Prijavite se

Pogledati punu verziju : Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

ftj
08.12.2011, 13:55
Ja bih voleo da znam čisto tehnički razlog zašto ne rade. Da li su u pitanju veliki operativni troškovi(struja, voda) ili akumulacija i dalje nije velika pa moraju da štede vodu.

Bojan87
08.12.2011, 18:01
Zar svaki put treba ispocetka da se prica.

Kako bi topovi proradili potrebno je vise faktora da se potrefe, nije dovoljno samo da temperatura bude u minusu, vec i da vlaznost vazduha bude odgovarajuca, da vetar bude odgovarajuci i naravno temperatura.

Takodje osnezavanje se uvek obavlja u fazama, prvo zavrsis jednu, pa onda drugu i tako redom.

Kada ima prirodnog snega onda je osnezavanje lakse, jer tokom iste noci mozes vise staza da doradis, dok ovako minimum dva dana trebas da osnezavas jednu stazu da bi ona bila upotrebljiva za skijanje.

A koliko mogu da vidim preko kamera oni vec dve noci osnezavaju karama i jedan deo pancica.

wicked
08.12.2011, 21:02
Otvaranje je u Petak.Startuje samo KG a nadaju se ako ih posluzi vreme da puste i pancic za vikend.Ski pass je 40% off zbog malo osposobljenih staza...

Grazer
08.12.2011, 22:31

Kako bi topovi proradili potrebno je vise faktora da se potrefe, nije dovoljno samo da temperatura bude u minusu, vec i da vlaznost vazduha bude odgovarajuca, da vetar bude odgovarajuci i naravno temperatura.

Takodje osnezavanje se uvek obavlja u fazama, prvo zavrsis jednu, pa onda drugu i tako redom.

Kada ima prirodnog snega onda je osnezavanje lakse, jer tokom iste noci mozes vise staza da doradis, dok ovako minimum dva dana trebas da osnezavas jednu stazu da bi ona bila upotrebljiva za skijanje.

A koliko mogu da vidim preko kamera oni vec dve noci osnezavaju karama i jedan deo pancica.

Interesantno kako samo kad nas nikada sve da se poklopi a u evropi rade topovi vec odavno.
U zadnjem pasusu si rekao da rade, znaci moze ali nece tj. stede. Stedi se na svemu a da se sto vise zaradi.
Kod nas nije vazna musterije vec zarada i to je nasa politika i zato nam je tako kako jeste.
zato ja vise ne skijam na Balkanu

ftj
08.12.2011, 22:43
E posto me je mnogo zanimao odgovor danas sam na expo zimu naleteo na stand Skijalista Srbije i pitao starijeg coveka u odelu koji je delovao najozbiljnije da mi objasni zasto rade samo 2 topa na celom skijalistu. I odgovor je u sustini bio kao sto je rekao Bojan87, da vremenski uslovi nisu zadovoljeni a na moje pitanje a kako su zadovoljeni da rade 2 topa on je rekao da oce da osneze makar jednu stazu(KG) jer kad bi osnezavali sve onda ne bi stigli da ih naprave(?!). Na moje pitanje kako na najsocijalnijim austrijskim skijalistima rade svi raspolozivi topovi cim je temperatura u minusu a snega nedostaje, odgovor je izostao.

Moj zakljucak je da je u pitanju kombinacija razlicitih faktora, na primer nedostatak novca za operativne troskove kao sto su gorivo za ratrake i struja, kao i placanje prekovremenog rada vozacima. Objasnjenje da ne mogu da stignu da naprave vise staza ili da vremenski uslovi nisu zadovoljeni(a zadovoljeni su za KG) jednostavno ne pije vodu.

sasacg
08.12.2011, 22:56
Milsim da namerno nece da osnezavaju vise staza,s obzirom da nailazi jos jedan topli talas,pa bi sve to osnezavanje bilo uzaludno...Ovako ce raditi Karaman Greben i otvaranje sezone ce se smatrati kao "uspesno"...

wlad
09.12.2011, 01:13
Slazem se da svaki trgovac daje sve od sebe da proda svoj proizvod,ali mogli su bar malo vise da se potrude,da puste topove,da srede vise od jedne staze...

Vidim sad na web kamerama -6C,a topovi miruju...

Ne znam,toliko buke oko otvaranja sezone,da bi radila samo jedna staza...Po malo neozbiljno

Mislim da mešaš babe i žabe ;), kakve veze ima Kole sa stazama, osnežavanjem i uređivanjem staza? Ako želiš nekoga da kritikuješ za to što će raditi samo jedna staza, onda kritikuj Skijališta Srbije. Nije da branim Koleta (baš me briga za njega), ali čovek je vlasnik hotela/apartmana, i verujem da se "on pita" radile bi sve žice i sve bi bilo pod snegom - pošto to ne ide iz njegovog džepa ;).

Te razloge koje si naveo za nezasnežavanje su veoma mogući, obično se ne zatrpavaju staze sa veštačkim snegom ako srednjeročna prognoza nije sjajna (npr. zašto bi zasnežavao celo skijalište ako će za 7 dana topli talas sve to da istopi).

zloglasni
09.12.2011, 06:27

Secerko stvarno nema nikakve veze sa stazama i osnezavanjem cak sta vise i njemu je u interesu da ih sto pre pokriju da mu sobe nebi zvrjale praze i prepostavljam da i vrsi pritisak na SS

Na -6 je nebitno kolika je vlaga i sneg moze da se pravi a ako budu cekali da WET BULB bude idealan onda ce ga praviti 3 puta u toku sezone.Tako da ih ili mrzi ili im brojke nisu po volji.
Dva su razloga zbog kojih se osnezavanje obavlja u fazama.Prvi: vecina ski centara nema dovoljne akumulacije da pokriju sve staze odjednom a drugi je ekonomske prirode jer osnezavanje kosta i ako se radi u fazama postoji mogucnost da u medjuvremenu padne prirodan sneg i ustedi kintu.Ljudi su i ovako zeljni na pocetku sezone i progutace lako sto radi 10-15% skijalista.Ako su akumulacije na kopu dovoljne samo za obe strane KGB onda je to vec ozbiljan problem ali pre ce biti da je opet u pitanju gore podebljani text:sm022:

bojan
09.12.2011, 08:44
Ako je sistem urađen kako treba, jedan deo vode od istopljenog snega bi trebalo da se sliva kanalima do akumulacije pa se topovima tuče kad god možeš, nabija se tabačima stalno i eto podloge. Ako Banjsko može da stalno održava (negde od 20.decembra do 1. aprila) pored glavnih ski staza i celih 8 km plave silazne staze od 1600 do visine od 900 metara (a tamo je klima toplija nego u Srbiji na 900m) onda ne vidim zašto Kop ne bi mogao održavati stalno funkcionalan KGB, PAN i DBK1-2.

ftj
09.12.2011, 09:05
http://img560.imageshack.us/img560/3196/mayrhof.png

Evo slika od jutros sa Mayrhofena gde je temperatura u plusu a topovi rade.

ski&sun
09.12.2011, 09:27
Ovo je verovatno neka druga vrsta topova! Ne zaboravi da su nasi trebali da pokradu prvo, da prikazu sto vece cene i istovremeno da instaliraju verovatno neku najjeftiniju vrstu topova i samu tehnologiju osnezavanja :-))))

akole
09.12.2011, 09:33
A bogami biju i "naši" u plusu desni ćošak +18 doduše sunce diekno obasjava kameru i senzor :ok:

sasacg
09.12.2011, 10:01
Mislim da mešaš babe i žabe ;), kakve veze ima Kole sa stazama, osnežavanjem i uređivanjem staza? Ako želiš nekoga da kritikuješ za to što će raditi samo jedna staza, onda kritikuj Skijališta Srbije. Nije da branim Koleta (baš me briga za njega), ali čovek je vlasnik hotela/apartmana, i verujem da se "on pita" radile bi sve žice i sve bi bilo pod snegom - pošto to ne ide iz njegovog džepa ;).

Te razloge koje si naveo za nezasnežavanje su veoma mogući, obično se ne zatrpavaju staze sa veštačkim snegom ako srednjeročna prognoza nije sjajna (npr. zašto bi zasnežavao celo skijalište ako će za 7 dana topli talas sve to da istopi).

Kole=DS=gospodari Srbije=SS i sve ostalo

Vodio sam se tom nekom logikom

wlad
09.12.2011, 10:15
Pa što onda nisi prozvao Miškovića, Tadića ili Dinkića po toj logici ;). Kada već pišemo, daj da pišemo na pravu adresu, ako nisi zadovoljan piši Skijalištu Srbije, a ako ti usluga u Konacima nije dobra piši Koletu ;).

Iskreno, da si ti vlasnik Konaka&Granda, da li bi ti odgovaralo da se ne osnežava ili ne održavaju staze a da ni 1 cent ne ode iz tvog džepa??

Da Kole ima toliki uticaj na rad SS i osnežavanje verujem da bi već bilo metar veštaka i da bi striptizete na ulaznim kapijama točile šampanjac pridošlicama ski openinga :D.

sasacg
09.12.2011, 10:29
:D

Ma samo kazem da rade u kooperaciji,i da su verovatno pristedeli akumulaciju zbog toplog talasa koji sledi...To sto su udarili po reklamiranju kao da ce raditi sve staze,jbg to je njihova stvar,a ljudi su tu da se upecaju ili ne upecaju...

adwarf
09.12.2011, 12:15
Gde si ti procitao da ce raditi sve staze? Gde si procitao da ce uopste raditi staze, osim sto bi po nekoj logici ski opening to trebao da znaci, da ce se moci skijati bar na jednoj stazi? ;)
Da me ne razumete pogresno, naravno ne branim ni ja Koleta, ali stvarno preterujete, a cak i sa optuzbama na racun SS. Pa pola Evrope kuka kako nikad gori decembar i pola skijalista jos nije otvorilo sezonu, a to su alpi i evropa! Ej! Konstruktivna kritika je jedno, ali konstantno kenjanje je nesto skroz drugo. Setite se kako je bilo na Kopu pre 2-3 godine... Ako otvore sezonu i sa samo KGB to je uspeh u ovim uslovima i na ovim prostorima!

sasacg
09.12.2011, 12:20
Sefe,ja ne "kenjam".Samo kazem da ne treba ni da planiraju otvaranje sezone pocetkom decembra,kad znaju da godinama u nazad na Kopu nema ni "s" od snega u tom periodu...

Dakle,otvaranje sezone je uradjeno u korist Koleta i kompanije koji maltene poseduju ovu planinu,kako bi isti popunili kapacitete u periodu kad im niko ne dolazi...

wlad
09.12.2011, 12:55
Nego evo ja da "reklamiram" malo ;), ako ima snega (a izgleda da ga ima čim su otvorili sezonu :D) posle zatvaranja žica ako se niste umorili:

http://www.radulovic-group.com/wp-content/uploads/sanke.jpg

a ako nema dovoljno snega i drugi test:

http://www.radulovic-group.com/wp-content/uploads/polaris-atv.jpg

plecko
09.12.2011, 13:45
Pa pola Evrope kuka kako nikad gori decembar i pola skijalista jos nije otvorilo sezonu, a to su alpi i evropa! Ej! Konstruktivna kritika je jedno, ali konstantno kenjanje je nesto skroz drugo. Setite se kako je bilo na Kopu pre 2-3 godine... Ako otvore sezonu i sa samo KGB to je uspeh u ovim uslovima i na ovim prostorima!

http://tv.sb.eurosport.com/alpsko-skijanje/storynews_sto3049066.shtml
Ove tri trke su bile planirane za francuski Val d'Izer 10. i 11. decembra, uz još jednu superkombinaciju skijašica. U Val d'Izeru trenutno nema dovoljno snega za neometano održavanje trka.

sasacg
09.12.2011, 18:15
Kazu mi da je danas radio samo KGB,ali da su radili topovi,pa misle da ce mozda sutra da puste Pancic

zloglasni
09.12.2011, 18:22
http://tv.sb.eurosport.com/alpsko-skijanje/storynews_sto3049066.shtml
Ove tri trke su bile planirane za francuski Val d'Izer 10. i 11. decembra, uz još jednu superkombinaciju skijašica. U Val d'Izeru trenutno nema dovoljno snega za neometano održavanje trka.

Opet babe i zabe.Val d'izer je otvoren i radi polovina skijalista,snega nema dovoljno za trku.

SNOW LEVELS on 09/12/2011 09:01
Top of the slopes (2500 m) 135 cm Bottom of the slopes (1850 m) 82 cm Last snow fall 07/12/2011 Avalanche risk 3/5

SLOPES & LIFTS OPENNING CONDITIONS

Slopes Lifts Val d'Isère 40/82 25/46 Tignes 18/74 14/43 Espace Killy 58/156 39/89

ExBaker
09.12.2011, 19:52
Ima li neko da je danas skijao na otvaranju?

frrka
11.12.2011, 17:39
Evo slika sa otvaranja sezone na Kopu

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.288934967815701.71159.280143508694847&type=1

Grazer
11.12.2011, 19:07
gledajuci ovo rekao bih da kop nema problema s snjegom

ExBaker
12.12.2011, 09:51
Cini se da je bilo sasvim solidno u odnosu na kolicinu snijega.

montoya
12.12.2011, 15:34
Pa uopšte nije bilo loše. Koliko je malo snega palo ovo je super.

adwarf
12.12.2011, 18:08
Jesu pustali Pancic ili samo KGB?

frrka
12.12.2011, 18:32
http://vimeo.com/33440644

Disco
12.12.2011, 19:17

uuuuuu... sta je ovo? HD kamera? koja je kakva je pricaj... :)

btw. super snimak ovo mi je trebalo, makar i malo karamana :yay:

Bojan87
12.12.2011, 20:09
Boze kako ovaj kopaonik ne lici na ono sto je bio pre par godina. Rekao bi covek da sada vise lici na strano skijaliste. Na sve strane postavljene zastite, topovi na sve strane, staza deluje ravno.

Secam se pre par godina da smo kumili i molili da se stavi zastitna ograda na sredini i dnu duboke 1 kada nebi izginuli, a sada su tapacirali svaki stub na skijalistu :)

ExBaker
12.12.2011, 20:32
Super su spremili sve ovo.Nek si postavio ovaj video.:sm004:

milos_pg_91
12.12.2011, 20:59
Super video.. Neka GoPro kamerica? ;)

ski&sun
17.12.2011, 16:52
Na Kopu se jos ceka sneg. Ovih dana je bilo hladno, ali bez ozbiljnijih padavina :-(

http://www.dodaj.rs/t/1a/aU/3O40vaSx/imag0139.jpg (http://www.dodaj.rs/?1a/aU/3O40vaSx/imag0139.jpg)

Tadija_91
17.12.2011, 16:57
Po web kamerama izgleda da (trenutno) bas pada
http://www.infokop.net/webcamkopaonik3.jpg

ski&sun
17.12.2011, 17:43
Sad htedoh da se update-ujem :-)))
Ja sam oko 14h otisao sa Kopa i sunce se probijalo, mada su se navlacili oblaci. Malocas me zove devojka sa Kopa i kaze da je mecava nevidjena :-))))
Samo neka pada!!!

Bojan87
17.12.2011, 23:05
Hoce li se ikada resiti problem ogromne rupcage u sred centra kopaonika.Naravno pricam o garazi koja do zla boga ruci kopaonik.

Ne mogu da verujem da niko nema para da zavrsi to ruglo na kopaoniku.

Marteen
18.12.2011, 22:58
Vidim, ukljuceni su topovi i na Pancicevom vrhu..Da li neko zna kada ce pustiti jos neku stazu na kopu? ne isplati se ici samo zbog jedne...!

blackholemix
19.12.2011, 14:43
Vidim, ukljuceni su topovi i na Pancicevom vrhu..Da li neko zna kada ce pustiti jos neku stazu na kopu? ne isplati se ici samo zbog jedne...!

Mislim da danas radi i Krst. A trebalo bi uskoro Centar, mozda jos neka. :)

adwarf
19.12.2011, 15:33
Po infokop-ovom ski info-u rade centar i karaman greben

blackholemix
19.12.2011, 15:56
Po infokop-ovom ski info-u rade centar i karaman greben

Ma Stevan nije dobro napisao. :)

Evo zvanican http://skis.rs/strana/skijaliste-prohodnost-list (SS-Info).

Vidi se da Centar ne radi na kamerama, a takodje se vidi da su obelezili mrezom skijaliste gde izlazi Krst i da odatle dolaze skijasi. Dakle Krst je u pitanju, ne Centar.

ftj
21.12.2011, 12:39
Evo sad je -6 i ima 17 cm snega na stazama i živo me interesuje koji je sad odgovor zašto ne radi nijedan top za osnežavanje.

blackholemix
21.12.2011, 12:48
Evo sad je -6 i ima 17 cm snega na stazama i živo me interesuje koji je sad odgovor zašto ne radi nijedan top za osnežavanje.

A šta ako rade na Malom Karamanu i na dnu Duboke? Ili ako nema vode?

ftj
21.12.2011, 13:38
Pa ok i to je neko objasnjenje :)

blackholemix
21.12.2011, 14:03
Pa ok i to je neko objasnjenje :)

Kažu da se osnežava Karaman i Mali Karaman. Moguće i Marine vode one su između. :)

Inače, vode za osnežavanje je potrebno baš baš mnogo. Evo npr. Karaman Greben, on ima oko 2000m a širina je oko 30m, i ako hoćete 30cm snega. Treba vam 18000 metara kubnih snega. Odnos vode i snega je oko 1:2.2 Dakle 18000/2.2=8181 metar kubni vode. Samo za tu jednu stazu.

A nova akumulacija kod Crvenih bara je 16000 metara kubnih. Dakle pola toga je otišlo za Karaman Greben.

Baš me zanima koliko sada ima vode tamo :) Kakav je dotok, pošto je suša pola godine praktično.

Ivan Bgd
21.12.2011, 14:10
Kažu da se osnežava Karaman i Mali Karaman. Moguće i Marine vode one su između. :)

Inače, vode za osnežavanje je potrebno baš baš mnogo. Evo npr. Karaman Greben, on ima oko 2000m a širina je oko 30m, i ako hoćete 30cm snega. Treba vam 18000 metara kubnih snega. Odnos vode i snega je oko 1:2.2 Dakle 18000/2.2=8181 metar kubni vode. Samo za tu jednu stazu.

A nova akumulacija kod Crvenih bara je 16000 metara kubnih. Dakle pola toga je otišlo za Karaman Greben.

Baš me zanima koliko sada ima vode tamo :) Kakav je dotok, pošto je suša pola godine praktično.

koliko pljackaju pocetnike sa cenama ski pasa mogli bi i sa cesme da pune akumulaciju, cisternom ili mozda cak i flasiranim vodama:awm2:
''vratite tackice !!! " Odrace me zena i deca sa ski pasovima samo!
:sm018:

adwarf
21.12.2011, 15:10
A po tebi, pocetnici bi trebali da placaju manju cenu ski pasa, jel? :) Preterujete ljudi...

@tema Ako je istina to za Karaman i Mali Karaman, onda je to sjajno. Mozda bi onda mogli ocekivati da do nove godine, uz sve karamane, pancic i verovatno duboke, mozda prorade i govzda, suncana dolina... To bi bilo odlicno!

blackholemix
21.12.2011, 16:13
Ne verujem da će Gvozdac da puste do NG, za njega treba mnogo snega. Ali Crvena, Centar, Mali karaman, Kneževe Bare, Marine vode...i tako to...trebalo bi. Samo da posluži vreme.

E to je tačno, za početnike ne bi bilo loše tipa 4 staze imaju, npr. Krst, Malo jezereo, Mašinac i Karaman Greben. A da im smanje cenu ski passa, jer oni u principu samo te staze i koriste. Eventualno Mali Karaman, ali bolje im Krst jer je isto, manja gužva, bolja staza i ne gube vreme dok odu tamo. :)

A za tačkice, da bile nekad, a bilo i bez njih pa zato nije napravljena nijedna žičara niti jedan top! ;)

Ivan Bgd
21.12.2011, 19:47
[quote=adwarf;60875]A po tebi, pocetnici bi trebali da placaju manju cenu ski pasa, jel? :) Preterujete ljudi...

malo pazljivije citaj, rekoh da vrate tackice.
Malo je glupo placati pun 7dnevni ski pas za nekog ko ce prvo na onoj ogradjenoj u centru skoro ravnoj bebi stazi biti 2 sata dnevno prva 2 dana, a posle se dnevno spustiti mozda 5-10 puta niz karaman ili centar.
Zato kazem da vrate tackice koje su skuplje za onog ko ceo dan skija, ali svakako povoljnije za pocetnike i lenje skijase:)

Flexon
21.12.2011, 20:42

predpostavljam da je ovaj odnos snijega i vode za vjestacki snijeg
ako se ne varam prirodni snijeg moze da bude skoro 1:10 naravno made in Utah
sto znaci da 30 cm vjestackog snijega je dosta vise nego ista kolicina prirodnog
http://sciencebug.org/blog/weather/man-made-vs-nature-made-snow/
dodouse ovo je bio malo tezi snijeg prirodni ali moze se vidjeti sta hocu da kazem
...

wlad
21.12.2011, 20:54
Flexon, u pravu si da je 10:1 odnos sneg:voda, ali je to za neutaban (prirodan) sneg, a onda kada ga utabaš (tj. veštak) dobiješ skoro 5 puta manje ;).

Flexon
21.12.2011, 20:59
to jeste ali kad utabas prirodni dobijes dosta manje zavisno od kolicine vode

blackholemix
21.12.2011, 21:04
predpostavljam da je ovaj odnos snijega i vode za vjestacki snijeg
ako se ne varam prirodni snijeg moze da bude skoro 1:10 naravno made in Utah
sto znaci da 30 cm vjestackog snijega je dosta vise nego ista kolicina prirodnog
http://sciencebug.org/blog/weather/man-made-vs-nature-made-snow/
dodouse ovo je bio malo tezi snijeg prirodni ali moze se vidjeti sta hocu da kazem
...

Da da, za veštački. Zvanično za prirodan na Wikipediji je, gustina 125kg/m^3 to je znaci 1:8. Veštački je mnogo sitniji, manje pahulje samim tim je sabijeniji, manje vazduha ima u njemu i treba više vode da napraviš kubni metar.

Ali zato on ima i nekih prednosti, bolje se taba, tvrđe su staze i bolje za skijanje, duže drže. Ali ne valja ni samo veštački jer to može biti baš tvrdo, loše za zglobove, više umara. Najbolje je neka mešavina! :)

Flexon
21.12.2011, 21:10
najbolje je dobra baza vjestckog poslije toga i prirodni duze traje sezona moze da se produzi barem za mjesc

blackholemix
21.12.2011, 21:52
najbolje je dobra baza vjestckog poslije toga i prirodni duze traje sezona moze da se produzi barem za mjesc

Tačno, čak i ono da bude baš voden, da se napravi skoro pa led jer to drži baš dobro. Pa onda iznad mešavina prirodni veštački da budu staze dobre. Ma biće skijanja, finog za 15ak dana :)

akole
22.12.2011, 00:08
Malo je glupo placati pun 7dnevni ski pas za nekog ko ce prvo na onoj ogradjenoj u centru skoro ravnoj bebi stazi biti 2 sata dnevno prva 2 dana, a posle se dnevno spustiti mozda 5-10 puta niz karaman ili centar.

I ja mislim da je ovo dobra varijanta. Ski data nudi gomilu varijanata za naplatu karata. Bilo bi idealno da se odradi pas na poene - tačkice i da se kaze KG, Krst, Mašinac i Bebi lift jedan poen - tačkica jedna vožnja a ostale žice po težini više.
Onda naći odnos tačkica bude jeftinija od jene vožnje (cenovnik 300din) a skuplje nego prosečan broj vožnji po jednodnevnom ski-pasu. Sve to oni imaju u kompjuteru samu ih boli uvo da gledaju ne moraju nemaju konkurenciju.

akole
22.12.2011, 00:24
da dodam
Treba uvesti i pas za mlade maloletnike do 20. godine ili bar do 18. Kad prepisuju da prepisu komplet.

