Strana 20 od 62 PrvaPrva ... 10181920212230 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 191 do 200 od 615

Tema: Trois Vallees

Senior Member
    Datum registracije
    16.01.2007
    Skije / Bord
    Head

Podrazumevano

Ziveli, pa da se ponovo negde sretnemo!
    Ja planiram Tignes sad u martu/aprilu..

Super Member Buda avatar
    Datum registracije
    27.02.2006
    Skije / Bord
    Ficher progressor F19
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grazer Pogledati poruku
    Bili smo u 3 Vallees u periodu od 14 do 23 januara, smesteni u Val Thorensu ( sto bi toplo preporucio ako se ide u ovaj centar ).

Od dolina nisam samo u Courchevel stigao da se spustim,ostale sam sve vise manje proskijao, bas sam se trudio ali za pravu uzivanciju 10 dana je ono sto vam treba.
    Da si bio smešten u Meribel-u verovatno bi preskijao sve tj.većinu staza u sve tri doline. Zbog toga se ne bi složio sa tobom što se tiče preporuke za Val Thorens. Moja preporuka je ipak Meribel jer je to centralna dolina i mnogo je brže preći do Courchevel-a a sledećeg dana do Val thorens-a ili eventualno Le Menuires-a.Ja sam bio 7 dana i preskijao sam većinu staza u sve tri doline. Ne kaže se džabe "zlatna sredina " .

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Val thorens sam preporucio zbog lepote , provoda, nocnog zivota a i cinjenice da je jedini u to doba imao snega po ulicama. Meribel je bio suv
    History is made by those who dare to break the rules.

Senior Member
    Datum registracije
    29.11.2010
    Godina
    45

Podrazumevano

Sto se tice polozaja za skijanje, definitivno je najbolji Meribel. Val Thorens je nezgodan za povratak na kraju skijaskog dana jer je na najvecoj visini, pa je potrebno promeniti par zica da bi se stiglo nazad. Meni se desilo da nisam bas dobro procenio koliko mi je vremena potrebno i zavrsio sam u Menuir-u na busu za Val Thorens. Kada je u pitanju lepota, tu se po meni istice Saint Martin, koji je na dnu Belleville doline, u stvari jedino mesto koje sam u 3D video sa starim Francuskim smekom, ali je Val Thorens ipak najzivlji i najsnezniji i ja ga vec dve godine biram.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Glasam za Meribel i to Mottaret koji izgleda OK, ima hotela i apartmana ali nema onih grozomornih zgraduretina koje dominiraju u VT i LM a sa druge strane ima super poziciju.
    (hvala ljudima sa foruma koji su nam preporučili ovo mesto )

Administrator admin avatar
    Datum registracije
    14.03.2005
    Godina
    64

Podrazumevano Val Thorens (FRA) - Novi funitel u sezoni 2011 /2012.

Ovaj 4. funitel u Val Thorensu će se sastojati od 2 serije po 2 kabine, svaka sa kapacitetom od 33 osobe. Nosi naziv "Thorens". Do vrha će stizati za oko 2 minuta, ostvarujući kapacitet od 1500 osoba na sat. Polazna stanica je na 2750, a izlazna na 2960 m/nv a visinska razlika je 210m. Dužina trase je 787m, maksimalna brzina 8 m/s.

Polazna stanica je na vrhu sedežnice "Portette" a vrh novog funitela na grebenu prema Orelle-u. Proizvođač konstrukcije je švajcarski BMF. Završetak je planiran u decembru 2011. Vrednost investicije je oko 6 miliona evra.

Ovaj lift će opsluživati 2 nove ski staze: crvenu - Les Asters i plavu - Le Chocard. Na Ski mapi Val thorens-a za 2012 ucrtana je trasa novog furnitela "Thorens" sa pripadajućim stazama.
    Priložene slike Priložene slike      

Administrator admin avatar
    Datum registracije
    14.03.2005
    Godina
    64

Podrazumevano

Skica polazne stanice novog funitela "Thorens"

Izgled buducih kabina...

Skica kako se krece uze - sajla.

Prva . stara mapa s dodatno ucrtanim polozajem novog funitela

Druga, nova mapa skijalista val Thorens sa uctrtanim funitelom i novim stazama uz njega.
    ---------------------------------
    Da li ce u buducnosti biti prosecena i nova staza sa druge strane prema Orellle-u ???

Preuzmite novu kompletnu mapu skijalista Val Thorens za 2012
    http://www.skijanje.rs/Ski_Centri/Fr...orens_2012.jpg
    Priložene slike Priložene slike      

Member Alias avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Godina
    48

Podrazumevano

Pozdrav svima!

Kreću planovi za novu ski sezonu, pa da pitam - da li je neko bio nekada smešten u Brides Les Bains-u i kakva su iskustva? Koliko vremena treba da se gondolom popne do skijališta (zvanično piše 20 minuta do Meribel-a)? Da li ima gužve na gondoli? Ima li šanse da se u sred sezone, ako ima dovoljno snega, spustite skijama do samog mesta?

To što je mesto malo i nezanimljivo po pitanju zabave nije toliko bitno, ali videla sam da imaju veliki SPA centar...

Super Member
    Datum registracije
    26.10.2010

Podrazumevano

Nesto ne videh utiske iz Orelle a pa ako moze neka informacija ne bi bilo lose. Kakav je smestaj i okolina, prevoz gondolom do Val Torensa i nazad, doplata za ostale doline i sl.

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Najveća mana tih aranžmana(orelle) je što nude samo ski pass za val thorens a doplata za tri doline je 26e po danu a kolko vidim svi aranžmani koji se trenutno nude su samo VT bez ostatka.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •