Strana 4 od 11 PrvaPrva ... 23456 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 31 do 40 od 103

Tema: Rocker ili ne, pitanje je sad

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Auuu, ala se vi slatko ispričaste, takoreći, da mi normalni skijaši ništa ne razumemo
    Blago vama, makar se međusobno razumete

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

2012 verzija skija od pollarda izgledaju vrlo intrigantno volio bih da oprobam opus u 185 izgleda da je potrefio sto bi rekli ja samo citiram nisam izmislio "ko prstom u govno"

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Flexon Pogledati poruku
    2012 verzija skija od pollarda izgledaju vrlo intrigantno volio bih da oprobam opus u 185 izgleda da je potrefio sto bi rekli ja samo citiram nisam izmislio "ko prstom u govno"
    pollard mi je bio prvi izbor ali udaljio0 sam se zbog tog dodatnog cm u struku i prvenstveno zbog razlike u ceni...

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od trendo Pogledati poruku
    Znam da kad bih uzimao naredni par skija isti ne bi bili uzi od 80mm, camber i napred ili tip bilo sto od toga sto vi zovete rocker, reverse camber, camber turned uside down ili negde early rise. Svejedno mi je kako koja fabrika to naziva, bitno mi je kako se ponasa na snegu (naravno sneg u bilo kakvom stanju) i to 70-60% on piste i 30-40% off piste
    pa da bi znao da se orijentises; trebalo bi da poznajes terminologiju;
    eto npr early rise je drugi izraz za roker, sto revers camber pak nije, nego skija drasticno drugaciji preformansih od camber skije sa rockerom ili early rise-om.
    eno grimani je ostavijo linak sa shemom koja sve objasnjava, pa smo tu diskusjiju mislim zavrsili.
    ps
    slicne diskusije smo imali prije 5,6 sezona o shirokim i uskim skijama; pa je bilo natezanja oko toga kolko shiroke skije imaju smisla u nasim iliti evropskim uslovima; eno i stekan se kune u svoju ipak po prilicno debelu iliti siroku skiju, koja je uz to i (blagi?) twintip. a tad je bio rezervisan. ..ja se kunem u twintip a nisam nikakav freestyler, al jednostavno drugaciji osjecaj nego sa klasicnom skijom, vjerovatno prilcno abstraktna stvar je u pitanju, ko i u svakoj ljubavnoj vezi.
    a tek o twin tip skijama koja je diskusija bila...
    nego danas pogledah filimic na www.unofficialnetworks.com, o skijanju sa kraja 60tih, pa ljudi bukvalno plove po dubokom snjegu na onim pritkama od 2,5 metra, a ravnim (nit rokeri nit, twintipovi nit sidecutovi nit hurci-palci)...
    ali kad nam se te tehnoloske novotarije nude (a imao mogucnosti) zasto ne posegnuti za njima...

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

pregledao sam link od Grimanija i nekako dosao do zakljucka da razliciti proizvodzaci imaju razlicite dimenzije rockera pa zato i upotrebljavaju razlicite nazive kao rocker, full rocker pa early rise, odnosno koliko ce da se izdigne vrv skije ili tip.
    To moze biti bitno vizavi stekanove tvrdnje da rosker tip vise vibrira na tvrde staze (da ne kazem austriske)
    p.s.
    "ko prstom u govno"
    http://www.youtube.com/watch?v=NUpBVCUPWQM
    nije isto ali tu negde
    mala razonoda

p.s.2
    eto npr early rise je drugi izraz za roker, sto revers camber pak nije, nego skija drasticno drugaciji preformansih od camber skije sa rockerom ili early rise-om.
    slazem se

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    ..ja se kunem u twintip a nisam nikakav freestyler, al jednostavno drugaciji osjecaj nego sa klasicnom skijom, vjerovatno prilcno abstraktna stvar je u pitanju, ko i u svakoj ljubavnoj vezi.
    a tek o twin tip skijama koja je diskusija bila...
    ...
    ali kad nam se te tehnoloske novotarije nude (a imao mogucnosti) zasto ne posegnuti za njima...
    Svi gledaju alpsko skijanje a tamo decki u cross-country skiing svi skijaju na twintip i naravno tvrde staze.

Ja sam uvek da se koriste tehnoloske novotarije.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od trendo Pogledati poruku
    Svi gledaju alpsko skijanje a tamo decki u cross-country skiing svi skijaju na twintip i naravno tvrde staze.
    Ja sam uvek da se koriste tehnoloske novotarije.
    trendo nemoj sad da zbunjujes 'normalne' skijase...cross country je skijasko trcanje , nema nikakav twintip (to je sport za prave ljudine, a ne nas mlitave sto koristimo liftove)...ima back country (freeride, twintip da) ima i skicross (twintip ne) gdje se vise skijasa na oznacenoj dionici sa preprekama/skakaonicama, istovremeno utrkuju ko ce prije da stigne od starta do cilja)

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grimani Pogledati poruku
    pollard mi je bio prvi izbor ali udaljio0 sam se zbog tog dodatnog cm u struku i prvenstveno zbog razlike u ceni...
    nemoj reci da si nabavio 2012 model za te pare
    ako se ne varam za ovu godinu je uradioprilican redizajn i opusa i sir francis bacon
    i svidja mi se ono sto vidim pogotovo za one sto skijaju u super teskoj kategoriji
    flex je tvrdji suzene u struku minimalno produzene povecana efektivna ivica sve onako kako se meni svidja i jedan i drugi model

i jos nesto ne vezano za temu ali vezano za line
    steta sto nisu nastavili sa razvojem reaktor veza mislim da je imao potencijala doduse trebalo je da se ispegla dosta nedostataka prije svega nekvalitetna kineska plastika
    no potencijal je bio tu
    Izmenio/la Tadija_91; 14.03.2012 u 19:19.

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    ...skicross (twintip ne) gdje se vise skijasa na oznacenoj dionici sa preprekama/skakaonicama, istovremeno utrkuju ko ce prije da stigne od starta do cilja)
    Pardoniram se
    bitno je da si me razumeo, jel te
    ipak mislim da oni koriste nesto 'sto lici na twintip'
    ne smatram da twintip su iskljucivo freestyle

če gevara avatar
    Datum registracije
    08.01.2011
    Skije / Bord
    Нордика Енфорсер

Podrazumevano

@Trendo
    Možda su vas asocirale "park" i "pipe" discipline, tamo ih ima.
    A još svagdje pomalo , osim u "Kroz selo skijaško trkanje" .

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •