Strana 71 od 154 PrvaPrva ... 2161697071727381121 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 701 do 710 od 1539

Tema: Aktuelnosti sa Jahorine (ARHIVA)

Super Member Ivan Bgd avatar
    Datum registracije
    25.08.2010
    Skije / Bord
    Nordica Enforcer 110 '18 (140-110-129); Volkl Gotama '15 (139-107-123)
    Godina
    51

Podrazumevano

- na Prači postoje dve trasirane staze koje se ne uređuju!!! Pa kako da očekujemo da probijaju nove staze, kad su i ove što imaju zapustili???...
    [/quote]

Te dve staze su prelepe bas tako ne uredjene(ako mislis na krajnje levu i krajnje desnu).
    Kad hocu da uzivam u voznji odem tamo, retko kad sretnes nekog i jos ako ima svezeg snega prava milina.

Da je bilo guzve bilo je, ali to sam i ocekivao za praznik te sam bezao od guzve na manje guzve ili bez guzve ili malo u kafanu dok ne prodje guzva

Super Member HEROES avatar
    Datum registracije
    11.12.2011

Podrazumevano

Zar nije taj zenski olimpijski spust,sav zarastao u sumu,bar mi je tako izgledalo pre dve sezone,da nisu rasciscavali nesto tuda?

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    44

Podrazumevano

Spust krece od vrha, gore je golo, i spaja se na "desnu" Pracu (odozgo gledano), tako da ne, nije zarastao. Mozda mislis na stazu ispod stare trase jednosjeda, tamo jeste malo zaraslo, ali moze se proci, taman bude zanimljivije

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Te dve staze su prelepe bas tako ne uredjene(ako mislis na krajnje levu i krajnje desnu).
    Kad hocu da uzivam u voznji odem tamo, retko kad sretnes nekog i jos ako ima svezeg snega prava milina.

Da je bilo guzve bilo je, ali to sam i ocekivao za praznik te sam bezao od guzve na manje guzve ili bez guzve ili malo u kafanu dok ne prodje guzva
    Apsolutno se slažem, u četvrtak sam samo te staze i vozio, prvi sam prošao desnom, a samo jedan ispred mene levom! Powder do iznad kolena !

Ono što sam rekao je iz ugla jednog uređenog skijališta!

Junior Member
    Datum registracije
    19.09.2011

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Nemanjus Pogledati poruku
    Apsolutno se slažem, u četvrtak sam samo te staze i vozio, prvi sam prošao desnom, a samo jedan ispred mene levom! Powder do iznad kolena !
    Leva staza ispod starog jednoseda na Prači je fenomanalna, a ni ona skroz desno ne zaostaje. Evo mog powder snimka sa Jahorine od prošle nedelje, ima delova i sa tih staza:

http://www.youtube.com/watch?v=U0GbK0UVty4&hd=1

če gevara avatar
    Datum registracije
    08.01.2011
    Skije / Bord
    Нордика Енфорсер

Podrazumevano

Možda nisam baš dovoljno kompetentan, no "reći" ću i ja nešto ... Par aktuelnih i korektnih informacija želim proširiti sa par stvari.

Uopšteno, označavanje je jako slabo. Zone gdje su staze, spojevi između istih, pomoćni znakovi, info table na potrebnim mjestima... Bilo bi korektno postavljati i informacije o postojećem riziku lavina i ostalim karakterističnostima.
    Neki su već pomenuli "radno vrijeme". Zna nam se sve o mentalitetu, nema mnogo tajni, a potvrđujemo neke crte i u pomenutom dijelu. "Radno vrijeme" jednostavno moramo naučiti ispoštovati! Svako će razumjeti uticaj više sile.

Bilo bi lijepo, ako neko zna, otkriti i informacije je l' postoji neki poseban "ski pas", pored standardnih? Nisam vjerovao da ima još onog bezobrazluka zvanog nepoštivanje reda pri vanrednim uslovima. I to kod "žice" koja jedina radi i koja je mnogima povratak do smještaja. Elem, bilo je bisera (BISERKI) koji su pri tom SKIJALI, a garnizon ljudi (i djece) čekaju da se izvuku do apartmana!
    Otkriću vam da je "tozla ski pas" krznena kapa .

Napretka ima, značajnog, shodno vremenu i prostoru. Neke stvari čekaju, no vjerujem da će brzo da napreduju. I pored raznih opterećenja može se uživati. Nije Jahorina jedina tako da čangrizavci imaju alternativu.

Ali, ako ne bude pomaka zovem "mister Caneta Prebranca" da ponovo prodrma .

Super Member plecko avatar
    Datum registracije
    17.01.2009
    Godina
    47

Podrazumevano

ja sam ove godine prvi put bio na Jahorini (9/10.2.) i na mene je ostavila dosta dobar utisak kao dobar ski centar, namerno smo izbegli vikend jer smo čuli da su strašne gužve vikendom, prvo što mi se svidelo "nema gužve" ni na stazama, ni na žičarama, drugo "staze ispeglane, tvrde, bez hupsera", treće "dužina staza".....bio sam više puta na Kopaoniku ali njemu fali staza kao što je Jahorinska "prača",i onaj deo što se vozi od vrha "ogorjelice"....možda bi "krčmar" mogao uporediti ali je kratak....

Super Member milos_pg_91 avatar
    Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    34

Podrazumevano

Ja idem pocetkom marta.. Bili smo i prosle zime, nama se svidjelo )

Senior Member
    Datum registracije
    13.12.2010

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plecko Pogledati poruku
    ja sam ove godine prvi put bio na Jahorini (9/10.2.) i na mene je ostavila dosta dobar utisak kao dobar ski centar, namerno smo izbegli vikend jer smo čuli da su strašne gužve vikendom, prvo što mi se svidelo "nema gužve" ni na stazama, ni na žičarama, drugo "staze ispeglane, tvrde, bez hupsera", treće "dužina staza".....bio sam više puta na Kopaoniku ali njemu fali staza kao što je Jahorinska "prača",i onaj deo što se vozi od vrha "ogorjelice"....možda bi "krčmar" mogao uporediti ali je kratak....
    Беле реке на Копу су по мени знатно боље стазе од Праче. Ове зиме сам и у јануару и у фебруару по неколико дана скојао Беле реке и осећај је одличан. У неким аспектима су ове стазе боље од Савиног кука на Жабљаку. Међутим, као ски центар мислим да је Копаоник последњих година у потпуности се издвојио у односу на остале центре из бивше нам државе. Јахорина се бори да тај јаз не буде превелики. Када раде све стазе и жичаре као последњих месеци да би човек искијао све стазе и путељке треба 1,5 дан. Сада око Сретења је скијало 7000 људи а на жичарама и стазама нема озбиљних гужви .

Senior Member
    Datum registracije
    13.12.2010

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plecko Pogledati poruku
    ja sam ove godine prvi put bio na jahorini (9/10.2.) i na mene je ostavila dosta dobar utisak kao dobar ski centar, namerno smo izbegli vikend jer smo čuli da su strašne gužve vikendom, prvo što mi se svidelo "nema gužve" ni na stazama, ni na žičarama, drugo "staze ispeglane, tvrde, bez hupsera", treće "dužina staza".....bio sam više puta na kopaoniku ali njemu fali staza kao što je jahorinska "prača",i onaj deo što se vozi od vrha "ogorjelice"....možda bi "krčmar" mogao uporediti ali je kratak....
    Иначе Крчмар жица је дуга 1930 метара а стаза 2025 метара са висинском разликом 471 метар. Олимпијски спуст је дуг 2040 метара стаза са висинском разликом 545 метара, тако да су ту нијансе у питању. Беле реке су дуге око 3500 метара а висинска разлика је нешто преко 800 метара. Савин кук је нешто краћи од Белих река и са нешто мањом висинском разликом.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •