Mi smo planirali u tom periodu da idemo.Wlad, kakve su cijene smjestaja kog preporucujes?Nas bi trebalo biti trojica, mada se mozda jos neko prikaci...
I Boze zdravlja, forumasi, mozda se i sretnemo tamo...![]()
Mi smo planirali u tom periodu da idemo.Wlad, kakve su cijene smjestaja kog preporucujes?Nas bi trebalo biti trojica, mada se mozda jos neko prikaci...
I Boze zdravlja, forumasi, mozda se i sretnemo tamo...![]()
Ako misliš na Colfosco to je mesto, ima raznolikog smeštaja što se tiče cena, pogledaj npr. na:
http://www.miaaltabadia.it/en/colfosco.html
Slažem se da je i Selva Gardena odlično mesto za smeštaj ali mi se čini da su cene više od Colfoscoa a pozicija vrlo slična.
Mi smo bili na raznim mestima smešteni (Ortisei, Selva, Frara, Colfosco, Corvara, Araba) i ni za jedno mesto nismo imali zamerke, Ortisei je jedino malo zabačen ali isto OK.
Za "crnu" klijentelu / one koji vole strmo Araba je zakon plus je jedino od nabrojanih mesta "Italijansko".
Kad kazes italijansko sta podrazumevas pod tim?
History is made by those who dare to break the rules.
Jesi kako nisi, svako ko ide po Gran Risi i Arabi je crna klijentela
, a Araba je dolina sa najviše crnih staza kao što znaš.
@Grazer: veći deo Sella kruga je u južnom tirolu koji pripada Italiji, ali su nekada bili u Austriji i to se "oseti"(svi pričaju na Nemačkom). Dok je npr. Araba i Cortina "Italijanska" što se isto da osetiti, sedneš u pab i svi gledaju fudbal i pričaju Italijanski
. Nije da je bitno (šta više najčešće sam bio smešten u južnom tirolu) ali čisto sam pomenuo za one koji ne znaju...
To je odlicno onda ako u alba badiji svi pricaju nemacki. meni dodje kao kod kuce![]()
History is made by those who dare to break the rules.
U pravu si da je tamo "maternji" jezik Ladinski i svi ga pričaju ali praktično u svim lokalima i hotelima se priča na Nemačkom - naravno u Južnom Tirolu. To je posledica toga što je Južni Tirol do "nedavno" (prvog sv. rata) bio u sastavu Austrije a tek posle je pripojen Italiji (valjda 1918).
Ne znam za druge koji su bili tamo, ali ja svaki put kada odem u Južni Tirol (bio jedno 7-8 puta) imam više osećaj da sam u Austriji nego u Italiji, zato što svi pričaju Nemački, Italijanski se čuje samo od po nekog turiste.
A vole da gaje trojezičnost što se vidi i iz naziva mesta koja sva imaju tri imena, pa tako npr. Ortisei je nazin na Italijanskom, Urtijëi je naziv istog mesta na Ladinskom a St. Ulrich na Nemačkom..
No nebitno, ali eto može da bude korisno, sada Grazer zna da može da se sporazumeva kao kod kuće na Nemačkom u ovom delu Italije
.
Bata Bane, mi ozbiljno razmisljamo da ove godine ne mijesamo babe i zabe (Saalbach i Dolomiti-mada, daleko od toga da je ski circus zaba...). Uzimajuci u obzir sve ovo sto si napisao planiramo da mozda odemo bas u ovom periodu. Snijega nije falilio? Imas li mozda link od tog smjestaja? Kako ste se snalazili za hranu? Vidim i da su cijene bile dosta povoljne u odnosu na top sezonu...
Bio sam I u Salbachu, glupo bi bilo da kazem da ne valja dobar je al DOLOIMTI su mnooooogo bolji, sva preporuka, kuca se zove Casa Suraru
https://www.facebook.com/CiasaSuraru
Hranu smo poneli nesto iz Beograda a one sitnice tipa testenine I hleb smo kupovali tamo, moja preporuka je da se svrati u Brunico I da se u supermarket kupi sve sto treba, a sto se tice snega nemoj da brines ima ga I to ga bas ima.
Ove godine se bas razmisljam da ga ponovimo u istom terminu
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)