Strana 75 od 398 PrvaPrva ... 2565737475767785125175 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 741 do 750 od 3975

Tema: Novosti sa Stare planine

Super Member
    Datum registracije
    16.12.2006
    Godina
    55

Podrazumevano

ajde i da se slozim sa vama. ali me interesuje jedna stvar. da li ljudi idu na kop i ostala skijalista zato sto tamo imaju dobre hotele (sa zvezdicama) i po neku stazu ili idu na zato sto imaju solidan smestaj i dobre staze?
    ja licno bi pre uzabrao ovo drugo. onima kojima je do dobrih hotela, mogu da odu u beograd, tamo ima bas lepih i zvezdastih hotela.
    ponovo kazem, pisem, nisam protiv hotela, ali smatram da nije morao bas takav (skup) da se sada napravi. mogao je neki jeftiniji, a deo novca uloziti u staze. pa ni kop nije pre 10-15 godina imao Grand hotel, vec solidan i meni kao srednjoskolcu pristupacan Karavan hotel

Super Member SRB_PI avatar
    Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    32

Podrazumevano

мислим да су на Копу остали само странци и они који иду да сунчају нову опрему?
    ретко ко иде због скијања... :/
    ја би ишо да се подсетим дана кад сам био мали, ал мућак!

Citirati Originalno postavljeno od vlada019 Pogledati poruku
    jel ovo http://www.youtube.com/watch?v=AStdd...S1CkWOxRa5CLxu

info sa klipa Konacno i na Pirotskom zimskom izletistu i skijalistu "Planinarski dom" se desilo nesto sto se naziva ski lift, do sada su bili raznorazni kanapi i traktori. Cak i ratrak imaju i topove za vestacki sneg samo kada oskudacija nebi bila bas ovako gadna pa da neko i sedne za volan i sredi stazu, bar po nekad :
    ратрак ради и возе га, једини је проблем што нису имали паре за раоник напред и ваљда је оно чуди са задње стране преса (исправите ме, стварно не знам), тако да ратрак таба тако што иде горе доле, само гусеницама...

у Аустрији ски пас 170Е, ко што неко рече за 110км стаза у систему који ради ко Швајцарски сат...
    а нико не спомиње плате у Аустрији?
    цене основних животних намирница су +/- 3% исте...
    опет поредимо бабе и жабе...

а и лако је оном ко има једно дете да оде у хотел са 4 и 5 звездица, питао би га да има четворо ил петоро деце, плус жену (плус швалерку; за швалерку се шалим )

што се тиче случаја кад не ради гондола из хотела постоји аутобус који вози скијаше до Коњарника, кад сам ја био последњи пут, то је функционисало, сад не знам...

Super Member macak011 avatar
    Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Fischer RC4 race RC & SC Pro; Dynastar Legend Mythic Rider
    Godina
    49

Podrazumevano

Sve to stoji za nas zaljubljenike u skijanje. Medjutim, danas je situacija na zalost, mnogo drugacija - meni je dovoljno da ima ciste posteljine, da ne trce bubasvabe po sobi, da je usisano i da ima tople vode, ali neko drugi trazi i bazen i kadu sa mehuricima i wifi/plazma tv/frizider, ski-in/ski-out i 100km staza svih boja i da iznajmi i motorne sanke i skije i obicne sanke i kliska i 300 cuda jos...

Hocu da kazem da danas glavnu rec u razvoju centra vode zelje razmazenih turista koji su spremni to sve da plate. I to nije problem. Problem je trapavo i traljavo (a i lopovsko) odgovaranje na potraznju - sa "ovakvim" hotelom i "ovim novim" stazama i "ovakvim" zicama NECE privuci deo turista sa Kopaonika. Niti sa Zlatibora. Naprotiv, oterace i one stare SP goste, jer je usluga skuplja nego ranije, a skijasa mnogo vise na starim stazama nego ranije Jedino sto je dobro u celoj prici je to sto ce ponuda privatnika/doma i starog hotela morati da se popne za koju stepenicu vise za iste pare, ali ono sto definitivno fali jos uvek su skijaski kapaciteti - bar jos jedna, dve siroke plavo-crvene staze sa bar jos jednim sidrom.

Super Member
    Datum registracije
    16.12.2006
    Godina
    55

Podrazumevano

"razmazeni turisti"! prava rec, svaka cast. ja kada sam poceo sa skijanjem, davnih 80-tih, skijali smo na brdu iznad zajecara (odakle sam rodom) na Kraljevici i to tako da smo se penjali pesice do prvog ili drugog brda (stariji zajecarci znaju o cemu pisem) i onda nizbrdo. e to je bilo skijanje. i tada smo samo jedno zeleli, da imamo bilo kakvu zicu, jer smo bili klinci i vrlo umorni od pentranja, a tako zeljni skijanja...
    prosle zime, posle sigurno 20 godina, ponovo skijao na legendarnoj kraljevici. sta reci, sidro, nocno skijanje, ratrag, vestacki sneg....
    Ajmo da nam neko kaze kako je na sp, sutra bi treba da odem tamo, pa me interesuje kako je gore, kakav je put, da li je neko bio u vili Ika....

Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    32

Podrazumevano

ја јуче мало преко фејса причао са Нишлијом, каже да није пут баш најбоље очишћен и да има снега на претек

и ја исто идем сутра

@macak011: у односу на прошлу годину, цене у приватном смештају су отишле на горе...
    сећам се кад сам био мали, са ћалетом на скијању, како сам тада добио батине, уф! још се сећам: будим се у 1 и скијам сат, два и ћао... уфати ме тата и пита јел знаш колко кошта ски пас, што си дошо овде...
    сад бато у 6, пола 7, пре петлова; ма може и у сену, само да имам где да се истуширам и шта да једем

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Znam da je skuplje, uvek se lovilo u mutnom, ali kad bude pusto ko u avganistanu, kad Kop i Tornik naprave bum sa manjim cenama i vecim brojem staza, pa odu nalevokrug bgd i ns gosti sa SP, a pirocanci u Pirot, majdanpecani na Rajkovo (ako proradi), nislije u Bojanine vode, zajecarci na Kraljevicu, bice vikend na SP za crvenu, sa sve klopom...

Member
    Datum registracije
    01.09.2009
    Godina
    43

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od macak011 Pogledati poruku
    Znam da je skuplje, uvek se lovilo u mutnom, ali kad bude pusto ko u avganistanu, kad Kop i Tornik naprave bum sa manjim cenama i vecim brojem staza, pa odu nalevokrug bgd i ns gosti sa SP, a pirocanci u Pirot, majdanpecani na Rajkovo (ako proradi), nislije u Bojanine vode, zajecarci na Kraljevicu, bice vikend na SP za crvenu, sa sve klopom...
    A ti ces onda verovatno na Kosutnjaku,na konopac da deres rukavice,predpostavljam posto si naveo da svako ide u svoj kraj na skijanje

Member
    Datum registracije
    01.09.2009
    Godina
    43

Podrazumevano Krov Srbija

cisto mala napomena,obavestenje ili blagoreceno podsecanje:
    Stara planina sa Midzorom visokim 2166m predstavlja "krov Srbije"
    Stara Planina ili Balkan-kako je vecina iz naseg okruzenja zove predstavlja planinu za respekt,e sad sto se politicka elita okomila bas na nju da pere lovu i da neurbanizovani i netaknuti prirodni biser upropascava raznoraznim izmisljotinama to je velika grehota...ali sta ce mo mi obicni smrtici nemozemo apsolutno nista da promenimo ...

Datum registracije
    26.01.2010
    Skije / Bord
    NITRO ROOK
    Godina
    32

Podrazumevano

мени највише недостаје она бака што је у подножију Коњарника продавала питу са сиром (сукане коре) и планински чај

умем ја и на друге ствари да трошим паре (нпр ДСЛР, па одо радим свадбе)

Datum registracije
    12.01.2009
    Skije / Bord
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od dr_kolew Pogledati poruku
    A ti ces onda verovatno na Kosutnjaku,na konopac da deres rukavice,predpostavljam posto si naveo da svako ide u svoj kraj na skijanje
    Pa vidi, kad bi tamo neko pametan napravio bar tanjir, a na Avalu dovukao bar jedan dvosed i / ili sidro, uz neku akumulaciju podno Avale za topove, mislim da bi onda svaki vikend umesto 250+ km prelazio 15, a za vreme zimskog raspusta bi zapalio preko - drugim recima, tesko da bi me SP, pa i Kop, Tornik i slicno videli. Kapiras, ja za vikend skijanje MORAM da odem do ZL, KP ili SP - da imam Avalu ili Kosutnjak, a da je samo nalik Kraljevici, Rajkovu, Divcibarama (stara staza), Gocu, Bojaninim vodama, pa ne bi me videli vikendom!

Edit: E, da, i Pirot!

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 4 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 4)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •