Rezultati 11 do 20 od 27

Tema: Salomon Mission X5, flex?

Tematski pogled

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Zar se skije i pancerice ne biraju prema skijašu, a ne jedno prema drugom?
    Skija mora po "tvrdoci" biti uparena sa pancericom, a sve skupa sa znanjem skijasa: flx 55 ce tesko da vozi fischer rc4 rc worldcup, dok flex 130 ce da se muci sa elan flow 4 recimo - to su ekstremni primeri, naravno I opet je lakse tvrdjoj pancerici da komanduje losijoj skiji nego obrnuto...drugim recima bolji skijas ce da vozi laksu skije bez problema, ali losiji skijas nece mozi da se pokupi sa rejs daskom I mekanom cipelom..

Ko vozi bajs, to je analogno menjanju brzina: pedale recimo imaju tri zupcanika, najmanji srednji I najveci, a zadnji tocak 7. Najmanji zupcanik napred se ne "shifta" kroz svih 7 zadnjih vec samo recimo kroz tri najveca, srednji recimo svih 7, a najveci kroz tri najmanja... Tako je lanac bezbedan od spadanja, a postignut optimalni prenos snage I kadenca... Tako I kod skija I cipela: najlosije skije idu na flex 55-75, srednje na 70-90, a napredne 80-110 okvirno(moja podela). Takmicarske skije idu na 90-150 po zelji... Naravno, opsezi cipela se preklapaju vec prema zeljenom stilu voznje I znanju samog skijasa... U tom smislu nije pametno uparivati skije I cipele sa suprotnih krajeva palete..

Citirati Originalno postavljeno od adamm Pogledati poruku
    Yup... skije su vec tu i dobro mi leze. Jos da izaberem odgovarajuce pancerice pa da ugodjaj bude potpun.
    Budi mudar pa probaj fischer SOMA cipelu (progresor, viron, rc4, sta god) - neces se pokajati, samo ako ti bude odgovarala. Ja sam bol u svojim kolenima izlecio, a vozio alpinu i salomon ceo zivot!

Citirati Originalno postavljeno od gevara Pogledati poruku
    Nemoj tako, imamo jednu od jačih ponuda u okruženju .

@macak011
    Viron 6.6, malo sam drugačije skontao pa... Nemoj šta " atorit' "...
    Ma ok, ja cim procitam fischer skacem ko mlad majmun! Tu firmu il' obozavas, il' organski ne podnosis, nema sredine - ja je 'vala obozavam!
    Izmenio/la Tadija_91; 13.03.2012 u 17:35.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •