Mnogo vi bre komplikujete... I sa firmama i sa modelima. Probao rukavice od 30 do do 173 evra i jedina dobra inovacija u poslednjih deset godina su 2 u 1, odnosno rukavica u rukavici sistem...
(da ne spominjem one sa grejacem)
Snowboarding is skateboarding for pussies!
Aj daj link od tih 2 u 1
Upises na googlu 2 in 1 gloves i listas...
Ne kupujete O'Neill, Quik jer kod nas retko zalutaju njihovi najbolji modeli, vec neka srednja klasa, koja uglavnom traje sezonu-dve. Inace Quiksilver je promenio materijale, fabriku i to ne zvuci dobro
Pogledajte ima dobrih Level, ako je ostao po neki Dakine, i po koji Salomon.
Spyder je djubre, Phenix i Leki precenjeni...Leki ima smisla samo za takmichare i one koji zamisljaju kapije i klik system i Reusch takodje...Bilo je po nekih dobrih Scott-ovih, ali i to ako iskopate kod nas.
Generalno najbolje su uglavnom 2 u 1, ali da nemaju unutrasnju liner rukavicu od flisa. Jer je flis+ko zna koliko gramska insulacija ono sto cini rukavicu predebelom i po nekad pretoplom. Samim tim dosta neupotrebljivom. Jbte, ne moze normalno ni shtap da se uhvati...Zato je najbolji strech, ili jos bolja windstoper unutrasnja rukavica. Gore-tex moze, ali i ne mora, ustedecete pare-sad i na pijacama znaju sta je gore tex, ima dosta i drugih materijala koji nisu toliko poznati( samo treba proveriti sta je da ne kupite neko govno). Koza, precenjena....
Bio je jedan dobar model Zanier gore tex, koji je imao kao dve pregrade, jedna je toplija-druga tanja( tj dve rukavice unutra koje se ne vade) i bile su dosta jeftine, jer se ljudima valjda nije svidela boja. Njima je jedina mana, sto malo smara namestanje tih untrasnjih delova ako cesto skidate rukavice...
U svakom slucaju bolje su i malo tanje rukavice, ili mozda cak i pipe modeli, u kojima ako je hladno moze uvek da se dokupi i overglove koji radi posao i za tanje rukavice i za one kojima je hladno, a i za dubok sneg![]()
A overgloves su kod nas 10-20 evra, jer to niko ne kupuje i uglavnom ljudi nemaju pojma chemu sluze
Za toliko znam da se snadjem. A ponekad koristim i onu opciju da vidim slike
. Mislio sam sta ima kod nas i kod nas da se nadje i koja su iskustva jer citam da se skot brzo "umirise". Inace sam imao jedne takve odavno koje su bile kupljene na Ilincima i odlicno su sluzile. Mada ja ih nisam nosio bez unutrasnje rukavice jer kad tu rukavicu izvadis i stavis ruku najezis se od sintetike
.
Pa zato sam i stavio smajlija , zezam se za Google.
A sto se ostalog tice sve sto sam napisao vazi za domace trziste. I u zivotu sam samo jedne rukavice kupio preko.
probaj josh neki model. Ne verujem da se bas SVE Scottove umirishu...A i imash i one modele sa lufterima, dodatnim ventilacijama itd. Meni je na planini uvek vruce, a ok mi "dishu" rukavice. Samo treba naci pravi model.
Poslednjih 5 godina nosim 2 u 1 modele i definitivno su zakon. Chak mozes da kombinujes sa nekim podrukavicama koje nisu iskljucivo za sneg (bajs, trening, trek itd) Ako volite da tipkate poruke, pushite, twittate ili instagramirate dok skijate
To sto sam napisao vazi za TAJ odredjeni model Zanier-a. A ne za sve 2 u 1 modele. Mozda su i zato bile ultra jeftine,a ne zbog boje...
Izmenio/la Tadija_91; 05.12.2012 u 17:46.
Ma cisto sam bio znatizeljan pa reko da pitam. Inace imam one tanke Icepeak koje mi zavrsavaju posao. Pisao sam i postavio negde na forumu sliku.
BTW to su u stvari 3 u 1 modeli jer mozes da nosis samo unutrasnju, samo spoljasnju ili obe rukavice zajedno. Npr.
http://www.gumtree.com.au/s-ad/st-ki...ves/1007508104
Kupljene ove:
http://www.beosport.com/internet-pro...gtx-glove-blk/
Mozda nije najbolji moguci izbor ali s obzirom na ponudu kod nas i na cene nesto mi je govorilo da moram da iskoristim ovaj popust...
Hvala svima na savetima i na raspravi na 5 strana![]()
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)