Cobra
22.12.2011, 09:21
Прорадио је и Панчић. Ако данас и сутра среде Дубоке, за викенд ће бити доброг скијања. Прогноза је добра, нарочитио за суботу.

Ivan Bgd
22.12.2011, 10:48
I ja mislim da je ovo dobra varijanta. Ski data nudi gomilu varijanata za naplatu karata. Bilo bi idealno da se odradi pas na poene - tačkice i da se kaze KG, Krst, Mašinac i Bebi lift jedan poen - tačkica jedna vožnja a ostale žice po težini više.
Onda naći odnos tačkica bude jeftinija od jene vožnje (cenovnik 300din) a skuplje nego prosečan broj vožnji po jednodnevnom ski-pasu. Sve to oni imaju u kompjuteru samu ih boli uvo da gledaju ne moraju nemaju konkurenciju.

ako se ne varam ranije je bilo 3 tackice sedoguz i 1 tackica vucni(tanjir, sidro)

adwarf
22.12.2011, 14:41
Mozda bi bolje i jednostavnije resenje bio ski pass za samo jednu (odredjenu) zicu. Recimo za Karaman greben, pa bi time pocetnici imali 2 njegova kraka plus onaj pocetak crvene duboke koji se spaja na masinac. Kontam da bi to bilo sasvim dovoljno.

Ivan Bgd
22.12.2011, 14:59
Mozda bi bolje i jednostavnije resenje bio ski pass za samo jednu (odredjenu) zicu. Recimo za Karaman greben, pa bi time pocetnici imali 2 njegova kraka plus onaj pocetak crvene duboke koji se spaja na masinac. Kontam da bi to bilo sasvim dovoljno.

po meni i vise nego dovoljno :dziveli:
mada sa gazdom kopa doticnim strucnjakom koji skija to je u domenu SF !
i da jos uvek se on gore za sve pita :awm2:

wlad
22.12.2011, 19:03
Problemi sa takvim ski passom (za samo neku žicu) postoje, npr. jedan od njih je da ako neko krene ovom trećom stazom što si pomenuo i (u npr. magli, ili zato što ne zna) skrene levo i ode dole na duboku (1, ili 2, nebitno) onda nema gde dole da kupi barem jednu vožnju da se izvuče. Ista stvar je i ako skrene desno na desnoj strani kada se gleda od gore - ode na Karaman - to bi onda već postala "organizaciona glavobolja" :D. Verovatno najbolje rešenje je taj ski pass sa 100 tačkica gde je ski lift 1 a žičara 3 boda ili sl. (koliko se sećam upravo takav ski pass postoji na Jahorini, koji isto koristi SkiData).
Generalno je bruka što uopšte treba ski pass za onaj ski vrtić sa pokretnom trakom, to em ne košta ništa (realno, u odnosu na celo skijalište), ni ne troši ništa, a i uređenje tog dela je isto smešno.

akole
22.12.2011, 20:16

Još jedan problem ovakvog rešenja, pored lutanja što kaže wlad, je i kada početnik ili neko ko neće da aktivno skija reši da promeni stazu ili da napreduje.
Ima skijaša koji skijaju samo sat možda dva a za to je dosta 2 - 3 žice. :sm022:
Imam takvog u kući :sm011:

zloglasni
22.12.2011, 22:25
Problemi sa takvim ski passom (za samo neku žicu) postoje, npr. jedan od njih je da ako neko krene ovom trećom stazom što si pomenuo i (u npr. magli, ili zato što ne zna) skrene levo i ode dole na duboku (1, ili 2, nebitno) onda nema gde dole da kupi barem jednu vožnju da se izvuče. Ista stvar je i ako skrene desno na desnoj strani kada se gleda od gore - ode na Karaman - to bi onda već postala "organizaciona glavobolja" :D. Verovatno najbolje rešenje je taj ski pass sa 100 tačkica gde je ski lift 1 a žičara 3 boda ili sl. (koliko se sećam upravo takav ski pass postoji na Jahorini, koji isto koristi SkiData).
Generalno je bruka što uopšte treba ski pass za onaj ski vrtić sa pokretnom trakom, to em ne košta ništa (realno, u odnosu na celo skijalište), ni ne troši ništa, a i uređenje tog dela je isto smešno.

Ti problemi su smesni da bi opravdali izostanak tavke opcije.Prvo sve i da promase u magli moze dole neko uvek da ih pusti a u krajnjem slucaju moze da se programira pass da im dozvoljava jednu voznju nekom od okolnih zica gde mogu da zalutaju.Ako zalutaju dva puta e onda lepo skije u ruke i peske pa ce zapamtiti da tude ne mere

Flexon
23.12.2011, 02:33
dali jedna sezonska karta pokriva sva kijalista srbije?

dalcek
23.12.2011, 10:17
Tacke (poeni) resavaju problem pocetnicima i to je aktuelno na Jahorini i ja jako to podrzavam!

wlad
23.12.2011, 20:13
@Flexon: seonski ski pass koji kupiš za Kopaonik važi za Kopaonik, Staru Planinu i Zlatibor. Pre neku godinu je taj isti ski pass važio i na Jahorini, ali ne znam da li to važi i dalje..

miles_davis
23.12.2011, 21:23
@Flexon: seonski ski pass koji kupiš za Kopaonik važi za Kopaonik, Staru Planinu i Zlatibor. Pre neku godinu je taj isti ski pass važio i na Jahorini, ali ne znam da li to važi i dalje..

Otkud to ? U cenovnicima su razlicite cifre za svaki od ova tri centra...

wlad
23.12.2011, 21:34
Pa jesu različite cene, zato sam i naglasio da Kopaonički (seonski i 10/sezona) važi u ostalim centrima (a ne i obrnuto)...

Kljaja
23.12.2011, 22:00
uuuu al su naivni hahahahahah :)

plecko
24.12.2011, 23:02
mi overismo danas KOP, krenula dva drugara iz SM, pokupili nas dvojicu u BGD i odosmo gore, šta da vam kažem, dao sam 2400din za tri staze, Karaman Greben (levo-desno) i Pančić, snega nema dovoljno da bi pustili crnu i crvenu Doboku i Krčmar, tako da vam je moj savet ne idite gore dok ne prorade sve staze jel ne isplati se davati ove pare za tri staze...

wlad
25.12.2011, 12:49
Danas po ski infu na Kopaoniku rade: KGB, Krst, Pančić + Mašinac, Malo jezero, ski vrtić.
(interesantno je da na ski infu za Zlatibor piše da radi sve :ok:)

plecko
25.12.2011, 17:36
pa te staze su radile i juče, samo što staze Krst i Malo Jezero nisam ni navodio jel na njima nikog nije bilo...

wlad
25.12.2011, 19:19
Pa preciznije je ako se navede sve što je radilo, ako se kaže da su radile samo 3 staze to onda i nije baš najpreciznije ;). Ja sam eto mislio da su radile samo KGB + Pančić iz tvojeg izveštaja, pa danas vidim rade 3 žice i 2 ski lifta a to je onda 6 staza i jedan snow park :dziveli: Što i nije malo s' obzirom koliko ima skijaša na stazama...

dejan
25.12.2011, 21:14
Ajde da bude bas precizno, danas je radilo sest staza snow park ne radi i bio je solidan broj skijasa na stazama

wlad
26.12.2011, 01:00
To se traži :ok:

Ja sam svoj zaključak izvukao iz ski-infa a mnogo je bolje kada se dobije info sa terena :dziveli:

adwarf
28.12.2011, 14:02
Ima li ikoga gore ko bi mogao da nam da neki info iz prve ruke vezan za Duboke, Karaman i Jaram? Sta se desava sa tim stazama, osnezavaju li ih, sredjuju i planiraju li da ih puste u skorije vreme?

dejan
28.12.2011, 19:02
Zasnezavali su crvenu duboku, trebalo bi da je puste u rad, informisani na zicarama kazu sutra, uglavnom topovi su radili. Za ove druge (Karaman i Jaram) sumnjam.

than
28.12.2011, 19:09
Ima li ikoga gore ko bi mogao da nam da neki info iz prve ruke vezan za Duboke, Karaman i Jaram? Sta se desava sa tim stazama, osnezavaju li ih, sredjuju i planiraju li da ih puste u skorije vreme?

Topovi ne rade punom parom zatosto nije jos ukljuceno u sistemu novo akumulacijono jezero(bar tako mi je receno).topovi su radili ovih dana samo kod crvene duboke i to ne ceo dan.danas posle podne ratraci su sredjivali nju i trebalo bi sutra da se aktivira.

shkomigrd
28.12.2011, 20:23
Vratio sam se malopre sa Kopa....prelepo vreme,staze se drze koliko to vreme omogucava....u popodnevnim casovima dosta leda i hupsera ali s obzirom na mali br staza koje su u funkciji i nije tako lose.....u svakom slucaju,vredi posetiti Kop ovih dana,barem za jednodnevno skijanje i uzivanje na snegu:-)))))))

akole
28.12.2011, 23:33
Ala je napadalo na Kopaoniku
554cm van staza a na stazama samo 40cm.
Dobro su ga sabili i upeglali.... :sm022:

Možda je ovo dobar znak :ski:

Sa zvaničnog sajta Skijališta Srbije

akole
28.12.2011, 23:44
i u krupnom planu ...

SnowBeliever
29.12.2011, 00:59
E to i ja primetio pre neki dan....i zamisli neki stranac bukvalista procita to i zaputi se izdaleka na kop.....kad ono....srpski humor

sunCica
29.12.2011, 11:02
Smislila sam rešenje za ovz sezonu. Elem, ja imam jedan problem, mnogo volim da sam prva koja će da svojim skijama izrezbari stazu ujtu. Prošle god sam već u 8.45 bila ispred žice i već je bilo dosta ljudi ispred mene (10ak). I svi su pohrlili na crvenu duboku. Ove god ću isto među prvima da stanem u red i onda ću odmah da preprečim na krčmar, mislim da jakomalo ljudi bira krčam kao prvu juarnju vožnju i nadam se da ću onda uspeti. Ako mi uspe, naravno videćete fotografije.

