Mozda je pravilnije reci da nisu "poceli", vec da ranije nisu to radili, a trebalo je.. Na uredjenim skijalistima kakav je Kopaonik, skija se po uredjenim stazama, dakle van staze je zabranjeno i za to sledi kazna, to je potpuno normalno. Ne verujem da biste u recimo, Austriji ili Francuskoj za slican prestup bili samo opomenuti - e sad, to sto oni ranije nisu radili svoj posao kako treba, to je druga prica... Uzimajuci u obzir realnu "opasnost" u datom slucaju, mislim da je moglo da prodje sa opomenom ili privremenim oduzimanjem, al 'ebi ga...
ja sam prosao kroz sumu i iza mreze na Zlatiboru, sa Cigote na deo zatvorene staze 1a prema decijem parku i imao sam srece da sam samo opomenut...e ,da, takodje sam prosle godine opomenut kada je prelaz na duboke sa K.grebena bio zatvoren zbog pripreme nekog takmicenja valjda, a ja se opet, jel, "provukao", zatim su me opominjali na BZ kad se ranije pustam sa sidra, pa prodjem pored data check-a (zaobidjem ga jel ne pusta sledecih 5 mina, a ja se sjurim za 20 sek) itd, itd...![]()