Strana 3 od 11 PrvaPrva 12345 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 21 do 30 od 103

Tema: Rocker ili ne, pitanje je sad

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    bravo i mashala! eto o tome i ja pricam camber+rocker = dobitna kombinacija; uzivancija svakako van staze drasticno olaksava skijanje u raznovrsnom terenu, a na stazi solidno gura. btw. nisam ocekivao da na forumu ima ovako progresivnih skijasa; ni manje ni vise nego skijetina u koju se kune eric polard. svaka cast! u kojoj duzini si je uzeo i kolko te je kostala(ako nije tajna)?
    LINE
    uzeo sam 184cm i kostace nesto preko 300 dolara sto je ispalo jako povoljno. uzevshi u obzir da je kompenzacija u pitanju odlicno sam prosao ili ja bar tako mislim...

Inache camber znaci zakrivljenje(ili tako nesto), Sapa je lep link okacio sve je nacrtano i sve je jasno...
    Posle ove zime koja traje josh jednom bi rekao ako nisam da ne mogu da zamislim skiju bez tradicionalnog zakrivljenja a rocker pride je pun pogodak.
    Sada vozim fischer big stix 106(nemaju roker) 180cm 26metara R i mogu vam reci skija kida gde osh samo sto u odnosu na ovaj Line mnogo vishe trazi od skijasha. Mozda je to do rockera ili nznm chega ali realno ovaj F je jedna dobra stara debela berta .GS zaokreti po dubokom snegu neverovatno na stazi mozes da pleshes sa njom sa ruba na rub kako osh kratki/dugi zaokreti. neverovatno...uzi stav shirok stav kako god hocesh...
    Zashto sam se opredelilo za trad. camber na shirokoj skiji(sto inache je tesko naci u poslednje vreme)?
    Taj grip na stazi i na ledu to drzanje na raznolikom terenu dzombama pa i po busenima snega ccc prosto ne verujem koju sigurnost daje u odnosu na flat ili reverse gde sam se ponekad osecao kao baletan.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    stevo, ova definicija se u stvari odnosi na reverse camber, a ne na rocker.
    rocker moze da bude i na skiji sa klasicnim camberom (dakle konkavnog profila) , kosto na pisah u gornjem postu.
    a razlika je inace drasticna sto se performansi tice.
    ja nisam pretjerano zainteresovan i entuzijastican za skije sa reverse camber jer su stvarno samo za duboki snjeg, ali jos gore sto se na ovakvim skijama kolko sam shvatijo covjek toliko opusti da potpuno zapostavi tehniku skijanja.
    dakle ne treba mjesati konveksnu kliznu plohu sa rockerrom. (istina neki rokeri su toliko ekstremni i pocinju toliko rano na dasci da daju dojam konveksnog profila).
    Steva je pravu definiciju dao, reverse camber = rocker! To Sapa o cemu ti pricas je Rocker/Camber profil - ali uobičajeno se zove skija sa rokerom .

Ja sam dao link http://www.evo.com/rocker-guide-what...it-matter.aspx gde je she to lepo slikovito prikazano - jasno 100% i ne mora ništa da se piše kada se vide slike .

U tom tekstu može i da se vidi "prava" definicija Rockera: Rocker (also called reverse-camber) is just as it sounds – camber turned upside down

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    , reverse camber = rocker! To Sapa o cemu ti pricas je Rocker/Camber profil - ali uobičajeno se zove skija sa rokerom .

U tom tekstu može i da se vidi "prava" definicija Rockera: Rocker (also called reverse-camber) is just as it sounds – camber turned upside down
    nije isto. postoji razlika (pokusah na brzaka da pojasnim, al izgleda nisam bio jasan) naci cu ti linak, gdje je to takodje lijepo objasnjeno.
    ko sto rekoh kod reverse camber, sredina skije lezi na podlozi, a kod rokera to ne mora da bude slucaj, roker moze biti kombinacija tradicijonalngo kambera i skije kojoj se prednji ili zadnji dio ''uzdize'', sto kod tradicijonalnog profila nije slucaj.

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Izvinjavam se istripovao sam da je Sapa okacio taj link ali ipak si ti to stavio Wlad. U poslu sam pa prelecem preko svega :/ nece se ponoviti.
    camber turned upside down to bi bio full rocker koliko ja kapiram....

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Znam da kad bih uzimao naredni par skija isti ne bi bili uzi od 80mm, camber i napred ili tip bilo sto od toga sto vi zovete rocker, reverse camber, camber turned uside down ili negde early rise. Svejedno mi je kako koja fabrika to naziva, bitno mi je kako se ponasa na snegu (naravno sneg u bilo kakvom stanju) i to 70-60% on piste i 30-40% off piste

Ski legenda
    Datum registracije
    24.01.2012

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od trendo Pogledati poruku
    Znam da kad bih uzimao naredni par skija isti ne bi bili uzi od 80mm, camber i napred ili tip bilo sto od toga sto vi zovete rocker, reverse camber, camber turned uside down ili negde early rise. Svejedno mi je kako koja fabrika to naziva, bitno mi je kako se ponasa na snegu (naravno sneg u bilo kakvom stanju) i to 70-60% on piste i 30-40% off piste
    Znaci Elan 82 XTi Volkl RTM 84 je full rocker recimo

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grimani Pogledati poruku
    LINE
    uzeo sam 184cm i kostace nesto preko 300 dolara sto je ispalo jako povoljno. uzevshi u obzir da je kompenzacija u pitanju odlicno sam prosao ili ja bar tako mislim...

Inache camber znaci zakrivljenje(ili tako nesto), Sapa je lep link okacio sve je nacrtano i sve je jasno...
    Posle ove zime koja traje josh jednom bi rekao ako nisam da ne mogu da zamislim skiju bez tradicionalnog zakrivljenja a rocker pride je pun pogodak.
    Sada vozim fischer big stix 106(nemaju roker) 180cm 26metara R i mogu vam reci skija kida gde osh samo sto u odnosu na ovaj Line mnogo vishe trazi od skijasha. Mozda je to do rockera ili nznm chega ali realno ovaj F je jedna dobra stara debela berta .GS zaokreti po dubokom snegu neverovatno na stazi mozes da pleshes sa njom sa ruba na rub kako osh kratki/dugi zaokreti. neverovatno...uzi stav shirok stav kako god hocesh...
    Zashto sam se opredelilo za trad. camber na shirokoj skiji(sto inache je tesko naci u poslednje vreme)?
    Taj grip na stazi i na ledu to drzanje na raznolikom terenu dzombama pa i po busenima snega ccc prosto ne verujem koju sigurnost daje u odnosu na flat ili reverse gde sam se ponekad osecao kao baletan.
    prije svega cestitam odlican izbor odlicna skija i jos bolja cijena
    eric pollard inace idejni tvorac ove skije umjetnick dusa i sigurno dusevan covjek je po meni najosjecajniji skijas u citavom tom freeride cirkusu
    uvijek ga je uzivanje gledati ....
    sigurno ces biti zadovoljan u svim uslovima tako da ce big stix poci da kupe prasinu i bilo sta drugo sta posjedujes
    druga stvar rocker i reverse camber nije isto
    reverse camber kao sto rijec sama kaze su suprotno od camber zakrivljene su cijelom duzinom od vrha do repa i samo se koriste za najdublji od najdubljeg pudera
    dok roker moze da ima normalan camber pod nogom ili da bude ravna skija
    a recimo prvig 30 cm skije se blago uzdizu da bi dobile tu tendenciju ka plivanju
    a neki modeli imaju to isto cak i na repu skije
    no sapa ce to vec podkrijepiti kakvim linkom sa ilustracijom
    jednom kad se ode na siroke skije nema nazad to je progres ne progresor nego progres

Ski legenda Flexon avatar
    Datum registracije
    16.05.2006
    Skije / Bord
    Elan M999 x 2 + LP XXL
    Godina
    48

Podrazumevano

http://www.youtube.com/watch?v=xWeNsU-OyKE
    http://www.youtube.com/watch?v=JKFJG2hhLqA
    http://www.youtube.com/watch?v=00xRXooEcPs
    neki linkovi za ovu skiju
    i jos jedna stvar sto wlad moze da potvrdi k2 (line) skije su malo duze nego li druge skije

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od dzoninho Pogledati poruku
    Znaci Elan 82 XTi Volkl RTM 84 je full rocker recimo
    Pa vise bih podrzao Flexona u njegovom zalaganju i americki standard za skije bez ugradzenih vezova, znaci ravna daska pa busenje i usrafovanje vezova.
    Ova dva modela ne spadaju u tu kategoriju osim ako im se ne ugradi ploca, ali tako se dobije visak vez.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •