Ovo je zvanična mapa koju možeš da uzmeš i na šalterima SS.
http://www.skijalistasrbije.rs/mapakop.html
Sećam se i ja da su na nekim mapama ucrtavali i tu "crvenu" prečicu. To samo potvrđuje da ni oni nisu načisto sa tim delom skijališta.
Ovo je zvanična mapa koju možeš da uzmeš i na šalterima SS.
http://www.skijalistasrbije.rs/mapakop.html
Sećam se i ja da su na nekim mapama ucrtavali i tu "crvenu" prečicu. To samo potvrđuje da ni oni nisu načisto sa tim delom skijališta.
Bilo je par verzija mape ja sam skinuo jednu na kojoj postoji ta prečica kao što si video. Čak je i na ovom sajtu još aktuelna ova verzija sa prečicom http://www.skijanje.rs/Ski_Centri/Ko...a_kopa2011.jpg
Takođe je prečica-put predviđen u master planu, pa jednog dana će možda i biti. U master planu su obeležene sve zaštićene zone.
Svakao je ovo pitanje za SS. Da li je, i ako nije, kada će biti prečica-put ka Krčmaru?
Ova prečica-put bi da je urađen kako treba, iznivelisan i ograđen deo koji se spušta ka zaštićenoj zoni, bio od koristi svima i Nacionalnom parku i SS i nama skijašima.
Ovako može biti zona povreda, konflikta a i sprečava veču upotrebu staze Krčmar jer je lift Krčmar je u raspadu baš šteta.
Ja sam prošlog vikenda bila na Kopu i ljudi skijaju i van staza svuda gde su i ranije, prelaze preko tih ljubičica, isto kao i ranije ... ništa se nije promenilo.
Možda su to samo trenirali strogoću na početku.
Za svaki slučaj ja imam u glavi spreman scenario po kome sam jadna ja zalutala ili kako sam manijak koji ide pešice, prema situaciji ću primeniti odgovarajuću strategiju.![]()
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
Ma masa ljudi je u isla sa Duboke na Krcmar. Sedeo sam na dvosedu 35 minuta, jer je 3 puta stajao i to na najvetrovitijem delu. Nego, kad se prepreci sa Duboke, pa ponovo na nju, staza se bas skrati i opet to nije to.
Sa Krčmara na Duboku I ima dosta kamenja, prošla sam jednom i ne hvala više!!!
Ma jeste, ali ajde da se voziš 35min i posle skijaš jedno 40 ili bar 30, ali staze na Kopu su kratke i niz Krčmar koji je i najduža staza se spustiš za 5min. Bedak je ipak da ideš na "skijanje" i provedeš više vremena u redu nego na stazi.
Dosao sinoc sa Kopa nakon 4 dana sasvim ok skijanja...
Vreme u pon,prvi deo utorka i juce posle 10.30 savrseno...Sunca za izvoz,staze na pocetku fenomenalne,kasnije se pojavi led,posebno na donjem delu crne i celoj crvenoj dubokoj...
Bilo je i par bzv situacija,kao npr. kad smo u sredu dosli na prvu zicu ka Pancicu i do gore putovali nekih 20 i kusur minuta jer su je zaustavljali na svakih 15-20 metara i to po najhladnijem danu -10 sa jakim vetrom...Kad smo konacno stigligore,pitam ove na zici o cemu se radi,kazu "zamrzla zica"...Pa sto je onda pustate za skijase dok ne radi kako treba???
Ali to je sitnica,ostali je bilo ok...Jedino mi nije jasno zasto instruktori forsiraju apsolutne pocetnike da skijaju po crvenoj dubokoj?Zar nema mnogo laksih i za njih,lepsih i blazih staza?
I kao sto rekoste,Krcmar je mozda i najbolja staza na Kopu,ali zbog baba lifta,apsolutno je mucenje doci do njega...
Par slika posle podne...
Trenutno je 5 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 5)