:-)
JA EVO VEC DRUGA GODINA ne idem na skijanje i ne zelim nikom da zbog mog razloga apstinira sa staze.
Ima nekih banalnih stvari koje covek ne uradi ili uradi zbog kojih mu ceo zivot izgleda drugacije(ili bar skijaski zivot izgleda drugacije). Trebalo bi da se zapitamo da li bas moramo da krivudamo ispod zice(vucnice), ili da se ukljucujemo sa staze na stazu bez usporavanja, jer "Ja sam odlican skijas" ili na prelomnicama da skacemo po 10-15 metara a da ne znamo da li je neko dete ispod prelomnice kome cemo skociti na glavu.
Skijanje van staza je problematicno svuda samo sto ako vam se nista ne desi ili vas niko ne zaustavi da vas opomene ne obracate paznju na to. U Francuskoj niko o tome ne vodi racuna jer su skijalista razrudjena, ali u Austriji i Italiji i te kako ima skijaske policije koja kontrolise sve zivo. Naravno, skijanje van staze se mnogo slabije kontrolise jer je manja verovatnoca da nekog povredis! Ski policija je uvedena posle velikih obestecenja koja su skijalista pocela da isplacuju osiguravajucim kucama zbog gubitka sporova prilikom teskih povreda
U svim ski centrima izmedju stubova vucnica(sidro i tanjir) na tabli je nacrtan skijas koji krivuda pa precrtan- znaci nigde to nije dozvoljeno. E sad da li je nasa zica bila losa pa je sajla zato spala a ne bi spala i polomila decka da ovaj border nije krivudao.....

Odgovor sa citatom