Evo par sa Mamuta od prosle nedelje
Evo par sa Mamuta od prosle nedelje
.......... ..
Nema veze, važno je da se skija, a ako se ubode 3-4 dana godišnje dobro off-piste skijanje ja sam zadovoljan, a pored toga ako se izleti malo van staze sve je to plus.
Imam iskustvo od prošle godine, ovde je sunčano vreme jako često što je super za on-piste skijanje. A upravo zato što je sunčano, sneg je star po 15-20 dana i nije nikakav za off-piste. Ako bi se uboo neki dan da padne frišak sneg to bi bilo super - ali do sada što sam bio ovde (i prošle godine) nije padao sneg. Prođem ja pored staze malo ponekad da vidim kakav je sneg (sa on-piste skijama) i uglavnom je "loš", retko se nađe neka deonica od 50m da valja... To jedino ovde lokalci mogu da iskoriste uživanje - a ima terena kol'ko oćeš, ali džaba kad je sneg tvrd/od vetra izduvan/retko gde mehk. Mi smo u rifugio-u ove godine smešteni, na 2137m (tako piše na njemu) i pored ima jako lepih terena, da ne kažem da ispod žica pored njega je sve neiskijano - e tu da padne 10tak cm svežeg snega pa da se bačiš u nirvanu. Imam na krovu auta Seth koji je tu ako ustreba, ali gledajući prognozu deluje da će da spava tamo (inače uvek nosim oba para skija, kao i svu opremu, "zlu ne trebalo"
).
10x za tip - rutu, inače komšije pored rifuđa - kuća, ima parkiran hilihopter već danima, ali izgleda samo idu u razgledanje ovih dana (čujem ga povremeno kako proleće).
Nije montafon al jes Durmitor. Preko metar ga ima na stazi, kažu uglavnom neutaban. Gornja žica zatrpana, ne radi.
Da li ići atomicom ili iznajmiti nešto šire![]()
Teško ćeš iznajmiti nešto šire u CG, najšire što imaju je neki all-round model možda, koji je preuzak za metar snega. Ali opet, i sa tim vredi ići pa učiti
. Sa Atomic-om možeš isto u dubok sneg ali ako si iskusan u dubokom i odličan skijaš - osim ako se ne radi o Atomic freeride modelu (što znam da nije slučaj). Što često kažu na forumu, nije bitna marka nego model
![]()
imam atomic sweet dady i mogu vam reci da mi se odlicno ponasaju u dubokom snegu. 8 cm u struku potaman. treba malo vece ubrzanje al kad uhvatis ritam bash je osecaj kao da lebdis...zehon
danas sam zasukao pantalone iznad kolena iako su mi otvorene ventilacije i inace je flis papir. 20 stepeni je bilo na dnu zice, mislim da sam komotno mogao u sorcu i majci na nizim delovima, jer nije bilo vetra,
a juce sam gacao bos po snegu
Cao Goksi!
Cao Goksi!
hehehe, 2 u 1, bord i surf![]()
SNOWHUNTERS MNE ===> https://www.facebook.com/SnowHunters.me
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)