@trendo
Ne morate uopste ovo citati posto i nije nesto zanimljivo, pitao me covek pa da mu odgovorim
Pozdrav velikom zaljubljeniku u planine. Evo da ti malo reknem svoji tehniku mada tekstom opisivati skijanje je cista glupost. Ali posto se verovatno nikad necemo videti u zivotu sto da malo i ne prodžavrljamo i na tu temu. Ako si gledao snimak pre mesec dana sanimljen na Krvavecu, skimen ga je prokomentrisao da ga izvodi da li kapiten Slovenskog Demo tima, e on prenosi nasima a onda ovi nasi za odredjenu svotu novaca prenose dalje raji koja je zeljna savremene i aktuelne tehnike. Posto mislim da bez dobrog ski instuktora nema napredka ne stidim se da priznam da velatino cesto koristim njihove usluge. Kada kazem dobar instruktor mislim na onog coveka koji svake godine ide na inostrane demonstracije i seminare da bi znao sta se desava u svetu. i tamo trenira. Prvo i prvo ako prvi zavoj na stazi ne izvede kako treba neces vise izvesti ni jedan. Znaci stani, ponovi i tek onda kreni da skijas, ako treba i 100 puta.
Krecem polako i ravno niz padinu prvo naredjujem skocnom zlobu da se nagne u stranu (onaj koji je u pancerici) i vec on pocinje da me uvodi u zavoj. Skije se polako dizu na rubove i vec posle sekundu kolena krecu prema brdu. Prolaze ispod mojih grudi tako da mi posle pokreta 90 % tezine ostaje na donjoj skiji. Grudi su mi iznad spoljne skije. Opisujem radijus. U najnizoj tacki oznacavam stapom sa strane, pocinjem da se izdizem,prelazim blago na prste u "maciji polozaje" grudi polako okrecem prema padini. Prelazim na obe ploce. Zadajem ponovo skocnom zglobu naredbu da se nagne u stranu a sam tim prelazim na rubove a posle sekunde ili dve kolena idu u brdo i uplivavam u zavoj. Eto pisah ti koliko sam slikovitije mogao. Inace stekan na svoje slici koju ima forumu dobar deo tezine drzi na gornjo skiji( vidi polozaj gornjeg dela tela), znaci vozim kontra od njega. Ramena mirna (ne mlati njima nisi saobracajc nego skijas rece mi jednom insruktor), kukovi mirni kao i gornji deo tela jer je sam ucen da se zaokret izvodi skolenima i skocnim zglobovima a ne dupetom, kukovima ili ramenima. Ali jos ucim i sto je najgore umrecu glup (rece neki filozof, nemam pojma koji) Eto a za neka pitanja bilo bi bolje da se nadjemo na stazi pa de se dobro iskijamo