Ove je srž problematike.
Zašto bih ja kupio tj. investirao u municipalnu obveznicu projekta koji nema realnu perspektivu i podršku celog sistema, Skijališta i Vlade Srbije ? Ako nema integracije u sistem velike su šanse da projekat neće biti profitabilan, a onda ništa od moje kamate.
Sem toga činjenica je da lokalne samouprave jesu samoupravne samo kada se radi o temama koje se tiču samo i isključivo njih samih. Za sve ostalo što može da ima većeg društvenog/privrednog efekta oni su samo izvršni organ centralne vlasti njihove partije.
Ako bi se kojim čudom neko na lokalu pobunio protiv stava višeg partijskog organa i još većim čudom ostao na poziciji da relalizuje ideju ili ga zamenio neko iz opozicione opcije, sve je to bezvredno bez integracije projekta u postojeće skijalište.
Pored toga nivo zaduženja lokalne samouprave može biti maksimalno 50% budžetskih prihoda iz prethodne godine, u slučaju Raške (upravo sam pogledao) to je max. ~4miliona evra. Za te pare teško da mogu napraviti gondolu iz Jošanice. A pitanje je da li se mogu i toliko zadužiti jer su možda već zaduženi. To se odnosi i na municipalne obveznice.

. Tu neke druge stvari više utiču, što JESTE "centrala" (pravna sigurnost, menjanje poreske politike po principu "okretanja peščanog sata" sa svakom novom garniturom itd, itd). Ma dobro, nije ovo mesto za preveliku ozbiljnost...