Strana 42 od 62 PrvaPrva ... 32404142434452 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 411 do 420 od 615

Tema: Trois Vallees

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od jopopo Pogledati poruku
    Ako budem u Orelu u martu i kako pišete, moram da budem prisutan na vreme na gondoli kako bi se vratio u mesto jer nema drugog (besplatnog) načina, koliko treba treba od te tačke da se "preselim" u Kurševel a koliko u Menuar a koliko nazad?

Otprilike me interesuje +/- 15 minuta, čisto da steknem predstavu o vremenu.
    Koliko treba vremena je nemoguće reći, ali sada sam gledao mapu, od Orela do vrha Solir kojim se spušta u Kurševel treba ti 5 vožnji žičarom. Ja bih računao da oko sat vremena provedeš na žici, a koliko na stazi (i eventualno u čekanju) niko ne može da ti kaže.

Od Orela do Menuira možeš stići čak samo sa dve vožnje žičarom, ali povratak je komplikovaniji, pa moraš biti oprezan.

Super Member Rossignol 8s avatar
    Datum registracije
    24.01.2011
    Godina
    44

Podrazumevano

Ako budem u Orelu u martu i kako pišete, moram da budem prisutan na vreme na gondoli kako bi se vratio u mesto jer nema drugog (besplatnog) načina, koliko treba treba od te tačke da se "preselim" u Kurševel a koliko u Menuar a koliko nazad?

Otprilike me interesuje +/- 15 minuta, čisto da steknem predstavu o vremenu.
    Vrlo tesko proceniti u + /- 15 minuta , pre svega zbog pitanja skijaskog umeca i guzve na zicarama. Ako podjemo od nekog proseka oba parametra, mislim da ti od Kurševela do gondole za Orelle treba oko 2-2.5 sata. Razlog tome je pored distance i užasno stanje vezivnih staza i guzva, pre svega u Meribel dolini.
    Ako si na Les Menuirs stazama, mislim da ti do Orelle gondole treba oko 45 min do sat vremena.
    Vodi računa da ta gondola radi nešto kraće od standarda.
    St Anton,Lech,Stuben,Zürs,Ischgl-Samnaun,Serfaus Fiss Ladis,Pitztaler gl,Sölden, Schladming, Flachau,Wagrain,Nassfeld,Grossglokner,Mölltaler Gl.,Kaprun,Saalbach,Gerlitzen,Hinterglemm,Obertaue rn,Kals-Matrei,Hintertuxer Gl,Mayrhofen,Hochzillertal-Hochfugen,Warth-Schröcken, Sillian,Sella Ronda,Cortina,Tignes,Val d'Isere,Val Thorens,Méribel,Courchevel,Krvavec,Vogel,Kop,Brezo vica,Jahorina,Bansko,Borovec

https://www.youtube.com/watch?v=b91zmV7arwU

www.youtube.com/watch?v=5DhoNWrqFgs

Super Member
    Datum registracije
    23.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor SLC

Podrazumevano

Ja sam u martu bio u Orelu. Isli smo do Menuira, ali ne i do Kursevela... Trebace sigurno oko 2.5 sata kao sto je Rossi rekao....

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Hvala svima na odgovorima. To je baš puno, bukvalno je pitanje da li ima smisla skijati do Kurševela i nazad jer je pitanje da li ću stići na poslednju žicu?!?! A glupo mi je da idem u Tri doline i da ne obiđem sve što mogu već da se fokusiram samo na Val Torens i Menuar.

Inače skijam relativno brzo (samo po stazama), ne pravim pauze duž staze, jedino ako nisu ekstra dugačke.

Razmisliću onda o Orelu kao opciji za smeštaj...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Ako hoćeš da skijaš po celoj 3D onda zaboravi Orel, što si i sam zaključio iz komentara .

Inače najbolji deo Kurševel doline ti je prema Meribelu pa se relativno brzo do tih staza stiže iz VT/LM..

Member
    Datum registracije
    24.04.2012
    Godina
    32

Podrazumevano

I ako si smesten u Orelle-u imaj na umu da NE mozes da kupis ski pass za sve 3 doline za 6-7dana. Mozes kupiti samo doplatu za jednodnevni (cirka 30e). Ako vec ides u orelle pogledaj neku opciju da kupis ski pass u Val Thorensu(posto tamo postoji opcija pass-a za sve doline) ako je izvodljivo i ako zelis sve da odskijas naravno

Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Godina
    53

Podrazumevano

Ma ne idem, nemam aranžman, razmišljam se... ali sve ovo gore što ste napisali (i prethodne 20 strana postova) su me obeshrabrile...

Prešaltovaću se na La Plagne ili Les Arcs, vidim ja

Super Member
    Datum registracije
    23.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor SLC

Podrazumevano

Ja sam jednom bio u Orelle-u i nikada vise, sve da mi neko pokloni aranzman :-)))
    Jedino je dobar ako si stvarno ogranicen budzetom, a zelis da skijas na Alpima.....

Menuir ti je po meni najbolja opcija, u centru si i mozes lepo svuda da stignes......
    Orelle je dosadan, posle skijanja mozes samo u apartmanu da sedis, nema ni prodavnice ni kafica, bazen u selu je radio 2 od 7 dana itd....tako se barem desilo kada sam ja bio.....
    Po mom ukusu, najbolje staze ima Menuir, a i sve da ne skijas u svim skijalistima u 3 doline bices presrecan koliko staza ima........

Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ski&sun Pogledati poruku
    Orelle je dosadan, posle skijanja mozes samo u apartmanu da sedis, nema ni prodavnice ni kafica, bazen u selu je radio 2 od 7 dana itd....tako se barem desilo kada sam ja bio.....
    Hvala na informacijama, čitao sam o tome. Ali.. meni ništa od toga ne treba Ja skijam do kraja dana, dođem, sredim se, jedem i onda odmaram tj čitam knjige ili slušam muziku, utrošim 3-4 sata i u 22h sam već u dubokom snu Meni brzo prođe vreme na skijanju.

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Ja skijam do kraja dana, dođem, sredim se, jedem i onda odmaram tj čitam knjige ili slušam muziku, utrošim 3-4 sata i u 22h sam već u dubokom snu Meni brzo prođe vreme na skijanju.
    taman, tamo svaki apartman ima neki hi-fi
    Dobio sam info da bazen ove godine ne radi. Bio sam tamo 3, 4 puta i nazalost ni jednom se nisam kupao u tom bazenu a radio je svaki dan.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •