Fotke su u galeriji: http://slike.skijanje.rs/v/Gerlitzen2011/
Drugu sedmicu marta sam bio smješten uz jezero u Bodensdorfu, jer sam osim Gerlitzena obilazio i ostala skijališta u blizini. Apartmani su veći nego na samom Gerlitzenu, a cijena je povoljnija (od 36 ojra na više). Zgrada u kojoj sam bio ima 20-metarski bazen i restoran, ali za 7 dana ne nađoh za shodno da posjetim ni jedno ni drugo (poslije skijanja sam se više vrzmao po Villachu). Više informacija o smještaju ima ovdje. Na 100-tinjak metara od zgrade je stanica besplatog ski-busa, a još 100 m dalje je samoposluga.
![]()
Pripreme su počele:
![]()
Pogled na gerlitzen i Villach sa Dreilaendereck-a
i sa Turracher-a
![]()
5. i 6. dan, naravno, Gerlitzen.
Do duše, prvobitno je bio u planu jedan dan na Katschberg-u, ali malo umorni od automobilizma, malo zbog vremenskih (ne)uslova (kako reče jedan "zema" na parkingu, i Bad Kleinkirchheim je bio zatvoren u cetvrtak zbog vetra)...mi ostasmo zadnja dva dana na proverenoj Osojščici.
U četvrtak je i duvalo po-malo, ali u petak...sedeli smo na vr' GerlitzenGipfel-a i to bez kaciga, maski, fantomki, i sunčali se.
Po ustaljenom običaju, parkiramo se na parkingu Klosterlebahnen'a...i zadnja žica se vozi pravo u gepek. Bilo je i ekskurzija (mislim da su cela Poljska, Slovačka i Češka došle na zimovanje), i takmičenja u donjem delu Klosterle-a...ali bez obzira na sve, mi redovno napravimo (prema skiline.cc) najviše downhill distance-a baš na Gerlitzen-u. I zato će Osojščica uvek biti u opciji skijanja u/po Koruškoj.
5. dan: Osim prve fotke, na kojoj se vidi staza br.1, sve ostale su ovekovecile Klosterlei to njen donji deo (staza br.9). Primetnija "guzva" na zicari se prolazila za 30-45 sec...toliko o guzvi
.
6. dan: Suncanje i preslishavanje geografije iz pionirskih dana. Sa ovogodisnjom turom po Koruskoj, izuli smo se od skijanja
...ali bukvalno
.
Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)