Auuu, ala se vi slatko ispričaste, takoreći, da mi normalni skijaši ništa ne razumemo
Blago vama, makar se međusobno razumete![]()
Auuu, ala se vi slatko ispričaste, takoreći, da mi normalni skijaši ništa ne razumemo
Blago vama, makar se međusobno razumete![]()
2012 verzija skija od pollarda izgledaju vrlo intrigantno volio bih da oprobam opus u 185 izgleda da je potrefio sto bi rekli ja samo citiram nisam izmislio "ko prstom u govno"
pa da bi znao da se orijentises; trebalo bi da poznajes terminologiju;
eto npr early rise je drugi izraz za roker, sto revers camber pak nije, nego skija drasticno drugaciji preformansih od camber skije sa rockerom ili early rise-om.
eno grimani je ostavijo linak sa shemom koja sve objasnjava, pa smo tu diskusjiju mislim zavrsili.
ps
slicne diskusije smo imali prije 5,6 sezona o shirokim i uskim skijama; pa je bilo natezanja oko toga kolko shiroke skije imaju smisla u nasim iliti evropskim uslovima; eno i stekan se kune u svoju ipak po prilicno debelu iliti siroku skiju, koja je uz to i (blagi?) twintip. a tad je bio rezervisan. ..ja se kunem u twintip a nisam nikakav freestyler, al jednostavno drugaciji osjecaj nego sa klasicnom skijom, vjerovatno prilcno abstraktna stvar je u pitanju, ko i u svakoj ljubavnoj vezi.
a tek o twin tip skijama koja je diskusija bila...
nego danas pogledah filimic na www.unofficialnetworks.com, o skijanju sa kraja 60tih, pa ljudi bukvalno plove po dubokom snjegu na onim pritkama od 2,5 metra, a ravnim (nit rokeri nit, twintipovi nit sidecutovi nit hurci-palci)...
ali kad nam se te tehnoloske novotarije nude (a imao mogucnosti) zasto ne posegnuti za njima...
pregledao sam link od Grimanija i nekako dosao do zakljucka da razliciti proizvodzaci imaju razlicite dimenzije rockera pa zato i upotrebljavaju razlicite nazive kao rocker, full rocker pa early rise, odnosno koliko ce da se izdigne vrv skije ili tip.
To moze biti bitno vizavi stekanove tvrdnje da rosker tip vise vibrira na tvrde staze (da ne kazem austriske)
p.s.
http://www.youtube.com/watch?v=NUpBVCUPWQM"ko prstom u govno"
nije isto ali tu negde
mala razonoda
p.s.2
slazem seeto npr early rise je drugi izraz za roker, sto revers camber pak nije, nego skija drasticno drugaciji preformansih od camber skije sa rockerom ili early rise-om.
trendo nemoj sad da zbunjujes 'normalne' skijase...cross country je skijasko trcanje , nema nikakav twintip (to je sport za prave ljudine, a ne nas mlitave sto koristimo liftove)...ima back country (freeride, twintip da) ima i skicross (twintip ne) gdje se vise skijasa na oznacenoj dionici sa preprekama/skakaonicama, istovremeno utrkuju ko ce prije da stigne od starta do cilja)![]()
nemoj reci da si nabavio 2012 model za te pare
ako se ne varam za ovu godinu je uradioprilican redizajn i opusa i sir francis bacon
i svidja mi se ono sto vidim pogotovo za one sto skijaju u super teskoj kategoriji
flex je tvrdji suzene u struku minimalno produzene povecana efektivna ivica sve onako kako se meni svidja i jedan i drugi model
i jos nesto ne vezano za temu ali vezano za line
steta sto nisu nastavili sa razvojem reaktor veza mislim da je imao potencijala doduse trebalo je da se ispegla dosta nedostataka prije svega nekvalitetna kineska plastika
no potencijal je bio tu
Izmenio/la Tadija_91; 14.03.2012 u 19:19.
@Trendo
Možda su vas asocirale "park" i "pipe" discipline, tamo ih ima.
A još svagdje pomalo, osim u "Kroz selo skijaško trkanje"
.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)