Strana 319 od 719 PrvaPrva ... 219269309317318319320321329369419 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 3.181 do 3.190 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Ski Magare Milos011 avatar
    Datum registracije
    05.01.2007
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    46

Podrazumevano

BR2 je loše trasirana definitivno. I to u onom najstrmijem delu gde skreće ulevo, tu je južna strana, vododerina i taj kamenjar nikad ne može da se sredi. Rešenje je da staza tu skrene desno kroz šumu. Bio bi rešen problem "pogrešne strane" a šuma bi pravila hlad pa bi i staza duže držala s obzirom da je to dosta nisko.

Mislim da kod nje nema imovinsko-pravnih problema, već da je to problem sa Strugom.

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Po meni se samo kod nas to ne moze resiti, mislim na imovinske probleme... Drzava kaze to je od interesa za skijaliste, nema pregovora, kompenzuje na neki nacin vlasnicima parcela i kraj price. Ista prica se desava npr za dalekovode. Treba da prodju dalekovodi u Vojvodini, nadje se 5 likova koji kazu ne moze kroz moju njivu i mi treba da kruzimo oko tih parcela ili da odustanemo od struje jel? Meni je to toliko smesno i govori samo koliko je drzava nemocna...

Member blackholemix avatar
    Datum registracije
    02.10.2010
    Skije / Bord
    Atomic D2 SL

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plageton Pogledati poruku
    Kako misliš "Bela reka vredi nešto"? Bela reka 2 potpuno menja dimenziju skijanja na Kopaoniku, to je jedina staza koja ima solidan nagib i solidnu dužinu. Da ne kažem da je ubedljivo najbolja staza na Kopaoniku, barem iz ugla malo naprednijih skijaša. A smislili su da je zatvore. Neće to da priznaju, ali razlog je i to što je staza loše trasirana a i postoje "imovinsko-pravni sporovi", znači brljotina je u pitanju, a ne to što nema vode.

Ako će da naprave 15 km dobrih staza umesto Bele reke pa čovek i da prežali, ali neće, niti toga ima u master-planu.
    Pa dvojka vredi nešto, kec ne vredi ništa. Šta je tu problem?

Volim ja BR II i uspeo sam dve godine da je vozim, ali bih ipak za duplo manje novca više voleo 6km crnih staza i 2km crvenih na potezu Gvozdac nego malo više od 1km BR II.

Em je jeftinije, em je mnogo više staza. A još je BR jedna staza i onde nema baš previše potencijala da se napravi još staza pa kad bi stavili neku gondolu ili šestosed i svi da nagrnu, BR bi pukla kao što puca Crna Duboka u 11h jer jedna staza ne može da izdrži toliko skijaša, a na 8km staze ne bi osetile. Sledeća stvar, BR je okrenuta ka istoku, a ove oko Gvozdca ka severu i to utiče na kvalitet staze. A ove su još u dodatnom zalatku od šume i lepše mi je kada je okolo šuma, a ne neko nisko rastinje.

Datum registracije
    02.10.2010
    Skije / Bord
    Atomic D2 SL

Podrazumevano

Uskoro SS android aplikacija za Kopaonik.
    link

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Milos011 Pogledati poruku
    BR2 je loše trasirana definitivno. I to u onom najstrmijem delu gde skreće ulevo, tu je južna strana, vododerina i taj kamenjar nikad ne može da se sredi. Rešenje je da staza tu skrene desno kroz šumu. Bio bi rešen problem "pogrešne strane" a šuma bi pravila hlad pa bi i staza duže držala s obzirom da je to dosta nisko.

Mislim da kod nje nema imovinsko-pravnih problema, već da je to problem sa Strugom.
    Tu stazu je trasirao neki lokalni skijaš, takmičar, "legenda skijanja iz tog kraja", znao sam mu i nadimak. To samo govori koliko se seljački radilo. Inače i ja mislim da bi rešenje moglo da bude tako kako kažeš ali je besmislena priča, staza se briše samo što to neće da kažu tako nego kažu "Bela reka 2 radi za izvlačenje iz Brzeća".

Struga je čuvena po imvoinsko-pravnim problemima, ali ima i Bela reka. Osim ako nisu rešili u međuvremenu, što sumnjam.

Citirati Originalno postavljeno od dzoninho Pogledati poruku
    Po meni se samo kod nas to ne moze resiti, mislim na imovinske probleme... Drzava kaze to je od interesa za skijaliste, nema pregovora, kompenzuje na neki nacin vlasnicima parcela i kraj price. Ista prica se desava npr za dalekovode. Treba da prodju dalekovodi u Vojvodini, nadje se 5 likova koji kazu ne moze kroz moju njivu i mi treba da kruzimo oko tih parcela ili da odustanemo od struje jel? Meni je to toliko smesno i govori samo koliko je drzava nemocna...
    Znam da je čudno, ali negde sam naišao i u FRancuskoj da je staza bila zatvorena iz razloga koje sam protumačio kao njihovu verziju "imovinsko-pravnih problema".

