Vesti Besna kobola - U susret novoj ski sezoni

Besna kobola - U susret novoj ski sezoni

Besna kobila | 25.09.2012. | skijanje.rs/forum
besnakobilafb011

Na skijalištu Besna kobila se radi punom parom. Najbitnije, dugogodišnji problem sa kvalitetnim napajanjem električnom strujom je rešen i liftovi ce raditi normalno, a ne uz pomoć agregata. Zavrseno je trasiranje staze za žičaru sidro koje je još pošlog leta preneta sa Kopaonika sa lokacije Suvo rudište. Međutim, iz opravdanih razloga rešavanja imovinskopravnih odnosa, neće biti postavljeno ove godine vec iduće.
Ove zimske sezone će biti u funkciji tri ski lifta, vezani jedan za drugim, od planinarskog doma do vrha Panjevi. To je onaj prvi vrh desno na usponu ka releju, tako da će skijašima biti dostupna staza u ukupnoj dužini preko 3 km.

Na skijalištu će biti angažovani instruktori za obuku skijanja kao i članovi Gorske sluđbe spašavanja (GSS). Trenutno se radi na formiranju ski kluba.

JP Skijalište Besna kobila imaće svoju prezentaciju na Novosadskom sajmu takođe i u nedelju 30.09. u Nišu na prvoj Inline Alpine Slalom trci. Članovi novoformiranog Ski klub učestvovaća na ovoj trci i tada će biti i zvanična prezentacija ski kluba.

Dolaskom novog direktora vide se očigledni pomaci u radu JP Besna Kobila. Prema ovome očekuje se veoma dobra i uspešna ski sezona na Besnoj kobili.

       Izvor: Forum sajta - dedinac

Komentari