Grimani
29.12.2011, 11:32
pre godinu dve koliko se secam nisu ni tabali Krcmar mada nznm kakvo je stanje sada...tada zica nije radila a bilo je snega...suncice to vidim kao jedinu manu u planu :D
Mislim da sam kao klinac na ovoj stazi nacinio prve off piste zaokrete(walkman, kasete Dog Eat Dog i RATM:D)...Krcmar u srcu Gvozdac u peti(srce)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/17232_284701096401_680306401_4022351_4719340_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/17232_284701091401_680306401_4022350_5544070_n.jpg

markoni
30.12.2011, 13:00
Pa ljudi ovo je lopovluk nevidjen. Oni su rekli da ce spanci da ulazu u staru planinu i hotel pa kad su ih ispalili oni su sprcali nase pare, eejjjj 30miliona i jos 10 za gondolu najkracu na svetu. Pa dal je moguce sta nece budale da urade pred izbore. Umesto da su te pare ulozili u razvoj zicara ,jer kao sto znamo jedan dobar cetvorosed vredi oko 3 do 4 miliona. Znaci mogli su za ovih 4omiliona da postave 12 zicara novih , mogli su da ceo kop opreme sa 8 i da zavrese master plan i mogli su jos 4 da postave na staru planinu, aonda bi privatnici ulagali u hotele i ostalo jel bi ljudi imali gde da dodju ,ovako do tamo nema ni puta do hotela sramota. Zamislite kop sa 8 novih zicara , ludnica pa svi bi dolazili i makedonci rusi, belorusi,bugari, crnogorci, grci mogli bi i britanci da se vrate , bilo bi fenomenalno i isplativo, pa i nasi bi ljudi ponovo poceli da se vracaju na planinu, a ovako ludilo pred izbore se ponavlja haos

wlad
30.12.2011, 20:40
Interesantno je da ima više snega na Dubokoj (crvenoj) nego na Krstu, sve su staze dobro pripremljene osim što na Krstu ima po neki kamenčić i korenčić ;). Sada fino veje sneg na Kopaoniku, prava idila :D

shkomigrd
31.12.2011, 14:53
Evo jedna slika od srede......
http://www.dodaj.rs/t/3Q/10i/3cEq7Y8I/dsc03914.jpg[/url]

shkomigrd
31.12.2011, 14:57
http://www.dodaj.rs/t/s/pY/2cMdroxl/dsc03923.jpg[/url]

andrijapajic
03.01.2012, 00:24
> Smislila sam rešenje za ovz sezonu. Elem, ja imam jedan problem, mnogo volim da
> sam prva koja će da svojim skijama izrezbari stazu ujtu. Prošle god sam već u 8.45
> bila ispred žice i već je bilo dosta ljudi ispred mene (10ak). I svi su pohrlili na

Vredno sam ustao 1.1. u 7:40, obukao se, i oko 8:50 bio ispred zice, gledam za Pancic se vec pravi guzva, odoh na Karamn greben. Dva momka i ja prosli skidatu jos pre nego sto se zica pokrenula, njih dvojica slei na prvu korpu, ja na drugu, pa onako na korpi kopcam vezove na bordu da mogu odmah da krenem, i kapiram: ako oni skrneu levo, ja idem desno. Ako odu desno, ja cu levo. Ako se razdvoje, idem sa zice desno, pa ako je ovaj otisao niz Kgb ja odoh na Duboku, ili obrnuto. Ali oni odose desno tako da sam ja otisao levo i prvi se spsutio po toj strani. Jeeeeeej! Mislim da su oni otisli na Duboku, posto mi je zicnicar dole pokazao da sam ja prvi koji se spustio nazad. Cemu sve ovo? Nemam pojma, ali meni je bilo cool. Imam i video, ako lici na nesto kacim ayoutube ovih dana... Staze bas lepo sredjene, i lepo su se drzale ceo dan, milina jebilo voziti do 13h, skoro nikoga, svi se oporavljali od doceka izgleda. A i inace nisam nikada video vise ljudi koji u farmerkama tumarjau po Kopu. Kasnije i po stazama, opsta opasnost, ali to je druga prica. Sledeceg dana, tj danas, tj sad vec juce, nesnosna guzva, i fantasticni hupseri na crvenoj dubokoj, ali to je druga prica. Odoh sada malo da odspavam :)

SnowBeliever
03.01.2012, 00:55
xtra druze....ali ljudi u farmericama na skijalistu...to mi je uvek nekako bilo vrhunski smesno...pa jos u nekim fancy patikama, i onako bez rukavica smrznu im se ruke, pa sa istim u dzepove i onako poskakucu, kao bambi na ledu...ahahahahah

Marteen
03.01.2012, 18:20
Zna li neko hoce li sutra pustiti jos neku zicu? jer kolko sam cuo, velika je guzva, i dosta se ceka u redu, pa makar da rasterete malo, da ne skapavamo k'o nezdravi dok cekamo....???

wlad
03.01.2012, 20:03
Ne vidim da imaju šta još da puste sada, temperatura je u plusu tako da nema novog veštačkog snega :dontknow:

Bilo je nejavljivano da će u ponedeljak pustiti Mali karaman, na njemu ima dosta snega, ali verovatno nisu osnežili/sredili onaj put za nazad ka KGB (povratak) pa nisu pustili MK.

Gužve su užasne ovih 2-3 dana, ali šta da se radi, da nije veštaka verovatno ne bi radila nijedna staza - ovako mu dođe OK ;). Problem je da ta najnovija akomulacija još nije povezana cevima na stare pa ne može da se koristi voda iz nje (deadline je bila nova godina - ali su izvođači to probili, kažu da bi trebalo da završe to za 15tak dana).

sasacg
04.01.2012, 00:19
Na sajtu infokop pise da radi crna duboka,ali sam danas dobio info sa Kopaonika da to nije tacno...Ima delova gde su neke staze malo progledale,a guzve su bas zestoke

andrijapajic
04.01.2012, 00:59
31. decembra vreme je bilo bezveze a guzve jedva da je bilo, bordao sam ceo dan i jedva da sma morao da sacekam nekoliko puta po 5-6 korpi recimo. 1. januar slicno, do 1-2 popodne nekolicina nas zlaudjenika, onda se i ostali razbudili i poluotreznili pa su napravili malu guzvu, tako da sam napravio par krugova na dubokoj i pauzu za kafu, a kada sam oko 2 i nesto nastavio bilo je malo gurkanja ali nista ni bilizu nekadasnjim guzvama na cetvorosedu Kgb. 2. decembar, vec negde posle 12 svi su izmileli. Staze su postale opsta opasnost. Gomila ljudi koji nekontrolisnao jurcaju, padaju, mi spretniji eksiviramo one koji su se kroz guzvu sjurili ko manijaci. negde oko 13h recimo, na jednom spustu Dubokom, videli smo bar 20 padova, i izbegli za dlaku da po 2-3 puta budemo besomucno pokupljeni - pravovremenom eskivazom u stranu. Konstatovali da nije vredno i otisli na rucak, posl ekoga drugar nije ni hteo da se vrati na staze. Ja sam nekako docekao red na sestosedu, i napravio par lepih voznji nda Dubokoj, sve sredinom po hupserima: hop, hop. wheeeee. jea. uuuuu, wheeee! Hupseri poveci, a gomila skijasa uzasnuta guzvom, hupserima, i tvrdim plocama na bocnim delovima gde nisu hupseri. Padanja, naletanje jedni na druge. Spustam se nazad na centar sa idejom da se vratim gore, guzva je besomucna, a ljudi nervozni, guraju se i ne samo da su mi s etri skijas apopela na bord, nego bimi s ei na glavu popeli da mogu. Oko 15h otkopcavam vez i odustajem. Uzimam autobusku kartu i vracam se za Bg. Nisam imao razloga da forsiram, planiram ove godine jos mnogo dana na snegu, zasto da se nerviram, da rizikujem da mi neko polomi kicmu u onom haosu. Bilo mi je lepo :)

Cingis
05.01.2012, 10:39
Razumem li tacno da crne staze funkcionira ni uvek? Je li ova 'crna Duboka' stvarno crna? Puno li tamo kamni? Na infokopovom video to nije vidno dobro.

Ivan Bgd
05.01.2012, 13:43
Razumem li tacno da crne staze funkcionira ni uvek? Je li ova 'crna Duboka' stvarno crna? Puno li tamo kamni? Na infokopovom video to nije vidno dobro.

Brat , ta crna i nije bas crna, vise je crna Gvozdac i Ledenice
Vise je crna jer ima puno kamenja :))

Брат, это не просто черно-белая, черная более Gvozdac и морозильники ( Googl Russian :) )
Это больше, поскольку он имеет много черных камней !

Pozdrav / приветствие

beranac
05.01.2012, 14:06
bogami će biti i snega i otvorenih staza, na svim prognozama je padanje neizbežno, i to u potrebnim količinama

Ivan Bgd
06.01.2012, 08:59
bogami će biti i snega i otvorenih staza, na svim prognozama je padanje neizbežno, i to u potrebnim količinama

ma pusti te prognoze, vec su par puta najavljivali pristojne padavine, pa se onda kad je prognozirano prvo samo pomere za koji dan i na kraju padne neka mrvica.:glavaozid

Nista dok nas bez najave ne zaveje bar 1m :dziveli:

Cingis
07.01.2012, 12:07
Brat , ta crna i nije bas crna, vise je crna Gvozdac i Ledenice
Vise je crna jer ima puno kamenja :))
:) Aga.., ako bez kamenja Gvozdac i Ledenice su više crni nego Duboka? Razumem li tacno?
(Ne volim da koristim Googl'ov prevod. ;) )

Ivan Bgd
07.01.2012, 17:57
:) Aga.., ako bez kamenja Gvozdac i Ledenice su više crni nego Duboka? Razumem li tacno?
(Ne volim da koristim Googl'ov prevod. ;) )

Hristos se rodi !!!

....ma sve su slicne, kratke su :sm008:
Ja licno od tih pomenutih staza vise volim Ledenice i Gvozdac, jer je manje kamikaza pocetnika tamo. Dok najvise volim van staza da skijam(na primer Crna Duboka ali ne po stazi vec bukvalno ispod sedesnjice)

ftj
07.01.2012, 18:00
Ako te vide da skijas tu oduzece ti ski pas zato se pazi. Inace izgleda napadalo solidno snega.

Bitterman
08.01.2012, 15:44
Malopre procitah da Krcmar vise ne postoji?! :hair: Kazite mi da je to laz!

sasacg
08.01.2012, 15:48
Gde si to nasao?

Bitterman
08.01.2012, 15:51
Na infokopu,neki lik dole u komentarima...evo linka http://www.infokop.net/info/ski-info.html

Max
08.01.2012, 15:57
Žica Krčmar još uvek stoji, ali je planirana za demontažu. Staza će da ostane u funkciji i posle demontaže žice. Nisam primetio u izveštajima da je radila žičara ove sezone.

wlad
08.01.2012, 16:03
Hahaha :), da ti ja sada kažem da ne postoji Pančić tebi bi se podigla kosa na glavi? :sm004:

Što kaže moj dobar drugar: ne veruj svemu što pročitaš na Internetu :sm021:

Bitterman
08.01.2012, 16:08
Hahaha :), da ti ja sada kažem da ne postoji Pančić tebi bi se podigla kosa na glavi? :sm004:

Što kaže moj dobar drugar: ne veruj svemu što pročitaš na Internetu :sm021:

Hehehehe,ma znam,nego kontam da nisu valjda toliko ludi i bezobrazni pa da dele lazne informacije...tako osetljive informacije... :sm004:

ftj
10.01.2012, 08:49
Na Kopaoniku trenutno 60 cm snega koji i i dalje pada a prvi put posle 2 godine proradile Gobelje. Ko zna možda i Gvozdac puste i to će već biti ozbiljno.

Djole87
10.01.2012, 09:34
Od danas su i Bele reke u funkciji, s tim sto je BR2 samo za izvlacenje, tako da ce ljudima koji su smesteni u Brzecu to dosta znaciti.

zex
10.01.2012, 09:42
Neee, cek polako... za Gvozdac i ostale staze treba ipak da padne 2 metra snega, da bude vlaznost izmedju 70 i 72.5%, temperatura izmedju 0 i 1 stepen i pun mesec... :awm2:

dex7
12.01.2012, 14:31
Gvozdac ima vestacko osnezavanje tako da bi trebao da radi.

Lynx
13.01.2012, 14:55
Fino, rade i Bele reke, Sunčana, Gobelje, proradio Krčmar, praktično sve, jedino mi nije jasno je l' imaju oni neki logičan razlog zašto Gvozdac ne puštaju, recimo da njega taba poseban tip ratraka koji iz nekog razloga to sad ne može ili nešto slično? Do snega i temperature sad nije sigurno.

sasacg
13.01.2012, 15:26
Znam da radi zica Bela reka,ali da li radi staza BR2?

Lynx
13.01.2012, 15:39
E da... BR2 samo za izvlačenje.

ftj
13.01.2012, 19:11
Znajuci logiku SS-a moguce da je odgovor da ne mogu ljudstvom i ratracima da opsluze toliki broj staza pa je onda bolje da odrade ovo sto mogu bez Gvozdca i Ledenice. Nije mi samo jasno kako su pre 10 godina mogli.

Tadija_91
13.01.2012, 19:53
Zna li neko da li je otvoren snow park na krstu?

Marteen
13.01.2012, 20:58
Snow park nije otvoren, -bio danas da proverim.. :)

pedja5
14.01.2012, 20:27
Ja sam jutros dosao preko Brzreca, put je potpuno pod snegom i na nekim mestima ima dosta neutabanog snega. Bilo je i prilicno magle i vetra na Jarmu. Uglavnom cetiri zimske, lanci i lagana voznja.
Snega ima bas dosta, na staze sam stigao oko 11h. Sve su bile jako dobre. Prosao sam i Suncanu dolinu, nije radila od samog jutra. Koga zanima nova zica silazi nesto nize od stare do samog puta. Novina je sto pored stare staze postoji jos jedna levo, bliza vikend naselju. Ta je pokrivena i sistemom za vestacki sneg dok stara nije. Ostalo je sve isto u odnosu na proslu godinu.
Vreme hladno, maglovito uobicajeno za januar.

