Da li postoji neki autobus koji vozi iz Beograda do Jahorine? Neka direktna linija?![]()
Da li postoji neki autobus koji vozi iz Beograda do Jahorine? Neka direktna linija?![]()
Evo album slike od vikenda sa jahorine..
Bilo je guzve,ne mnogo,staze lose tu i tamo..ali sve u svemu bilo je lepo
http://www.facebook.com/media/set/?s...9206249&type=1
Petak, subota i nedelja na Jahorini, 3 razlicita dana. Petak magla, kao da je neka kisica na trenutke padala ali nista vredno spomena. Subota pocela malo oblacno i prerasla u pravi proljetni dan. Mislim da je temperatura +5-6 bila. Staze mokre a na nekim mestima dobro progledale (olipik i zeljo) i sastrugane(vrh poljica i delovi ogorjelice). sa zice kaplje kao ludo, na ulazu u sestosjed(mana ne imanja korpi).Nedelja takav snjeg i magla, tipujem da je do podneva palo oko 15cm snega. Bilo je milina za skijati,kako je lepo mekan bio ali oko 1 se moralo odustati posto smo bili mokri i vec su hlace skroz mokre bile. kad sjednes na zicu ona vec pokrivena snegom i sav posnezis dok dodjes do vrha (opet nedostak korpi). Zato smo otisli u Vucka na wellnes i gotivili se ostatak danaToplo preporucejem posetu njihovom spa centru, milina je.
Sto se tice guzvi na stazama, nije bilo guzve vredno spomena. Nesto malo vise u subotu ali to samo na praci i ogorjelici sestosedu, na 2sedu ogorjelice nikoga. Na stazama malo guzve ali nista da zasmeta, glavna smetala u broju su bili studenti aperiona koji su imali obuku pa ih je bilo na sve strane.
Nocni provod ludilo u Kolibi, od klope do svirke. Put do jahorine od BL preko Vlasica cist kao suza, nigde nista vredno spomena.
Jako lose odrzavaju staze i imam osecaj da im je teorija sad imamo 2 metra snega i ne moramo nista da radimo.
History is made by those who dare to break the rules.
Natukao sam se u Kolibi pre polaska, jahorinskih cevapa s ajvarom. Preko Vlasica sam preleteo u niskom letu
![]()
History is made by those who dare to break the rules.
ponedeljk je bio super dan bar meni. staze su bile ok upeglane ali je na vrhovima
duvao jak vetar pa je svukao sneg sa staza a ostao led. praca idealna a vozili smo malo i po sumi. jutros pada neki sitan sneg pa cemo videti kako ce biti
Upravo dodjoh sa Jahorine i evo da kazem utiske i stanje trenutno. Preko dana je temperatura u plusu, sneg i staze su jako lose jer se sneg topi i jako je tezak za voznju. Danas smo spustali stazu broj 9 koja se ne uredjuje (olimpijski spust) i spustali smo deo ispod dvoseda Skocine i bilo je mnogo ludoDobijali smo cak i aplauze sa zicare a plakali smo od smeha. Inace celokupan utisak je dobar, moje misljenje je da mi je 7 dana na Jahorini puno iz razloga sto malo dosade staze tako da jeidealna za vikend. Sto se tice organizacije, losa jako. Desilo nam se jedan dan da sestosed Poljice pocinje sa radom u 9:40??? Strasno... Staze se slabo uredjuju a mislim da je ogroman promasaj sto se ne uredjuju staze 9 i staza na Praci desni deo. Drug je jedan dan pokusao da odvozi stazu koja postoji na mapi inace se ne uredjuje (u pitanju je desni deo Prace gde ima odvajanje za desno i trebali bi da izadje negde malo ispod dvoseda) i zavrsio je na putu koji vodi za selo Praca, sreca pa su naisli putari i odveli ga do gore inace bi morao da pesaci 7-8 kilometara. Inace ta staza kao i vec pominjaa staza br. 9 su prelepe staze, prokrcene ali se ne uredjuju iz ne znam kog razloga. Sve u svemu, doci cu opet na Jahorinu jer mi se planina svidja zbog mnogo velikog prostranstva jer bukvalno moze da se vozi gde god pozelis. Licno meni najbolja staza Olimpik iako je kratka, meni najlepsa. Cak sam se oprobao i u slalomu jer je bilo takmicenje pa ostale kapije i mnogo mi se svidelo
![]()
vidis to je na trulom zapadu sastavni dio alternativne ski kulture; postoji hike&ride, kad se penjes pjeske do nekog vrha da bi se spustijo, a ima i druga varianta kad se spustas daleko od liftova, pa poslje pjesacis i stopiras da te vrate na skijaliste; meni licno zvuci ko avantura i praktikujem obje variante.
ps
nadam se da se te staze svjesno ne uredjuju, kao i na trulom zapadu gdje svako skijaliste pokusava da obezbjedi barem par ski routa za skijase ljubitelje ne uredjenih terena, a opet relativno bezbjednih i markiranih.
Nisam siguran da se svestno ne uredjuju jer danas na drugom forumu sam dobio informaciju da je na njima poginulo dvoje ljudi zbog lavina. Inace staze su prelepe i steta sto se ne uredjuju više (mislim na stazu br. 9 olimpijski spust i ovu stazu kojom se izgubiš).
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)