Strana 88 od 154 PrvaPrva ... 3878868788899098138 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 871 do 880 od 1539

Tema: Aktuelnosti sa Jahorine (ARHIVA)

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grazer Pogledati poruku
    U restoranima nemA OBROKA ispod 10KM, nema. Solja caja od 3 do 5Km. ?????? Za nase plate, na nase cjene i standard.
    Ja prije nekih 7 dana jeo grah u Vratima za 8KM. Sto je otprilike duplo jeftinije od bilo cega sto bih pojeo bilo gdje na skijalistu u inostranstvu, i nije nesto znacajno skuplje od onoga sto bih platio u pristojnom restoranu u BL.

Ja u Austriji za 30eur kupim ski pass za dvostruku i trostruko vece centre od jahorine ali tamo je prosecna plata 2000eur. U Austriji ima ski centara gde je ski pas oko 20eur (uz studenski popust) a ne zaostaju nesto preterano velicinom za jahorinom.Staze petostruko upeglanije a topovi se ne gase i sta sve jos ne.
    Ja u Svici placam 50 franaka (~40EUR) za centar veoma slicne velicine kao Jahorina (Hoch-Ybrig). Zasnjezavanje je bolje, ostalo je tu negdje. A da smo mi siromasni, siromasni smo, jebiga, nije Jahorina kriva za to.

Na jahorini se minimalno ulaze u infrastruktutu a pokusava se max zaraditi sve preko ledja skijasa.
    Otkad sam zadnji put skijao (prije 3 godine), napravili su 3 sestosjeda i (kakvo-takvo) zasnjezavanje, a cijena dnevnog pasa je porasla za citave 3KM (pa ako se jos uzme u obzir inflacija, vjerovatno je maltene ostala ista). Sto je otprilike 3 puta vise nego sto je jedno francusko skijaliste koje posjecujem (Risoul) napravilo u posljednjih 5 godina.

Nigde u svetu nema da zbog magle radi samo jedna zica (skocine) a naplacuje se cena punog ski pasa. A ovo smo verujem svi doziveli.
    Meni se desilo u 3 doline da bukvalno samo jedna zica radi zbog oluje, nikakve refundacije za ski pas nije bilo. Mislim da je u isto vrijeme jedna grupa imala isto iskustvo u Tinju. Na pocetku ove sezone sam placao punu cijenu za jednu zicu na Flumserbergu (nedostatak snijega).

sad sam bio 4 dana na Jahorini i skrsio sam para (samo smestaj i ski pas) koliko ce me kostati 7 dana francuske.
    Cijenim da si bio u hotelu. Pokusaj otici u hotel u Francuskoj, pa vidi koliko ces skrsiti para.

Generalno, u cuvenoj formuli jednog clana foruma koja glasi "broj preskijanih kilometara po potrosenom dinaru", slozio bih se da Jahorina jos uvijek za ostaje za budget francuskim varijantama. Ali se situacija dobro popravila u odnosu na prije par godina. Da ima jos stvari koje bi se dale popraviti, sigurno da ima (nove staze, oznacavanje postojecih), ali je trulo da ih pljujes kako stignes.

Ski Magare Markoos avatar
    Datum registracije
    02.12.2005
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 800
    Godina
    45

Podrazumevano

Oggy ljubim te u pero. Samo bih dodao da smo u La plagne pre 3 nedelje platili kafu, caj i kuvano vino na stazi 15€. Za te pare na Jah bi se i propisno najeli uz ovo pice. No to je drugi par gaca sto bi neki rekli, bitno je da drug Grazer ima drugacije shvatanje skijanja i skijalista od nas ostalih ne gastarbajtera i koji ne znamo kako izgleda skijati u fr ili at.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Markoos Pogledati poruku
    Oggy ljubim te u pero. Samo bih dodao da smo u La plagne pre 3 nedelje platili kafu, caj i kuvano vino na stazi 15€. Za te pare na Jah bi se i propisno najeli uz ovo pice. No to je drugi par gaca sto bi neki rekli, bitno je da drug Grazer ima drugacije shvatanje skijanja i skijalista od nas ostalih ne gastarbajtera i koji ne znamo kako izgleda skijati u fr ili at.
    Kakve veze ima moj stav prema jahorini s cinjenicom sto JA zivim u austriji a Ti ili VI u Srbiji? Jesam li ja to igde spomenuo u kontekstu u kom ti spominjes tj vredjao ljude koji zive na nasim podnevljima? Naprotiv ja stajem u odbranu nasih ljudi jel smatram da su cene i usluga za nasa podnevlja bezobrazne. Naplacuju evropski a nude balkanski.

Ako placam cenu koju trenutno placam a to je evropska onda zelim i takvu uslugu a ne balkansku.
    History is made by those who dare to break the rules.

Member Burli avatar
    Datum registracije
    19.01.2012
    Godina
    48

Podrazumevano

"Dežurni Kritičar" neka pročita postove koje je napisao @Sapa i kašće mu se samo...

Ja ću skrenuti pažnju samo na par u najblažu ruku netačnih tvrdnji napisanih od strane dotičnog gospodina koji nam propagira akciju "Pljujmo domaće" i "Sunce tudjeg neba će Vas grijati bolje".

Kao prvo, prosječna plata u Republici Srpskoj nije 350km nego nešto više od 800 maraka! To bi trebao znati jer ako se ne varam blizak je sa Vladom R.S-a...

Kao drugo, topovi se pale na stazi Skočine, sad što dotični g-din nije šetao istom pa se lično uvjerio je neki drugi problem...

Kao treće, za "cenera" tj. 10 maraka se može pojesti ektra obiman i kvalitetan obrok u restoranu. Primjer: Nas trojica smo se "razbili" svinjskom koljenicom i kiselim kupusom(podvarkom) za 24km a zamisli nismo morali ići u Pale nego direktno skijama u restoran...

I na kraju, šolja čaja se u Poljicama može popiti za 1 konvertibilnu marku, takodje se skijama stiže u lokal. Ti si bio smješten u "Lavini" pa budi pošten i reci koliko košta šolja vrhunskog "Jahorinskog čaja" sa sve medom i limunom, ali vodi računa danas sam ga popio...

Inače danas je bila baš gusta magla u dobrom dijelu planine, vjetra nije bilo staze su prilično dobro držale, Skočine(Prača) su izvukle dan.
    Ko igra za raju i zanemaruje taktiku završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku...

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Kakve veze ima moj stav prema jahorini s cinjenicom sto JA zivim u austriji a Ti ili VI u Srbiji? Jesam li ja to igde spomenuo u kontekstu u kom ti spominjes tj vredjao ljude koji zive na nasim podnevljima? Naprotiv ja stajem u odbranu nasih ljudi jel smatram da su cene i usluga za nasa podnevlja bezobrazne. Naplacuju evropski a nude balkanski.

Ako placam cenu koju trenutno placam a to je evropska onda zelim i takvu uslugu a ne balkansku.

a)Ima veze jer si prvi naglasio da ste ti i ekipa iz inostranstva i da ste navikli na daleko bolju uslugu i uslove
    b) oggy ti je fino objasnio da cjene hrane, smjestaja i transporta nisu ni blizu evropskim

Svi su ovdje svjesni mana i nedostataka niko ne idealizira stanje na domacim skijalistima, ali nemoj me uvjeravat da tudje govno u startu ljepse mirise i prija. Ovaj narod jeste stoka koju vuku za rogove, ali glup nije, ne treba dusebriznike, niti mu ko treba soliti pamet, svak zna gdje je Balkan a gdje su Alpi.
    Izmenio/la Sapa; 09.01.2013 u 21:55.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Dobro ljudi ne bitno. Svako ima svoje stavove i svoja misljenja. ja sam izneo svoja i vi ste me popljuvali.
    Ja cu i dalje ostati pri svome gde kazem da na Jahorini vuku ljude za nos i to je to.
    History is made by those who dare to break the rules.

Super Member hallo avatar
    Datum registracije
    13.01.2012
    Skije / Bord
    Fisher Ranger 98
    Godina
    54

Podrazumevano

Ihhhhh...broj do 10 broj do 10...1..2...3........
    Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Vidi Grazer mlad si decko pred tobom je zivot, sad samo izaberi sta ces sa njim. U sustini beskonacan je broj mogucnosti; evo dvije moguce opcije:
    a) vratis se u Bosnu u Rep.Srpsku i licnim primjerom i zalaganjem mjenjas okolinu u kojoj zivis, podrazumjeva se na bolje, poucen iskustvima nekih naprednijih zajednica
    b) nastavis svoj zivot u inostranstvu, skijas tamo gdje tebe i tvoje novce vise cjene, a balkanske sjecikese i lopove posmatras sa pristojne udaljenosti, a usput se cudom cudis svima koji nalaze argumenata da to stanje stvari izrelativisu.

skijas povratnik...
    Datum registracije
    20.02.2012
    Skije / Bord
    Rossignol React R6 Compact
    Godina
    54

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Burli Pogledati poruku
    Inače danas je bila baš gusta magla u dobrom dijelu planine, vjetra nije bilo staze su prilično dobro držale, Skočine(Prača) su izvukle dan.

Kako sluze nove skije i naruci li ti ono iz SD-a?

Jahorina
    Guest

Podrazumevano

Ovako je bilo za novogodišnju smjenu 30. dec - 7.jan. pa procenite sami koliko vrdi Jahorina.

Što se tiče rasprave vezane za ski centar Jahorina, istina je negdje u sredini. Mislim da je najveći problem u prosječnom prihodu u BiH a i u regionu.

Oggy, centar Hoch-Ybrig sa 50km, i to u Švici, ne može da se poredi sa Jahorinom. Jahorinu možeš da porediš sa Airolo ili Splügen. Razlika je u tome što u BiH ne postoji konkurencija, dok oko Hoch-Ybrig-a imaš šta poželiš od Arosa, Laax-a, Lenzerheide, pa do Davos-a koje i nije tako daleko. Zašto sam pomenuo ova skijališta? E pa kada se na postojeću cijenu ski passa doda 15-20€ ne dobije se duplo km ski staze nego 10 puta više, preko 200km.

Možemo da diskutujemo o cijenama hotelskih usluga, ski pass-a, ali oko cijena hrane se ne raspravljajte jer ne postoji ski centar sa pristupačnijim cijenama. Hotelski smještaj i

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •