Strana 349 od 719 PrvaPrva ... 249299339347348349350351359399449 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 3.481 do 3.490 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Super Member IvanQ avatar
    Datum registracije
    23.02.2006
    Skije / Bord
    Volkl RTM 77
    Godina
    43

Podrazumevano

Brzina jako zavisi od vetra. U subotu kada je duvalo nevidjeno sve se vuklo mnogo.

Ski Magare CrazyKong avatar
    Datum registracije
    17.01.2005
    Godina
    52

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
    Brzina jako zavisi od vetra. U subotu kada je duvalo nevidjeno sve se vuklo mnogo.
    Milos je pricao o redovnoj brzini, ne o toj namerno smanjenoj usled opravdanih razloga.
    Inace Pancic je po tom vetru u Subotu isao nikada sporije, nisam verovao da moze toliko sporo da ide...steta pa nismo izmerili brzinu . Kasnije su ga zeru ubrzali.
    Krcmar je radio u drugoj, sto je pomak , posto je prethodnih godina radio u trecoj brzini. Znam da postoji i treca, ali nju su samo jednom, na 10 sec upalili.

Po meni su poceli da picane Kop, tj. da sredjuju stvari koje možda i nisu bas najnužnije ali ih je lepo videti.
    -Napravili su par novih i poveznica, tj. sredili postojece
    -Obezbedli mrezom i ogradom neka kriticna mesta
    -Postavili snegobrane me kritičnim mestima
    -Napravili "Rest Area" skoro na svakoj stazi i postavili klupe za sedenje...ovo je inace hit po AT i FRA gde se isto postavlja intezivno poslednjih godina

Sve u svemu skijanje odlicno, mala deca naucila plug i sama se spustaju po krstu i KG , velika skijaju paralelno čak i po Gvozdcu

Smestaj i hrana odlicni i vrlo povoljni

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

U subotu se veslalo niz neke staze koliko je duvalo, bilo je magle, ali nije bilo hladno!
    U nedelju je padao sneg do 12h, manje je duvalo, nije bilo hladno, opet od sunca ništa, nije bilo magle. Sneg je fino napadao, sledeći vikend će verovatno biti odličan!!!

Citirati Originalno postavljeno od CrazyKong Pogledati poruku
    Smestaj i hrana odlicni i vrlo povoljni
    Ne bih se složila, ali možda za nekoga jeste za mene nije. Nadam se da će uraditi neku bilju vezu od Brzeća do vrhova i da će onda sve to biti pristupačnije za ljude kao što sam ja.
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Addicted to Snow DRAGON avatar
    Datum registracije
    14.03.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Supercomp Pro

Podrazumevano

Danas odlicno skijanje...pre podne su Duboke bile super, a kasnije sam se prebacio na Gobelju. Tamo je ubedljivo najbolje, sredjene staze, malo ljudi, upadas pravo na zicu...steta sto ne radi Bela reka...

Da napisem i ovo da se neko ne bi zeznuo...

Pre dve godine sam bio u piceriji Granda i pica je bila ogromna i fenomenalna. Kostala je oko 650 dinara

I odem sad ponovo...konobar donese, a ono ni pola od onih pica... A i kvalitet je bez veze.

Pitam o cemu se radi, konobar nesto bulazni kako su promenili pec i sad se, kao, onakve pice vise ne prave... I tako...platismo ceh 4000 dinara, a nismo se posteno najeli...jos se ja cudim da nema nikoga unutra...

skijas povratnik...
    Datum registracije
    20.02.2012
    Skije / Bord
    Rossignol React R6 Compact
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Misk0 Pogledati poruku
    Merio sam ja pred novu godinu uz pomoc My Tracks.

Pancic i Duboka 1 su isle oko 11-12 km/h, Mali Karaman 7-8, tanjiri oko 10. Ubedljivo najsporiji je bio Krst sa oko 4 km/h. Isklopivi bi trebalo da mogu do 18 km/h (5 m/s), ovi stari upola toga.

prijatno iznenadjen Krcmarom koji je drzao oko 8 koliko se secam.
    Citirati Originalno postavljeno od IvanQ Pogledati poruku
    Razumljivo.
    Nije bilo jaceg vetra te nedelje kad sam merio, i bile su vrlo slicne brzine kad god sam gledao. Pisem novi izvestaj za 2 nedelje

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Brzina zavisi i od broja skijaša, ako je malo skijaša tj uglavnom radni dan, žice ne idu punom brzinom, štedi se električna energija i do 30%!

A vetar, recimo, petak idealni uslovi Gobelja 4-sed je izvlačio skoro 4min dok u subotu po oluji 6,5min.

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od sunCica Pogledati poruku
    U subotu se veslalo niz neke staze koliko je duvalo, bilo je magle, ali nije bilo hladno!
    U nedelju je padao sneg do 12h, manje je duvalo, nije bilo hladno, opet od sunca ništa, nije bilo magle. Sneg je fino napadao, sledeći vikend će verovatno biti odličan!!!

Ne bih se složila, ali možda za nekoga jeste za mene nije. Nadam se da će uraditi neku bilju vezu od Brzeća do vrhova i da će onda sve to biti pristupačnije za ljude kao što sam ja.
    Ako mislis da ce cene u Brzecu, kada jednog lepog dana dobije gondolu do centra, ostati iste - mogu samo da ti kazem da se na zalost varas... Stvar ponude i potraznje.

Super Member sunCica avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Skije / Bord
    Atomic Cloud 8

Podrazumevano

Možda nisam razumela, ne mislim da ce ostati iste, ali cene na vrhu su cene na vrhu, a cene u Brzeću će biti cene za kuće u Brzeću i to nikako neće biti kao sada, ali će biti mnogo lakše i brže doći do vrha iz Brzeća nego sada.
    Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

E ljudi samo moram da kazem moje zapazanje nove "Freeride" staze. Opisacu je jednom recenicom: Freeride staza, velika glupost, tolika reklama, bacene pare...

Sto se Kopaonika tice, prvi put bio, po meni vrede samo staze Krcmar, Gvozdac i Gobelja, ostalo smejurija... Penjes se 10-15 minuta da bi se spustio za maksimalno 2 minuta... Jezero recimo merio, spustio se za 14 sekundi... Najveci utisak ipak, SUMA! Sa Pancica kada se preseca na Krcmar, isao svaki dan po 10 puta sa drugom, napravili bukvalno stazu kroz sumu, niko mi nije branio niti pravio problem. Provlacenje kroz jelke, preskakanje i upadanje u potok, prvi prolazak kroz netaknut sneg, neizvesnost da li ces izaci na zicaru, neprocenjljivo... Ako ista vredi na Kopu to je upravo voznja kroz sumu. Po meni steta sto ne rade Bele reke, prelepa staza iako su od nje digli ruke, vozio je doduse malo po snegu malo po travi iako je bila zatvorena (jedino zbog toga nas je gore sacekao redar i rekao da to vise ne radimo jer se oduzima skipass). Nisu nas pustili u snowpark jer kako kaze redar nemamo debele skije, verovali ili ne... Doduse drug vozi Elan 82 XTi a ja RTM 77... Staze se ok uredjuju. Put preko Brzeca lose se cisti, mnogo odrona, kamencine na putevima, led... Nocni zivot kada sam ja bio nije postojao Subota, nedelja, ponedeljak, uvece nigde zive duse... Bilo ljudi u Pub-u, mada da kazem pederbal, i u Exit-u, mozda dvadesetak...

Ici cu svakako ponovo jer je voznja kroz sumu nesto najlepse sto sam do sad doziveo na skijanju...

Senior Member
    Datum registracije
    29.11.2010
    Godina
    45

Podrazumevano

@Dzoninho
    Taj deo izmedju Krcmara i Duboje tzv Stara Duboka jeste najlepsa freeride ruta na Kopu, narocito sto u gornjem delu mozes da biras kuda ces. Vodi racuna samo gde izlazis na stazu/zicu, jer ako ides do kraja da izadjes sa desne strane zice moze te sacekati redar i praviti problem, pa je stoga bolje da preseces malo ranije i izadjes na stazu.
    Pored tog dela, imas jako lepu rutu kada hvatas skroz levo od gvozdca tzv Lavina. Jako strmo, po pravilu je super sneg i voznja kroz retku sumu. Izlazi se na ski put Jaram-Gvozdac. Preporucujem da checkiras i to. Tu nema opasnosti od redara.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 12 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 12)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •