ispeglanoj stazi bez hupsera.

Inače... staza Ledenice je mnogo bolja u gornjem delu jer je šira.

sunCica
16.11.2011, 09:58
Inače... staza Ledenice je mnogo bolja u gornjem delu jer je šira.

Nikad nisam skijala na Ledenicama, jel ta staza osnežena, nadam se da ću moći tamo ive godine. A šta je sa onom stazom STRUGA? Jel ta staza ikada radila?

P.S. Vidim ja mnoge ovde svrbe pancerice

Max
16.11.2011, 10:09
A i juzna strana je...
Padina koja se pruza od Krcmara ka Nebeskim stolicama je lep potez za skijaske staze. Strmina je pristojna za crveno-crne staze ali najveca prednost bi bila da staza moze da bude siroka koliko god se pozeli. Teren je obrasao borovnicom i travom. Retko gde viri kamen iz zemlje. Staze od Pancica bi imale barem 50% vecu duzinu od Gvozdca a polozaj je od istocnog ka jugoistocnom. Jedino nisam siguran da li je taj deo u nekoj strozijoj kategorizaciji zastite prirode kao sto je slucaj sa jarugom Duboke pa da zbog toga nisu planirali prosirenje skijalista na tu stranu. Ipak u master planu nije posebno oznacen.
http://www.infokop.net/images/stories/Dokumenta/Kopaonik-Master-Plan-2010.pdf
http://www.infokop.net/images/stories/info/pesacke_ture/p.transferzala.jpg

Max
16.11.2011, 10:29
Struga kao zicara nikada nije radila zbog neresenih imovinskih odnosa, a retki skijasi su skijali na njoj jedino ako bi hvatali precicu od BR2 kroz sumu. Sada je izbrisana sa liste staza na sajtu SS-a. Ledenice valjda nemaju upotrbnu dozvolu zbog nepotpune tehnicke dokumentacije i zicara radi jedino u slucaju kvara Gvozdca. Do same staze se dolazi ili grebenom od Gvozdca uz malo vise guranja ili precicom kroz sumicu. Inace ukoliko se realizuje master plan, ostacemo bez staza BR1 i BR2. Cinjenica je da retko imaju sneg ali je ipak steta da se potpunosti ugase.

dzoni_ski
16.11.2011, 10:43
Ne znam sto ne urade vestak na beloj reci 2.Staza je mnogo dobra ako ne i najbolaj na kopu:dontknow:

plageton
16.11.2011, 11:56
Umesto da master-plan predvidi kako oživeti BR, on problem rešava tako što ih ukida.

Ukida ubedljivo najbolju stazu na planini. To je totalno deprimirajuće i posle toga me Kopaonik kao skijalište definitivno više ne zanima.

Inače mislim da nedostatak snega nije razlog. Verujem da bi taj problem bio rešiv. Nego ili su uzračunali da im se ne isplati održavanje staze, ili su opet neki imovinsko-pravni odnosi.

Ta staza nije ni dobro trasirana i to u SS znaju. Suviše je opasna za skijaše rekreativce, a još pogotovu ako se ima u vidu da je pola sneg pola kamen.

sunCica
16.11.2011, 13:12
Ljudi, treba da prihvati Kop kao skijalište za rekreativce bez jačih i dužih staza. Kop je samo kao pokazna vežba, da se vidi ko nosi Colmar, ko Falcon, ko šta vozi i šta je naučio u FR, AU ili IT. Ko želi da se usavrši i da se naskija na dobro upeglanim stazama, onaj ko traži vratolome i duže vožnje mora da nađe drugu planinu.

Ni meni nije drago zbog toga, ali šta da se radi, a ima prostora za poboljšanja, nego nema ni dovoljno ni para, ni snega, ni padine a najčešće ni mozga.

donthinktwice
16.11.2011, 13:44
Moje skromno misljenje je da bi uredjena BR sa pripadajucom gondolom bila nesto najbolje sto se moze desiti za:
1. Ski centar
2. Brzece i ljude koji vec zive od turizma u njemu
3. celu opstinu Brus

Izmestanje kabaste i prljave infrastrukture sa planine je pravi put. Pa gore ne postoji ni valjan vodovod ni kanalizacija ni parking... To se sve mnogo lakse moze obezbediti u Brzecu.

Mislim... citamo iz vesti da jedna gondola kosta 10mil eur (npr ova sto ce mozda da se pravi na Zlatiboru). Pa to je cena stambene ili poslovne zgrade u BG ili NS kakvih se u svakom momentu pravi desetine. Manje nego sto bi kostala ozbiljnija rekonstrukcija puta.
Jedina osoba koja bi imala nesto protiv toga je MK. A ne znamo kakva je on obecanja dobio od vlasti pre nego sto je usao sa kapitalom.

Kopaonik uz sva svoja ogranicenja ima mesto u turizmu u regionu. Samo da se pozicionira na pravi nacin.

sunCica
16.11.2011, 13:50
Kad je KOP u pitanju, kao što rekoh ima puno prostora za poboljšanja ali izgleda da je to samo u interesu skijaša za sada.

wlad
16.11.2011, 18:09
Po master planu žica koja ide iz Brzeća je tipa D8G (8seda gondola) i izlazi na vrh budućeg četvoroseda na Ledenicama. Već je bilo diskusija na temu gde prvo uložiti pare, mislim da se većina složila da je to kraj Gvozdac/Ledenice (planirane 2 žice tipa četvorosed) kao i bolje povezivanje Gobelja (i izmeštanje puta) i staze u tom pravcu.
Ostvarivanje master plana je (logično) krenulo iz centra, izmestili su KGB na mnogo logičniju poziciju i promenili ga u šestosed, izmenili Centar (kgb žica iskorišćena) i dodali Krst, na taj način su "ojačali" plave staze i smanjiće gužve na KGB, to je već bilo očigledno prošle sezone - ako je gužva na KGB sa klincima možeš da odeš na Krst ako si već zaglavio u dolini sportova (rupi ;)). Sada kada su osposobili veštački sneg na žici Centar povećaće se još više kapacitet plavih staza što je bio i prioritetni cilj (pošto na Kopaonik većinom dolaze porodice/deca/početnici). Sa centrom će rasteretiti i parking na Kopaoniku kada se završi parking kod početne stanice Centra (iz pravca Treske).
Sada im ostaje veći zalogaj a to je:

- deo oko Gvozdca/Ledenica
- deo oko Gobelja, i proširenje tog dela
- gondola iz Brzeća

Mislim da baš tim redom i treba da se radi. Pošto za ovu godinu očigledno nisu imali previše sredstava, potrudili su se da dovrše započeto (instalacije veštačkog snega). Sada je u suštini centralni deo skijališta potpuno gotov, tu nema bog-zna-šta više da se radi. Kada se završe još ovih 3 tačaka koje sam naveo tek tada neće više imati da se radi ;).

Sve u svemu mislim i da je sada Kopaonik skroz OK za ono za šta je namenjen (porodice/početnici/deca), malo da porade još na organizaciji i prebole dečije bolesti na početku sezone (da su nespremni subotom da prodaju veliki broj ski passova :D)..

akole
16.11.2011, 23:11
Tačno tako, a rešenje prve stavke sa Wlad-ovog spiska rešava situaciju da delovi (porodice/početnici/deca) imaju mogućnost da skijaju na ozbiljnijem delu planine dok su im deca u ski školi i ne moraju da se guraju na crnoj dubokoj, lomataju da dođu do Krčmara kada žica ne radi...
Eventualna stavka da se doda ovm je kupovina ski pasa preko interneta. Kome je do toga lepo naruči izradu plastike i dopunjava netom. Ski data daje još mogučnosti koji iz nekog razloga ne koriste, naprimer uvid u pređene kapije, napalta na tačkice, nova kategorija korisnika i cene - stariji maloletnici do 21god. itd.
Jesu to sitnice ali je lepo kada ima više mogućnosti.

sasacg
16.11.2011, 23:30
+da se promeni zica na Krcmaru...Smorim se dok se popnem do gore

akole
16.11.2011, 23:52
Ma Krčmar žica je viđena za odstrel (ubiće je ko zeca) a kada ne znamo. Bar je tako nacrtano u master planu.
Ja mislim da čekaju procenu da nije za daljnu upotrebu i kad ne prođe inspekciju završava karijeru.
Ovih godina četo žica nije radila a staza je bila za ok vožnu, lomatao se narod kroz šumicu... Čak su peglali stazu a žica nije radila.
Trebalo bi da se napravi ski-put od vrha crne Duboke.... Mislim da to nije velika investicija ako nema zašTićenih ljuBičica :dontknow:
Sve to jednog dana...

jovan
17.11.2011, 08:32
Pogledajte deteljan master plan na
www.turizam.merr.gov.rs/images/stories/master%20planovi/kopaonik/Horwath_Master_plan_Kopanik_draft_240909.pdf

ftj
17.11.2011, 08:50
Umesto nove žičare na krčmaru(koja je svakako potrebna) dovoljno je napraviti ski put od vrha crne duboke do krčmara i to bi u velikoj meri rešilo problem a takva investicija je neuporedivo manja od izgradnje nove žičare. Jedino, što reče akole, može biti problem ako tu rastu neke čudotvorne ljubičice pa se zbog toga ne radi iako je predviđeno master planom.

jovan
17.11.2011, 09:52
Piše u master planu kako se pravi ski put i da će se se nova žičara Krčmar (R21) praviti na drugoj lokaciji, sa početnom stanicim na istom mestu kao i sada. MP stranica 131(mapa). Stranica 133 (tekst) .

