Jedno je organizacija skijalista, a drugo je infrastruktura i investicije. Ne zelim da pravim paralele po tom pitanju, jer je besmisleno porediti 15 miliona investicije vs 200 miliona.
Pri cemu je jasno da su politikosi pokrali dobar deo te investicije u JA, a projekat za osnezavanje je poluamaterski.

Sto se tice skijanja na svim planinama na Balkanu, najbolje je bukirati smestaj kada padne sneg, ako niste u takvoj mogucnosti, onda treba da budete nacisto da kocka postoji. Jer bez obzira na sistem za vestacko osnezavanje, ako na Kopu radi samo nekoliko staza, a vi ste tamo u spicu, skijanje je jako lose. Kao sto se desilo pocetkom ove sezone, kada su ljudi prosipali gorcinu i bes po SS. A oni zbog jakog vetra jednostavno nisu mogli da osneze i puste u rad vise od dve staze.

Sve dok skijanje ne postane dvoranski sport, a nadam se da nece, bitan deo sporta ce biti i priroda tj. planina. Njena cudljivost i promenjivost.
Naravno svako ima razlicit pogled na skijanje, ja se vodim onom da je svako skijanje dobro skijanje. Ne ocekujem savrsene uslove, ali se svakako radujem istim i navijam za nasa skijalista da budu bolja.

Organizaciono Jahorina je mnogo bolja ove sezone negom prethodnih. Sto se mene tice bolja je i kulturnija po pitanju parkinga u odnosu na Kop. Da se citiram od pre desetak dana:
Da krenem redom, na magistralnom putu i usponu ka planini su
novi,veliki i detaljni putokazi za Jahorinu. Pre su putokazi bili mali
i sklepani, a na mnogim raskrsnicama ih nije ni bilo.

Ski kase na Poljicama i Ogrojelici, iznad svake su veliki cenovnici sa jasno
iskazanim cenama i tipovima ski passova. Nema vise starih tipova
skipassova koji su kontaktno ubacivani u citace. Zamenili su ih
papirni beskontakni passovi. Pricam za jednodnevni ski pass.

Redari su dobili uniformne uniforme. Radno vreme zice na polaznim
stanicama je jasno istaknuto na dva jezika (ili pet, posto nas vredi
za cetri )
Na izlasku sa zice su postavljeni novi putokazi za staze. A same staze
su sporadicno ogranicene crvenim motkama.

Da dodam da su jezero za vestacko osnezavanje ove godine prikacili
na vodovod, pa ove godine po prvi put nesto i mogu da urade.

Sve su ovo "sitnice" koje sam pre dve godine primetio, u smislu da
fale. S obzirom da su u nezavidnoj novcanoj situaciji, bravo na
pozitivnim promenama.