Lepo si me nasmejao.

U proslom postu sam ti rekao da ne sporim cinjenicu da postoji PB 100,400,600 i da je odnos tezine i snage isti, samo je razlika u velicini. Dakle Mercedes c220cdi ima isto ubrzanje kao npr e270cdi.

Prijatelju da znas osnovne stvari ne bi pisao ovakve stvari...

Znas li sta je masa, a sta je tezina?
Dal ima razlike izmedju mase i inercije?
Znas li sta je gravitaciona sila?
Znas li sta je konjska snaga i kako na nju utice otpor?
Sta je obrtni moment?
Dal ce maksimalna brzina ratraka biti ista na Kopaoniku i na Mont Blanc-u?
Dal 4,5t snega moze biti 6m3? Dal moze biti 10m3?
Dal si uracunao kakvo trenje pravi tih 4,5t?
Uzmes osnove fizike pa sa razumevanjem proucis svaku definiciju i svaki zakon, pa se uhvatis tastature i komentarises.

Ja ne mesam babe i zabe, ti ih mesas.

Po pitanju investiranja, veruj mi da si tek izmesao mnogo toga, ne gledas objektivno cinjenice.
Dal mislis da ce cena ski pass-a ostati ista ako se naprave nove staze?
Znas li koliko ljudi se zali i na trenutnu cenu ski pass-a?
Znas koliko ljudi ne ide na Kopaonik, jer im je skup ski pass?
Sta je prioritet investiranja?
Dal da se izgrade nove staze ili da imas aranzmane i za 1.Maj?
Jahorina je ulozila milione, napravila 3 sestosede, kupila 50+ topova, ratraci, podloga staza i jos mnogo toga i onda se upitas dal moze to sve funkcionisati bez snega?
Da li pored tolikih investicija ti i dalje zavisis od padavina ?
Kupljeni su topovi, ali dal mogu topovi praviti sneg bez vode?
Iskreno da ti kazem, meni je prvom u licnom interesu da se naprave te staze i da se Kopaonik siri u tom smeru.

Po pitanju nagiba veruj mi da se svaka staza moze urediti, ali samo nizbrdo, a gde ces visak senga?
Skoro svi ratraci se bez problema popnu uz nagib od 45stepeni, ili ti kako ti to volis predsaviti nagib od 100%.

Indirektno, iz tvojih `zakljucaka` mogu zakljuciti da Kopaoniku nije potreban ratrak sa vitlom?

Komentarises u drugoj temi ko ima kakav cekrk ili vitlo?
A nisi uzeo u obzir sta moze Prinoth, a ne moze PistenBully.
Gledas stvari povrsno, pa su ti takvi i rezultati odnosno u konkretnom slucaju komentari.

Dzabe je i 2metra snega na nekim delovima, kad vetar odnese skoro sve, a ono sto ostane istopi neki jugo ili sunce.
Pa pogledaj Jahorinu pre neki dan je bilo 140cm snega, a na izlazu sestosed Poljice nema ni 20cm snega.
Tu postoje drugacija resenja, a to su vetrobrani, koje je Jahorina imala npr za ZOI 1984.

Vec kad si spomenuo ratrak sa Besne Kolibe, evo ti jedan clanak pa procitaj. http://www.juznevesti.com/Ekonomija/...Srbije.sr.html