Upravo sma shvatio da mi je ovaj forum vrlo poslužio prošle godine kada sam planirao i prvi put otišao u inostranstvo na skijanje. Po skijanju sam po starom dobrom srpskom običaju zaboravio forum i tek sam ga posetio skoro kada sam opet krenuo da planiram skijanja. :( No bolje ikad nego nikada da platim dug forumu i podelim sa ostalima svoje iskustvo.
U Alpe d'Huez smo išli preko Ski Funa, termin 3.-.9. februara 2013. Organizacija puta je bila katastrofalna i preporučujem da ovu agenciju zaobiđete u širokom luku (a svi mi koji smo bili u tom autobusu pola za Les 2 Alpes pola za Huez vam mogu posvedočiti koje smo sve neprijatnosti morali da pretrpimo). No za razliku od agencije, vreme i staze su nam išle na ruku te smo svi bili na vrhunskom skijanju.
O skijalištu su ostali pre mene dosta pisali i uglavnom moje mišljenje nije drugačije. Ono šta bih ja istakao je obavezno kombinovanje polazaka za 3100 i 2900 i spajanje sa spuštanjima u 3 sela (ne mogu da se setim imena) koja se nalaze sa leve strane ako gledate kartu skijališta.
Ukoliko ste dobar skijaš ili ovisnik o adrenalinu obavezno posetite stazu La Fuma (ili nešto tako) ona je u regiji Auris i obeležena je kao šumski put koji u određenim vremenskim uslovima može služiti kao staza. Definitivno najteža staza na skijalištu (jedino nisam išao na stazu Tunel - nije bila otvorena).
Pored La Fume tu je i staza koja sa Aurisa se spaja sa zelenim delom Seren staze. (ide se levo sa vrha lifta Signa d Home - nešto tako) Zbog udajenosti od mesta do kog vas dovozi žičara i kilometar blage staze do početka ove o kojoj pričam skijaši često preskaču ovo odlično iskustvo. Naime, po meni ovo je najstrmija staza skijališta koja je pritom jako dobro pripremljina. Za one koje voli da uživaju u brzoj i dobro ispeglanoj stazi (koje su retkost u ovom skijalištu) prste da poliže
E sad, negde sam to video na forumu vez aizmeđu Hueza i L2A na skijama. Sledeći put ako budem išao tamo sigurno ću probati. L2A se vidi kao na dlanu sa Aurisa i ne verujem da je preterano teško odskijati do tamo. Važi vam Ski Pass i tamo pa nije loše na taj način proširiti skijašku zonu, a autobusom se vratiti.
Otvoreni bazen je skroz bzvz i potrebno je da imate kupaće gaće (ne šorc - iznajmjuju ih za 2 € a prodaju za 6€) i previše hladna voda za moj ukus.
Šoping centar na dnu centralne staze je odličan za bilo kakav šoping. Cene ski opreme su niže nego na najnižem popustu u Srbiji.
E da ovim skijalištem dominiraju hupseri i ljubitelji ispeglanih staza mogu ozbiljno da ugroze svoje mentalno zdravlje. Iskreno meni je posle dva dana postalo jako cool da skijam po hupserima.
Toliko od mene, uglavnom moj apreporuka za Huez.

Odgovor sa citatom