Tadija_91
15.01.2012, 10:49
Zatrpava li zatprpava :ski:

Shusha
15.01.2012, 13:44
Sneg konstantno pada, staze se uopste ne sredjuju tako ta na kraju dana veliki broj staza je progledao bez obzira sto ima puno snega! Jedan veliki minus za ljude koji su zaduzeni za odrzavanje staza!!!

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=43.290737,20.821347

skrimke
15.01.2012, 16:03
Staze se ne sredjuju?

bozza
15.01.2012, 21:53
poslednja tri dana i pored vetra i snega koji je padao bez prestanka, fenomenalno skijanje, BR2 radi za izvlacenje al mi smo je vozili, kamenje malo pri vrhu i u levku, tu su bas odrali stazu.

sasacg
15.01.2012, 22:57
Jesu li tabali BR2 ili ste vozili ovako?

Shusha
15.01.2012, 23:50
Ma nista ne tabaju samo Pančić i Greben, Gobelje nisu pipnuli a o Beloj reci da ne pričam!!!

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=44.010971,20.907203

skrimke
16.01.2012, 00:50
Kakva glupost. Tabaju se sve staze koje rade osim BR2, koja ni ne moze da se taba.

Shusha
16.01.2012, 08:03
Ti si glupost, u zadnja tri dana ratrak nije prosao dalje od Malog Karamana Gobelje nisu pipnuli, skijali smo po dubokom snegu ceo vikend!!!!!!!!!!!!!!

Tadija_91
16.01.2012, 12:36
Gobelje nisu pipnuli, skijali smo po dubokom snegu ceo vikend!!!!!!!!!!!!!!
I jos se zalite :sm022:

Milos011
16.01.2012, 12:50
Quote:
Originally Posted by Shusha http://www.skijanje.rs/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?p=62609#post62609)
Gobelje nisu pipnuli, skijali smo po dubokom snegu ceo vikend!!!!!!!!!!!!!!

I jos se zalite :sm022:

Tadija...legendo...:ok::ok::ok:

bozza
16.01.2012, 16:03
eto resenja za ss, tabaju samo greben i centar oni stede naftu a nama lepo

pedja5
17.01.2012, 17:45
Kopaonik danas u svom najboljem izdanju. Ako bi trazio dlaku u jajetu rekao bih da je nedostajalo samo malo vise sunca i Gvozdac. Staze jutros u 9h piste prekrivene sa desetak cm pršića. Pravo zadovoljstvo biti prvi i to na mnogo mesta. U 15h isto piste, ali bez pršića. Od hupsera ni trega. Istina ima po negde mesta gde ima kamenčića, ali potpuno nebitno. Nema guzve, ali ima skijasa i bordera dosta. Gobelja potpuno prazna. I odlicna naravno.

pedja5
17.01.2012, 18:16
Par slika od danas...

ski&sun
17.01.2012, 20:06
@ pedja: +1 za izvestaj, mada hupsera jeste bilo na crvenoj oko 13h :dontknow: Vreme jeste bilo super, kad se uzme u obzir da je januar, malo sunca, malo oblaka, ali da je bio debeliiiii minus bio je bogami!!! Lepo su utabane staze, mada ja nimalo ne volim kada na utabanoj stazi ima jos 10cm pudera, najvise volim kada u 9 ujutru vidim tragove od tabaca i rezanje istih sa kantnama niz duboku :-) Sve u svemu snega dosta, guzve nema, ko planira da ide uzivace. Ja jedva cekam pocetak marta jer tada idem na 2 nedelje :ski: a do tada po koji vikend i sl dan kad uhvatim na poslu.
Pozzz

macak011
18.01.2012, 09:40
Jel zna neko kakvo je stanje na putevima ka Kopu?

ski&sun
18.01.2012, 12:36
Jel zna neko kakvo je stanje na putevima ka Kopu?
Ja sam isao iz pravca Raske, sto ce reci preko Rudnice. Taj put je uvek bio najduze pod snegom i ledom i najslabije ciscen zbog velikih uspona. Ja sam bez problema izasao sa zimskim gumama bez lanaca (auto, nije dzip), juce se jos i topio sneg po putu zbog sunca. Za Josanicku Banju i za Brus ce morati neko drugi da se javi :)

Shusha
18.01.2012, 13:18
Put preko Rudnice je uvek bio najkrace pod snegom jer je juzna strana pa se najbrze topi sneg, drugo taj put najvise ciste zbog radnika iz Raske koji svakodnevno autobusom idu gore! Ja sam ove godine tri puta bio gore i sva tri puta sam isao preko Josanicke banje a vracao se preko Rudnice i ovaj put preko Rudnice je uvek bolje ociscen a i dosta je krace penjanje!

wlad
18.01.2012, 17:54
@Macak011: za stanje puteva možeš da proveriš na InfoKopu (http://www.infokop.net/info/ski-info.html), imaju uvek sveže informacije, u tom Ski Info delu ima deo o putevima, + znači da je prohodan pravac (a - da nije)...

Ivan Bgd
18.01.2012, 20:58
@Macak011: za stanje puteva možeš da proveriš na InfoKopu (http://www.infokop.net/info/ski-info.html), imaju uvek sveže informacije, u tom Ski Info delu ima deo o putevima, + znači da je prohodan pravac (a - da nije)...

Ja u nedelju dosao preko Josanicke banje bez lanaca sa winterama bez problema.
Inace ovde na Kopu pudera netaknutog koliko hoces, mada sad posle mene je vec malo taknut :))
I na info kopu nije tacna visina snega, gde god sam u prsicu ubo stapove od 130cm propadali su skroz i mogli su jos ! :)) van smetova naravno ! Nigde guzve, milina!
Pozdrav Ivan Bgd

Ivan Bgd
18.01.2012, 21:14
I juce sam od gss-a cuo da gvozdac ne pustaju jer zbog jakog vetra nema dovoljno snega na stazi sto mi zvuci cudno, mada kledajuci levak kada sam sekao sa izlazne duboke ka krcmaru bilo je dosta trave koja je virila,jer je i tu duvao bas jak vetar kao i na krcmaru. Smetova je naravno bilo ali sam za levak ipak odlucio da sacekam subotu jutro kada napada jos snega u petak vece.
pozdrav

ftj
19.01.2012, 00:52
Pa zvuci logicno. Malte ne od nove godine konstantno duva vetrina koja pravi probleme a gvozdac je problematican i u idealnim uslovima. Tako da ako bi ga pustili verovatno bi se totalno raspadao vec u pola 11. Verujem da bi neka bolja letnja priprema terena malo promenila stvari ali to verovatno kosta.

ftj
19.01.2012, 09:03
Danas na kopu 99 cm snega, -10', vetar 28 km/h na Pančiću a sunce na vidiku

http://img42.imageshack.us/img42/7237/kopud.png

macak011
19.01.2012, 09:19
E ovo je prelepo! Inace, ovo je meni najlepsa deonica za voznju, od vrha do medjustanice, divota :)

pedja5
19.01.2012, 19:28
Danas jedan divan dan na Kopaoniku. Jutros u 9h sve staze izuzetno spremljene. Crna i crvena duboka narocito dobre u pocetku. Na Krcmaru fantasticno osim vetra. Celog dana odlicna vidljivost. Jasno se videle Suva, Stara planina i Rtanj. Pogled prelep. Temperatura u laganom minusu.

pedja5
19.01.2012, 19:34
nekoliko slika od danas...

sena58
19.01.2012, 20:31
Ja bih trebao u nedelju da pustim koju žicu posle pauze od 4 godine. Nadam se da će biti super i da će većina staza raditi. :)

Bitterman
20.01.2012, 14:19
Trebalo bi da budem gore od 28. januara pa ako neko bude gore tada mogli bi da :ski: i :cug: :sm021:

Dejano981
22.01.2012, 09:42
juce vreme katastrofa, toliko je duvalo pa si mogao da skijas uzbrdo, a izgleda da ni damas nece biti nista bolje

Ivan Bgd
22.01.2012, 18:28
juce vreme katastrofa, toliko je duvalo pa si mogao da skijas uzbrdo, a izgleda da ni damas nece biti nista bolje

Zato ja uvek gledam da strikam kroz sumu, tu ne duva :))

nescha
23.01.2012, 13:37
Treba potvrda:
http://skis.rs/strana/vesti-view/vest_id/224/Bela-reka-2-radi-za-skijanje

Gde je tu Gvozdac?

A i Ledenica?

Kako doći sa Bele reke nazad u centar bez ove dve žice?

bozza
23.01.2012, 15:28
spusti se na knezevske bare

Max
23.01.2012, 15:50
Treba potvrda:
http://skis.rs/strana/vesti-view/vest_id/224/Bela-reka-2-radi-za-skijanje

Gde je tu Gvozdac?

A i Ledenica?

Kako doći sa Bele reke nazad u centar bez ove dve žice?

Sa izlazne stanice BR2 imaš prečicu koja vodi kroz šumu do početka žičara Ledenice i Gvozdac. Druga ti je opcija da kreneš ka Kneževim barama.
P.S. Sada se setih da Gvozdac još nije proradio tako da ti je ipak jedina opcija Kneževe bare i dalje ka Dubokoj

Bata Bane
23.01.2012, 19:59
Ja odo ujutru pa kako bude:yay::yay:

Ivan Bgd
23.01.2012, 21:40
Ja odo ujutru pa kako bude:yay::yay:

I ja idem oma ujutru na b.r.2 , u 9h ima da se nacrtam na KG pa pravac BR.
Ne mogu da verujem da nisam ni pogledao semafor danas da li radi bela reka 2 :(( !
Toliko pita sam bio na kopu i ni jedan dan nije radila.
E sutra je snimam u HD-u , ako bude radila!!!
(Ko zna kad ce opet raditi)
Pozdrav i vidimo se na BR

Ivan Bgd
23.01.2012, 21:42
I da verovatno i Gvozdac

Ivan Bgd
23.01.2012, 21:46
Poludecu od ovog tel.
Kao sto poceh i Gvozdac mozda pustaju sutra jer su danas stavili sidra i rece mi gss da ce ga veceras sredjivati.
I bas se sutra vracam za BG kad ce sve lepe staze proraditi :((
Pozdrav

Bata Bane
25.01.2012, 09:34
Magla, magla maglaaaaaaaaaa

macak011
25.01.2012, 09:39
Poludecu od ovog tel.
Kao sto poceh i Gvozdac mozda pustaju sutra jer su danas stavili sidra i rece mi gss da ce ga veceras sredjivati.
I bas se sutra vracam za BG kad ce sve lepe staze proraditi :((
Pozdrav

Cekaj, objasni, kako "stavili sidra"???? Sta su imali tu da stavljaju? :confused:

Djole87
25.01.2012, 09:54
http://www.skis.rs/strana/vesti-view/vest_id/226/Gvozdac

Bitterman
25.01.2012, 15:57
Po nekim prognozama od petka suncano,dace Bog da bude tako... :sm017:

Marteen
25.01.2012, 17:27
Ne mogu da verujem da nisam ni pogledao semafor danas da li radi bela reka 2 :(( !
Toliko pita sam bio na kopu i ni jedan dan nije radila.

Radi bela reka, ja juce vozio sa ortakom, niko na stazi, na crnoj powdera kolko hoces.. Milina! :) samo dole pri kraju, BR1 je negde progledala, ali to je bilo pre ovih padavina... danas je verovatno sve bilo extra! :)

Lynx
25.01.2012, 18:26
Po nekim prognozama od petka suncano,dace Bog da bude tako... :sm017:

Što se mene tiče, samo neka pada ako hoće i još mesec dana bez prestanka... sunce se i onako uvek pojavi i odradi svoje a za sneg znamo da izvisimo :)

aurora
25.01.2012, 19:48
Cisto da se zna,snega ima toliko da se nece otopiti do aprila! Toliko pada da ne stizu da srede staze...

Ivan Bgd
25.01.2012, 20:53
Cekaj, objasni, kako "stavili sidra"???? Sta su imali tu da stavljaju? :confused:

Tako mi rece GSS-ovac, ja licno nisam ni gledao sidra vec u tocak da li se okrece kad god sam prolazio.:)

Ivan Bgd
25.01.2012, 21:30
Radi bela reka, ja juce vozio sa ortakom, niko na stazi, na crnoj powdera kolko hoces.. Milina! samo dole pri kraju, BR1 je negde progledala, ali to je bilo pre ovih padavina... danas je verovatno sve bilo extra!

Znaci to ste vi bili ona druga dva skijasa (mozda je jedan od vas bordao ne secam se bas tacno) na toj stazi.
Cini mi se da smo bili samo nas trojica :dziveli: na stazi.

Ja kad sam stigao (prvi put u zivotu) na tu stazu oko 10h cim su je pustili nigde nikog i sidjoh skroz do Brzeca da snimim obe BR a od plave staze BR1 udari kisa :sm022: i skije kao pod rucnom da su isle, a dok me izvlacio :glavaozid super brzi dvosed br2 video sam verovatno bas vas dvojicu dole na stazi.
Spustio sam se samo jos jednom niz BR2, da napravim jos 1 snimak staze jer nisam vise imao zivaca za dvosed koji me ubi u pojam svojom brzinom.
Staza je bas za uzivanciju pogotovo sa svezim snegom preko utabanog. Jedino na onom kao suzenju izmedju 2 ograde ima kamenja ispod snega koje sam osetio pod daskama a posle i video lepe brazde.
Posle druge voznje BR2 zapalio sam na Duboku 2 ispod zice par puta jer je brzo izvlacenje sedesnjicom da sto vise izvucem staza jer sam u 16h planirao nazad za Bg. Krenuo sam u 18:30 jer sam sat i po otkopavao auto sa parkinga.

marsi
25.01.2012, 22:08
utabali belu reku jutros :(

ibane
25.01.2012, 22:14
Znaci to ste vi bili ona druga dva skijasa (mozda je jedan od vas bordao ne secam se bas tacno) na toj stazi.

Ja kad sam stigao (prvi put u zivotu) na tu stazu oko 10h cim su je pustili nigde nikog i sidjoh skroz do Brzeca da snimim obe BR a od plave staze BR1 udari kisa :sm022: i skije kao pod rucnom da su isle, a dok me izvlacio :glavaozid super brzi dvosed br2 video sam verovatno bas vas dvojicu dole na stazi.
Spustio sam se samo jos jednom niz BR2, da napravim jos 1 snimak staze jer nisam vise imao zivaca za dvosed koji me ubi u pojam svojom brzinom.
Staza je bas za uzivanciju pogotovo sa svezim snegom preko utabanog. Jedino na onom kao suzenju izmedju 2 ograde ima kamenja ispod snega koje sam osetio pod daskama a posle i video lepe brazde.
Posle druge voznje BR2 zapalio sam na Duboku 2 ispod zice par puta jer je brzo izvlacenje sedesnjicom da sto vise izvucem staza jer sam u 16h planirao nazad za Bg. Krenuo sam u 18:30 jer sam sat i po otkopavao auto sa parkinga.

Hoces da podelis te snimke sa nama :dziveli: ?

Ivan Bgd
26.01.2012, 00:53
Hoces da podelis te snimke sa nama :dziveli: ?

Hocu, izvolte: http://youtu.be/E0s77nMmiwc (http://youtu.be/E0s77nMmiwc)
trenutno se upload-uje i bice gotovo za tricavih 243 min :eek: (HD , sta cu)
Ne slusaj reci, malo sam prso, jer treba da krenem kuci:hair:

Ivan Bgd
26.01.2012, 06:48
Izgleda da je puko upload dok sam spavao, probacu ponovo popodne.
poz

Ivan Bgd
26.01.2012, 13:13
ima li na youtube limit sa velicinom fajla ? vremenski je 10-15 min cini mi se?
moj snimak je 8-9 min 1080p i prso.
fala.
( na poslu mi je blokiran youtube, pa ne mogu da vidim)

poz

ftj
26.01.2012, 14:20
Po ski infu danas pušten Gvozdac ali bez pomoćnog lifta. Znači još to i Ledenica i stvarno nećemo više imati na šta da se žalimo osim parkinga al to nije u nadležnosti SS-a.

Bio sam prošli vikend, vetar je dobro tukao ali je moglo solidno da se skija.

Snowman
26.01.2012, 14:50
Ledenica nikada ni ne radi, ali nije frka i ovo je premija. Ja idem vikend, nadam se samo da nece biti problema sa SS-om, za voznju van staze posto je dusu dalo za to i nemoze se odeleti...

Marteen
26.01.2012, 17:35
Znaci to ste vi bili ona druga dva skijasa (mozda je jedan od vas bordao ne secam se bas tacno na toj stazi.

Obojica smo boardali, moguce je da smo bili mi... :) Sve u svemu, vredelo je spusta! staza samo za tebe, powder... prelepo.. :) ajde kad se uploaduje ,daj link za video.. :) pozZ

Ivan Bgd
26.01.2012, 19:37
Ledenica nikada ni ne radi, ali nije frka i ovo je premija. Ja idem vikend, nadam se samo da nece biti problema sa SS-om, za voznju van staze posto je dusu dalo za to i nemoze se odeleti...

Ma ne brini, mrzi ih da se bakcu sa nama.
od 15. do 24. 10 dana sam strikao uglavnom van staza i ispod zica i niko me nije smarao. Prvih 5-6 dana je bas bio puder exxxxtra, kasnije je otoplilo pa nije vise bio bas puderast ali je opet bio OK. Tih prvih dana ko da nikog nije bilo na kopu osim mene:sm021:, van staza uglavnom moji tragovi i poneki jos.(bar tamo gde sam stigao da skijam zbog dece i ski skole)
Krenem lepo sa jedne strene pa redjam tragove jedan do drugog u svoj sirini pudera. Uf, davno bese kad me je strefio vaki puder na skijanju.:yay:
Mada meni je dosta bilo magle pa me mozda i zbog toga nisu videli :dontknow:
I na gobeljama je extra van staza. Ja nigde nisam video znak za zabranjeno van staza, ali to je mozda bilo zbog magle:ok:
Cak sam sa drugarima na sedoguzu caskao gde bi jos mogli i gde sam isao off , kad ono na kraju sedoguza GSS koji rece da sigurno zna da nije dozvoljeno ispod zica , a za ostalo nije siguran i jos kaze da oni ne oduzimaju skipass vec samo SS-ovci.

Ivan Bgd
27.01.2012, 00:55
Evo napokon upload uspeo.:dziveli:
http://youtu.be/wRDy_T7JTqg (http://youtu.be/wRDy_T7JTqg)
Fotoaparat je bio pricvrscen na grudima, vreme maglovito i gruvao je vlazan sneg koji nije hteo da zaobidje objektiv, tako da video i nije narocito jasan.
Osecaj je bio fenomenalan. Sam na stazi sa svezim snegom, ali ipak u drustvu je zabavnije. Na zalost vecina mojih prijatelja voli utabane crvene stazice.:hair:
Ton iskljucite jer sam svasta laprdao od uzbudjenja i kamenja na jednom delu.:sm022:

Pozdrav

ibane
27.01.2012, 01:06
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dziveli:

legga
27.01.2012, 02:13
A koja je sirina dasaka? Lepo plivaju

Snowman
27.01.2012, 09:26
Bravo Ivane, lep snimak. Definitivno si imao sjajne uslove. Vidim da su stavili crvenu ogradu na BR. Toga ranije nije bilo, ja sam voleo da vozim sa desne strane od staze, narocito gde je strmina. To je mozda i najstrmiji deo Kopa-a.
Najbolja off ruta na Kop-u je Struga, kada se ode desno od BR preko stene. Mislim da ima dovoljno snega za tu akciju, check-iracemo za vikend moj prijatelj Legga i ja, pa cemo zakaciti neki lep snimak, boze zdravlja..

sasacg
27.01.2012, 10:54
Nemas pojma koliko ti zavidim :ok:

Steta sto ova staza u 99% vremena ne radi...Vrhunski dozivljaj

Lynx
27.01.2012, 12:17
Hehe, super Ivane... ovako ponekad i ja pevušim i laprdam sebi u bradu dok skijam :sm021:

Sam na stazi sa svezim snegom, ali ipak u drustvu je zabavnije. Na zalost vecina mojih prijatelja voli utabane crvene stazice.

I meni se dešava da imam ovaj problem pa nekad zapucam off-piste i u solo varijanti iako je osnovno pravilo za te stvari da se ide u grupi iz bezbednosnih razloga.

ogi86
27.01.2012, 12:39
@ Ivan Bgd
Svaka cast za snimak, mnogo dobro izgleda!!! :)

Ivan Bgd
27.01.2012, 13:27
Hvala svima.
Imam jos i to samo 1080p snimaka: put do krcmara sa vrha zice duboka1 pa do pocetka duboke2, Crna Duboka, Samo cni deo Krcmara, ispod zice duboka2, put do rtnja sa kg, Gobelje OFF , Marine vode OFF kroz 130 cm pudera ( upadao mi ceo stap i mogao je jos), itd.

Ovo na BR2 i nije OFF samo nije staza bila utabana.
Dok me je citavu vecnost nosio dvosed br2 video sam prelepe predele kroz sumu cak i necije tragove pored redovnih stanovnika sume , ali mi ipak razum nije dao da idem sam , jer sam vec izasao iz apartmana sa decom i zenom koji su me cekali u kafani masinac ceo dan dok sam ja maximalno pokusavao da iskoristim svaki tren na kopu i posto sam prvi put bio na BR nisam hteo da rizikujem i zalutam u sumi pa da pesacim u pancericama i skijama.( ipak je i magla bila)

@ legga # Daske ( cackalice 115-68-99 ) su na snimku plivale ali samo pri vecim brzinama , dok su na blagim Marinim vodama gnjurale do kolena ( ipak lep osecaj ).

@ Snowman , ledenice mozes i kad samo radi gvozdac sidro.

Na putu do br2 prosao sam pored vrha ledenica i bilo je prelepo, secanja navrla, ledenica zvala ali sam samo produzio ka br2.( nikako mi se nije pentralo )

:dziveli::ski::sm018:

Bata Bane
28.01.2012, 13:54
Bravo za snimak, pa da mi smo bili u isto vreme. Sad gledam lepo vreme sledece nedelje, i odmah sam rezervisao za utorak, sredu, cetvrtak, Kragujevacko odmaraliste :sm018:

Snowman
30.01.2012, 10:23
Auh, sto na...asmo u nedelju. Prognozirano je bilo hladno, ali čisto vreme. Hladnoca je resiva uz dobro oblacenje, ali se ispostavilo se da je bila jako gusta malga u višim delovima. Stopilo se sve u belini, ne vide se neravnine, prelazi, pa tako nije moglo biti pravog uzitka. Probali smo par puta da vrdnemo sa staze , obzirom da je sneg prelep, ali losa vidljivost nije dozvolila. Imao sam i jednu malo gadnu situaciju. Na Gobelji, gde btw. nije bilo zive duse, usled guste magle sam promasio stazu na jednom mestu, dok sam to ukapirao, vec sam se spustio nekih 100m od iste. Bila je prava agonija vratiti se na stazu po smetovima od preko 1,5m. Morao sam da puzim na kolenima i da rasporedjujem tezinu sa bordom, koji sam pomerao napred po 30-40cm. Trebalo mi je 15 minuta da predjem tih 100m. Ali dobro, sve je to sastavni deo skijanja.

sasacg
30.01.2012, 10:33
Da si imao neku kameru pri ruci,pa da snimis tu avanturu i postanes srpski Bear Grylls tj. Medo Rostiljcic :ski:

Snowman
30.01.2012, 12:15
Ima jedna velika razlika izmedju Bear-a i mene. Bear-a debelo placaju da radi to sto radi, dok pak, ja debelo placam. U jbt-e, ispade da sam neki mazo tip:glavaozid

sasacg
30.01.2012, 12:50
Mozda neko prepozna potencijal i u tebi,pa budes ovakav :jester:

http://www.youtube.com/watch?v=pVux9-aFiV0

Odosmo u :sm023:

Snowman
30.01.2012, 13:17
Hahahahahaha, vredelo je :sm023:-a.

Max
30.01.2012, 13:22

genijalno :smoke:

Grazer
30.01.2012, 14:16
Mozda neko prepozna potencijal i u tebi,pa budes ovakav :jester:

Znaci prejako :)

Cingis
31.01.2012, 10:10
Pozdrav svim junacim ko su bili na Gvozdaci 26.01! :) Nadam se svi su u dobrom zdravlje..

Cingis
31.01.2012, 10:21
Braća, rećite me: ima li ponekad sunce na Kopu? Bili smo od 14 do 28.01 - tri (tačno - dva i po :) ) sunčani dana... To je obično?

IvanQ
31.01.2012, 10:24
Za januar je to normalno.

ftj
31.01.2012, 10:36
30. i 31. dva sunčana dana sa debelim minusom bez jakog vetra. Kad bi čovek mogao da unajmi gataru...

Ivan Bgd
31.01.2012, 10:37
Bolje bez sunca sa puno snega , nego sa puno sunca bez snega :))

Tako bar ja rezonujem kad je skijanje u pitanju.

I evo jos dva snimka da vas smorim.
Jedan je sa Duboke 2 ispod zice gde sam bio vodic borderu koji je prvi put na Kopu, da se ne izgubi u magli na stazi,
a drugi je snimak moje malenkosti na crvenoj dubokoj od strane kolege koji nije bio raspolozen za crne i off pa me je eto bar tu snimio.
http://www.youtube.com/watch?v=Fk2c2gJlK7w&feature=BFa&list=ULmuullxlXo8Y&lf=mfu_in_order (http://www.youtube.com/watch?v=Fk2c2gJlK7w&feature=BFa&list=ULmuullxlXo8Y&lf=mfu_in_order)

http://www.youtube.com/watch?v=muullxlXo8Y&feature=mfu_in_order&list=UL (http://www.youtube.com/watch?v=muullxlXo8Y&feature=mfu_in_order&list=UL)

Poz

Cingis
31.01.2012, 10:38
Radnikama Kopa puno hvala na ratraku! :sm019: (objašnjenjima gledaju u slike donije )

Cingis
31.01.2012, 10:40
Pisem ovoju adresu - http://foto.mail.ru/mail/ushik2001/45/47.html#, al ne mozem dati na nju link ! (???)

Ivan Bgd
31.01.2012, 10:47
Pisem ovoju adresu - http://foto.mail.ru/mail/ushik2001/45/47.html#, al ne mozem dati na nju link ! (???)

ima linka vidi se slika ratraka sa ljudima.

koja je to zica i sta ce vam ratrak?

poz

Cingis
31.01.2012, 10:55
Pa dobro. To je bilo na 1-j staze, kad nesto je stalo sa strujom i zica ozbiljno zaustavila rad.

Ivan Bgd
31.01.2012, 11:10
Suncana dolina. Tu nisam prosao bar 10 godina.
Dobro je da su vas bar sa ratrakom prebacili :))

pozdrav

ogi86
31.01.2012, 12:43
@ Ivan Bgd, jedno pitanje, gde ti stoji kamera dok snimas? (vidm da nije montirana na kacigu ;-) )

Ivan Bgd
31.01.2012, 13:30
@ Ivan Bgd, jedno pitanje, gde ti stoji kamera dok snimas? (vidm da nije montirana na kacigu ;-) )

na grudima
nisam verovao da ce tako dobro zvuk da se cuje dok skijam, pazio bih sta laprdam :sm022:

Nosac kamere( fotoaparat Nikon AW100 ) sam sam napravio od debelih crnih lastisha , jer nigde nisam mogao da nadjem da kupim isti.
U fazonu je grudnog nosaca od GoPro kamere, samo bolji :sm021:
Lagano, neupadljivo i cvrsto drzi.
I fotoaparat i brzu SD karticu i nosac sam resavao u petak posle posla dan-dva pre skijanja, tako da koliko sam vremena imao sve je extra ispalo.

Lomio sam se da li GoPro ili Nikon i prelomio na Nikon , jer mi ipak treba u porodicne svrhe. ( i veliki plus sto sam Nikon platio na 6 rata bez kamate)

poz

Cingis
31.01.2012, 13:33
Citas moji misli :) Sam imao isto pitanje :)

Cingis
31.01.2012, 13:40
na grudima
Nosac kamere( fotoaparat Nikon AW100 ) sam sam napravio od debelih crnih lastisha
Dobra idea je. Hvala!

KOKOBIL
31.01.2012, 13:40
Losa sreca ruski brate , ima sunca na Kopu, i te kako, ali treba i malo srece. Uzgred, februar je obicno suncaniji od januara

ftj
31.01.2012, 14:37
Bolje bez sunca sa puno snega , nego sa puno sunca bez snega :))

Snega trenutno ima više nego dovoljno, najveći problem je vetar koji osim što je neprijatan oduvava sneg sa staza tako da treba juriti sunčane dane jer ga tad obično ima mnogo manje.

Naravno kad je temperatura u plusu ili fali snega prosto ne znam šta je gore, kao kad bi se pitao dal je bolje imati rak ili sidu :)

joledj
31.01.2012, 14:52
Ivane, mozes li da zakacis neku sliku te tvoje genijalne ideje za nosac aparata?
Snimci su extra a voleo bih da pokusam i ja da napravim tako nesto.
Ja sam na Kopu od 10. februara, pa ako se eventualno vidimo imas :cug::cug::cug: od mene. pozz

Ivan Bgd
31.01.2012, 15:31
Ivane, mozes li da zakacis neku sliku te tvoje genijalne ideje za nosac aparata?
Ja sam na Kopu od 10. februara, pa ako se eventualno vidimo imas :cug::cug::cug: od mene. pozz

Kacim sliku veceras, kad stignem kuci sa posla.
Tesko da cu opet na Kop dosta mi je bilo 10 dana, mozda odem malo do Jahorine za Sretenje ako Bog da.

Ivan Bgd
31.01.2012, 15:34
[quote=ftj;64153]Snega trenutno ima više nego dovoljno, najveći problem je vetar koji osim što je neprijatan oduvava sneg sa staza tako da treba juriti sunčane dane jer ga tad obično ima mnogo manje.

Pravo da ti kazem meni odgovara, jer vise volim van staza tamo gde ga ima.
A i sa staza tesko da oduva vetar , vec oni koji mnogo drljaju, oru , tj. koce po stazi.:)

joledj
31.01.2012, 16:29
Daj boze za Jahorinu!
Hvala ti puno na trudu.
pozz

Lynx
31.01.2012, 18:37
Ako računamo da večeras neće biti novog snega, a neće, prema merenjima HidMet-a koja se rade dva puta dnevno, na Kopaoniku je u januaru palo 132cm snega :yay:

Ivan Bgd
31.01.2012, 20:18
[quote=joledj;64156]Ivane, mozes li da zakacis neku sliku te tvoje genijalne ideje za nosac aparata?

evo slika.
Da napomenem da je od lastisa i da se siri te je zato tako sitno.
A kada se rasiri onda je nategnuto i fotoaparat je savrseno fiksiran.
Takodje je fiksiran i u lastis torbici na prednjoj strani.Torbica malo manja pa se siri....(takodje usivena za lastis oko grudi)
Sve to iz glave sa fotoaparatom kod krojacice(ipak je brze i lepse na masini siti i to za 300 din.) gotovo za 15 min.
Prostije nije moglo.( malo lici na brus :sm021: , ali se na crnoj jakni jedva i mogao uociti)
Htedoh da napravim i jedan za pancericu i glavu ali nisam imao vremena.

Bitterman
31.01.2012, 21:07
Zadnja dva dana suncano ali sa mnogo vetra,vetar oduvava sve sa staza tako da je Pancic sav u ledu,na Dubokoj komadi leda tipa lopta cetvorka preko celog crnog dela. Gobelje do 12 sati prazne,danas je bilo prelepo skijanje tamo. I sutra sam tamo od 9 i 25. :ski: :sm018:

Ivan Bgd
31.01.2012, 21:43
evo i neka fotka

joledj
31.01.2012, 23:25
Ivane druže pa ovo je extra izum, svaka cast, a ja sam mislio da si ga nekako fiksirao na traku od ranca, znas onu koja povezuje dva tregera.
Hvala ti na ideji koju si podelio sa nama! :):):):beer::beer::beer:

Ivan Bgd
01.02.2012, 09:07
Ivane druže pa ovo je extra izum, svaka cast, a ja sam mislio da si ga nekako fiksirao na traku od ranca, znas onu koja povezuje dva tregera.
Hvala ti na ideji koju si podelio sa nama! :):):):beer::beer::beer:

tu bi bas landaralo !
ipak fotoaparat ima oko 190 grama :ok:

pozdrav

Flexon
01.02.2012, 19:28
:hair::hair::hair:
odlicne slike
zar je moguce da niko ne eksploatise ovoliki puder

Ivan Bgd
01.02.2012, 20:04
odlicne slike
zar je moguce da niko ne eksploatise ovoliki puder

Pa mogu ti reci da sam bio u tom periodu jedan od retkih koji je uzivao u svom tom puderu :sm004:

Te tragove sto vidis su uglavnom moji a pre mene ih nije bilo na mnogim (95%) mestima :sm021:

Prava je milina kada si prvi, negde sam cak pravio tragove jedan pored drugog paralelno dok ne isaram celu povrsinu prsica :ski:
Toliko sam se bio uzeleo prsica jer sam jos davne 2006. imao srecu na Jahorini da me potrefi takav prsic netaknut( vece pre mene grunulo,a dan pre setali po blatu) i sve do sada niti jednom ( vako posteno 130 cm).

HAMAN
01.02.2012, 20:05
Kada gledam ove slike,stvarno se zapitam kakva je to kontrola kad niko ne vozi van staze.I jos gore, kako mogu da mi uzmu ski pas "koji i nemam"

ps;mozda ne odgovara temi,ali stvarno me je preseklo ovo sto sam video.

Ivan Bgd
01.02.2012, 20:12
Kada gledam ove slike,stvarno se zapitam kakva je to kontrola kad niko ne vozi van staze.I jos gore, kako mogu da mi uzmu ski pas "koji i nemam"

ps;mozda ne odgovara temi,ali stvarno me je preseklo ovo sto sam video.

ma kakva kontrola, to je bila ta nedelja odmah posle skolskog raspusta kada skoro da uopste nema ljudi gore.
A ja zbog dece sam imao jedva 2-3 sata dnevno slobodno da sve to overavam.

Strogo je zabranjeno samo ispod zice (tu mi je bilo najsladje :ok:), a za sve ostalo mozes reci ''pa nisam znao, gde pise :confused:''.

IvanQ
01.02.2012, 20:13
Mrzim te :P

ninic
01.02.2012, 22:38
ako je neko boravio u planinarskom domu Rtanj neka ostavi komentar,puno bi mi znacilo!!!

Hvala!

Bitterman
01.02.2012, 23:11
Poceo sneg pre 3 sata i ne staje. Veje kao lud. :sm018:

-Miki-
01.02.2012, 23:53
@ninic
Pogledaj na forumu dosta je pisano o Rtnju, a usput moje vidjenje,ako nisi previse zahtevan po pitanju luksuza svaka preporuka.Vise puta sam bio i porodicno i solo u svim varijantama je bilo :yay:

ninic
02.02.2012, 00:09
@ninic
Pogledaj na forumu dosta je pisano o Rtnju, a usput moje vidjenje,ako nisi previse zahtevan po pitanju luksuza svaka preporuka.Vise puta sam bio i porodicno i solo u svim varijantama je bilo :yay:

na nekim slikama koje sam gledao tamo je guzva kao u kosnici!

jel stvarno tako?

Shusha
02.02.2012, 01:19
Jeste uvek, preko dana narocito jer je dobra hrana a jeftina!!!

Bax
02.02.2012, 09:13
Rtanj je korektan smestaj, atmosfera je domacinska, i ko nije previse zahtevan, bice mu lepo...
Preko nedelje nema guzve, vikendi su kriticni.
Sto se tice hrane, ona je samo za one sa jakim stomakom, jako se tesko vari :)

sasacg
02.02.2012, 10:16
Hrana koja ulazi u cenu smestaja je ocajna,ali zato u Odzakliji je skroz druga prica-em ukusno,em jeftino :ok:

Bata Bane
02.02.2012, 11:36
Bio gore, utorak i sredu. Krenemo u utorak oko 5 ujutru iz BGD, ono -14, vec na autoputo kod Lapova - 20, udjemo u Krusevac -24, u Brzecu -15, a na Kopu -11 ( i Kamenko Katic bi mi pozavideo na ovom izvestaju), gore malo vetra a sunce przi li przi, staze tvrde odlicne a na Pancicu leda koliko hoces. Juce pre podne sunce bez vetra do nekih 14.30, onda odjednom nestade i krece sneg nosen vetrom. Bilo je dobro bas dobro, nema guzve pogotovo na Gobelji, a da bili smesteni u Kragujevackom odmaralistu, 1520 din, spavanje sa doruckom.

ninic
02.02.2012, 19:23
Bio gore, utorak i sredu. Krenemo u utorak oko 5 ujutru iz BGD, ono -14, vec na autoputo kod Lapova - 20, udjemo u Krusevac -24, u Brzecu -15, a na Kopu -11 ( i Kamenko Katic bi mi pozavideo na ovom izvestaju), gore malo vetra a sunce przi li przi, staze tvrde odlicne a na Pancicu leda koliko hoces. Juce pre podne sunce bez vetra do nekih 14.30, onda odjednom nestade i krece sneg nosen vetrom. Bilo je dobro bas dobro, nema guzve pogotovo na Gobelji, a da bili smesteni u Kragujevackom odmaralistu, 1520 din, spavanje sa doruckom.

i kako je tamo?
napisi nesto vise o tom objektu,neki tel. ako imas?

Damir
02.02.2012, 22:52
Treba mi savet:

sestru hocu da vodim za 10-tak dana za vreme Sretenjskih praznika na skijanje, pa posto nije skijas a zeli da nauci, da li mi mozete preporuciti neku ski skolu ili ski instruktora i kako se krecu cene

Max
02.02.2012, 23:03
Evo ti link za ski školu koju vodi Gile. Kod njega je pre tri zime učila moja tadašnja devojka a sadašnja supruga. Naredne godine sam vozio par dana ja sa njom i zatim bez ikakvih problema se skijala u Francuskoj po crvenim stazama i sada mogu da kažem da je u potpunisti proskijala. Cena nije bila suviše visoka, ali najbolje da ga kontaktiraš.
http://www.skikop.com/index.php?option=com_content&task=section&id=11&Itemid=38

Snowman
03.02.2012, 00:02
i kako je tamo?

Evo ja cu napisati posto sam iz KG, a nema Kragujevcanina koji skija, a da nije bio smesten tamo kada je pravio prve spusteve.
Naime, nije se mnogo promenilo od tada. Uglavnom je krs, ali moze da prodje. Sastoji se od vise delova, tzv baraka je poseban objekat(najgori deo) u kome su vojnicke sobe sa vise kreveta i koristi se zajednicko kupatilo i wc. U glavnom objektu vecina soba je cirka 5 m2, sa po 2 kreveta na sprat i kupatilcem. U istom objektu, iznad trpezarije postoji deo sa nesto boljim sobama, sa normalnim krevetima i kupatilima. Hrana je kao u studentskim menzama, ali opet moze da prodje. U celom odmaralistu se oseca taj neki ustajali miris socijalizma.
Sve u svemu, jako skromno, ali i jeftino. Sto bi rekli, sve za skijanje..
Evo i tel 036 471 150

Damir
03.02.2012, 01:27
Evo ti link za ski školu koju vodi Gile. Kod njega je pre tri zime učila moja tadašnja devojka a sadašnja supruga. Naredne godine sam vozio par dana ja sa njom i zatim bez ikakvih problema se skijala u Francuskoj po crvenim stazama i sada mogu da kažem da je u potpunisti proskijala. Cena nije bila suviše visoka, ali najbolje da ga kontaktiraš.
http://www.skikop.com/index.php?option=com_content&task=section&id=11&Itemid=38 hvala puno

Bata Bane
03.02.2012, 10:15
i kako je tamo?

Najbolje je to sto je objekat odmah iza Konaka, preko puta parkinga za autobuse, a sto se tice smestaja sve je to tako skromno i staro. Na spratu su sobe koje su malo sredjenije, ali su i malo skuplje za nekoliko stotina dinara, a u prizemlju je bas bas skromno i skuceno, al sve to pada u vodu kad imas dobro skijanje. 036/471 150 je br. telefona za rezervacije.

Bata Bane
03.02.2012, 10:19
Evo ja cu napisati posto sam iz KG, a nema Kragujevcanina koji skija, a da nije bio smesten tamo kada je pravio prve spusteve.
Naime, nije se mnogo promenilo od tada. Uglavnom je krs, ali moze da prodje. Sastoji se od vise delova, tzv baraka je poseban objekat(najgori deo) u kome su vojnicke sobe sa vise kreveta i koristi se zajednicko kupatilo i wc. U glavnom objektu vecina soba je cirka 5 m2, sa po 2 kreveta na sprat i kupatilcem. U istom objektu, iznad trpezarije postoji deo sa nesto boljim sobama, sa normalnim krevetima i kupatilima. Hrana je kao u studentskim menzama, ali opet moze da prodje. U celom odmaralistu se oseca taj neki ustajali miris socijalizma.
Evo i tel 036 471 150

Kako bre nema Kragujevcana koji skijaju DEX i Arsa su bre skijasi i to bas bas :sm011::sm011:

legga
03.02.2012, 13:19
Evo i tel 036 471 150

Moram samo da dodam da je grejanje mnogo dobro.

ftj
03.02.2012, 13:31
Puštena Ledenica prvi put posle izgradnje 1994. kao i snow park.

Zašto ne puštaju mali karaman ski lift???????????

samo šala :) Stvarno svaka čast, Kopanik posle ko zna koliko(ako ikad) radi 100% kapacitetom.

IvanQ
03.02.2012, 13:33
Ima li neko info kakav je put?

macak011
03.02.2012, 13:40
Relativno los ali prohodan, @jopopo oko 11h izvukao preko Brzeca bez lanaca, ako se ne varam.. Sada je vec verovatno druga prica...

Sto se samog Kopa tice, vreme je ocajno, mnogo duva i zajebano je. Vidim da Krcmar ne radi zbog jakog vetra... :(

hehehe
04.02.2012, 17:04
Kako bre nema Kragujevcana koji skijaju DEX i Arsa su bre skijasi i to bas bas :sm011::sm011:

:P :D :sm018:

hodac
04.02.2012, 20:06
Put prohodan preko josanicke banje. Vreme od cetvrtka do danas loshe, jak vetar a pri vrhu jaka magla (nebitno da li pancic, karaman, gobelja).

Ledenica nije bila pustena ni juche nu danas. I Gvozdac je bio zatvoren od 1 danas, juce nije ni radio.

dex7
05.02.2012, 14:00
Moram da dodam jos nesto, to je decije odmaraliste i presvega je namenjeno deci za nastavu u prirodi, a ako neko hoce neki luksuz izvolte u konake ili bilo gde drugde ali ce da plati malo vise.

bančilo
05.02.2012, 18:19
Kopaonik 2012.

360 panorama, klik na fotku za "vrti" pregled

http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00443265_Kopaonik_2012.jpg/equirect_crop/5.jpg (http://www.360cities.net/image/marine-vode-kopaonik-2012-serbia)

http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00443296_Gobelja_kopaonik_2012.jpg/equirect/3.jpg (http://www.360cities.net/image/vrh-gobelja-1934-mnv-kopaonik-2012-serbia) http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00436781_Cetvorosed_Gobelja.jpg/equirect/3.jpg (http://www.360cities.net/image/polazna-stanica-gobelja-kopaonik-serbia)

http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00436543_Jaram_Kopaonik.jpg/equirect_crop/5.jpg (http://www.360cities.net/image/jaram-kopaonik)

bančilo
05.02.2012, 18:22
http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00442788_Hotel_Srebrnac_Kopaonik_2012.jpg/equirect/3.jpg (http://www.360cities.net/image/hotel-srebrnac-kopaonik-2012-serbia) http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00436583_Gobelja.jpg/equirect/3.jpg (http://www.360cities.net/image/staza-gobelja-kopaonik-serbia)

http://tiles.360cities.s3.amazonaws.com/pano/banchilo/00443295_Suncana_dolina_polazna_stanica.jpg/equirect_crop/5.jpg (http://www.360cities.net/image/polazna-stancie-suncane-doline-kopaonik-serbia)

IvanQ
05.02.2012, 18:26
Bravo! Svaka cast.

Snowman
05.02.2012, 18:52
Moram da dodam jos nesto, to je decije odmaraliste i presvega je namenjeno deci za nastavu u prirodi, a ako neko hoce neki luksuz izvolte u konake ili bilo gde drugde ali ce da plati malo vise.

Nije sporno, samo treba reci ljudima realno stanje...:dziveli:

peras
05.02.2012, 19:02
Bravo za slike. Stvarno prelepo

bančilo
05.02.2012, 19:11
Hvala, ima ih još.... :)

Uskoro.

dzoni_ski
05.02.2012, 19:13
@ bančilo
Kako si napravio ove fotke?Bas su dobre:sm017:

bančilo
05.02.2012, 19:55
@ dzoni ski

uz pomoć štapa i fisheye objektiva :)

Evo objašnjenja. http://www.youtube.com/watch?v=ktEl-n-ZZ88

jopopo
05.02.2012, 23:00
Relativno los ali prohodan, @jopopo oko 11h izvukao preko Brzeca bez lanaca, ako se ne varam.. Sada je vec verovatno druga prica...

Sto se samog Kopa tice, vreme je ocajno, mnogo duva i zajebano je. Vidim da Krcmar ne radi zbog jakog vetra... :(
Na žalost, nisam, morao sam naposredno pre Jarma da stavim lance jer, naravno, uvek postoje vozači (budaletine) koji čudesno ne žele da voze što više u desno već po sredini i smatraju da neko ko ide uzbrdo treba da se skloni. Morao sam da stanem i nisam više mogao da krenem. Inače tih 200m oko Jarma je toliko duvalo da se nisu videli stubovi pokraj puta a ni put. Čekao sam da prođe čistač i krenuo za njim tih 200m, užašno je bilo. Danas je sve ok bilo i pored debelog snega uspevali su sa boljim kolima (sa 4 zimske gume) da izađu iz pravca Brzeća bez lanaca.

Petak je bio onako dan, mnogo snega po stazama ali nije bilo gužve. Subota je duvalo kao ludo, nije moglo da se izdrži pri vrhovima ali je bilo skoro prazno, staze fenomenalne ceo dan. Bio je to smenski dan, mnogo su odmah otišli uplašeni zbog loših izveštaja o vremenu a oni koji su došli su kasnili, to se videlo po praznim parkinzima oko Konaka.

A danas bez vetra sa sitnim snegom koji je provejavao, sunce se najavljivalo kroz oblake i bilo je bez magle, staze odlične, takođe nije bilo gužve. Morao sam oko 14h da krenem i žao mi je što nisam još 2 sata uživao.

Skijaška kultura očajna, kao i uvek, toliko sam popizdeo da sam gađao štapom jednu budalu i vrhom štapa pogodio u glavu (tu sam i gađao). Na svu sreću lik nije imao kacigu pa ga je bolelo.