Citirati Originalno postavljeno od Panzer Pogledati poruku
Konačno dođe kraj januara, uskoro sam u Ortiseiu. Nije baš najbolja pozicija za obilazak ostalih skijališta izvan Val Gardene, dođe mu nekako s kraja doline, ali planiram dva izleta. Jedan do Marmolade, drugi do Gran Rise / La Ville.
Prema SkiRoute planeru, oba se mogu obići u jednom danu (pojedinačno, ukupno dva dana). Marmolada je malo dalja, ali može:
http://www.dolomitisuperski.com/en-US/1817EN.html
Što mislite, može li se još neki izlet uklopiti u 6 dana skijanja i što bi još valjalo vidjeti / odskijati?
Znači, ideja je ne cimati se autom ili autobusom, već ići isključivo na skijama.
U planu mi je dobro utvrditi Val Gardenu (bez onih Alpi Suisa), što bi sa ova dva izleta dalo jedno 150 km različitih staza. Mislim da se može i više, da se proba jedno 200 km, znači oko 40% od deklarisanih 500.
Jedan što samo skija, a nikako da zijeva na forumu je oko Badie, ponovo čeprka po raznim ćoškovima Dolomita, pa ako ima neku preporuku neka stavi - preferirane su duže crvene staze.
Ne znam jel si ti to mene mislio??

Ima toga još ali trebaju ti kola, inače ti ostaju ski centri oko gorskog masiva Sella (ne zaboravi Secedu, na sunčanoj strani Val Gardene).....ako upotrebiš kola kola onda imaš tu Civettu, Kronplatz i Falcade, Cortina...svi centri su ti u sat vožnje od Ortiseia....Ako nečeš koristit kola onda valja na dan posetiti i Arrabu, i proskijati Sella Rondu u oba smera...