Strana 10 od 13 PrvaPrva ... 89101112 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 91 do 100 od 121

Tema: Jel skijate vi ili samo zevate na forumu

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od pailhead Pogledati poruku
    ja, slike govore vise od rijeci;
    ali za one koji su ostali zeljni i ne iskijani, od sutra powder alert; poslje3,5 sedmice ljetnih vrucina u Alpe se vraca hladni vazduh sa istoka; granica snjega ce se u noci sa utorka na srijedu spustit i do 600mnv. ovo vazi za sjeverni dio svajcarskih Alpi i Vorarlberg!!! (ih sto ce lice zvano oggy da se na uziva za sve nas)
    ps
    i ja nesto kontam uzet od srijede slobodno pa negdje u pravcu stantona

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    T.Rice HP, Skate Banana, TRS,
    Godina
    39

Podrazumevano

Ja sam zavrsio sezonu u nedelju. Postalo je prilicno kriticno, gde su staze na delovima zatvorene uzduz, zbog zemlje, kamenja, potoka i sl. Vidim da ce nesto padati ali kad smo gledali pre neki dan bila je najavljena i kisa. Bilo kako bilo, deo skijalista je prestao da radi juce, a ostatak koji je trebalo da radi do prvog maja, zatvara se 17og...

Ako ne odem u chile, ili na neki glecer, za mene je barem 7 meseci pauze do sledeceg skijanja :(
    Cao Goksi!

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

According to http://www.snow-forecast.com/ od sutra na višim skijalištima Osterajha će i maximalne dnevne temperature biti ispod ništice. ABD, će ovo da mi bude najtibolja sezona do sada sa 32 dana.

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    Godina
    39

Podrazumevano

Ja bih stvarno voleo jos koji dan, nekako mi je tesko pao odlazak iz skijalista dok zicare jos rade.
    Cao Goksi!

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    44

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    (ih sto ce lice zvano oggy da se na uziva za sve nas)
    ps
    i ja nesto kontam uzet od srijede slobodno pa negdje u pravcu stantona
    Sumnjivo lice je ovjerilo Andermatt u nedelju, led + bljuzga. Ako je bergfex u pravu pa nocas rokne 30cm na Engelberg, znam gdje cu za ovaj vikend

Super Member
    Datum registracije
    02.02.2007

Podrazumevano

postavicu jedno pitanje koje ce ako se pogresno shvati izazvati negodovanje, a moguce i nece,jer stvarno postavljam ga bez ikakve maliciozne namere.pratim tekstove o ski centrima koji su izuzetno opsirni, detaljni,u svakom trenutku ti mogu pomoci ako postavis pitanje koje te interesuje.meni je krivo sto me mrzi da kuckam pa da i ja dam doprinos iz svog ugla,evo obecavam,jer sam davno, (ne potcenjujem KOP i Jahorinu),skijao van ove zemlje i svoje pocetke ne vezujem za nase ski centre.normalno to je sve u skladu sa mojim godinama(iskustvo u skijanju,opremi itd).prateci sve te tekstove primetio sam i jedan niz imena koji se stalno ponavlja i koje ja ozboljno uzimam kao autoritete kod centara koji meni nisu dovoljno poznati.ima tu i novih imena koji napisu isto tako iscrpne recenzije o svojim putovanjima.naime da dodjem i do onog sto me zaista interesuje ,posto sam ski fanatik,a meni ne uspeva nesto sto bih hteo, a to je da provedem vise vremena na skijama u toku sezone (prosek je dve nedelje po sezoni i ponekad ski vikend).pricam o porodicnom skijanju u ino ski cetrima koje svi znamo koliko kosta(ne trosim previse na restorane,sopinge ,najbitnije mi je skijanje ,a app.samo da je ski-in ski-out).primetno je da neki uspevaju i puno vise(ne oni koji zive u zemljama gde mi idemo na skijanje)da provedu ,pa cak i mesece, i to ima dosta mladje populacije.ili ja imam puno skupih hobija ili sam u zabludi sa mojim mogucnostima (sto cisto sumjam)te jednostavno meni je to ENIGMA i sa materijalne strane ,a i vremenski.
    napomena :nije obavezno odgovoriti!

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Na kaprunu je danas bilo -10 na vrhu a -6 na 2000m a u prethodnih par dana palo 30 cm svežeg snega što znači da je sada tamo idealno za skijanje, jes da nije neka veličina od ski centra al ne znam gde su sad tako dobri uslovi.

Rado bih ga posetio za uskršnji praznik

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    62

Podrazumevano

@Axxe: Ne pronađoh konkretno pitanje. Ako sam dobro iščitao iz teksta, dio pitanja se odnosi na vremenski aspekt, tj. kako neko uspijeva da tako mnogo dana skija. Jedan od mogućih odgovora je da se godišnji odmor koristi isključivo zimi, tj. ima pacijenata kao što sam sam, koji ljeti ne idu na more (em je hladno, em je slano). Drugi dio pitanja se možda odnosi na troškove. Prosta matematika pokazuje da se sezonski porodični paket skipassa isplati već za 13 dana skijanja, a kad ga već imaš, svaki dodatni dan skijanja je praktično džabni. Zahvaljujući dragom Internetu je moguće pronaći smještaj za 10 €/glavi. Putno osiguranje u porodičnom paketu na 6 mjeseci iziđe skroz povoljno. Prevoz košta koliko košta, mada se može malo uštediti kombinovanjem dugoročnijih vinjeta ako znamo da ćemo ići više puta na skijanje. Ales in ales, ako se ide ukupno 20-tak dana u sezoni, 7 dana skijanja u Austriji za četvoročlanu porodicu ne bi trebalo da pređe 1100€. Naravno da je trošak prevoza iz Niša značajno veći, a ova cifra je sa polazištem u Banjoj Luci.
    Nadam se da nisam fulio pitanje, a samim tim i odgovor.

