cime meris brzinu?
Skijanje u subotu i nedelju je bilo sasvim pristojno u odnosu na kolicinu prirodnog snega i temperaturu u toku dana. Staze su se pristojno drzale i moglo je da se skija celog dana. Crna Duboka bi prva popustila, ali zato je pustana crvena Duboka oko 14.30 gde se pre toga odrzavalo neko takmicenje. Najvece pozitivno iznanedjenje je sto sam video coveka koji skpulja kamencice po stazi. Verovatno da to nece drasticno da smanji kolicinu kamencica ali je izuzetno lep gestBice skijanja i narednih par dana ali sigurno sve slabije jer temperature idu u ozbiljan plus. Malo nade za iducu nedelju
http://www.yr.no/place/Serbia/Other/...onik/long.html
Kada ste vec spomenuli voznju kolima da kazem da sam resio da u buduce imam kameru u kolima i da snimam manijake koji preticu preko pune linije spustajuci se ka Brzecu. Bio sam u situaciji da lik u tuaregu pretice kolonu na totalno nepreglednim mestima i da smo dva puta svi morali da stanemo zbog njega jer je dosao neko u susret. Isti auto sam posle video parkiran ispred kafane. Mora da je bio suvise gladan ili da mu se hladila supa. On je bio najgori od svih ali je imao jos dosta sledbenika na putu.
@Tadija_91, pazi se! Nije u pitanju tvoje skijasko umece, nego staze na Kop-u, koje nisu spremne za > 100km/h, nema zastitnih ograda i zaustavljanje na ravnom i na neravnom je velika razlika. I bez kacige... nisi lud!
Ja sam se "prošvercovao" u nedelju još oko 8:20 sa klincima koji su vozili takmičenje i već tada na nevoženim stazama izbijala je trava i zemlja i po koji kamen, na početku crvene i donjoj polovini crne Duboke. Problem je bio u količini snega tako da nije stvar u pripremi staza ratrakom već u tome što nisu radili topovi nekoliko dana da nabace novi sneg.
@Max
Ma pusti ti budale neka voze kako žele i ne sklanjaj se nikomeMene niko nije pretekao ali sam imao drugi problem, prvo sam 9km pratio u koloni nekog lika koji je vozio 40km/h (ali ni km više, da ubrza po ravnom, ma jok) sve vreme do izlaza iz Brusa kad smo ga pretekli. A posle kod jezera Ćelije takođe je neka žena vozila 50km/h i ja sam bio neki dvadeseti u koloni pa dok se sve to preteklo... Ne znaš šta je gore ali po meni su ovi ludaci koji mile veća opasnost po nervni sistem. Ne znam šta je u glavama tih ljudi koji vide iza sebe kolonu vozila i ne reaguju.
@vuca merim garminom u telefonu, proveren je u kolima i pokazuje pravu brzinu(manju od one na brzinometru)
@nikolino opusteno, sve je bilo ok, onaj deo krcmara pred medjustanicu je prilicno ravan a tu sam se zaustavljao- a pri malo vecoj brzini i kad se uspravis to te znacajno uspori
a kacigu nosim naravno
Svejedno - ne znam kako je bilo za ovaj vikend, ali za prosli su na Krcmaru bile DINE od vestaka i izmaglica od topova koji rade. Sa travom i kamenjem iznad medjustanice. U tim uslovima 104kmh je ozbiljno dobra brzina).
Krcmar je ujutru bio odlicno sredjen, a i preko dana je dobro drzao jer (sporim) dvosedom ne mogu da se izvuku gomile skijasa kao cetvorosedom na dubokoj
Bio sam prošle nedelje na Kopaoniku posle nekoliko godina. Vreme nas je lepo poslužilo. Sedam dana sunčano sa dobrim minusom. Snega dovoljno za skijanje gde ima veštaka, prirodnog toliko samo da zabeli "okolinu". Putevi čisti, na parkinzima haos vikendom, radnim danom prazno.
U suštini, utisci sa staza su već napisani u prethodnim postovima. Malo je gužva na stazama na nekim delovima, ali ništa strašno. SS odlično priprema staze s obzirom da je u 2011. godini palo 20 cm snega. Ko hoće da skija po prirodnom snegu nek ide na planine sa preko 2500m n/v. Neko je već prokomentarisao i slažem se sa konstatacijom da kada bi stanje u Srbiji bilo kao što je na Kopu (u poređenju sa sličnim ski centrima) gde bismo mi bili.....
Za jedno porodično skijanje (kao što je bio slučaj kod mene) je sasvim OK. Ko ima veće skijaške apetite ipak mora da se otisne u Alpe (što i planiram u martu).
Naravno da imam i zamerki. Npr. na skijaškoj mapi nije napisano radno vreme žičara, a sama mapa je prenatrpana informacijama koje zauzimaju prostor koji je mogao da bude posvećen samim stazama. Na crnoj dubokoj, na najstrmijem delu uz desnu stranu staze viri cev iz zemlje (verovatno odsečen neki znak). U celom centru postoji jedna apoteka koja radi od 10-18 (ranije je radila dvokratno) tako da ako nešto zatreba posle skijanja može da vam se desi, kao i meni, da poljubite vrata. I još jedna stvar u vezi staza. Mislim da bi ukrštanja staza morala da budu bolje obeležena. Postoje znakovi sa strane, ali mislim da to nije dovoljno i da bi morali da postoje i veća upozorenja na ukrštanje staza na samoj stazi. Npr... ukrštanje puteva Mali Karaman i Marine vode.
Najveću zamerku imam na pijaću vodu. To se slabo komentarisalo na ovom forumu i tek kad su mi klinci fasovali stomačne probleme i temperaturu ljudi su me pitali:"Pa zar vi pijete vodu iz česme?". Ne kažem da je baš voda bila uzrok problemima, ali ipak nisam znao da nije preporučljivo da se pije česmovača na Kopaoniku. Ranijih godina sam je uvek pio. I to nije sitnica kao što su ovi propusti koje sam spominjao iznad. Ako moraš da vučeš svaki dan vodu do apartmana (u mom slučaju do pola staze) nije baš zgodno.
Kakvi su vaši utisci sa pijaćom vodom na Kopu i da li pijete česmovaču?
Na kraju ipak da kažem da Kop ima prelaznu ocenu kod mene kao vikend destinacija i porodično skijalište.
Gledam sad, na Kopu je +6.Opet sam imao ludacku srecu sa vremenom jer prosle nedelje nije izlazilo iz minusa, a sedam dana nisam video oblak.
Ne bih imao mnogo sta da dodam na vecinu prethodnih postova. Skijaje je bilo iznad ocekivanja, napredak i poboljsanja su vidljiva na mnogim poljima. Staze su takve kakve su, ne mogu da se produze i meni je to posle skijanja u Ita i Fra sve kratko...
I dalje me najvise nervira nekultura i precenjivanje vlastitih mogucnosti.
Sto se tice pijace vode, u JAT-u na recepciji pise da je voda u apartmanima samo tehnicka, tako da smo mi kupovali.
Da te budale ugrožavaju isključivo sebe ne bi bilo nikakvih problema, ali oni ipak ugrožavaju i ostale na tom putu, a divljanje na putu do Kopaonika i nazad je stvarno problem.
Ne znam od kada se brzina prilagođava na osnovu broja vozila u koloni? Zakon je zakon, a ograničenje je ograničenje koliko god nelogično ono bilo. Slažem se da je označavanje kod nas katastrofalno, kao i sami putevi. Vidim da ti piše Beč u profilu, pa pretpostavljam da znaš da se na zapadu kažnjavaju i oni koji na bilo koji način forsiraju druge u saobraćaju (npr. popićeš kaznu ako nekome signaliziraš farovima da ide brže).
I kakvi su to nervni sistemi kada postanu labilni zbog toga što neko ispred vozi po ograničenju, ili čak ispod ograničenja nebitno? Pre bih doveo u pitanje psihološke profile tih kauboja koji misle da je zakon bržeg, jačeg, luđeg, nepromišljenijeg, bahatijeg, nekulturnog iznad svih ostalih.
Ajde malo više poštovanja zakona, kulture i odgovornosti prema sebi i drugima, a manje bahatosti, nekulture i ugrožavanja drugih.
Trenutno je 11 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 11)