Strana 4 od 8 PrvaPrva ... 23456 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 31 do 40 od 80

Tema: start-point za dolomite superski

Ski legenda skiman avatar
    Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Fischer RC4 WC GS, Atomic SL 12 pb
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od tomba na kvadrat Pogledati poruku
    bio sam jucer u Baiti i klopa je ok.
    za sad je sve po planu. jucer sam po divnom suncanom danu kao sto je bio i danas , obisao alta badiu. danas sam krosao kronplatz.
    kao sto mi je skiman preporucio, krenuo sam iz st.vigilio i stigao sam obici skoro sve crvene i plave staze. nisam isao samo na one sto naginju ka brunicu.
    sutra valjda cortina,pa arraba,pa val gardena pa serra ronda ako vreme i koljena posluze. cjene kao sto sam ocekivao, ko u bg osim sto im je pivo 3.8e, klopa za dvoje sa picem i strudlama 25-30e. a da, svi znaju jaaaako malo engleskog a cini mi se da nitko ni talijanski ne prica. samo njemacki.
    nigdje nemaju internet zbog nekog antiteroristickog zakona. ako koristis neciji, taj ti uzima broj iz pasosa. uzas
    E baš ove prema Brunicu/Brunecku su meni strava, tako da šteta...Sa ovim u Dolomitima je ovako: ako ogovaraju turiste i pričaju između sebe, onda pričaju ladinsko, jer ovaj jezik ne možeš da razumeš ni pomoču trikova...inače govore svi njemački, a italijanski isto tako znaju, ali neće da pričaju....al zato slabo govore engleski...

Ski legenda Panzer avatar
    Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Konačno dođe kraj januara, uskoro sam u Ortiseiu. Nije baš najbolja pozicija za obilazak ostalih skijališta izvan Val Gardene, dođe mu nekako s kraja doline, ali planiram dva izleta. Jedan do Marmolade, drugi do Gran Rise / La Ville.
    Prema SkiRoute planeru, oba se mogu obići u jednom danu (pojedinačno, ukupno dva dana). Marmolada je malo dalja, ali može:
    http://www.dolomitisuperski.com/en-US/1817EN.html
    Što mislite, može li se još neki izlet uklopiti u 6 dana skijanja i što bi još valjalo vidjeti / odskijati?
    Znači, ideja je ne cimati se autom ili autobusom, već ići isključivo na skijama.
    U planu mi je dobro utvrditi Val Gardenu (bez onih Alpi Suisa), što bi sa ova dva izleta dalo jedno 150 km različitih staza. Mislim da se može i više, da se proba jedno 200 km, znači oko 40% od deklarisanih 500.
    Jedan što samo skija, a nikako da zijeva na forumu je oko Badie, ponovo čeprka po raznim ćoškovima Dolomita, pa ako ima neku preporuku neka stavi - preferirane su duže crvene staze.

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Panzer Pogledati poruku
    Konačno dođe kraj januara, uskoro sam u Ortiseiu. Nije baš najbolja pozicija za obilazak ostalih skijališta izvan Val Gardene, dođe mu nekako s kraja doline, ali planiram dva izleta. Jedan do Marmolade, drugi do Gran Rise / La Ville.
    Prema SkiRoute planeru, oba se mogu obići u jednom danu (pojedinačno, ukupno dva dana). Marmolada je malo dalja, ali može:
    http://www.dolomitisuperski.com/en-US/1817EN.html
    Što mislite, može li se još neki izlet uklopiti u 6 dana skijanja i što bi još valjalo vidjeti / odskijati?
    Znači, ideja je ne cimati se autom ili autobusom, već ići isključivo na skijama.
    U planu mi je dobro utvrditi Val Gardenu (bez onih Alpi Suisa), što bi sa ova dva izleta dalo jedno 150 km različitih staza. Mislim da se može i više, da se proba jedno 200 km, znači oko 40% od deklarisanih 500.
    Jedan što samo skija, a nikako da zijeva na forumu je oko Badie, ponovo čeprka po raznim ćoškovima Dolomita, pa ako ima neku preporuku neka stavi - preferirane su duže crvene staze.
    Ne znam jel si ti to mene mislio??

Ima toga još ali trebaju ti kola, inače ti ostaju ski centri oko gorskog masiva Sella (ne zaboravi Secedu, na sunčanoj strani Val Gardene).....ako upotrebiš kola kola onda imaš tu Civettu, Kronplatz i Falcade, Cortina...svi centri su ti u sat vožnje od Ortiseia....Ako nečeš koristit kola onda valja na dan posetiti i Arrabu, i proskijati Sella Rondu u oba smera...

Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od skiman Pogledati poruku
    Ne znam jel si ti to mene mislio??
    Mislio sam na jednog drugog, a ti si najzaslužniji što su mi Dolomiti odredište ove godine . Znači, kao što je drug stekan zaslužan za Gerlitzen, tako si i ti za ove Dolomite. Ja sam prvi put tamo ove godine, tako da ćemo vidjeti...
    Secedu ne mogu preskočiti, svako jutro sam na njoj (godnola vodi na nju). Ove godine ne bih da se cimam sa autom a i čini mi se da u ovih 500 km imam dovoljno staza za probavanje. Inače, nije mi baš fora stalno prelaziti nove staze, valja neke koje se svide malo i utvrditi. Takođe, ne bih baš puno da se vrtim po Selli, ako su gužve. Btw, kako je ovih dana, da li ima gužvi na Selli?

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Mislio sam na jednog drugog, a ti si najzaslužniji što su mi Dolomiti odredište ove godine . Znači, kao što je drug stekan zaslužan za Gerlitzen, tako si i ti za ove Dolomite. Ja sam prvi put tamo ove godine, tako da ćemo vidjeti...
    Secedu ne mogu preskočiti, svako jutro sam na njoj (godnola vodi na nju). Ove godine ne bih da se cimam sa autom a i čini mi se da u ovih 500 km imam dovoljno staza za probavanje. Inače, nije mi baš fora stalno prelaziti nove staze, valja neke koje se svide malo i utvrditi. Takođe, ne bih baš puno da se vrtim po Selli, ako su gužve. Btw, kako je ovih dana, da li ima gužvi na Selli?

Zavisi...od toga ko ima školske raspuste (potraži termine na skijanje.hr)...ako ih nema, onda ne bi trebalo biti neke naročite gužve....

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Thumbs up

Ove nedelje nema gužve na Sella Rondi (osim vikenda naravno), tako da vam predlažem da prvi dan (nedelja) ne idete u krug. Nego da se držite Val Gardene, odskijate malo Secedu pa onda na Sasslong, Campinoi pa sve dalje. To izvrtite i ostale staze - to sve može bez problema za dan (VG). Od Val Gardene _velika_ preporuka za crvene i crne staze koje se nalaze ispod gondole Dantecepiers (nisam siguran da se tako speluje), ona se nalazi na Sella Ronda putu (ali ako ideš u smeru kazaljke na zidu onda se samo penješ njom - ne skijaš ispod - e vi obavezno odskijajte tu stazu i crvenu i crnu verziju - crna je samo početak strm, posle je OK). To je veza prema Passo Gardeni.

Marmoladu možete da stignete da obiđete usput kada idete da obiđete Sellu, naravno morate da birate idealan dan - pošto je gore visoko i džaba je da idete a da nemate vidik . Kada idete na Marmoladu nemojte skijati Arrabu - pošto nećete stići ceo krug da okrenete - ako kojim sličajem kasnite samo se dokopajte Salva Gardene a onda za 10min ski busom do Ortiseia. S' obzirom koliko sada nema gužve to će ići bez problema.

Preporučujem drugi dan da idete do Gran Rise, tamo pored ima i lepih crvenih staza, ako niste baš vešti skijaši Gran Risa i nije mačiji kašalj (po mojoj proveni najstrmija staza na Super Dolimitima - na ovom delu koji je povezan 500km, nisam bio u ostalim delovima [Kronplac, Cortina i sl.]). Kada obilazite Alta Badia, bolje je da se posle vratite kontra (zelenim) krugom nazad nego da gubite vreme da pravite ceo krug.

Isto tako obiđite jedan dan i Arrabu ako vam ne bude muka da odlazite od VG.

Nešto možete i da preskočite pa da se vrtite po VG koja je odlična

Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Jedan snimak kompletne Gran rise:
    http://www.youtube.com/watch?v=QgjMFLR2xXA
    Al nešto računam, kad može onaj skimanov klinac, valjda ću moći i ja
    Ove staze ispod Dantepricies, ili već kako, dobra preporuka...
    Možda treći dan bude Araba, vidjeću

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Nisam mislio za tebe, nego ako vodiš lepšu polovinu, a ona nije iskusnija da te ne psuje posle . Ima pored lepih crvenih staza pa može tamo da se skija..

U VG top 4 je Seceda, Sasslong, Campinoi, Dantecepier (redosled kada ideš od Ortiseia).

Datum registracije
    08.02.2009
    Skije / Bord
    Atomic Vantage 82ti
    Godina
    49

Podrazumevano

Ljepša polovina je donedavno bolje skijala od mene, al' sam ja treniro čitavu godinu da je prestignem .

Datum registracije
    05.05.2007
    Skije / Bord
    Godina
    59

Podrazumevano

Jedan snimak kompletne Gran rise:
    http://www.youtube.com/watch?v=QgjMFLR2xXA
    Al nešto računam, kad može onaj skimanov klinac, valjda ću moći i ja
    Ove staze ispod Dantepricies, ili već kako, dobra preporuka...
    Možda treći dan bude Araba, vidjeću
    "Onaj skimanov klinac" je več 9 godina na skijama u proseku 40-50 dana godišnje

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •