da ovo tvrdi neko drugi, ja bih se nasmejao, ali ako to kaze @skiman, onda se zapitam sta u stvari znam o skijanju ili sta je u stvari on hteo da kaze. Ono sto sam do sada naucio da prilikom kretanja u zavoj idem gore i napred (rasterecenje), gornji deo tela ka padini pod uglom od 45 na simetralu skija, gornja skija za nekoliko cm ispred donje skije, ides dole u cucanj, ubacujes desni kuk za skretanje u desno (npr) i opterecujes donju levu skiju, noge ispod kolena obe paralelne, skije sirina kukova i rubovi obe skije te vode u karving zavoj? Gde je greska?
Ubacivanje kuka upravo dovodi do toga da gornja skija malo "vodi" u odnosu na donju, jedino ako je "bezanje" skije odstupanje od paralelnog traga skija?
Logika da skije - da budem precizan, VRHOVI SKIJA -budu poravnate je jedino ako dolazi do rotacije gornjeg dela tela koje prati kolena, odnosno da je kompletno telo INVARIJATNO, dakle noge sa jedne strane i trup stoje u stavu MIRNO prilikom izvodjenja zavoja. Verujem da i takva skola karvinga postoji, ali ovde na snimku Sofa Ski School - Klaus Mair, upravo uci drugacije: gornji deo tela UVEK napred i ka PADINI, a noge kao da su OTKACENE od tela i idu levo-desno, uz "ubacivanje kuka"...