Citirati Originalno postavljeno od blackholemix Pogledati poruku
    Pa dvojka vredi nešto, kec ne vredi ništa. Šta je tu problem?

Volim ja BR II i uspeo sam dve godine da je vozim, ali bih ipak za duplo manje novca više voleo 6km crnih staza i 2km crvenih na potezu Gvozdac nego malo više od 1km BR II.

Em je jeftinije, em je mnogo više staza. A još je BR jedna staza i onde nema baš previše potencijala da se napravi još staza pa kad bi stavili neku gondolu ili šestosed i svi da nagrnu, BR bi pukla kao što puca Crna Duboka u 11h jer jedna staza ne može da izdrži toliko skijaša, a na 8km staze ne bi osetile. Sledeća stvar, BR je okrenuta ka istoku, a ove oko Gvozdca ka severu i to utiče na kvalitet staze. A ove su još u dodatnom zalatku od šume i lepše mi je kada je okolo šuma, a ne neko nisko rastinje.
    Prvo si rekao 15 km, sad si smanjio na 8.

Recimo da bih se ja složio sa tobom da postoji nekih 8 km staza koje bi bile na račun BR, ali nema ni tih 8. Ne pričamo mi o tome da bi bilo bolje da umesto BR ima 15 ili 8 ili 4 km nekih drugih staza, jer nema drugih staza. Ono o čemu pričamo je brisanje najbolje staze na Kopaoniku. Bez zamene, alternative i bez priznanja da se to radi.
    Izmenio/la Tadija_91; 13.12.2012 u 14:57.

Datum registracije
    02.10.2010
    Skije / Bord
    Atomic D2 SL

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plageton Pogledati poruku
    Prvo si rekao 15 km, sad si smanjio na 8.

Recimo da bih se ja složio sa tobom da postoji nekih 8 km staza koje bi bile na račun BR, ali nema ni tih 8. Ne pričamo mi o tome da bi bilo bolje da umesto BR ima 15 ili 8 ili 4 km nekih drugih staza, jer nema drugih staza. Ono o čemu pričamo je brisanje najbolje staze na Kopaoniku. Bez zamene, alternative i bez priznanja da se to radi.
    Nisam rekao, nego sam napisao. I napisao sam da za isti novac može da se dobije 15km, a za Gvozdac sam napisao da za duplo manje novca može da se dobije 8km, pa ako uložiš i onu drugu polovinu to je 8km x2=16km (gruba procena) zato sam zaokružio i smanjio na 15km.

Ne može nikada 1.5km crne staze i 1.5km plave staze biti bolje os 15km crnih i crvenih staza, na bilo koji način osim onaj da su ljudi emotivno vezani za BR.

Ali dobro, kad nađeš bolju devojku od bivše, onda nju lakše preboliš.

Ski Fanatic zloglasni avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 World Cup SC
    Godina
    43

Podrazumevano

1.Nema bolje, niti ce ikada biti bolje staze na Kopu od bele reke 2.
    2.Zica iz brzeca je daleko od prosipanja novca jer omogucuje dalji razvoj smestajnih kapaciteta i naravno vodi ka prosperitetu lokalne opstine i totalno je nebitno koliko dole ima snega.Skracuje se i put za otprilike 30min ( nema vise lomatanja po krivinama tih 13km ili koliko vec ima od brzeca do gore ).Smanjio bi se broj vozila koji ulazi u nacionalni park time i emisija stetnih gasova...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Evo izgleda da je i oficijelno potvrđeno ono o čemu je bilo priče:

Kopaonik Krčmar 6-CLD/B 2013 officially confirmed
    Kopaonik Mali Karaman 6-CLD/B 2013 officially confirmed

Kopaonik Marina voda 6-CLD/B 2014 officially confirmed

preuzeto sa: http://www.seilbahntechnik.net/en/li...ects/page1.htm

(takođe ima podataka i za Staru)

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Ne znam odakle pare ali ako se urade ta tri šestoseda, gondola od Brzeća i kršten parking u Brzeću i u samom centru, to će biti baš ozbiljna priča...

Datum registracije
    02.10.2010
    Skije / Bord
    Atomic D2 SL

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od ftj Pogledati poruku
    Ne znam odakle pare ali ako se urade ta tri šestoseda, gondola od Brzeća i kršten parking u Brzeću i u samom centru, to će biti baš ozbiljna priča...
    Kako odakle, pa Mlađa je opet ministar finansija, a setimo se kako je Bogi prošao, tako će sada i Miki, oderu ga za nekoliko desetina ili stotina miliona e i to je to.

Šalu na stranu, ovo će biti super, naročito one staze na Krčmaru nove, i kada još prošire/proseču Duboke, postojeće se rasterete i ima da budu ispeglane fino i u 16h.

Ali moraju akumulacije da prošire, to im je najslabija tačka, ovo što sada imaju na onoliko staza je ništa.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 9 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 9)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •