znas da sam o tome razmisljo jos prosle godine, ti nazivi su totalno Ret(r)o, i sve hocu da se raspitam, pa zaboravim, dal su ti Retto-romanci stizali i u te krajeve, sto je vrlo moguce. ovi u Montafonu inace pricaju isto ko ti tvoji tamo, neki turbo-dojch.
u Gargenellu gdje sam bio prosle godine (nastavak reportaze u sljedecoj emisiji Gogija Milica), narod kaze da je od Svajcarske porijeklom, a Shvica je odma iza cuke iznad sela, tako da...bas cu negdje da proguglam interesuje me.
ps
Koljeno, pa vjeruj jos uvjek me pomalo boli, i prvi dan nisam imao pojma hocel uopste biti skijanja, popeo se gore i reko sta bog da (ubandaziro se tejpovima isti Djokovic i Rafa, inace poslje sedam dana potko i natkoljenica izdepilirani skroz, svako skidanje bandaza suze na oci), elem dok sam skijao nije bilo nikih problemos.
ps2
a slusaj, ako se ne zaputis pravac St.anton, toplo ti preporucujem i ako ces da ostanes da prenocis uzimaj smjestaj u Schrunsu, jer je em centralan, em gondolom uvezan u to naj vece skijaliste, em je smjestaj tamo provjereno jeftiniji od svih ostalih sela u dolini. plus navece imas dje otic na pice, jer to ko mala palanaka, a ostalo su sve klasicna sela-sela. ako nes pit, imas makar dje prosetat, citavih 5 minuta s jednog na drugi kraj :P

), elem dok sam skijao nije bilo nikih problemos.
Odgovor sa citatom