@Ftj: Mislim da su na svim višim skijalištima Austrije trenutno idealni uslovi za skijanje.

Member
    Datum registracije
    13.02.2007
    Godina
    46

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Ales in ales, ako se ide ukupno 20-tak dana u sezoni, 7 dana skijanja u Austriji za četvoročlanu porodicu ne bi trebalo da pređe 1100€.
    Po ovoj racunici ispada da 20 dana skijanja u Austriji kosta preko 3000 evra, sto je za prosecnu porodicu u Srbiji koja zaradjuje oko 600 do 700 evra mesecno nazalost sanak pusti.

Super Member
    Datum registracije
    22.09.2009
    Skije / Bord
    Godina
    39

Podrazumevano

@Axxe,

Ni ja nisam nasao bas konkretno pitanje, ali pretpostavljam da se moze interpretirati kao:

"Kako mozete da priustite da tako puno skijate, i vremenski i finansijski".

Ovi paketi koje nude nasa ski udruzenja su veoma veoma povoljni, te ako se krajem sezone i u predsezoni spoji par nedelja, moze biti veoma jeftino. Ja sam u decembru isao u francusku za svega 170 evra, + mozda jos desetak na neke takse. Ljudi su nosili hranu iz Srbije, meni to nije palo na pamet jer sam povucen iskustvom iz tri doline mislio da cu naci radnju koja je cak jeftinija nego u Beogradu. Pa, presao sam se, ali opet nije to toliki trosak da ta razlika u ceni bas toliko utice.

Kad idem na kopaonik odsedam u rtnju, jer uglavnom tako mogu da zavisim samo od sebe (to je kao hostel, uvek mozes da uzmes jedan krevet, bez obzira u kakvoj sobi se nalazi). A tu je za 10-15 evra pokriven polu pansion i nije potreban nikakv prevoz jer si bukvalno na stazi.

Za duze staze idem u Italiju, i tu idem u jedno skijaliste. Smestaj u planinskom domu ovde je ove godine bio 850e za sezonu (novembar-maj) a 450 za polu sezonu (ja sam ostao feb, mart, do 10 aprila). Ski pas od 1 feb pa do kraja sezone je 464e, i osiguranje je jos 46. Sa eto, manje od 1000e ja imam gde da zivim, i mogu da skijam svaki dan.

Ovo te izadje jeftinije od kirije u gradu.

Prodavnica je gore mahom jeftinija od Beograda, sa izuzetkom mesa. Meso je barem 2-3 puta skuplje, kakvo god bilo. Promeni se malo dijeta (ugojio sam se od silne paste) i izadje isto ako ne i jeftinije nego ishrana kod kuce.

Sve ostalo je luksuz koji moze a ne mora da se priusti. Skupo je, u italiji je jako skupo pivo, pa se pije cak i malo pivo 2.5dl od 2.5-3e. Kacamak sa sirom je 7e, teleca snicla 12-13.

Odlasci u druge centre na jedan dan mogu da budu papreno skupi, a mogu da budu i povoljni ako se ubode neki promotivan dan.

Sto se tice vremena, ja sam student, na masteru. U sustini, trebalo bi svake nedelje da budem na fakultetu, ali ni profesori ni studenti se nesto ne lome preterano oko te obaveze...

A sto se tice finansija, bavim se 3d grafikom i radim preko interneta, tako da mi je dovoljan laptop, neka vrsta stola, i internet. Ove godine sam uglavnom radio posle skijanja. Ponekad bi morao da zavrsim skijanje sat dva ranije, da bih zadovoljio rok. Par puta nisam uopste izasao i radio sam ceo dan, a nekoliko puta bih zaglavio malo uvece, pa ne bih mogao da se razbudim ujutru, pa bih izasao na stazu malo kasnije.

Eto, to ti je srpska verzija za mladog ski bum. U svetu bih ili isto ovo radio, ili bih radio bilo koji drugi posao i stedeo za zimu, ili bih nasao posao na samoj planini. Recimo, kanadjani, AUS i NZ mogu da uzmu vize za radni odmor u Italiji (ali ne mogu recimo za austriju) i da traze posao tek kad dodju. Mi to ne mozemo, ali dobar deo razvijenog sveta dakle moze, a meni je to nekako merodavno za civilizacijske norme, jer ipak to obuhvata skoro milijardu ljudi. Koga je uostalom briga za tamo neke induse, indonezane, kineze i srbe

A za porodice ne znam, verujem da se malo smanje ambicije u pitanju kolicine, i da ipak mora da se ima neki bolji posao da bi se ovo izdrzalo. Prosecna porodica mozda zaradjuje 600-700 ali prosecna porodica ne ide na skijanje...
    Izmenio/la pailhead; 15.04.2011 u 13:16.
    Cao Goksi!

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •