Strana 134 od 719 PrvaPrva ... 3484124132133134135136144184234634 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1.331 do 1.340 od 7183

Tema: Novosti sa Kopaonika (ARHIVA)

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord
    Snowboard, komada nekoliko

Podrazumevano

a sta je bilo sa hladjenjem podloge? koliko znam, na taj nacin napravljenom snegu moze prilicno da se produzi trajanje. citao sem negde da neko to radi, recimo u USA, ali nemam vise ideju ko i gde i kako, okolina NY mi se mota po glavi. S atom kombinaicjom na nekoj stazi predsezona bi mogla da pocne oko 1. novembra, mozda i ranije. Dobar marketing se podrazumeva...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Ljudi jel se vi to zezate? Kakvo bre hlađenje podloge, pa nije to klizalište nego ski centar.. Ako bude snega na Kopu u predsezoni, idite tamo 1 decembra pa vidite koliko ima skijaša, ne mogu da popune KGB a ne da zarade za hlađenje podloga i sneg na +10. Pa ako bude +10 u januaru onda treba da se kupamo u bazenima a ne da skijamo .

Napraviše ljudi veštački sneg na većem delu skijališta i kreće priča o hlađenju podloge (koje radi možda jedan centar u svetu) i pravljenje snega na +10c (što radi 3 centra u svetu) - kome je do skijanja u Novembru neka ide na glečere ili visoke centre (koji otvaraju u nov).

Super Member
    Datum registracije
    23.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer Progressor SLC

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    Ljudi jel se vi to zezate? Kakvo bre hlađenje podloge, pa nije to klizalište nego ski centar.. Ako bude snega na Kopu u predsezoni, idite tamo 1 decembra pa vidite koliko ima skijaša, ne mogu da popune KGB a ne da zarade za hlađenje podloga i sneg na +10. Pa ako bude +10 u januaru onda treba da se kupamo u bazenima a ne da skijamo .

Napraviše ljudi veštački sneg na većem delu skijališta i kreće priča o hlađenju podloge (koje radi možda jedan centar u svetu) i pravljenje snega na +10c (što radi 3 centra u svetu) - kome je do skijanja u Novembru neka ide na glečere ili visoke centre (koji otvaraju u nov).
    U potpunosti se slazem.

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord

Podrazumevano

pa ja nisam ni tvrdio da sam normalan, samo zamisljam kako bi bilo dobro da tako nesto odrade na Pancicu ili Kgb, i da pocnu da furaju od prvog ozbiljnog pada temperature, a u skladu sa dugorocnom prognozom. Nesto izuzetno u regionu, blabla... Marketing - howyesno, naravno da bi to sluzilo za sacicu nas kako stoje stvari, i ovo sto se radime cudi, na Kopu gde su do juce smtrali da je kraj sezone 1. mart, a sve ostalo razvlacenje, zatvarju hotele dok na stazama ima metar ipo prirodnog snega, u drugoj polovini marta, i povremeno sasvim pristojno do nekog aprila. Hladjenje? Za koga da hlade ako zatvore hotele, cak iako jedini u regionu imaju sneg jer se duze zadrzi uticaj severnih vetrova. Lakse je ne raditi nista i kukati. Srbija je prelepa zemlja sa mnogo potencijala i lepih mesta i stvari, koje druge zemlje nemaju. Zato druge zemlje imaju sve ostalo :(

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Nema razloga biti negativan - jasno je da je KOP u poslednjih 4-5 godina napredovao vise nego u prethodnih 20. Narocito je pohvalno sto je ove godine i napredak najveci.

Naravno, ima tu jos internih bisera u SS sa ocigledno kasno sprovedenim tenderima, jer opet finis radova ulazi u meteorolosku neizvesnost (citaj: gledaj nebo i drzi palceve da zavrsimo KGB, bez koga se skijaliste raspade. Ipak, jasno se vidi da su pod pritiskom da naprave nesto, a napredak je ZAISTA evidentan.

Mislim da je od ozbiljnih zahvata ostalo jos pokrivanje vestakom Gobelje, resavanje ukrstanja puta i staze na Jarmu, sedeznica na Marinim vodama (cuvena popodnevna guzva na izvlazenju) i to je to za neku prvu fazu.

Nakon toga, ako je po master planu, najvise se radujem prosirenju staza i kapaciteta oko Gvozdca i Ledenica.

Jedino sam siguran da gondolu od Brzeca necemo gledati jos najmanje 5 godina. U tom smislu mozda je dovoljna i planirana sedeznica od Treske, ali se usudjujem reci da je vec ovaj potez pomeranja pocetne stanice Suncane Doline (i veliki parking pored iste) izuzetno inteligentan i jako bitan u rasterecenju parkinga i popodnevne guzve oko Konaka.

