nisu ni oni blesavi
![]()
nisu ni oni blesavi
![]()
Kop-srpski Davos
Ma ja jedva čekam vikend!!! Još malo smrzavanja na onom dvosedu koji penje na Krčmar, 20min i onda se spustim za 10 min dole. Jupiii!!!
Bila je to dobra devojka, a onda je otišla na skijanje ...
danas bio gore, sneg na putu od razbojne do vrha, ima i leda, magla do gobelje od jarma vedro, sutra da se obavi nesto na brzinu pa uvece pravac planina
Sunčice, mnogo je brže da se popneš od duboke do pančića pa preprečiš kroz šumarak do krčmara.
Jeste brze - ali ako ima magle i/ili ako je neko malo slabiji skijas, ta precica nije dobra opcija.
Dobra opcija je iskljucivo za solidne skijase i one koji znaju planinu. I jedno i drugo![]()
Da li je ove godine neko koristio ovu prečicu?
Ima li promana na njoj ili je još šumica puna kratera.
Sada je ta prečica ucrtana na zvaničnoj mapi pa je red da su je i sredili, prošitili i doveli u nivelaciju.
Ja sam doživeo i video razne zanimljivosti koristeći tu prečicu na sreću bez poledica. Bude tu svega... Može biti baš komplikovana i opasna radnja.
Koristio ja i ništa se tu nije promenilo. A inače, dosta niže od prečice ima put kojim je prošao ratrak, ali njime ne može do druge staze bez dobrog naprezanja nožnih mišića.Možda je on ucrtan?
Prečica sa Suvog rudišta od žice Duboka ka stazi Krčmar zvanično ne postoji. Nema je na mapama.
A ako ima snega ne vidim zašto bi bilo tehnički zahtevno da se tuda preseče. Ja sam prošao tuda pre nekih mesec dana i bilo je napeto jer je bilo malo snega.
A i postoji ona priča da je taj deo zabranjena (zaštićena) zona, mada to ni samim radnicima SS nije baš najjasnije. Naime, tih dana su spremali Krčmar da puste, ali još nije radio, i radnici SS su zaustavljali ljude na spajanju Krčmara i Duboke koji su koristili tu prečicu jer je staza zvanično zatvorena.
Jednog od njih sam pitao da li će biti dozvoljen prelaz sa žice Duboka kada puste stazu Krčmar.... čovek mi ladno odgovori da "hoće ako bude snega". Pa čekaj malo.... jel dozvoljeno ili nije???
Prošli vikend je stotine ljudi tuda prolazilo bez ikakvih problema, snega je bilo dovoljno, čak je i početnica jedna prolazila sa mnom bez problema. Doduše stoji znak da je zabranjeno tuda ali niko ga ne vidi
Stvarno bi trebalo napraviti neku stazu koja ih spaja, pretpostavljam da će po "master planu" biti. Gde se može uopšte naći taj master plan kopaonika??
Trenutno je 6 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 6)