@buda:
GoPro HD Hero, tek kupio.
@skiman:
Možda sam bio malo više kritičan prema Dolomitima, ali razlozi zbog kojih je TopSki za mene bolji su:
1. Skijanje - uređenost staza je tu negdje, ali infrastruktura (po onome što sam ja vidio- Nassfeld, Katchberg, Gerlitzen) je bolja kod TopSki. Jednostavno - sa manje promjenjenih liftova pređeš veću visinsku razliku i veću kilometražu na skijama. To mi je na kraju pokazala i (ne pretjerano pouzdana) statistika. Znači, manje se voziš liftovima a duže skijaš.
2. Smještaj - zavisi kako se uzme, generalno više mi odgovara biti smješten nisko, sa lakšim prilazima većim gradovima. To je lako naći u Koruškoj, iako moraš ići autom to je OK jer su dobre ceste i ne moraš se pentrati po planinskim prevojima. Autom kroz Dolomite...teško.
3. Cijene - Koruška jeftinija. I skipas i smještaj i hrana
4. Restorani - iz mog (ne prevelikog) iskustva takođe bolji u Koruškoj. Jednu od lošijih pizza sam pojeo u Ortiseiu (isto kao svojevremeno, kada sam bio klinac, u Veneciji). U Aut ako uzmeš one njihove kobasice ili germknedlu teško možeš pogriješiti.
Ima li još nešto? Žene?
E sad, iako ova rasprava liči na onu - da li je bolje auto Mercedes ili Bmw, ja sam ipak pokušao objasniti. A treba imati u vidu i lične afinitete i iskustva:
- Skiman, ti si bolji skijaš od mene i voliš jače staze
- Ti si iz Slovenije, a ja iz CG. Za nas su Italijani nešto slično kao za vas Švabe. Iako sam odrastao u gradu gdje se donedavno slavio Gavrilo, pomislim nekad, kao što reče jedan sa foruma, e... Gavrilo, Gavrilo....
Znači, Aut mi je zasada favorit. Što ne znači da neću ponovo svratiti i u Italiju za nekih... 10-ak godina![]()