Svi koji idu u Francusku hranom se snabdevaju u Italiji gde je to mnogo jeftinije, e jedino sto sam kupovao u Tignesu je vino, i jaaaaaooooooo kako je dobro a za male pare negde oko 3-5 evra po flasi![]()
Svi koji idu u Francusku hranom se snabdevaju u Italiji gde je to mnogo jeftinije, e jedino sto sam kupovao u Tignesu je vino, i jaaaaaooooooo kako je dobro a za male pare negde oko 3-5 evra po flasi![]()
Prošle god iz Francuske ja sam nosila 8l vina. Vino je dž, a jako je lepo i pitko. Moj cimer je kupio 15l i doneo kući. Znači oko praznika i proslava nemojte da brinete. Cene su neznatno više ali ima i nekih jeftinih sireva i namaza koje su stvarno dž.
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
ma opustite se cene su OK u prodavnicama, mozda 10-15% skuplje nego u megamarketima pre skijalista.
A posto u megamarketima uvek uzmes i vise nego ti je potrebno(bar ja) onda mi ispada isto pazario gore(Tignes) ono sto mi treba ili dole u megamarketu i jos ne teglim.
Samo sam jednom odlucio da svratim na klopu u restoran na dnu staze Sache i pocastim se nekom sniclom sa pomfritom i cajem nakon naporne voznje po zaledjenim stazama i tu me odrase 30eur za gore pomenuto.
Lazem, svratio sam i u Valdizeru na klopu u kafani na samoj stazi.Klopao sam neku piletinu i uvalise mi neki sos u prilogu koji slobodno izbegnite jer neprijatno deluje na probavu. Cena sa cajem oko 15-20 eur
Posle toga sam se drzao Njeguske prsute i slaninice koju sam poneo i u radnjama pazario sireve i ostale zezalice.
Tako da je meni je bilo dovoljno da se za dorucak lepo nakrkam prsute i slaninice uz kajganu sto mi daje snagu i toplotu za ceo dan skijanja, a za odrzavanje snage na stazi ponesem u dzepovima cokoladice i flasicu od pola litre soka.
I sa time ceo dan strikam po i van staza a na sedoguzima ili u kabinama krkam i pijem.Ne gubi se vreme na klopu u kafanama(cekas red + vidis nesto zanimljivo,...) i maksimalno iskoristis tih majusnih 7 ski dana.
Mozda bi skibus mogao i da napravi 10-11 dnevni EK obzirom na duzinu puta, jest skuplje ali vredi svaki cent !
Pozdrav
![]()
hvala ivane na informacijama...
Krkanje u gondoli!![]()
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Čokoladica može i na običnoj žici, može i kad je lepo vreme. Kad je hladno i kad je vreme :P fazon je da se u gondoli jede sendvič od prženih jaja sa pršutom (onako bogato podmazan nekim krem sirom), posle toga, osaćaj je neverovatan i bez obzira na nesreću od vremena napolju, skija se moćno i do kraja rada žica.![]()
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Sunčice, ako slučajno ne budeš u mom autobusu na putu za Tignes, čim vidim neku devojku sa sendvičom od prženih jaja, dok curi iz njega neki krem sir, nadam se da se nećeš ljutiti da joj (ti) priđem i upoznam se sa njom?
Ski sandwitch a la sunCica![]()
Mislim da bi trebala da postujes malu demonstraciju kako pravis sendvic na youtube, pa onda moze da se organizujue i malo takmicenje u pravljenju. Ti ces, naravno, biti ziri![]()
Jao momci, drugari, skijaši ... (dramska pauza) ... zaboravljate na najbitniji element sendviča, a to je užasno vreme na skijanju. U takvim uslovima takav sendvič je neophodan, pojevši takav sendvič čovek se pretvara u zver i skija po svim uslovima i neuslovima. U bilo kojoj drugačijoj situaciji spravljanje istog bi bio čist gubitak snage, vremena i unos prekomernih kalorija koji samo usporava. Jednostavno, nećete, ne možete skapirati taj sendvič ako se isti jede u busu. Koliko sam čula o Tinju, mislim da ću morati par takvih da imam u rancu kad izađem na skijanje.
Nastanak sendviča od prženih jaja (kajgane) sa pršutom i krem sirom
Elem, sa gimnazijom smo bili u Srebrncu. Bio je užasan dan, pada sneg, duva vetar, magla, vidljivost 10m. Za doručak smo mogli da dobijemo ili viršle, ili mazalice i mi smo se nameračili da napravimo sendviče i maksimalno iskoristimo poslednji skijaški dan. Verovatno kao nagradu i zbog lošeg vremena dobili smo jači doručak kajganu sa malo pavlake. Pošto nismo imali od čega drugog napravili smo sendviče sa kajganom u koji smo dodali malo pršute koju je neko imao u šteku i nafilovali obilno pavlakom. Ala se skijalo tog dana, skijalo se vrhunski, poludeli smo od energije posle popodnevnog sendviča.
Taj recept sam primenila samo još jedanput i naravno sa velikim uspehom.
Sendvič i šalu na stranu, volela bih da se upoznamo u busu. Posle možemo da organizujemo takmičenje u pravljenju "ski sendwitch a la Suncica" sendviča. Probajte, zvuči šašaovo, ali kad je vreme očajno taj sendvič vraća u život.
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Trenutno je 2 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 2)