Bio u nassfeldu od 10.01. do 15.01. imali prelepo vreme, sunce i sveukupni utisak je pozitivan. Međutim, daleko od toga da nema prostora za unapređenja.
To se pre svega odnosi na levu stranu skijališta, koja ima čak 5 starih cetvoroseda, koji su odavno zreli za zamenu.
Kompletan ski Amade region je u tom pogledu daleko odmakao sa svojim ultramodernim liftovima, za potpuno istu cenu ski pasa. Posle takve infrastrukture, ovi liftovi zaista deluju razočaravajuce. Pretpostavljam da će Nassfeld kao i ove, u sledećim godinama menjati stare liftove i tako stati Uz rame sa najmodernijim ski centrima.
Desna strana skijališta ima dva nova sestoseda sa haubama i korišćenje tog dela je primetno veće, što samim tim i uslovljava da staze kraće drže.
Na uređenost i držanje staza u principu nemam zamerku ali neumereno korišćenje ski topova u popodnevnim satima je nešto što zaista smeta, pogotovo u slučaju kada je sunce, debeli minus i obilje snega kao kada sam ja bio, dakle bez velikog razloga da se ne moze sacekati 17h. Slovenci koju su bili sa nama u hotelu, kažu da je to ovde redovna praksa a ni njima nije jasno zašto to rade.
Kao i Rossignol 8s, i ja sam primetio da fali staza koja bi povezala početnu stranicu Mosserbahn sa Rastlom, jer se već posle dva dana na skijalistu oseti da je vrh na kome počinje Carnia poprilično odsecen, posebno kada se posle celog dana skijanja želite vratiti sa vrha do početne stanice Milenijuma, na skijama. Takodje, mislim da bi bilo sjajno da postoji lift koji bi sa dela Sonnenalpe vodiO na levu stranu skijališta.
Sve u svemu, blizina, činjenica da svi govore nas jezik, prelep Alpski ambijent, raznovrsne, dobro uređene, duge i široke staze svakako govore u prilog tome da vredi otići na 3 do 5 dana skijanja i da ćete poželeti doći opet.