KOP ide u pravom smeru, a to je nase najblize skijaliste bez koga bi nam vikend skijanje bilo veomqa tesko. U tom smislu treba da ga podrzavamo i razvijamo!

Ski Magare Milos011 avatar
    Datum registracije
    05.01.2007
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    46

Podrazumevano

Ja se nadam da su sa ovim vučnicama koje su ucrtane na mapi rešeni problemi Marinih voda kao staze za vezu.

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Milos011 Pogledati poruku
    Ja se nadam da su sa ovim vučnicama koje su ucrtane na mapi rešeni problemi Marinih voda kao staze za vezu.
    Mislim da su (ako dobro gledam novu mapu) dodate dve vucnice: jedna na onoj uzbrdici od Karamana do Malog Karamana i druga na parcetu od kraja sidra Gvozdca opet do Malog Karamana. Iako su obe vucnice jako inteligentne (zaista na ovim usponima, pogotovo prvom, ima da se šipči), one ne resavaju problem popodnevne guzve na sidru na MArinim vodama, kada se svi koji su parkirani kod Jarma udruze sa onima koji hvataju jos 3-4 poslednje voznje a parkirani su na Marinim vodama. Tada je velika guzva (i po 15-20min cekanja). Ovo ce samo biti jos gore sa apartmanima Sv.Simeon koji se grade na JArmu.

Sedeznica je tu jedino resenje, a ako se dobro secam i po master planu je tako...

Bilo kako bilo: ja iz sve snage navijam za KOP!

Super Member
    Datum registracije
    20.02.2009
    Godina
    57

Podrazumevano

-Kod nas ima bezbroj virtualnih skijasa.
    -Kao drugo evo slike , mislim da je fotkano krajem marta 2007, na skijalistu nigde nikog
    Na stazama sasvim dovoljno snega, a nema 50skijasa na celom skijalistu,radile skoro sve zice.
    15tak dana kasnije, za Uskrs, bili smo na produzenom vikendu ,snega 20tak cm . Jos manje skijasa, a u nedelju nije skijaliste ni radilo, jer nisu imali prodatih skipasova.
    Ja bih se jako zamislio da treba da ulozim novac u skijaliste koje radi samo za vreme zimskog rapusta+,-, 10 dana. Treba biti realan, u zemlji gde 800 000 ljudi gladuje, smelost je uloziti toliki novac u skijaliste koje radi godisnje MAX 2 meseca, ne zbog nedostatka snega, vec zbog nedostatka skijasa. Zato, ovo sto se desava na KOPu, je „Scienc-fikcion“, i mislim da nam nije neophodno „ Hladjenje podloge“, „Sneg vestacki u septembru“
    Priložene slike Priložene slike  

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord

Podrazumevano

Ma prvo malo moraju da porade na marketingu, da se edukuju ljudi kako sv emogu da idu na skijanje, da postoje i ski vikendi recimo. Drugo, akcije sa predsezonom i postzsezonom (ne znam, posle 20 marta recimo...), opet uz zesci marketing, na medijima, bilbordima... Drasticno obaranje cena u tim periodima (ski pass 40-60%, smestaj bar 30...), i da to ne traje pet dana. Znaci, kada ima snega, daviti svaki dan na TV, jutranji program, vesti... Popusti z agrupe, za ovo-ono, sve i svasta. U drugoj polovini marta, mnogo vise je zarade od 3000 ljudi koji plate smestaj i skipass 50%, nego od 100 ljudi koji plate punu cenu. Servirati ljudima to sve kao dobru ideju, kao sto se servira Grand, Farma, Loto... Ne cekati da gosti dodju - dovesti ih! Casopisi, reportaze, edukacija, emisije. Sve to moze, i kosta manje od mnogih investicija, a isplati se.

Super Member
    Datum registracije
    01.12.2008
    Skije / Bord

Podrazumevano

A sto se tice Gondole, to lako moze da nas iznenadi. Koliko vidim, na Jahorini se pominje cifra od 15 miliona evra. Nije to naucna fantastika, a ako se projekat pokrene, eto gondole cas posla i za sledecu sezonu, u danasnje vreme to se sve brzo radi i gradi. A onda dobijamo Brzeca kao atraktivnu lokaciju, konkurentnu u smestajnom kapacitetu. pri tome je ipak naselje sa infrastrukturom, pa za koju godinu lako moze doci do toga da se u Brzecu trazi krevet, jer tu je sve: trzni centar i kafici i diskoteke i gomila hotela, a gore na planinu ide ko ne nadje dole...

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •