Citirati Originalno postavljeno od gevara Pogledati poruku
I, uz biciklo ne zaboraviti odgovarajuću zaštitu od krađe. Tvoje okruženje čak kaže da zaštita treba da vrijedi bar pola bicikla. To je za naše prostore prilično neshvatljivo, no pošto je kod vas nivo cijene vrlo blizak i kvalitetu opreme možda tu i ima neke logike...
Raspitivao sam se ali nisam bas pazljivo gledao. Uglavnom preporucuju ono sto zovu D-lock, a od firmi izgleda da Abus ima najbolju reputaciju. To mi bas i ne odgovara jer nemam nameru da ostavljam bicikl na duze a i radije bi jednu od sajli da mogu 3 bicikla da vezem zajedno. A posto ce sve to da bude u rancu na mojim ledjima, gledacu da bude sto laksa.

Moram da proverim, mislim da mi osiguranje za kucu pokriva i bicikle van kuce.

Citirati Originalno postavljeno od trendo Pogledati poruku
Gledao sam ono finale i malo razmislao sta sam ti napisao, i dosao do zakljucka da ja preporucujem momku klasicni planinski bicikl posto jelte ja zivim u bas planinsku zemlju, a momak zivi na sat vremena od Londona
Kao sto je Gevara napisao bolje obrati vise paznje na velicinu rama odnosno adekvatne mere rama u odnosu na tvoje mere nego na velicinu tockova. To je mnogo bitnije.
Ako si dobro primetio kod onih Gevarinih predloga prednji prenos ima dva zupcanika (a i broj zubaca je bitna stvar) sto ukazuje da je vise za ravnije podrucje bez velikih i mnogo strmih uspona, dok kod tvoih predloga prednji prenos je za klasicni planinski bicikl sa tri zupcanika gde najmanji zupcanik omogucuje laksi obrtaj na mnogo strme uspone.
Ne znam koliko u okolini Londona pa i na vise od jednog sata ima takve planinske uspone (vise od 10 procenata).
Cerka ima 7 godina pa gde ona tu i ja. Nije bas sve ravno a stvarno nemam nameru da idem po planinama, koliko god to dobro zvucalo. Ima dosta staza po lokalnim sumama (biciklanje postaje bas popularno) od laganih pa do bas zahtevnih a i uspon od 100m moze da bude zahtevan, pogotovo kad nisi u kondiciji.

Nisam obracao paznju na zupcanike, podrazumevao da je samo drugo pakovanje, raspitacu se.

Ko bi pomislio da je kopovina bicikla tako komplikovana