Grimani
17.11.2011, 11:31
The Big Snow Festival 2012 (http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=big%20snow%20festival&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.bigsnow.rs%2F&ei=x-HETpO-JY7E4gSj3Pj_DA&usg=AFQjCNG9BfjU_jTeRIf7HXPMYO_d759CGw&sig2=7ETbAmt11uqo279-ZQI4HQ&cad=rja)

youtube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G8t3-_7RiLY)

http://www.nomud.com/the-big-snow-festival-overview.aspx

donthinktwice
17.11.2011, 13:36
Piše u master planu kako se pravi ski put i da će se se nova žičara Krčmar (R21) praviti na drugoj lokaciji, sa početnom stanicim na istom mestu kao i sada. MP stranica 131(mapa). Stranica 133 (tekst) .

Da, u drugoj fazi. Uklanjaju postojeci lift ali zadrzavaju trasu postojece staze uz prosecanje novih. Koji je vremenski okvir za fazu 2?
I da li je ovaj ecosign-ov master plan sveto pismo? U fazonu- sigurno cemo ovako samo pitanje kada? Ili je to samo jedan od predloga

ftj
17.11.2011, 20:41
Opste je poznato da su nasi politicari pravi maheri kad je u pitanju pravljenje planova, studija izvodljivosti, inicijativa i ostalih radnji koje se naplate a nisu opipljive :)

donthinktwice
18.11.2011, 07:20
:cool:
slazem se...
ali rekao bih da na Kopaoniku i Staroj planini ima sta da se opipa zadnjih godina. Mozemo mi da ne volimo skijasa-politicara ali je za skijasku populaciju štošta uradio

ali odosmo u politiku
zato :dziveli:

wicked
20.11.2011, 23:00
Ima li neko besplatno skijanje za otvaranje sezone ove godine? :)

akole
21.11.2011, 09:51
Postoji redovni popust koji je objavljn i na ovom sajtu (http://www.skijanje.rs/assets/ski-centri/srbija/kopaonik/skipass2012kopaonik.jpg), a što se tiče nekih varendnih popusta ili besplatno to teško :dontknow:
Na ovo postoji još popust za vreme ExpoZima od 10%

sasacg
21.11.2011, 10:25
Rec "besplatno" ne postoji u Srbiji :sm022:

Osim Dinkicevih "besplatnih" akcija od 1000e :couto::awm2:

Pet@r
21.11.2011, 19:14
Postoji redovni popust koji je objavljn i na ovom sajtu (http://www.skijanje.rs/assets/ski-centri/srbija/kopaonik/skipass2012kopaonik.jpg), a što se tiče nekih varendnih popusta ili besplatno to teško :dontknow:
Na ovo postoji još popust za vreme ExpoZima od 10%

Da li ovo vazi i za kupovinu na Kopu ili samo na sajmu?

sunCica
21.11.2011, 20:50
Ja znam da je to na sajmu, a da li je na Kopu to ne znam, ali mislim da nije.

pailhead
21.11.2011, 22:14
600 evra, sezonski ski pas koji se kupuje...16 marta?

aummmm? Mi smo bese narod koji je dao jednog Teslu?

akole
21.11.2011, 23:54
Da li ovo vazi i za kupovinu na Kopu ili samo na sajmu?

Ne znam, taj detalj nisam pronašao nigde.

Popust iz prve kolone cenovnika važi na kopu sigurno u periodu 01.11.2011.-09.12.2011.
E sada onih 10% za Expo-Zim važi za tu manifestaciju ali da li važi na svim prodajnim mestima je pitanje???

Uglavnom one varijante od prošle godine kada je 10/s bio na ovom (50%) popustu na Kopu više nema tj ima ali je cena nepopularna...

Mene zanima, vaše mišljenje o varijanti kupovine dvodnevnog pasa iz kolone 01.11.2011.-09.12.2011, kako to koristi?
Prvim prolazom kroz kapiju ili je samom kupovinom aktiviran taj ski-pas?

adwarf
23.11.2011, 10:48
Kad bi moglo da pocne zasezavanje staza na kopu? Krenu minus...nema se sta cekati! :)

Nikolino
23.11.2011, 10:55
@akole, samom kupovinom je aktiviran od tog ili sledeceg dana (ako ga kupis popodne) i nije bitno da li izlazi iz okvira, tj. 7dnevni mozes da kupis 9.12. i da traje do 16.12. Jedino na sajmu mozes da kupis skipass koji se ne aktivira odmah i sa popustom 10%, ali na cene iz srednje, najskuplje kolone.
Ove godine je za mene jedina sansa posle 16.3. a do tad na Divcibare, za manje pare.

akole
23.11.2011, 16:01
@akole, samom kupovinom je aktiviran od tog ili sledeceg dana (ako ga kupis popodne) i nije bitno da li izlazi iz okvira, tj. 7dnevni mozes da kupis 9.12. i da traje do 16.12. Jedino na sajmu mozes da kupis skipass koji se ne aktivira odmah i sa popustom 10%, ali na cene iz srednje, najskuplje kolone.

Pa gde baš tu najskuplju?

Šteta, tako sam pretpostavljao.
Lepo je bilo sa onim 10/s ali nema veze...

Podelo bi sa vama link koji sam dobio od RHMZ.
To je njihova prognoza 5 dana za Kopaonik (http://www.hidmet.gov.rs/podaci/numerika/meteogrami/20120.gif).

Na email, upućen RHMZ, sa pitanjem zašto nepostoji prognoza 5 i 30 dana za Kopaonik dobio sam odgovor od njhovog službenika Vladimira sa ovim linkom. Tu prohnozu nisam mogao da pronađem na samom sajtu sada je link tu i može biti od koristi. Grafikon se redovno ažurira...
Možemo od Januara 2012 očekivati i prognozu za 30 dana kao što postoji za Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac i Zlatibor (http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/beograd.php)

Max
23.11.2011, 16:18
Podelo bi sa vama link koji sam dobio od RHMZ.
To je njihova prognoza 5 dana za Kopaonik (http://www.hidmet.gov.rs/podaci/numerika/meteogrami/20120.gif).

Odavno meteogram stoji na sajtu rhmz-a. Nalazi se u okviru numericke prognoze-meteogram.

ski&sun
23.11.2011, 20:30
Jel to znaci da ove godine 10 u sezoni necemo moci da kupimo po promo ceni od 10,500 rsd kao prosle god? Bas bzv ako je tako, ta varijanta za 100-ak eur je bila dobra!

Nikolino
23.11.2011, 22:24
Ma kakvih 10500, kostao je 8300, znam dobro, pamticu to dok sam ziv, jer tako nesto od Skijalista Srbije, sumnjam da ce se ikad vise ponoviti.:glavaozid

ski&sun
24.11.2011, 18:37
Ma kakvih 10500, kostao je 8300, znam dobro, pamticu to dok sam ziv, jer tako nesto od Skijalista Srbije, sumnjam da ce se ikad vise ponoviti.:glavaozid
:sm006: ja se secam da sam ga prosle god na Kopu uzeo za 10,500 rsd. Ma nema, cim su videli kako je to planulo prosle godine, ove ce naravno drzati vece cene. Ko ih sisa, skijacemo svakako, samo da padne sneg na Kopu....

adwarf
24.11.2011, 18:40
Ozbiljno, ljudi, ima li iko informaciju kad bi moglo poceti zasnezavanje staza?

ski&sun
24.11.2011, 19:15
Ozbiljno, ljudi, ima li iko informaciju kad bi moglo poceti zasnezavanje staza?
Ja sam zadnje dve zime radio na Kopu i prirodni sneg u oba slucaja je pao tek u drugoj polovini januara. Mada prosle god je za ski opening radio samo Karaman i to je bilo smesno. Nema tamo vestackog snega dok ne krene dobar minus, a to ce biti pred novu godinu, jer tada se ocekuje veliki broj turista. Mislim da ce opening biti smesan bas kao i prosle god.

adwarf
24.11.2011, 23:57
Nova godina me i zanima. Prosle godine je bilo kul, ali zbog manjka akumulacije nisu stigli to tada da pokriju sve staze koje su imale topve. Nedelju dana kasnije proradio je i mali karaman i krcmar. Zato pitam sad, kad imaju novu akumulaciju, a i vremenski uslovi za to su mnogo bolji nego prosle god, da li ce krenuti na vreme da osposobe do tada sve staze koje imaju topove?

barrcode
25.11.2011, 07:16
Zato pitam sad, kad imaju novu akumulaciju, a i vremenski uslovi za to su mnogo bolji nego prosle god
i dalje nema uslova za tako nešto: http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-kopaonik/eta/11/3166753/1/meteogram

ski&sun
25.11.2011, 09:34
Nova godina me i zanima. Prosle godine je bilo kul, ali zbog manjka akumulacije nisu stigli to tada da pokriju sve staze koje su imale topve. Nedelju dana kasnije proradio je i mali karaman i krcmar. Zato pitam sad, kad imaju novu akumulaciju, a i vremenski uslovi za to su mnogo bolji nego prosle god, da li ce krenuti na vreme da osposobe do tada sve staze koje imaju topove?
Ja, kao neko ko je gore radio, sam bio u prilici da cekam dobre uslove za skijanje i obe prosle sezone sam izasao na stazu prvi put oko 25. januara, jer do tog datuma je bilo smesno skijati. Kao sto je i prikazano na ovoj vrem prognozi, nisu to jos dobri uslovi za vestacko osnezavanje. A sa druge strane ti si verovatno u frci jer vec moras da bukiras smestaj za NG. Ne verujem da ce se bilo sta promeniti u odnosu ne prethodne godine, mada nije nemoguce.....

adwarf
25.11.2011, 11:33
Ja sam vec bukirao, idem za NG svejedno, nego kontam, gore od prosle god, sto se tice vremenskih uslova, stvarno tesko moze da bude, a opet i tad je radio solidan broj staza. Uz Mali karaman, Krcmar, Gvozdac, Suncanu dolinu...to bi bilo odlicno!

andrijapajic
25.11.2011, 12:45
Kada su se malo pohvatali sa sistemom, Kop je bio sasvim ok prosle godine, vestacki je nadoknadio manjak prirodnog, sto se mene tice najuravnotezenija sezona na Kopu za poslednjih 5 godina. i ne znam zasto svi pamtite k'o zlatne ribice i cekate sneg u Decembru, kad vec godinama unazad snega na Kopu nema pre polovine januara, osim slucajno.
Ove godine ce moci i morati da se potrude jos vise jer ce snega verovatno biti jos manje, sto je steta jer ja volim i offpiste prilicno. Steta je sto prave gomilu propusta i previda, ali rekao bih da je ipak sve bolje organziovano i postalo je prilicno udobno i sigurno planirati odlaske na Kopaonik.

akole
26.11.2011, 17:42
Izgleda da je ove godine zasnežavanje počelo na vreme

sunCica
26.11.2011, 17:48
POčeli su, pa to je odlično :sm017: Za prvu polovinu januara nisam zainteresovana uopšte (raspust je i svi su na Kopu :sm008:). Ako su već počeli sa pripremom staza, šta mislite koliko će dugo da potraje ova sezona? :sm006: Nadam se da će moći dobro da se skija bar do kraja marta da mogu opušteno da iskoristim svoj 10/s ...

dzoni_ski
26.11.2011, 18:30
Dal je moguce.Ovi svake godine sve pametniji:hair:.Svaka cast

CrazyKong
26.11.2011, 22:36
A dolazi nam i sneg, od sledeceg vikenda pa cele nedelje bi trebalo da bude padavina :ski:...doduse jos je sve to samo u najavi i prilicno daleko pa moze lako da se obrne na nesto drugo...:dontknow:

admin
27.11.2011, 01:31
Večeras započeto sa zasnežavanjem staza...
http://www.skijanje.rs/vesti/kopaonik-veceras-zapoceto-sa-zasnezavanjem-staza/

markoni
27.11.2011, 21:07
Imam pitanje za sve ? Sta mislite o ideji da gondola ide od josanicke banje sa medju stanicom u naselju treska i izlaznom na s. rudistu ili vec na vrhu. Pala mi je ideja jer sam slusao da je neko rekao da ce neka famozna gondola da se gradi na zlatiboru i da kosta oko 11miliona, E pa i ova bi kostala toliko, ali planirani cetvorosed od naselja treska kostao bi 4miliona svakako, ovako jednim udarcem dve muve.
Kolika je cena modernog cetvoroseda? Dali neko zna?
Sta mislite o ovoj ideji.
Naravno gondola iz brzeca se podrazumeva, i ona je prioritet.

Javite se sa razmisljanjima ? pozzzz

sasacg
27.11.2011, 23:48
Mislimo mi,ali ne verujem da i Kole misli to isto

sunCica
28.11.2011, 00:21
Mislimo mi,ali ne verujem da i Kole misli to isto :ok:
Ajde ljudi dosta priče skupljajte pare za skipass uskoro počinje expozim :ski:

Marteen
28.11.2011, 10:12
:ok:
Ajde ljudi dosta priče skupljajte pare za skipass uskoro počinje expozim :ski:

Zna li se hoce li biti popusta za 10/s na expo-zimu, i koliko ce kostati isti???

andrijapajic
28.11.2011, 11:12
Meni nesto tih 10% i ne cini razliku za 10/s, lakse mi je da potrosim pare kasnije kada ih imam, nego dajem unapred tek tako, verovatno cu ionako dolaziti jedan vikend + Sretenje (ako ne odem na Popovu shapku), i onda tek za Big Snow... Da se ugledaju na bosance za sezonski, to vi vec bilo nesto drugo, pola sezone bih proveo gore :)

sunCica
28.11.2011, 11:12
Uobičajena cena je 16600din a na expozimu je -10%. Znači 14940din, nije malo i ja mislim da je preskupo, ali najpovoljnija ponuda!

Nikolino
28.11.2011, 15:50
Ako su vremenske progoze tacne, za vikend najavljuju +10 na Kopaoniku. A do petka popodne juzni vetar, tako da je ovo osnezavanje dobro samo za proveru ispravnosti sistema. Vec nekoliko puta najavljuju sneg, a bude toplo, valjda ce i sad omasiti, pa umesto toplo, da padne sneg

andrijapajic
28.11.2011, 19:19
koliko vidim, tako je i bilo, samo su ukljucili topove dole ispred Granda da malo zabele za slikanje, a ostatak planine i dalje je zelenilo i ljubicice :( A koliko vidim, naredne nedelje, dok ima sunca, tmeperatura je u finom plusu, sto uz juzni vetar i ne daje neke uslove za osnezavanje, a ako je suditi po dugorocnoj, negde posle vikenda sledi zahladjenje tako da moze biti i uslova za osnezavanje, za koji dan kad vidim dugorocnu za ceo decembar bice jasnije sta ocekivati oko NG...

akole
29.11.2011, 17:50
Grudvanje na "veštaku"
Kakva milina ....

wlad
30.11.2011, 13:30
Na kraju su promenili poziciju parka (po staroj poziciji je bio pored staze ispod žice Pančić Expres) i stavili ga ispod Krsta, što je bolja pozicija za gledanje ;).

Borderi i skijaši, ljubitelji freestyle-a dobijaju svoj zaseban deo skijaklišta na Kopaoniku. Radovi na izgradnji Snow parka su u završnoj fazi. Park će se nalaziti uz sam turistički centar, na delu staze koje pokriva četvorosed žičara Krst.
Pogledajte nekoliko fotografija sa izgradnje, kao i budući izgled Snow parka.

http://www.skijanje.rs/vesti/kopaonik-gradnja-snow-parka/

Tadija_91
30.11.2011, 18:56
Ovo izgleda skroz pristojno, mesto je odlicno izabrano i svako ce moci da nadje nesto za sebe.
Jedva cekam da ga isprobam :)

frrka
30.11.2011, 23:26
Meni se bas ne svidja lokacija jer Snow park treba da bude za napredne skijase/bordere. Gobelja bi bila savrsena lokacija za Snow park. Ovako ce vam se deca i tek nauceni skijasi/borderi "razvlaciti" po parku i bice to opasno za sve.
To je u inostranstvu lako reseno koliko ja znam, snow park em je izdvojen van centra, em do njega moze samo tanjirom (sto je teza varijanta od korpe).

wlad
01.12.2011, 00:58
Kod Gobelje kad bi se neko skršio ne bi niko ni znao ;), a trauma centar nije daleko od Krsta :glavaozid

Milos011
01.12.2011, 08:55
Kod Gobelje kad bi se neko skršio ne bi niko ni znao ;), a trauma centar nije daleko od Krsta :glavaozid

Najpametnija stvar je što je trauma centar otvoren pre snow parka.

Znajući naš mentalitet i skijaško/bordersko znanje.... biće posla za trauma centar.

andrijapajic
01.12.2011, 12:18
Pa, kako odoleti... Vec se nosim mislju da pozovem trauma centar da pitam imaju li mozda i pretplatu :P

Pet@r
02.12.2011, 00:42
Pa, kako odoleti... Vec se nosim mislju da pozovem trauma centar da pitam imaju li mozda i pretplatu :P

Haha, svaka cast..
Ako bude nesto od pretplate javi, mozda nam daju popust za dvoje. :p

Nikolay
02.12.2011, 13:14
Da li neko ima informacije o zasnežavanju gondole. Načuh nešto prošle godine da će u sezoni 2011/2012 odraditi Gobelju. Jer bez gobelja, ledenice i gvozdca biće pogibija kad dodju vikend warriorsi :)

sasacg
02.12.2011, 14:11
Zasnezavanje gondole?

ski&sun
02.12.2011, 16:59
Zasnezavanje gondole?
Mislio je na zasnezavanje Gobelje :ok:
Koliko ja znam to je sve pokriveno topovima i od ove zime bi trebalo da to bude u funkciji, mada nisam sto posto siguran. Ali definitivno deo skijalista koji je prosle zime mnogooo nedostajao!!

sasacg
02.12.2011, 19:04
Mislim da Gobelje jos uvek nisu pod topovima,mada bih vole da gresim :)

sunCica
04.12.2011, 11:37
Haha, svaka cast..
Ako bude nesto od pretplate javi, mozda nam daju popust za dvoje. :p

Prijavimo se za grupni popust!!! Ja bih baš volela da vidim kako bih se snašla u tom snow parkiću.

andrijapajic
04.12.2011, 19:28
Idemoooo! Pa kud puklo, a pucace :D

Disco
06.12.2011, 07:51
[/URL][url]http://www.youtube.com/watch?v=uPe9rMgSn1g (http://www.infokop.net/#)

Panzer
06.12.2011, 11:56
E, ko bi rekao, na Kopaoniku više snijega nego u Nassfeldu...
Otvaranje sezone u petak (9-og) se čini sasvim realno. Trenutno ima 12 cm prirodnog, još će malo padati a ima i vještak. Sad, ne znam baš koliko će staza raditi ali se meni čini kao dobra varijanta za otvaranje sezone :sm021:

sasacg
06.12.2011, 12:08
12cm snega trenutno, temperatura -2,ali topovi ne rade koliko mogu da vidim na web kamerama...

Jelka
06.12.2011, 12:13
Verovatno cekaju da jos napada pa krece zasnezavanje i pocetak sezone!!!! Napokon... :sm019:

Jelka
06.12.2011, 12:14
Prijavimo se za grupni popust!!! Ja bih baš volela da vidim kako bih se snašla u tom snow parkiću.

To bi bio onaj fazon.. na 5-oro ljudi jedan krevet u bonici gratis!!! :eek:

Marteen
06.12.2011, 17:53
To bi bio onaj fazon.. na 5-oro ljudi jedan krevet u bonici gratis!!! :eek:

Upisite i mene! ... :P :) :P

ExBaker
06.12.2011, 20:38
Ima li neko da je bio gore da ne lupamo dzabe iz Podgorice ako nisu pripremali staze za petak?

Cleopatra
06.12.2011, 21:14
Jel se zna kada ce biti pusten u prodaju onaj jeftiniji 10/sezona ski pass i koliko ce biti ove godine ta cena?

kao i hoce li opet morati licno da se uzme?

wlad
06.12.2011, 21:55
@ExBaker: čekaj izveštaj sa staze prvo pre nego što potegneš na toliki put :). Sezona još nije otvorena pa ...

Tadija_91
06.12.2011, 22:19
e, da, info sa sajta skijalista srbije je da ce od ove sezone da sezonski i ski pas 10/sezoni kupljen za kopaonik vaziti i za tornik i staru planinu ;)

Cleopatra
06.12.2011, 22:20
da pa zato i pitam.

jel ce na ovoj temi biti obavestenje o tome ili na nekoj drugoj temi i kojoj?

akole
06.12.2011, 23:50
Pitanje je samo koliko se dana za jedan Koponički dopija na Zlatiboru a koliko na Staroj Planini.
Ne bi bilo fer da je dan za dan. Nisu isti odnosi cena ski karata.

Bilo bi ok da za Zlatibor bide 1 : 1,6 a za staru Planinu 1 : 2 ako bi se gledao odnos recimo 10 dnevnih običnih pasova...
Možda moja računica nije dobra, svakako je blizu Expo-Zim pa će i to biti razjašnjeno.

wlad
07.12.2011, 00:35
@Cleopatra: izašao je cenovnik još letos, 10/sezona ima svoju cenu (nema one jako povlašćene cene u predsezonu kao prošle godine) -10% ako kupiš na ExpoZimu.

A što se tiče akole-tove priče o odnosima, ja verujem da će biti 1:1, baš zato što važi samo za sezonski (gde taj odnos nije bitan) i za 10/sezona, čisto da neko kome ostane neki dan može da potroši i na SP/Zlatiboru ako se zatekne - ti odnosi 1:2 (0.5 da se oduzme od ski passa ;)) i sl. bi samo napravili potpunu zbrku (bog otac ne bi mogao posle da zna koliko mu je ostalo na ski passu :D). Sećate se da je isti ski pass važio i za Jahorinu ali se ne sećam da je to iko koristio ;), bilo bi jako interesantno kada bi Jahorinski sezonski važio na Kopaoniku :sm004:

andrijapajic
07.12.2011, 02:15
Pa jos kad bi na Kopu dali popust kao na Jahorini, da kupim sezonski, i tacno znam gde bih proveo pola sezone :D A tamo gde provodis vreme, trosis pare i na sve ostalo, ali to nikome ne pada na pamet ovde izgleda! Iskreno, da sam malo drugacije planirao sezonu, kupio bih sezonski za Jahorinu pa me Kop ne bi video!

Panzer
07.12.2011, 08:46
@ExBaker: čekaj izveštaj sa staze prvo pre nego što potegneš na toliki put :). Sezona još nije otvorena pa ...

E, ako budemo čekali izvještaj sa staze onda ništa od otvaranja sezone ovaj vikend... Topovi rade, vjerovatno će spremiti KGB i pančića. Čini se da je duboka pod znakom pitanja, po kamerama.
Vidjećemo, ako neko ima bolje informacije neka postuje...

ExBaker
07.12.2011, 09:47
Je li ovo ne rade kamere ili je neka greska!?

Kljaja
07.12.2011, 11:00
Mislim da je neka greska, ni meni nije htelo nista da prikaze :)

ExBaker
07.12.2011, 11:22
http://www.infokop.net/
kamere su ok na ovom sajtu
Mada, vidim da i nije neki veliki snijeg pao.Ljudi ako ima zive duse na Kopu koja cita ovaj forum nek napise kako je stanje na stazama dje rade topovi:sm006:

Panzer
07.12.2011, 11:50
Zvao info za žičare, kažu da se još ništa ne zna nego da zovnem sutra ujutro. Oni rade, vjerovatno će za petak biti KGB i možda nešto na Pančiću...

ski&sun
07.12.2011, 11:55
http://www.infokop.net/
kamere su ok na ovom sajtu
Mada, vidim da i nije neki veliki snijeg pao.Ljudi ako ima zive duse na Kopu koja cita ovaj forum nek napise kako je stanje na stazama dje rade topovi:sm006:
Ja sam se upravo sada cuo sa bratom koji gore radi: sunce greje samo tako i to malo sto je palo se bas brzo topi :eek:
Cetvrtak, petak i subota: sunce i temp do 4 stepena, sto definitivno nije ohrabrujuce. Ja u nedelju idem, pa kako bude :yay:

Kljaja
07.12.2011, 13:32
Dobra je temperatura za rad topova, moze da se pravi vestak... Pustice KG, zbog otvaranja sezone, a za ostalo, bojim s e da su male sanse...

Disco
07.12.2011, 16:14
http://www.mobotix.ro/ro/index.php?id=10053&action=oras&lang=ro&oras=Kapaonik&tara=Serbia

ExBaker
07.12.2011, 16:48
nece nas gledati Kop ovog vikeda:sm018:

ski&sun
07.12.2011, 17:30
I ja delim misljenje da cemo samo Karaman raditi cisto zbog ski openinga :-)

Panzer
07.12.2011, 20:31
nece nas gledati Kop ovog vikeda:sm018:

E...
Šteta, ja reko taman da te navučem ko na Vučje prošle godine :sm021:
Mogli smo vala, niz KGB pa kad nam dosadi, uprtit skije pa kroz šumu.

wicked
07.12.2011, 21:13
Ja koliko sam cuo sutra otvaranje,na kamerama videh ratrak kako taba u najvece... ai topovi bljuju vatru jos od pola4...ja idem ranom zorom :)

Igi
08.12.2011, 00:30
Drugar mi je na Kopaoniku i rece mi da zice ne rade i da je tek za vikend planirano pustanje zica... Snijega nema dovoljno, a on je optimisticki i opremu ponio sa sobom :)

sasacg
08.12.2011, 09:58
Bitno je da je Kole uzeo dobre parice (jbg marketing je cudo),a od šankanja :sm008::bootyshak

ski&sun
08.12.2011, 11:30
Bitno je da je Kole uzeo dobre parice (jbg marketing je cudo),a od šankanja :sm008::bootyshak
Svrha shankanja nije skijanje, vec provod po klubovima i kaficima:-)))))

sasacg
08.12.2011, 11:53
Pa svrha je trebala da bude i jedno i drugo...Preko dana skijanje,uvece alhohol :cug: :dziveli:

Ali izgleda da ce biti samo pola zabave :dontknow:

ski&sun
08.12.2011, 12:48
Pa svrha je trebala da bude i jedno i drugo...Preko dana skijanje,uvece alhohol :cug: :dziveli:

Ali izgleda da ce biti samo pola zabave :dontknow:
Pa kad bi pored KGB otvorili i Pancic, to vec ne bi bilo lose, cisto da nas prodje zelja :-)))) Ioanko na Kopu nema dobrog skijanje sve do poslednje nedelje januara......

ftj
08.12.2011, 12:57
Voleo bih da neko iz skijališta saopšti zašto svi topovi ne rade ovih dana. Mogla bi da postoji malo bolja komunikacija.

wlad
08.12.2011, 13:37
E sad i Kole kriv što nije pao sneg :D, čovek prodavao smeštaj kao i cele godine, naravno da je radi marketing, šta je trebao da radi (da se ne reklamira)??

sasacg
08.12.2011, 13:41
Slazem se da svaki trgovac daje sve od sebe da proda svoj proizvod,ali mogli su bar malo vise da se potrude,da puste topove,da srede vise od jedne staze...

Vidim sad na web kamerama -6C,a topovi miruju...

Ne znam,toliko buke oko otvaranja sezone,da bi radila samo jedna staza...Po malo neozbiljno