Strana 330 od 719 PrvaPrva ... 230280320328329330331332340380430 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 3.291 do 3.300 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grazer Pogledati poruku
    Jucer sjedim s prijateljem i kaze da on i zenu sa placali 120eur apartman pre dve sedmice na kopu, znaci 60eur po osobi.
    U kom hotelu na kopu ima smestaj 20eur PP po osobi?

Nije caj vec sam hteo napisati cak, lapsus.

U subotu idem u Alpe d´huez s zenom i placam prevoz, smestaj(bez klope) i ski pass 800eur (ukupno). Prijatelj ide s zenom na Kop i placa sve 790eur.

Jel mozemo porediti Alpe d´huez i Kop? mislim da ne mozemo a ist cenu placamo. Cak i da je moje i do 100eur skuplje isplati se kad se uzme sve u obzir.

To je cela poenta price. Kop je ok ali preskup. Uvek cu za skoro iste pare moci skijati u nekom boljem euro ski centru. To je moje misljenje i verujem da ima dosta ljudi koji ga dele
    ALi ce on imati klopu za tih 790 a ti ne... Mislim da ti imas malo drugacije vidjenje svega od mene cim me pitas gde ima hotel za 20 evra jer ja ne patim od hotela, od skvosa, od tenisa i tih gluposti na skijanju... Ja kad idem na skijanje, nije mi bitan ni smestaj (samo da je cisto), ni hotel, ni nista. Bitno mi je skijaliste i infrastruktura skijalista. Tu se slazemo da ne moze da se poredi ali tvoje varijantu su u svakom slucaju skuplje od onog basic sto mi poredimo... I ti ides Tuaregom koji trosi 20 litara na 100 km a ja kad sam isao kolima isao sam Hondom i BMW-om koji trose 10 litara plina...

Neko je rekao da skijanje nije skup sport ako ne ides u evropu da skijas? Zavisi sta je kome skupo a sta jeftino... Meni recimo nije skupo da potrosim 500 evra za 7 dana skijanja u FR sa svim troskovima ali mi je skupo da potrosim 200 evra za 3 dana skijanja na Kopu... Pritom imam svoju opremu i nemam decu da placam skolicu ali i to cu imati u buducnosti nadam se i nadam se da cu moci da im priustim skijanje...

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

@grazer

Opet porediš babe i žabe. Imaš u Kurčevelu smeštaj za 1,000 eur po osobi dan pa šta to govori?

Ako poredimo skijanje u FRA preko udruženja i onih kontejnera za spavanje onda je minimum poređenje sa kopaoničkim privatnim smeštajem koji se može naći za 10 do 20 eur/noć.

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

To je tih 100eur sto sam naveo vise. Nakupuje se hrane za tih 100eur a ponuda se ne moze porediti.

Naravno svako trazi ono sta njemu odgovara. Verujem da se moze naci smestaj negde za 20eur ali to meni ne bi odgovaralo a ni ljudima koje ja znam a da idu s decom na kop.

Ljudi nemojte me uzimati ovde na zub, kao sto rekoh 100 ljudi 100 cudi, svako trazi svoje.
    Znaci kazem jos jednom, moji prijatelji koji imaju decu su primorani da idu na kop jel je najblizi a relativno velik i mrze ga i svi kazu da je preskup i da jedva cekaju da deca porastu da mogu u EU na skijanje.

Citirati Originalno postavljeno od ftj Pogledati poruku
    @grazer

Opet porediš babe i žabe. Imaš u Kurčevelu smeštaj za 1,000 eur po osobi dan pa šta to govori?

Ako poredimo skijanje u FRA preko udruženja i onih kontejnera za spavanje onda je minimum poređenje sa kopaoničkim privatnim smeštajem koji se može naći za 10 do 20 eur/noć.
    Ja u fra placam trosobni apartman 221eur po osobi tako da... daleko je to od kontejnera. Jeste da fra ima katastrofa smestaj ali zato su im skijalista boli glava dobra
    History is made by those who dare to break the rules.

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Samo zakljucujem da za skoro iste pare (nesto malo vise) imam 10 puta bolju uslugu negde u Eu nego na kopu zato necu na kop a ljudi koji su primorani da idu na kop zbog djece pljuju ga i proklinju na svakom koraku. Barem ljudi koje ja znam. To je sve. Toliko do mene, necu vise da spamujem temu posto je ovakvih rasprava bilo vec stotine i ovo je nesto sto svi znamo

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ftj Pogledati poruku
    Da se ne lazemo ni te od 10-20 na Kopu sto nadjes su gori od tih kontejnera kako ti kazes Samo ja sam evo 3 puta isao u FR i nikad nisam imao kontejner od smestaja... Uvek mi je bilo toplo, imao sam toplu vodu, kupatilo, odvojeno wc, kuhinju potpuno opremnjenu, LCD tv... Sta vam treba vise? Ustanes u 7, do 17 si na stazi, dodjes mrtav umoran, jedes, istusiras se i jedva cekas da spavas da bi ustao sutra opet da skijas... Bar ja tako... Za 6 dana, odem 2 puta na bazen, saunu i slicno i to me dodatno kosta 20 evra ali to je zato sto ja to hocu, nije obavezno... Nisam od onih koji idu na skijanje da izlaze ali verujem da kad odes na Kop i Jahorinu mnogima to bude podjednako vazno kao samo skijanje

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Samo zakljucujem da za skoro iste pare (nesto malo vise) imam 10 puta bolju uslugu negde u Eu nego na kopu zato necu na kop a ljudi koji su primorani da idu na kop zbog djece pljuju ga i proklinju na svakom koraku. Barem ljudi koje ja znam. To je sve. Toliko do mene, necu vise da spamujem temu posto je ovakvih rasprava bilo vec stotine i ovo je nesto sto svi znamo

A vikend? Gde ces da odes na vikend skijanje ako ne na Kop ili Jahorinu? (nemoj da mi kazes Staru planinu ili slicno jer je to sve isto)

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Imam fobiju jer sam jedanput bio u Izoli i nas 4orica je bilo u studiju 15 m2 sa dečijim krevetima gde kad se u snu okreneš moraš da se probudiš. Ok, skapirao sam posle da treba tražiti appartment al iskustvo ostaje

Ono što bih ja rekao je da se za vikend uvek više finansijski isplati Kopaonik ali svakako ako sam u mogućnosti uvek ću za vikend otići u Austriju jer ako je kop 2x jeftiniji Austrija je bar 5x bolja za skijanje. Ukoliko se ide na 7 dana može se naći način da preko udruženja Francuska ispadne jeftinije nego privatni smeštaj na Kopaoniku. Naravno tu se podrazumeva ishrana u aparatmanu jer eje vanpansionska potrošnja neuporedivo skuplja u FRA.

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od dzoninho Pogledati poruku
    A vikend? Gde ces da odes na vikend skijanje ako ne na Kop ili Jahorinu? (nemoj da mi kazes Staru planinu ili slicno jer je to sve isto)
    U poslednje vreme slovenija, Rogla ili Pohorje ali spavanje u mariboru. nekad i bez spavanja, direktno na skijaliste pa nazad kuci. Zavisi jesam li u BL ili u Grazu. Cak sam sad nasao neka skijalista u italiji na granici s slovenijom, prelepa a povoljna za vikend varijante

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Imaš ovde bar 10 ljudi koji ti kažu veoma suprotno od kletvi Kopa. Ostao si u nekim stereotipima o Kopu od pre 5+ godina. Mnogo se promenilo i tvrdim da za vikend skijanje nema bolje i jeftinije destinacije za nas u Srbiji.

Kopaonik ZAISTA nije skuplji od AUS i ITA po bilo kom kriterijumu. Grand, Angella i renoviran sprat Putnika (naročito) nisu skuplji od 4* hotela u ITA i naročito AUS, put UOPŠTE nije za poređenje (za svakoga ko ne ode autobusom), apartmani na kopu prosto nisu skuplji (ja u petak idem u Nassfeld i posle duge potrage najjeftiniji apartman blizu gondole je 420eur za 2 osobe, 7 dana - to nije jeftinije ni od renoviranog dela Konaka). Cene na stazi su mit da su na Kopu skuplje nego po ITA i AUS. KO god je bio i tamo i ovamo to zna.

Sa Kopom može da se uporedi FRA, ove momačke varijante, ali to je predaleko za većinu nas koji više nismo momci i nije nam više samo putovanje zanimljivo, a nemamo ni 2+ dana dodatnog vremena.

Moj lični rezime je da nema bolje destinacije od Kopaonika za vikende. Sve alternative (a za mene su to: Krvavec, Jahorina i možda, možda Nassfeld i BKK) su ili mnogo dalje (i skuplje), ili lošije (na žalost Jahorina) ili slične, ali za više para (Krvavec i mala SLO skijališta).

I nemoj(te), pojedini, još uvek da robujete stereotipima o Kopaoniku. Mnogo se promenio na bolje. Nije savršen, ali je bliži, i to mnogo, zapadnim skijalištima, nego samom sebi od pre 5 godina . Nikada neće biti Val Gardena, ni 3 doline, ali kao što rekoh, npr. Slovenija zaista nema jedan centar tog kvaliteta i veličine. Verovao ili ne...

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Poenta pisanja je bila, pošto odoh u širinu, a preciznost ispade žrtva :

Svako ima lični odgovor šta mu je bolje i jeftinije, tj. šta je za njega najbolji taj magični miks uloženo/dobijeno i to VEOMA, presudno zavisi od lične pozicije, afiniteta, godina, iskustva i želje za novim.

Drugim rečima - nema jednog odgovora i apsolutne istine , po ovom pitanju kao ni po ostalim u životu...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 11 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 11)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •